Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Gf jaka już dorosła gwiazda 😁 Ja chyba mam zapalenie spojówek... Na razie próbuje to załagodzić kompresami ze świetlika, wieczorem mi stary pojedzie do apteki mam nadzieję że szybko przejdzie i młodą nie podłapie 🤦
Angiee moja już od 2-3tyg robi. Tzn nie jest to jeszcze wiadomo że cały brzuch nad ziemią ale normalnie się kładzie na prostych rękach także to jej zaliczam. I też pływa czasami. Ale obrotów jak brak tak brak 😅
Moja jest z 2 lipca i tego nie robi, fizjo mówi, że już powinna, a w necie czytam, że do końca 6 miesiąca ma czas🤷♀️ obroty za to ma już do perfekcji opanowane -
Angiee wrote:Moja jest z 2 lipca i tego nie robi, fizjo mówi, że już powinna, a w necie czytam, że do końca 6 miesiąca ma czas🤷♀️ obroty za to ma już do perfekcji opanowane
Mogę potem cyknac fotkę jak to u nas wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 13:02
-
nick nieaktualnyAngiee wrote:Moja jest z 2 lipca i tego nie robi, fizjo mówi, że już powinna, a w necie czytam, że do końca 6 miesiąca ma czas🤷♀️ obroty za to ma już do perfekcji opanowane
Moja nie obraca sie, nie robi podporu, fizjo to mam wrażenie ze by chciały idealne ksiazkowe dziecko. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygf95 wrote:Moja nie obraca sie, nie robi podporu, fizjo to mam wrażenie ze by chciały idealne ksiazkowe dziecko.
No zgodzę się z tym, że chyba u każdego dziecka by coś znaleźli.
Ale Twoja mała chyba młodsza jest, więc ma czas. Moja jednak z samego początku lipca, ale chyba muszę trochę wyluzować, bo przecież już nie raz się martwiłam, a potem nadrabiała.
Głowa mi dzisiaj pęka, marzy mi się, żeby Łucja poszła spać na 2 godz 🥴 nie chcę mi się dzisiaj jej zabawiać, gadać ciągle.
Do tego dzisiaj o 17.00 mamy lekarza i już się cieszę na te krzyki przy ubieraniu. Standardowo pewnie też robi kupe jak tylko wyjedziemy... -
nick nieaktualnyAngiee wrote:No zgodzę się z tym, że chyba u każdego dziecka by coś znaleźli.
Ale Twoja mała chyba młodsza jest, więc ma czas. Moja jednak z samego początku lipca, ale chyba muszę trochę wyluzować, bo przecież już nie raz się martwiłam, a potem nadrabiała.
Głowa mi dzisiaj pęka, marzy mi się, żeby Łucja poszła spać na 2 godz 🥴 nie chcę mi się dzisiaj jej zabawiać, gadać ciągle.
Do tego dzisiaj o 17.00 mamy lekarza i już się cieszę na te krzyki przy ubieraniu. Standardowo pewnie też robi kupe jak tylko wyjedziemy...
Moja jest z 5 lipca, wiec tez z poczatku. -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Z tym fizjo to jest prawda. Każde dziecko ma swoje tempo a fizjo bardzo często troszkę przesadzają w mojej ocenie. Jedna nas przecież już na turnus rehabilitacyjny wysyłała...
No to o tym mowie, trzymaja sie jakichs tam wytyczonych przez ksiazki, przecież nikt z nas nie jest idealny, idealnie symetryczny itp.Babcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój nie robi wysokiego podporu, ani się nie obraca.
Za to darcie ma opanowane do perfekcji🤭 Moja fizjo powiedziała, że jeszcze na wszystko ma czas i że sporo tych dzieciaków co robią coś bardzo szybko robi to źle 🤷
A głowę już Wasze wszystkie trzymają mega stabilnie w pionie?? Bo mojemu się jeszcze gibie jak go nosze na rękach i też już widziałam, że jakaś laska się o to pytała na grupie i od razu panika bo wszystkie trzymają, a jej się gibie. 🤦
Teraz jest moda na fizjo, albo neurologa od razu. Wiem co mówię, bo od razu jestem w tym pierwsza tak samo i kuźwa jestem już tym zmęczona 🤯Trzeba wyluzować i pozwolić się dziecku rozwijac swoim tempem, bo pierdolca można dostać analizując czego jeszcze nie potrafi, a "powinien". -
Zdrowia dla Waszych pociech!
Gf ale Twoja mała wydaje się duza 🥰 śliczna!
Tak, każde rozwija się własnym tempem. Nie ma co szukać problemów na siłę.
Jeszcze nie raz się będziemy zastanawiac czy aby nie za szybko/wolno raczkuje/ siedzi/chodzu/mówi itd 🙈 ale najważniejsze zachować spokój 🤪 -
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Mój nie robi wysokiego podporu, ani się nie obraca.
Za to darcie ma opanowane do perfekcji🤭 Moja fizjo powiedziała, że jeszcze na wszystko ma czas i że sporo tych dzieciaków co robią coś bardzo szybko robi to źle 🤷
A głowę już Wasze wszystkie trzymają mega stabilnie w pionie?? Bo mojemu się jeszcze gibie jak go nosze na rękach i też już widziałam, że jakaś laska się o to pytała na grupie i od razu panika bo wszystkie trzymają, a jej się gibie. 🤦
Teraz jest moda na fizjo, albo neurologa od razu. Wiem co mówię, bo od razu jestem w tym pierwsza tak samo i kuźwa jestem już tym zmęczona 🤯Trzeba wyluzować i pozwolić się dziecku rozwijac swoim tempem, bo pierdolca można dostać analizując czego jeszcze nie potrafi, a "powinien".
A w tym nakręcaniu do szukania problemów to jeszcze najlepsza jest rodzina. Np moja mama, która namiętnie ciągnęła go za rączki i ciągle gadała, że jeszcze się nie podciąga, nie trzyma głowy.
Albo ciocia, która coś do niego mówi, a on ma ją w dupie, i zaraz jej tekst 'ojej, nie reaguje jeszcze na głos, nie obraca się'
Ale w drugą stronę też w***wia np teść- "a po co mu kupować zabawki pod choinkę, jak się jeszcze nie bawi". A mówiąc to Szymon lezy przy nim i wymachuje grzechotką. A w domu na macie zabawki, które lubi i które go interesują.
Ehh... -
nick nieaktualny
-
Ja akurat dość świadomie po synu podeszłam do tematu fizjo. Młoda widzę robi dość poprawnie wszystko. Tyle że teraz będziemy mieć długą przerwę w zajęciach niestety. Na szczęście chyba antybiotyk działa bo mi lepiej już oddycha. Zastanawiam się co mogę zrobić żeby mi ten starszy tyle zarazy nie przynosił 😒
-
nick nieaktualnyGf masz śliczną córeczkę. Takie ciemne oczy miała od urodzenia? Po Tobie czy po tacie?
Anszelika, a Twój synek jak przechodzi Covid? Chyba nie ma rozwiązania na uchronienie młodszego rodzeństwa przed zarazkami z otoczenia starszaków😔
Akilegna, Ty jesteś w Niemczech? Tam też jak w grupie chore dziecko to wszyscy inni też idą na kwarantannę?
Znalazłam fajne informacje o rd. Praktycznie wszystko powtarza się z Webinarem Szpinakrobible, ale w sumie tu też jest fajnie opisane.
https://inwiktoria.pl/kompendium-rozszerzania-diety/ -
Angiee udalo mi się tylko takie fotki dzisiaj zrobić bo mloda miała dzisiaj tylko tryb marudzacy i nie bardzo w ogóle chciała na brzuchu leżeć. Tak to mniej więcej u nas wygląda, potrafi się wyżej wesprzeć na tych rękach ale tylko jak jej zabawkę pod nos dam i wkurza się wtedy na mnie że żeby na nią spojrzeć to ja to tyle wysiłku kosztuje 🥴 Jak sięga po zabawkę to na jednej ręce się wspiera a druga podnosi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 14:29