Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś sobie załatwiłam drugiego lekarza,.coś mnie ten mój jakoś zirytował, plus mogę mieć z prywatnego ubezpieczenia za darmo, więc zamierzam wykorzystać, także wizyta w środę. Będzie równy 8tc. Może ten nie będzie chciał z miejsca CC umawiać...
Co do stresów, to chyba kosmo ładnie napisała że nawet dzień po wizycie coś się może stać i nie mamy na to wpływu. Taka prawda, a.dodatkowy stres podnosi ciśnienie. I mówię to z L4 na nadciśnienie... -
Tabolek wrote:A o płytce mi nic nie mówili żeby była dodatkowo płatna. A z czego masz te bóle brzucha?
Bóle brzucha nie wiadomo jeszcze na razie boli zawsze po jedzeniu obojętnie czego tak pod mostkiem, bardzo mocno. 2 dni temu myślała, że dostałam już skrętu koszykarz. Dostałam leki i jak nie przejdzie po 14 dniach to szerszą diagnostyka ale już po 2 dniach stosowania jest lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 09:23
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj wizytuję o 18, już się nie mogę doczekać ☺️ co do badań prenatalnych to ja w pierwszej ciąży nie robiłam wcale, teraz zrobie, ale nie przywiązuje do nich jakiejś wielkiej wagi, niestety, ale te badania są w stanie wykluczyć/potwierdzić tylko kilka wad, dziecko może zachorować na sto innych chorób, może dojść do komplikacji okołoporodowych, może zachorować po urodzeniu, nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć, pozostaje się modlić, żeby wszystko było dobrze. Takie mam podejście, możecie się ze mną nie zgodzić oczywiście.
-
Ja mam 11.01 prenatalne, robie w medicovef i mam w pakiecie z testem pappa.
Chyba mam tutaj najrzadziej wizyty, bo fakt faktem mialam juz dwie, żeby zobaczyć czy jest ciaza i czy jest serce, ale do kolejnej wizyty mam 5 tygodni :p mialam 7, a nastepna w 12. -
Dziewczyny a czy dostajecie po każdym USG zdjęcie albo nawet płytkę? Chciałabym coś dostać więcej niż zdjęcie żeby pokazać przyszłemu tacie, na wizytach mogę być tylko ja, czy jest szansa żeby lekarz mi to zgrał gdzieś? Nie wiem czy coś takiego jest w ogóle możliwe, więc nie chce się wygłupić z samym pytaniem 🙆
maggaw lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam płytkę z całym badaniem prenatalnym, teraz nie pytałam.
Mnie chyba choróbsko rozkłada 🥺 bolą mnie nogi całe i ręce wykręca .... i z tylu plecy. Miała tak któraś? Bo już sobie wkręcam. Ale głowa mnie tez boli i jak nią ruszam to wszyskto lata. Czy ja mogę coś wziąć na to łamanie?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Kosmo wrote:Dziewczyny a czy dostajecie po każdym USG zdjęcie albo nawet płytkę? Chciałabym coś dostać więcej niż zdjęcie żeby pokazać przyszłemu tacie, na wizytach mogę być tylko ja, czy jest szansa żeby lekarz mi to zgrał gdzieś? Nie wiem czy coś takiego jest w ogóle możliwe, więc nie chce się wygłupić z samym pytaniem 🙆
Niestety kończą mi się wizyty u tego lekarza bo on prowadzi tylko pary z problemami i ciąże do końca 1 trymestru. Sam od początku dawał płytę aż się zdziwiłam -
Kosmo wrote:Dziewczyny a czy dostajecie po każdym USG zdjęcie albo nawet płytkę? Chciałabym coś dostać więcej niż zdjęcie żeby pokazać przyszłemu tacie, na wizytach mogę być tylko ja, czy jest szansa żeby lekarz mi to zgrał gdzieś? Nie wiem czy coś takiego jest w ogóle możliwe, więc nie chce się wygłupić z samym pytaniem 🙆35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Mnie tez ostatnio pobolewa brzuch, ale powtarzam sobie, ze pewnie wszystko się tam rozciąga.
Co do noszenia to mam w domu starszaków (9 i 4 lata) wiec dużo już sami ogarniają.
Dziewczyny wydaje mi się, ze trudno jest uniknąć rozmyślania i strachu. To już jest wpisane w macierzyństwo. Boimy się o te maluszki już od pierwszych dni. Chcemy zrobić wszystko, by było dla nich jak najlepiej.
-
dziewczyny jestem w 12 tyg, od jakiegos czasu nieregularnie mam takie jakby ciagnaco klujace bole w okolicy pachwin przeważnie z jednej strony, wiezadla?08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
Nati88 wrote:dziewczyny jestem w 12 tyg, od jakiegos czasu nieregularnie mam takie jakby ciagnaco klujace bole w okolicy pachwin przeważnie z jednej strony, wiezadla?
Ja mam od 2 dni kłucia, ciągnięcia w okolicach prawego jajnika i w dół do biodra i pachwiny -
martamus wrote:No to ten test fajny aczkolwiek drogi 2500 no ciekawe ciekawe poglądami z mężem o tym.. Jakoś chyba nie mam takuchbobaw o tę wady jak większość osób tutaj, każda się boi tych prenatalnych.. Ją jakoś chyba nie. Tak długo się staraliśmy i to taki cud, że myślę, że to dziecko jest bardzo silne.
Bóle brzucha nie wiadomo jeszcze na razie boli zawsze po jedzeniu obojętnie czego tak pod mostkiem, bardzo mocno. 2 dni temu myślała, że dostałam już skrętu koszykarz. Dostałam leki i jak nie przejdzie po 14 dniach to szerszą diagnostyka ale już po 2 dniach stosowania jest lepiej.
W mojej przychodni płacimy za ten test 2100 zl, ja po prostu wiem że oszczędzi mi to kolejnych niepokoi i strachów i to jest dla nas najważniejsze 🙂 hmmm no niedobrze że Cię tak boli, dobrze że pomagają te leki, mam nadzieję że to przejdzie szybko i nie będzie Cię męczyć