X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na brzuchu też nie pospi. W sobotę udało jej się pierwszy raz obrócić i teraz co chwilę jest na brzuchu i po pięciu minutach się drze że niewygodnie. No i piszczy. Aż jej starszy co chwilę smoczek wciska żeby nie piała 🤣 ze spaniem nie mam najmniejszego problemu. Zasypia sama w dostawce. W ciągu dnia na kanapie. Ma z reguły trzy drzemki trwające od pół godziny do dwóch.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z kolei próbuje go uczyć spania na plecach i od wczoraj po pół godziny już jest na lewym boku.
    Chyba skończył nam się skok bo łapie stopy i obraca się na brzuch ale tylko w lewą stronę.

Ja odkładam na bok i przeturlam go na brzuch, zwykle się nie wybudza :D śpi tak od 2 miesiąca życia :D

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, wybraliśmy się w końcu po 10 dniach na dwór. I mam zagwozdke. Założyłam małemu krótką kurtkę. Jest w śpiworze cottonmoose, ma założoną pokrywę od gondoli. Ale nie ma butów. Wy ubieracie buty dzieciom do spiworka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ej, wybraliśmy się w końcu po 10 dniach na dwór. I mam zagwozdke. Założyłam małemu krótką kurtkę. Jest w śpiworze cottonmoose, ma założoną pokrywę od gondoli. Ale nie ma butów. Wy ubieracie buty dzieciom do spiworka?
    ja nie ubieram

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wiekszym biustem, gdzie kulujecie staniki?

• LENi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, nie ubieram bucików, narazie w samych skarpetkach, nie ma jej zimno bo kark ciepły tylko wiecznie rączki zimne.. Ale to nawet w domu wiec taka jej natura..

Moja obraca się na brzuch, czasem uda się spowrotem ale rzadko, zaczyna po macie krążyć, czasem zrobi wysoki podpór już i łapie stopy więc może to faktycznie skok stąd tyle się dzieje.. Długo też nie robiła Kupki, dziś wkoncu się udało, więc zobaczymy jak tej nocy będzie.. Ale zazdroszczę tego zasypiania dzieci, a jak jeszcze same usypiaja i się nie budzą w nocy to wow 🤪 też chcę :p

Ula30 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma butów 🙈 Ale dostała od babci takie mega grube góralskie skarpety i ostatnio jej to założyłam bo leżąc w śpiworze tak kopie nieraz nogami że ja wyjmuje a ona bez skarpet 😅

I chyba któraś z was mi polecała sztyft z musteli na buzię. Kurde ale to jest life changer 🤣 Hit, sama bym chciała coś takiego. Zero brudnych paluchów i wkurzania młodej smarowaniem buzi raz dwa i gotowe 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo oo gdzie kupiłaś? Online czy stacjonarnie? Dobrze ze przypomniałaś o tej musteou też chciałam kupić i wyleciało mi :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro w jakiejś aptece bo brałam też suple stamtąd żeby dobić do darmowej wysyłki 😁 A pachnie po tym jakbym ją pomadką do ust ochronną wysmarowała 😅

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Dziewczyny z wiekszym biustem, gdzie kulujecie staniki?

Ja w gorsenii. Tylko i wyłącznie. Jak znacz swój rozmiar to spokojnie można tam kupować przez internet. Niektóre modele mam po kilka lat. Nie do zajechania

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Ula, nie ubieram bucików, narazie w samych skarpetkach, nie ma jej zimno bo kark ciepły tylko wiecznie rączki zimne.. Ale to nawet w domu wiec taka jej natura..

Moja obraca się na brzuch, czasem uda się spowrotem ale rzadko, zaczyna po macie krążyć, czasem zrobi wysoki podpór już i łapie stopy więc może to faktycznie skok stąd tyle się dzieje.. Długo też nie robiła Kupki, dziś wkoncu się udało, więc zobaczymy jak tej nocy będzie.. Ale zazdroszczę tego zasypiania dzieci, a jak jeszcze same usypiaja i się nie budzą w nocy to wow 🤪 też chcę :p
    Mój ładnie sam usypia w nocy po karmieniu, ale co z tego skoro karmi się co 2,5-3h 🙈.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robię zamówienie w Gemini i tam jest ten sztyft za 18,29zl. Ale nie wiem czy to dobra cena.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Właśnie robię zamówienie w Gemini i tam jest ten sztyft za 18,29zl. Ale nie wiem czy to dobra cena.
    Ja kupiłam za 17zl więc raczej ok 🙂 On też wydaje się być dosyć wydajny bo tylko smarujemy buźkę więc nic sie nie marnuje

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja w gorsenii. Tylko i wyłącznie. Jak znacz swój rozmiar to spokojnie można tam kupować przez internet. Niektóre modele mam po kilka lat. Nie do zajechania

zamówiłam stamtąd, zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula to normalna cena. Widywałam najtaniej po 17 z groszami. Dla mnie cała MUSTELA pachnie takim słodkim dzieciaczkiem 🤩 Lubię zapach jej produktów.
    Właśnie jedziemy w góry. Małej coś się przestawiło, bo jak chodziła spać na noc o 18, tak teraz o tej godzinie ma ostatnią drzemkę. A na noc zasypia o 20. Ostatnie dwie noce nawet dobre. Ale część z nich spała ze mną. Mi najwygodniej uśpić ją podczas karmienia. Bez znaczenia czy na noc czy ma dzień. Karmię, smoczek, przytulamy się i zasypia. Pytanie jak długo to potrwa🤔😜

Kupy nadal brak. Zakupiłam Windi. Macie z nim jakieś doświadczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My buzię bambino smarujemy

• migussia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw my korzystaliśmy z windi i przy kolkach bardzo pomogło, czesto tez zaraz kupa była. My przed jeszcze brzuszek masowalismy, potem rurka i grzmiało tak, że ho ho. Czasami przez tą rurkę kupa strzelala, dlatego lepiej to robić na jakimś podkładzie w łazience 😅 wybaczcie za szczegóły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 14:20

Straw lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, która z Was polecała książeczke z ogonami, ale tak mi się spodobała, że zamówiłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo jak tam wasze dredziki na włosach?
    Dzisiaj czytałam post na grupie na fejsie odnośnie kołtunów, no ale pewna mama miała dylemat co z tym zrobić,bo jest przesąd, że nie można obcinać🙈
    Dobrze,że nie ma przesądu, żeby dzieci nie myć do roku 🙈

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kosmo jak tam wasze dredziki na włosach?
    Dzisiaj czytałam post na grupie na fejsie odnośnie kołtunów, no ale pewna mama miała dylemat co z tym zrobić,bo jest przesąd, że nie można obcinać🙈
    Dobrze,że nie ma przesądu, żeby dzieci nie myć do roku 🙈
    Coraz rzadziej na szczęście bo po tych pierwszych giga koltunach ma teraz łysy prześwit z tyłu głowy bo je obcięłam 🤣 Ale jest dużo lepiej po szamponie i przed snem włosy z tyłu głowy jej jeszcze odrobinę smaruje olejkiem z migdałów bo gdzieś tak wyczytałam i faktycznie aż tak się nie czochrają 🙈

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ