X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Gf jaka już dorosła gwiazda 😁 Ja chyba mam zapalenie spojówek... Na razie próbuje to załagodzić kompresami ze świetlika, wieczorem mi stary pojedzie do apteki mam nadzieję że szybko przejdzie i młodą nie podłapie 🤦

Angiee moja już od 2-3tyg robi. Tzn nie jest to jeszcze wiadomo że cały brzuch nad ziemią ale normalnie się kładzie na prostych rękach także to jej zaliczam. I też pływa czasami. Ale obrotów jak brak tak brak 😅

Moja jest z 2 lipca i tego nie robi, fizjo mówi, że już powinna, a w necie czytam, że do końca 6 miesiąca ma czas🤷‍♀️ obroty za to ma już do perfekcji opanowane

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Moja jest z 2 lipca i tego nie robi, fizjo mówi, że już powinna, a w necie czytam, że do końca 6 miesiąca ma czas🤷‍♀️ obroty za to ma już do perfekcji opanowane
    A wspiera się coś na prostych rączkach czy tylko na zgiętych dalej? Po zabawki sięga jedną ręką? Moja jak zaczęła ogarniać że może sięgnąć po zabawkę nie przesuwając ręki tylko normalnie podnosząc tak zaraz zaczęła się wspierać na obu rękach. Też czytałam że spokojnie 6msc także myślę że nie masz się czym martwić 🙂

Mogę potem cyknac fotkę jak to u nas wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 13:02

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:

Moja nie obraca sie, nie robi podporu, fizjo to mam wrażenie ze by chciały idealne ksiazkowe dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo na zgiętych, zabawki w obie rączki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja nie obraca sie, nie robi podporu, fizjo to mam wrażenie ze by chciały idealne ksiazkowe dziecko.

No zgodzę się z tym, że chyba u każdego dziecka by coś znaleźli.

Ale Twoja mała chyba młodsza jest, więc ma czas. Moja jednak z samego początku lipca, ale chyba muszę trochę wyluzować, bo przecież już nie raz się martwiłam, a potem nadrabiała.

Głowa mi dzisiaj pęka, marzy mi się, żeby Łucja poszła spać na 2 godz 🥴 nie chcę mi się dzisiaj jej zabawiać, gadać ciągle.
    Do tego dzisiaj o 17.00 mamy lekarza i już się cieszę na te krzyki przy ubieraniu. Standardowo pewnie też robi kupe jak tylko wyjedziemy...

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym fizjo to jest prawda. Każde dziecko ma swoje tempo a fizjo bardzo często troszkę przesadzają w mojej ocenie. Jedna nas przecież już na turnus rehabilitacyjny wysyłała...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    No zgodzę się z tym, że chyba u każdego dziecka by coś znaleźli.

Ale Twoja mała chyba młodsza jest, więc ma czas. Moja jednak z samego początku lipca, ale chyba muszę trochę wyluzować, bo przecież już nie raz się martwiłam, a potem nadrabiała.

Głowa mi dzisiaj pęka, marzy mi się, żeby Łucja poszła spać na 2 godz 🥴 nie chcę mi się dzisiaj jej zabawiać, gadać ciągle.
    Do tego dzisiaj o 17.00 mamy lekarza i już się cieszę na te krzyki przy ubieraniu. Standardowo pewnie też robi kupe jak tylko wyjedziemy...

Moja jest z 5 lipca, wiec tez z poczatku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Z tym fizjo to jest prawda. Każde dziecko ma swoje tempo a fizjo bardzo często troszkę przesadzają w mojej ocenie. Jedna nas przecież już na turnus rehabilitacyjny wysyłała...

No to o tym mowie, trzymaja sie jakichs tam wytyczonych przez ksiazki, przecież nikt z nas nie jest idealny, idealnie symetryczny itp.

Babcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja jest z 5 lipca, wiec tez z poczatku.

Kurde a ja byłam przekonana, że z końca prawie 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo zdjęcie chętnie zobacze, jeśli nie chcesz tutaj, to możesz mi przez fejsa wysłać

• olimama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 14:12

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta mata kinderkraft jest ogromna 🙈 i mamooo..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie robi wysokiego podporu, ani się nie obraca.
    Za to darcie ma opanowane do perfekcji🤭 Moja fizjo powiedziała, że jeszcze na wszystko ma czas i że sporo tych dzieciaków co robią coś bardzo szybko robi to źle 🤷
    A głowę już Wasze wszystkie trzymają mega stabilnie w pionie?? Bo mojemu się jeszcze gibie jak go nosze na rękach i też już widziałam, że jakaś laska się o to pytała na grupie i od razu panika bo wszystkie trzymają, a jej się gibie. 🤦

Teraz jest moda na fizjo, albo neurologa od razu. Wiem co mówię, bo od razu jestem w tym pierwsza tak samo i kuźwa jestem już tym zmęczona 🤯Trzeba wyluzować i pozwolić się dziecku rozwijac swoim tempem, bo pierdolca można dostać analizując czego jeszcze nie potrafi, a "powinien".

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla Waszych pociech!

Gf ale Twoja mała wydaje się duza 🥰 śliczna!
    Tak, każde rozwija się własnym tempem. Nie ma co szukać problemów na siłę.
    Jeszcze nie raz się będziemy zastanawiac czy aby nie za szybko/wolno raczkuje/ siedzi/chodzu/mówi itd 🙈 ale najważniejsze zachować spokój 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Mój nie robi wysokiego podporu, ani się nie obraca.
    Za to darcie ma opanowane do perfekcji🤭 Moja fizjo powiedziała, że jeszcze na wszystko ma czas i że sporo tych dzieciaków co robią coś bardzo szybko robi to źle 🤷
    A głowę już Wasze wszystkie trzymają mega stabilnie w pionie?? Bo mojemu się jeszcze gibie jak go nosze na rękach i też już widziałam, że jakaś laska się o to pytała na grupie i od razu panika bo wszystkie trzymają, a jej się gibie. 🤦

Teraz jest moda na fizjo, albo neurologa od razu. Wiem co mówię, bo od razu jestem w tym pierwsza tak samo i kuźwa jestem już tym zmęczona 🤯Trzeba wyluzować i pozwolić się dziecku rozwijac swoim tempem, bo pierdolca można dostać analizując czego jeszcze nie potrafi, a "powinien".
    No dokładnie, ważniejsze od tego ile dziecko robi jest to, jak to robi. Mój np mimo tego, że nauczył się obracać na brzuch, to źle leży na tym brzuchu. Rozjeżdzają mu się ręce na boki i jakby kołysze się na brzuchu, a ręce ma po bokach, w powietrzu. No nie powinno tak być i to mamy do wyćwiczenia. No i przez to ciągle teraz muszę przy nim być, jak leży na macie i poprawiać te rączki.

A w tym nakręcaniu do szukania problemów to jeszcze najlepsza jest rodzina. Np moja mama, która namiętnie ciągnęła go za rączki i ciągle gadała, że jeszcze się nie podciąga, nie trzyma głowy.
    Albo ciocia, która coś do niego mówi, a on ma ją w dupie, i zaraz jej tekst 'ojej, nie reaguje jeszcze na głos, nie obraca się'

Ale w drugą stronę też w***wia np teść- "a po co mu kupować zabawki pod choinkę, jak się jeszcze nie bawi". A mówiąc to Szymon lezy przy nim i wymachuje grzechotką. A w domu na macie zabawki, które lubi i które go interesują.

Ehh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam wczoraj prowokacje i dzisiaj już nitki krwi w kupie, także mamy alergie na białko

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat dość świadomie po synu podeszłam do tematu fizjo. Młoda widzę robi dość poprawnie wszystko. Tyle że teraz będziemy mieć długą przerwę w zajęciach niestety. Na szczęście chyba antybiotyk działa bo mi lepiej już oddycha. Zastanawiam się co mogę zrobić żeby mi ten starszy tyle zarazy nie przynosił 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ben ma kwarantanne 🥺 testy domowe, póki co, negatywne

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf masz śliczną córeczkę. Takie ciemne oczy miała od urodzenia? Po Tobie czy po tacie?

Anszelika, a Twój synek jak przechodzi Covid? Chyba nie ma rozwiązania na uchronienie młodszego rodzeństwa przed zarazkami z otoczenia starszaków😔

Akilegna, Ty jesteś w Niemczech? Tam też jak w grupie chore dziecko to wszyscy inni też idą na kwarantannę?

Znalazłam fajne informacje o rd. Praktycznie wszystko powtarza się z Webinarem Szpinakrobible, ale w sumie tu też jest fajnie opisane.

https://inwiktoria.pl/kompendium-rozszerzania-diety/

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee udalo mi się tylko takie fotki dzisiaj zrobić bo mloda miała dzisiaj tylko tryb marudzacy i nie bardzo w ogóle chciała na brzuchu leżeć. Tak to mniej więcej u nas wygląda, potrafi się wyżej wesprzeć na tych rękach ale tylko jak jej zabawkę pod nos dam i wkurza się wtedy na mnie że żeby na nią spojrzeć to ja to tyle wysiłku kosztuje 🥴 Jak sięga po zabawkę to na jednej ręce się wspiera a druga podnosi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 14:29

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ