X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja stwierdziłam że moja to prędzej zacznie czworakowac bo już w leżeniu na brzuchu podnosi pupę do góry zginając nóżki niż się obracać 🤣 Zero chęci na obrót Z E R O. Jak ja próbuje gdzieś po bokach zachęcać zabawkami to ta mi machnie ręką i się odwraca 🤣🙈

Moja tez tak robi lezac na brzuchu 🤣🤣

Angie robi tak tylko ze zamiast sie obrocic to lezy albo na boku albo z glowa odchylona 🐵🐵

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podnoszenie pupy, to krok ku raczkowaniu? Bo moja od kilku dni ciągle podnosi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf95 nasz fizjo pokazywał nam jak zachęcać dziecko do obrotów, ale nie wiem czy będę umiała wytłumaczyć.

Dziecko leży na plecach łapie je na noge powyżej kolana i "ciągniemy" noge tak żeby obrócić dziecko.
    U nas sie obraca, ale tylko w jedna stron3 cały czas druga ma gdzieś

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee nam też to rolowanie pokazywała fizjo i robimy codziennie już z miesiąc chyba i o ile podczas tego ćwiczenia ciągnie i widać że ćwiczy to leżąc sama się nie obroci bo jej się nie chce chyba tyłka podnosić 🥴 albo jak ja położę na brzuch to też pociągnie i się przewróci

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Ja mam idealny sposób na ćwiczenie obrotów. Kładziesz dziecko na macie tyłem do telewizora i uwierz mi, że zrobi wszystko, żeby się obrócić do tv 🙈😅

To i moja tak ćwiczy. Albo robi wszystko żeby zobaczyć co robi brat.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że Oli w końcu polubiła leżeć na brzuchu. No i powoli się przesuwa jak coś chce. Tyłek w górę i robi dżdżownice. No i odpucha się nogami robiąc biodra w górę leżąc na przewijaku. Czasem mam wrażenie że reaguje na swoje imię, ale to chyba jednak bardziej nadal na głos po prostu. No i nadal śpioch jest etatowy. Właśnie ma trzecia dziś drzemkę. Dospala do 8.20... ale jak się o 4na mleko obudziła to się rozgadala bardzo.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nam fizjo też kazała rolować. Ale dużo też nam daje piłka z wypustkami. Ładnie ja trzyma rączkami i dociąga do niej kolanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 02:57

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw no ja myślę że śmiało wysoki podpór to jest 😁 Ja wiem że na tych wszystkich fotach w internecie gdzie się wpisze to hasło to wyskakują maluchy co już całe są nad podłożem no ale od czegoś trzeba zacząć nie 😅

Straw lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw to u Oli dziś się coś takiego zaczęło pojawiać jak jej zaslonilam tv i chciała spojrzeć wyżej. Cwana gapa.

Straw lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi tak od wczoraj. A jeszcze 3tyg temu nie umiała wyciągnąć rączek tak, żeby łokcie były co najmniej w linii barków.🙈

• LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy oglądacie te zdj z zapodaj? Bo jak kopiuje link to nie szuka mi tego 🙈 a chciałam ten podpór zobaczyć.. Moja jeszcze nie robi nic takiego, tylko non stop się przekręca na brzuch, co chwilę 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi przytrzymaj palcem link i wybierz opcję otwórz. Przekieruje Cię od razu do zdjęcia

Mój też robi wysoki podpór i coraz lepiej mu to wychodzi ale o obrotach nawet nie myśli. Ostatnio nawet zapomniał jak się przekręcić na bok. W poniedziałek mamy wizytę u fizjoterapeuty to może coś wyjdzie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni poprostu kopiuję linka i wklejam w przeglądarkę.
    Jak nie dasz rady to wyślij priv z mailem, to Ci podeślę 😉

Edit: ale Ci wytłumaczyłam...🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 18:44

• LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie robię i nic.. 🙈 Nie otwiera mi nigdy tych zdjęć :p zaznaczam, kopiuje, wklejam w Google, zatwierdzam i nie odnaleziono 🙈
    Ciemna masa że mnie haha
    Straw poproszę na maila 🤪

Ubrałam moja w tej śpiworek do spania, dziwnie wygląda, jakieś to duże i nie wiem czy wygodne No ale spróbujemy 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam zaraz śpiworek rollersy. Dupa nie promocja U nich no ale trudno.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni a w czym wcześniej Ci dziecię spalo? 😁 Nie ma nic wygodniejszego na świecie niż te śpiwory 😅 Już stwierdziłam że jak mój gad zacznie się przemieszczać to dalej będzie w śpiworze tylko tym z nogawkami 😁 Nie trzeba się nic martwić czy zmarznie, czy się odkopie, czy się nie udusi 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spała w rozku jak byla mała, a teraz z racji że śpi że mną to pod moją kołdra, ja się zsuwam niżej, żeby być na jej wysokości.. 🙈

A z czego masz ten swój śpiworek.. Może mój jakiś lipny..

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja zamawiam zaraz śpiworek rollersy. Dupa nie promocja U nich no ale trudno.

No właśnie, też chcialam ale lipna promocja.. Nie potrzebuje nic innego od nich, mufke kupiłam na allegro za 29zl więc drugiej nie potrzebuje.
    I w sumie się zastanawiam czy faktycznie będzie lepiej okrywał mi młoda w foteliku czy jednak to zbędne.. Hmm sama nie wiem już..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni zaakceptowałam zaproszenie😉

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Spała w rozku jak byla mała, a teraz z racji że śpi że mną to pod moją kołdra, ja się zsuwam niżej, żeby być na jej wysokości.. 🙈

A z czego masz ten swój śpiworek.. Może mój jakiś lipny..
    Moja też długo spala w rożku i tuliku, ale że z nami nie sypią to potem zaraz do spiworka ją wrzucałam. Mam dwa z motherhood teraz na jesień i zimę i jestem zadowolona. Trochę się mechaca od środka ale na promocji można w spoko cenie dostać a ciepłe są. No i trochę zamek głośno chodzi ale jak się zamyka przed snem i otwiera też jak nie śpi to to aż tak nie przeszkadza 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ