X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Leni zaakceptowałam zaproszenie😉
    Dzięki, bez tego nie mogę wiadomości wysłać, albo nie umiem 🤪🤦‍♀️🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Spała w rozku jak byla mała, a teraz z racji że śpi że mną to pod moją kołdra, ja się zsuwam niżej, żeby być na jej wysokości.. 🙈

A z czego masz ten swój śpiworek.. Może mój jakiś lipny..

Moja też długo spala w rożku i tuliku, ale że z nami nie sypią to potem zaraz do spiworka ją wrzucałam. Mam dwa z motherhood teraz na jesień i zimę i jestem zadowolona. Trochę się mechaca od środka ale na promocji można w spoko cenie dostać a ciepłe są. No i trochę zamek głośno chodzi ale jak się zamyka przed snem i otwiera też jak nie śpi

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni poszło.
    Ja też mam śpiworek z Motherhood i jestem zadowolona😉 Fajne są w nich napy, którymi można regulować jego długość wraz z rozwojem dziecka.

LENi lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten zapinany na zamek pośrodku bo te zapinane dookoła i na ramionach mnie denerwowały 😅 Ale ja też przez noc nie rozpinam młodej, pieluchę zmieniamy dopiero rano

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh młodemu coś charczy w gardle, jakby flegma mu zalegała ;/ czyszczę nos, piskam wodą morską, ale praktycznie nic nie idzie. Jak śpi to w nosie nie furczy nic, tylko jak otwiera buzię i oddycha to tak charczy... ;/
    Wgl czy Wasze dzieci oddychają czasem buzią? Bo podobno takie niemowlaki to tylko nosem, a mój czasem się tak zaciąga ewidentnie przez usta... Albo jak go inhaluje solą to też jape mi otwiera i i dyszy.
    Zwariować idzie już...
    Nie wiem czy jechać z nim na jakieś osłuchanie czy co 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 21:09

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja często spi z otwarta buzia, dlatego czeka nas jeszcze wizyta u neurologopedy ale to po nowym roku juz chyba w Tym wysiadam z tymi lekarzami 🤦‍♀️ Może spokojniejsza juz wtedy bedzie 😅

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak wypluje smoczek to śpi z otwartą i to mnie martwi bo albo nie wypluwa smoczka i śpi tak X godzin albo właśnie ma otwarta paszczę. Jutro mamy neurologopede 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też często śpi z otwartą, ale to znów inny problem 🤦

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u nas był okres że charczalo młodej w nocy po jedzeniu tylko. Nos czysty itd. Nawet tu pisałam że chyba mleko się jej cofa 🤷 Przeszło samo, a trwało z półtorej miesiąca

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Natka u nas był okres że charczalo młodej w nocy po jedzeniu tylko. Nos czysty itd. Nawet tu pisałam że chyba mleko się jej cofa 🤷 Przeszło samo, a trwało z półtorej miesiąca

Ale to charczalo tez jakby w gardle?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Ale to charczalo tez jakby w gardle?
    Tak, jakby flegmę miała. A zdrowa jak koń i tylko to w nocy się działo, czasem jeszcze z rana i nie ciągle. Tylko jak np głowę odwróciła czy po prostu zmieniła pozycje 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo daj znać co powie neuro. Ja się naczytalam o obniżonym napięciu w buzi i sporo mi pasuje, bo wędzidełko mieliśmy skracane. Chyba, że znowu do podcięcia 😣
    U mnie charczy w nocy od refluksu właśnie, zdarza się, że noce spokojne a czasami właśnie charczy, kaszle 🙄

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myśmy też mieli podcinane... A zaczęła mi z ponad miesiąc temu strasznie źle jeść s butelki ale teraz tydzień temu kupiłam inne i jest duża poprawa więc nie wiem o co chodzi 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę, pół dnia przesiedzialam w internetach, bo sobie ubzduralam, że na święta chcę welurową sukienkę. I kurcze nie mogłam znaleźć takiej o dobrej długości, wszystkie mega krótkie, a ja to raczej takie przed kolano albo midi noszę. Ale w końcu się udało.

Poza tym kupiłam już wszystkie prezenty na święta. Z głowy. 😀 Chociaż jeszcze prezent dla Szymka, ale to tata się zadeklarował, że kupi.

Młody ma u mnie drugi dzień mega spania. No dosłownie co 1,5h pada na drzemki. Pierwsza 2h, druga godzinę, trzecia prawie godzinę.
    Ale za to na noc nie mógł zasnąć. Padł dopiero o 22.

Zdarza mu się spać z lekko otwartą buzią, a wędzidełko mamy dobre. Zresztą logopeda widziała na fotce i mówiła, że tak lekko otwarta jest ok.

Niemowlęta oddychają nosem, ale przy infekcji, obniżonej drożności nosa, przechodzą szybki kurs nauki oddychania przez usta ;). Takze tą drogą też potrafią, jak trzeba.

Czasami mu coś bulgocze w gardle, jak dziś np. Nos czysty, nic smarków nie ma, a w gardle charczy. Aktualnie to może być flegma jeszcze po infekcji. Ale przed chorobą też się zdarzało i wydawało mi się, że to było czasem mleko, a czasem ślina.
    Doprowadza mnie to ogólnie do szału i sama mam ochotę odkaszlnąc, a ten gad mały nie chce 🤪

• LENi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama wrażenie że nic nie spala tej nocy 🙈 tragedia dosłownie, nie wiem co jej było... Jęczała, nie chciała zasnąć, nawet bujanie w wozku nie pomogło. Tylko była cicho przylepiona do cycka 🙈 jestem padnięta! A jestem dziś sama z dwójką No porażka jakaś!

Ula co kupiłaś z prezentów? Nie mam kompletnie pomysłu na prezenty w tym roku a i po sklepach nie mam jak latać.. Normalnie uwięziona 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kolejna noc z milionem pobudek i widzeniem na cycku. To już tydzień jak śpię po pare h ba dobę i czuje się i wyglądam jak zombi. Młoda nawet oczu nie otwiera ale jest wiercenie, jojczenie i popłakiwanie przez sen. Już nawet nie liczę i nie sprawdzam, która jest godzina.
    W dzień ze spaniem nadal roznie, ale jedyna sensowna drzemka jest na spacerze i czasem pospi łącznie 3h, ale to rzadko.
    Zastanawiam się czy nie iść do osteopaty jak to nie minie. Potem to już chyba tylko egzorcysta pomoże.

Na na bf kupiłam tylko piżamy dla dziecka i prezent dla mamy na imieniny.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • LENi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam właśnie gryzaki na stronie mombella - jest 20% i darmowa wysyłka więc się w sumie opłacają, bo moja non stop ręce w buzi więc może od zębów takie spanie ma.. Nie wiem już... Ale niech gryzakami gryzmoli! Teraz mi zasnęła w wozku 🙈 u mnie troszkę śniegu spadło...

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja się budziłam po x razy w nocy na każde wiercenie, wyplucie smoczka czy popłakiwanie młodej przez sen i wiecie co mi pomogło 😁 Olejek cbd. Serio. Śpię jak kamień, ale na karmienie się wybudzam bez problemu. Na szczęście nie wybudzają mnie te jej jęki czy wiercenie, bo ona się wtedy nie wybudza do konca. Także ja polecam bo sypialam niby po 6-7h ale z tymi minutowymi pobudkami a wiemy jak to potrafi wykończyć 🥴 A o ile nerwów mam mniej teraz 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Laski ja się budziłam po x razy w nocy na każde wiercenie, wyplucie smoczka czy popłakiwanie młodej przez sen i wiecie co mi pomogło 😁 Olejek cbd. Serio. Śpię jak kamień, ale na karmienie się wybudzam bez problemu. Na szczęście nie wybudzają mnie te jej jęki czy wiercenie, bo ona się wtedy nie wybudza do konca. Także ja polecam bo sypialam niby po 6-7h ale z tymi minutowymi pobudkami a wiemy jak to potrafi wykończyć 🥴 A o ile nerwów mam mniej teraz 😅

Jaki masz?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jaki masz?
    Kupiłam z kanaste.pl bo często różne dziewczyny na Instagramie polecały i zawsze z kodem więc jak można taniej to czemu nie. I nie wierzyłam w to zbytnio, a różnica już na 3 dzień była odczuwalna. A miałam już naprawdę spore problemy ze snem że jak np byłam obudzona na karmienie to potem przez godzinę nie mogłam zasnąć, w dzień kawa nic nie dawała padałam na ryj. Teraz się czuję mega wypoczęta nawet jak prześpię tylko 5-6h

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ