Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja na brzuchu też nie pospi. W sobotę udało jej się pierwszy raz obrócić i teraz co chwilę jest na brzuchu i po pięciu minutach się drze że niewygodnie. No i piszczy. Aż jej starszy co chwilę smoczek wciska żeby nie piała 🤣 ze spaniem nie mam najmniejszego problemu. Zasypia sama w dostawce. W ciągu dnia na kanapie. Ma z reguły trzy drzemki trwające od pół godziny do dwóch.
-
No to ja z kolei próbuje go uczyć spania na plecach i od wczoraj po pół godziny już jest na lewym boku.
Chyba skończył nam się skok bo łapie stopy i obraca się na brzuch ale tylko w lewą stronę.
Ja odkładam na bok i przeturlam go na brzuch, zwykle się nie wybudza śpi tak od 2 miesiąca życia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Ej, wybraliśmy się w końcu po 10 dniach na dwór. I mam zagwozdke. Założyłam małemu krótką kurtkę. Jest w śpiworze cottonmoose, ma założoną pokrywę od gondoli. Ale nie ma butów. Wy ubieracie buty dzieciom do spiworka?
Ula30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ula, nie ubieram bucików, narazie w samych skarpetkach, nie ma jej zimno bo kark ciepły tylko wiecznie rączki zimne.. Ale to nawet w domu wiec taka jej natura..
Moja obraca się na brzuch, czasem uda się spowrotem ale rzadko, zaczyna po macie krążyć, czasem zrobi wysoki podpór już i łapie stopy więc może to faktycznie skok stąd tyle się dzieje.. Długo też nie robiła Kupki, dziś wkoncu się udało, więc zobaczymy jak tej nocy będzie.. Ale zazdroszczę tego zasypiania dzieci, a jak jeszcze same usypiaja i się nie budzą w nocy to wow 🤪 też chcę :pUla30 lubi tę wiadomość
-
Moja nie ma butów 🙈 Ale dostała od babci takie mega grube góralskie skarpety i ostatnio jej to założyłam bo leżąc w śpiworze tak kopie nieraz nogami że ja wyjmuje a ona bez skarpet 😅
I chyba któraś z was mi polecała sztyft z musteli na buzię. Kurde ale to jest life changer 🤣 Hit, sama bym chciała coś takiego. Zero brudnych paluchów i wkurzania młodej smarowaniem buzi raz dwa i gotowe 😁 -
nick nieaktualnyLENi wrote:Ula, nie ubieram bucików, narazie w samych skarpetkach, nie ma jej zimno bo kark ciepły tylko wiecznie rączki zimne.. Ale to nawet w domu wiec taka jej natura..
Moja obraca się na brzuch, czasem uda się spowrotem ale rzadko, zaczyna po macie krążyć, czasem zrobi wysoki podpór już i łapie stopy więc może to faktycznie skok stąd tyle się dzieje.. Długo też nie robiła Kupki, dziś wkoncu się udało, więc zobaczymy jak tej nocy będzie.. Ale zazdroszczę tego zasypiania dzieci, a jak jeszcze same usypiaja i się nie budzą w nocy to wow 🤪 też chcę :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla to normalna cena. Widywałam najtaniej po 17 z groszami. Dla mnie cała MUSTELA pachnie takim słodkim dzieciaczkiem 🤩 Lubię zapach jej produktów.
Właśnie jedziemy w góry. Małej coś się przestawiło, bo jak chodziła spać na noc o 18, tak teraz o tej godzinie ma ostatnią drzemkę. A na noc zasypia o 20. Ostatnie dwie noce nawet dobre. Ale część z nich spała ze mną. Mi najwygodniej uśpić ją podczas karmienia. Bez znaczenia czy na noc czy ma dzień. Karmię, smoczek, przytulamy się i zasypia. Pytanie jak długo to potrwa🤔😜
Kupy nadal brak. Zakupiłam Windi. Macie z nim jakieś doświadczenia? -
nick nieaktualny
-
Straw my korzystaliśmy z windi i przy kolkach bardzo pomogło, czesto tez zaraz kupa była. My przed jeszcze brzuszek masowalismy, potem rurka i grzmiało tak, że ho ho. Czasami przez tą rurkę kupa strzelala, dlatego lepiej to robić na jakimś podkładzie w łazience 😅 wybaczcie za szczegóły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 14:20
Straw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKosmo jak tam wasze dredziki na włosach?
Dzisiaj czytałam post na grupie na fejsie odnośnie kołtunów, no ale pewna mama miała dylemat co z tym zrobić,bo jest przesąd, że nie można obcinać🙈
Dobrze,że nie ma przesądu, żeby dzieci nie myć do roku 🙈 -
Angiee wrote:Kosmo jak tam wasze dredziki na włosach?
Dzisiaj czytałam post na grupie na fejsie odnośnie kołtunów, no ale pewna mama miała dylemat co z tym zrobić,bo jest przesąd, że nie można obcinać🙈
Dobrze,że nie ma przesądu, żeby dzieci nie myć do roku 🙈