Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Nie jestescie szczepieni?
Wspolczuje stresu, bo dopiero sama go mialam...
No i kwarantanny u Mii jak bylo tylko jedno dzuecko, to mogli z domowymi negatywnymi chodzic... ale te testy domowe od czasu civida u Mii mnie smiesza🤣
Bo ona nawet majac pcr pozytywny, domowe negatywne miala🙈
Jesteśmy po szczepieniu. Rano dostałam informację, że ja i stary nie jesteśmy objęci kwarantanną dopóki sami nie będziemy pozytywni. U Bena też te domowe nadal negativ ale to nadal może być za wcześnie -
akilegna♥ wrote:Jesteśmy po szczepieniu. Rano dostałam informację, że ja i stary nie jesteśmy objęci kwarantanną dopóki sami nie będziemy pozytywni. U Bena też te domowe nadal negativ ale to nadal może być za wcześnie
Co do domowych, to Mii ani jeden nie wyszedl pozytywny, ani przed pcr, ani cale 2 tyg po, no i nie tylko ona byla takim przypadkiem w przedszkolu... byla dwojka takich dzieci w innej grupie, jedna z pan i kolega Mii z grupy tez mial negatyw, zrobili mu pcr rodzice bo mial urodziny i chcieli miec 100% pewnosci, ze rodzina moze przyjsc i wyszedl pozytyw...
My te domowe od sierpnia doatajemy 2 na tydzien, ale ja ich juz teraz nawet jej nie robie, bo to nie ma swnsu, skoro przy pozytywach one i tak negatywne wychodzily🙈
Zdrowka dla was!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moja śpi nieźle, ale tylko w kołysce albo z nami w łóżku, w swoim nie śpi prawie w ogóle, a tylko tam ma materac porządny. Muszę ją chyba zacząć w nocy karmić na siedząco i od razu odkładać, bo tak to leżymy i ja zasypiam, budzę się za godzinę, odkładam na chwilę i zaraz znowu pora na jedzenie. Podejrzewam, że mój sen na tym ucierpi, ale trudno.
W ogóle jak byliśmy u tego lekarza teraz to ją zważył i wyszło 5700. W domu się zczailam że przecież dwa tyg wcześniej na bilansie miała już 6700. Wczoraj na kontroli 5900. Czyli musiał być błąd pomiaru wtedy na bilansie bo przecież nie możliwe żeby kilo schudła, je normalnie. -
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:Wlasnie dlatego pytalam, bo my tez mimo, ze Mia byla pozytywna kwarantanny nie mielismy... jedynie Nathan 10 dni od jej pozytywu...
Co do domowych, to Mii ani jeden nie wyszedl pozytywny, ani przed pcr, ani cale 2 tyg po, no i nie tylko ona byla takim przypadkiem w przedszkolu... byla dwojka takich dzieci w innej grupie, jedna z pan i kolega Mii z grupy tez mial negatyw, zrobili mu pcr rodzice bo mial urodziny i chcieli miec 100% pewnosci, ze rodzina moze przyjsc i wyszedl pozytyw...
My te domowe od sierpnia doatajemy 2 na tydzien, ale ja ich juz teraz nawet jej nie robie, bo to nie ma swnsu, skoro przy pozytywach one i tak negatywne wychodzily🙈
Zdrowka dla was!
A przypomnij mi jakie M miała objawy? Ben wygląda na zdrowego ale wiadomo, że to nic nie znaczy jeszcze.
-
Hej, ja dzięki temu profilowi cienwiatru duzo lepiej odczytuje sygnały kiedy mała zaczyna być zmęczona i odpukać ostatnio udaje się zakołysać na drzemkę bez krzyku. 😬 Zaczęłam też podawać gastrotuss na nasz refluks, bo znowu zaczęło się nasilać i póki co cyrki przy karmieniu się skończyły. 🙏
My mamy kombinezon merino i też raz testowałam. Super jest. Mloda cieplutka, tylko rozmiar jakis wielki 😏
My na odparzenia też wietrzyny, przemywamy woda przegotowana i sudokrem.
-
akilegna♥ wrote:A przypomnij mi jakie M miała objawy? Ben wygląda na zdrowego ale wiadomo, że to nic nie znaczy jeszcze.
akilegna♥ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My dziś po kontroli i w pierwszej chwili miało być skierowanie do szpitala, tak jej grało. No ale potem odkaszlnela, lekarka jeszcze raz zbadała i było lepiej więc zostaje w domu jeszcze. Jakby było gorzej to prosto do dziecięcego zakaźnego mamy jechać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja stwierdziłam że moja to prędzej zacznie czworakowac bo już w leżeniu na brzuchu podnosi pupę do góry zginając nóżki niż się obracać 🤣 Zero chęci na obrót Z E R O. Jak ja próbuje gdzieś po bokach zachęcać zabawkami to ta mi machnie ręką i odwraca głową🤣🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 14:45