Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
LENi wrote:
Spała w rozku jak byla mała, a teraz z racji że śpi że mną to pod moją kołdra, ja się zsuwam niżej, żeby być na jej wysokości.. 🙈
A z czego masz ten swój śpiworek.. Może mój jakiś lipny..
Moja też długo spala w rożku i tuliku, ale że z nami nie sypią to potem zaraz do spiworka ją wrzucałam. Mam dwa z motherhood teraz na jesień i zimę i jestem zadowolona. Trochę się mechaca od środka ale na promocji można w spoko cenie dostać a ciepłe są. No i trochę zamek głośno chodzi ale jak się zamyka przed snem i otwiera też jak nie śpi -
nick nieaktualny
-
Ehh młodemu coś charczy w gardle, jakby flegma mu zalegała ;/ czyszczę nos, piskam wodą morską, ale praktycznie nic nie idzie. Jak śpi to w nosie nie furczy nic, tylko jak otwiera buzię i oddycha to tak charczy... ;/
Wgl czy Wasze dzieci oddychają czasem buzią? Bo podobno takie niemowlaki to tylko nosem, a mój czasem się tak zaciąga ewidentnie przez usta... Albo jak go inhaluje solą to też jape mi otwiera i i dyszy.
Zwariować idzie już...
Nie wiem czy jechać z nim na jakieś osłuchanie czy co 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 21:09
-
Kosmo wrote:Natka u nas był okres że charczalo młodej w nocy po jedzeniu tylko. Nos czysty itd. Nawet tu pisałam że chyba mleko się jej cofa 🤷 Przeszło samo, a trwało z półtorej miesiąca
Ale to charczalo tez jakby w gardle? -
Kosmo daj znać co powie neuro. Ja się naczytalam o obniżonym napięciu w buzi i sporo mi pasuje, bo wędzidełko mieliśmy skracane. Chyba, że znowu do podcięcia 😣
U mnie charczy w nocy od refluksu właśnie, zdarza się, że noce spokojne a czasami właśnie charczy, kaszle 🙄
-
nick nieaktualnyJa pierniczę, pół dnia przesiedzialam w internetach, bo sobie ubzduralam, że na święta chcę welurową sukienkę. I kurcze nie mogłam znaleźć takiej o dobrej długości, wszystkie mega krótkie, a ja to raczej takie przed kolano albo midi noszę. Ale w końcu się udało.
Poza tym kupiłam już wszystkie prezenty na święta. Z głowy. 😀 Chociaż jeszcze prezent dla Szymka, ale to tata się zadeklarował, że kupi.
Młody ma u mnie drugi dzień mega spania. No dosłownie co 1,5h pada na drzemki. Pierwsza 2h, druga godzinę, trzecia prawie godzinę.
Ale za to na noc nie mógł zasnąć. Padł dopiero o 22.
Zdarza mu się spać z lekko otwartą buzią, a wędzidełko mamy dobre. Zresztą logopeda widziała na fotce i mówiła, że tak lekko otwarta jest ok.
Niemowlęta oddychają nosem, ale przy infekcji, obniżonej drożności nosa, przechodzą szybki kurs nauki oddychania przez usta . Takze tą drogą też potrafią, jak trzeba.
Czasami mu coś bulgocze w gardle, jak dziś np. Nos czysty, nic smarków nie ma, a w gardle charczy. Aktualnie to może być flegma jeszcze po infekcji. Ale przed chorobą też się zdarzało i wydawało mi się, że to było czasem mleko, a czasem ślina.
Doprowadza mnie to ogólnie do szału i sama mam ochotę odkaszlnąc, a ten gad mały nie chce 🤪 -
To moja mama wrażenie że nic nie spala tej nocy 🙈 tragedia dosłownie, nie wiem co jej było... Jęczała, nie chciała zasnąć, nawet bujanie w wozku nie pomogło. Tylko była cicho przylepiona do cycka 🙈 jestem padnięta! A jestem dziś sama z dwójką No porażka jakaś!
Ula co kupiłaś z prezentów? Nie mam kompletnie pomysłu na prezenty w tym roku a i po sklepach nie mam jak latać.. Normalnie uwięziona 🙈 -
U nas tez kolejna noc z milionem pobudek i widzeniem na cycku. To już tydzień jak śpię po pare h ba dobę i czuje się i wyglądam jak zombi. Młoda nawet oczu nie otwiera ale jest wiercenie, jojczenie i popłakiwanie przez sen. Już nawet nie liczę i nie sprawdzam, która jest godzina.
W dzień ze spaniem nadal roznie, ale jedyna sensowna drzemka jest na spacerze i czasem pospi łącznie 3h, ale to rzadko.
Zastanawiam się czy nie iść do osteopaty jak to nie minie. Potem to już chyba tylko egzorcysta pomoże.
Na na bf kupiłam tylko piżamy dla dziecka i prezent dla mamy na imieniny.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Ja kupiłam właśnie gryzaki na stronie mombella - jest 20% i darmowa wysyłka więc się w sumie opłacają, bo moja non stop ręce w buzi więc może od zębów takie spanie ma.. Nie wiem już... Ale niech gryzakami gryzmoli! Teraz mi zasnęła w wozku 🙈 u mnie troszkę śniegu spadło...
-
Laski ja się budziłam po x razy w nocy na każde wiercenie, wyplucie smoczka czy popłakiwanie młodej przez sen i wiecie co mi pomogło 😁 Olejek cbd. Serio. Śpię jak kamień, ale na karmienie się wybudzam bez problemu. Na szczęście nie wybudzają mnie te jej jęki czy wiercenie, bo ona się wtedy nie wybudza do konca. Także ja polecam bo sypialam niby po 6-7h ale z tymi minutowymi pobudkami a wiemy jak to potrafi wykończyć 🥴 A o ile nerwów mam mniej teraz 😅
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Laski ja się budziłam po x razy w nocy na każde wiercenie, wyplucie smoczka czy popłakiwanie młodej przez sen i wiecie co mi pomogło 😁 Olejek cbd. Serio. Śpię jak kamień, ale na karmienie się wybudzam bez problemu. Na szczęście nie wybudzają mnie te jej jęki czy wiercenie, bo ona się wtedy nie wybudza do konca. Także ja polecam bo sypialam niby po 6-7h ale z tymi minutowymi pobudkami a wiemy jak to potrafi wykończyć 🥴 A o ile nerwów mam mniej teraz 😅
Jaki masz? -
gf95 wrote:Jaki masz?