X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja stwierdziłam że moja to prędzej zacznie czworakowac bo już w leżeniu na brzuchu podnosi pupę do góry zginając nóżki niż się obracać 🤣 Zero chęci na obrót Z E R O. Jak ja próbuje gdzieś po bokach zachęcać zabawkami to ta mi machnie ręką i się odwraca 🤣🙈

Moja tez tak robi lezac na brzuchu 🤣🤣

Angie robi tak tylko ze zamiast sie obrocic to lezy albo na boku albo z glowa odchylona 🐵🐵

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podnoszenie pupy, to krok ku raczkowaniu? Bo moja od kilku dni ciągle podnosi

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf95 nasz fizjo pokazywał nam jak zachęcać dziecko do obrotów, ale nie wiem czy będę umiała wytłumaczyć.

Dziecko leży na plecach łapie je na noge powyżej kolana i "ciągniemy" noge tak żeby obrócić dziecko.
    U nas sie obraca, ale tylko w jedna stron3 cały czas druga ma gdzieś

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee nam też to rolowanie pokazywała fizjo i robimy codziennie już z miesiąc chyba i o ile podczas tego ćwiczenia ciągnie i widać że ćwiczy to leżąc sama się nie obroci bo jej się nie chce chyba tyłka podnosić 🥴 albo jak ja położę na brzuch to też pociągnie i się przewróci

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Ja mam idealny sposób na ćwiczenie obrotów. Kładziesz dziecko na macie tyłem do telewizora i uwierz mi, że zrobi wszystko, żeby się obrócić do tv 🙈😅

To i moja tak ćwiczy. Albo robi wszystko żeby zobaczyć co robi brat.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że Oli w końcu polubiła leżeć na brzuchu. No i powoli się przesuwa jak coś chce. Tyłek w górę i robi dżdżownice. No i odpucha się nogami robiąc biodra w górę leżąc na przewijaku. Czasem mam wrażenie że reaguje na swoje imię, ale to chyba jednak bardziej nadal na głos po prostu. No i nadal śpioch jest etatowy. Właśnie ma trzecia dziś drzemkę. Dospala do 8.20... ale jak się o 4na mleko obudziła to się rozgadala bardzo.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nam fizjo też kazała rolować. Ale dużo też nam daje piłka z wypustkami. Ładnie ja trzyma rączkami i dociąga do niej kolanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 02:57

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw no ja myślę że śmiało wysoki podpór to jest 😁 Ja wiem że na tych wszystkich fotach w internecie gdzie się wpisze to hasło to wyskakują maluchy co już całe są nad podłożem no ale od czegoś trzeba zacząć nie 😅

Straw lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw to u Oli dziś się coś takiego zaczęło pojawiać jak jej zaslonilam tv i chciała spojrzeć wyżej. Cwana gapa.

Straw lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi tak od wczoraj. A jeszcze 3tyg temu nie umiała wyciągnąć rączek tak, żeby łokcie były co najmniej w linii barków.🙈

• LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy oglądacie te zdj z zapodaj? Bo jak kopiuje link to nie szuka mi tego 🙈 a chciałam ten podpór zobaczyć.. Moja jeszcze nie robi nic takiego, tylko non stop się przekręca na brzuch, co chwilę 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi przytrzymaj palcem link i wybierz opcję otwórz. Przekieruje Cię od razu do zdjęcia

Mój też robi wysoki podpór i coraz lepiej mu to wychodzi ale o obrotach nawet nie myśli. Ostatnio nawet zapomniał jak się przekręcić na bok. W poniedziałek mamy wizytę u fizjoterapeuty to może coś wyjdzie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni poprostu kopiuję linka i wklejam w przeglądarkę.
    Jak nie dasz rady to wyślij priv z mailem, to Ci podeślę 😉

Edit: ale Ci wytłumaczyłam...🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 18:44

• LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie robię i nic.. 🙈 Nie otwiera mi nigdy tych zdjęć :p zaznaczam, kopiuje, wklejam w Google, zatwierdzam i nie odnaleziono 🙈
    Ciemna masa że mnie haha
    Straw poproszę na maila 🤪

Ubrałam moja w tej śpiworek do spania, dziwnie wygląda, jakieś to duże i nie wiem czy wygodne No ale spróbujemy 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam zaraz śpiworek rollersy. Dupa nie promocja U nich no ale trudno.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni a w czym wcześniej Ci dziecię spalo? 😁 Nie ma nic wygodniejszego na świecie niż te śpiwory 😅 Już stwierdziłam że jak mój gad zacznie się przemieszczać to dalej będzie w śpiworze tylko tym z nogawkami 😁 Nie trzeba się nic martwić czy zmarznie, czy się odkopie, czy się nie udusi 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spała w rozku jak byla mała, a teraz z racji że śpi że mną to pod moją kołdra, ja się zsuwam niżej, żeby być na jej wysokości.. 🙈

A z czego masz ten swój śpiworek.. Może mój jakiś lipny..

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja zamawiam zaraz śpiworek rollersy. Dupa nie promocja U nich no ale trudno.

No właśnie, też chcialam ale lipna promocja.. Nie potrzebuje nic innego od nich, mufke kupiłam na allegro za 29zl więc drugiej nie potrzebuje.
    I w sumie się zastanawiam czy faktycznie będzie lepiej okrywał mi młoda w foteliku czy jednak to zbędne.. Hmm sama nie wiem już..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni zaakceptowałam zaproszenie😉

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Spała w rozku jak byla mała, a teraz z racji że śpi że mną to pod moją kołdra, ja się zsuwam niżej, żeby być na jej wysokości.. 🙈

A z czego masz ten swój śpiworek.. Może mój jakiś lipny..
    Moja też długo spala w rożku i tuliku, ale że z nami nie sypią to potem zaraz do spiworka ją wrzucałam. Mam dwa z motherhood teraz na jesień i zimę i jestem zadowolona. Trochę się mechaca od środka ale na promocji można w spoko cenie dostać a ciepłe są. No i trochę zamek głośno chodzi ale jak się zamyka przed snem i otwiera też jak nie śpi to to aż tak nie przeszkadza 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ