X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam wam profil zuzy skrzynskiej (zuza.skrzynska) na instagramie, opowiada na nim w sposób nieco ironiczny o rodzicielstwie, o byciu mama itp ;)

Kosmo lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to muszę też kupić mustele 🤪 wróciłam od fryzjera - poradzili sobie ale początek był słaby, potem w aucie padła i spała, jak już kończyła mi fryzjerka to zadzwonił że już marudzi.. I w miarę się udało okiełznać ale nerwy były.. Teraz się przyssala.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 17:35

Kosmo, Straw lubią tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wy też ibstagramowe 🙈 moja jedyna atrakcją haha, choć przeklinam już bo za dużo fajnych rzeczy tam dla dzieci 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instagram to moja jedyna rozrywka 🤣🤣
    Dziewczyny, moja mimo szybkich zmian pampera po tych kupach ma odparzenia, jakies takie krostki z bialym w srodku, mialyscie cos takiego, co stosowałyście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Instagram to moja jedyna rozrywka 🤣🤣
    Dziewczyny, moja mimo szybkich zmian pampera po tych kupach ma odparzenia, jakies takie krostki z bialym w srodku, mialyscie cos takiego, co stosowałyście

Na takie mocniejsze odparzenia, to mi w szpitalu zalecili clotrimazolum z ziaji, inne specyfiki nie pomagały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 19:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Na takie mocniejsze odparzenia, to mi w szpitalu zalecili clotrimazolum z ziaji, inne specyfiki nie pomagały

Widze, ze to na grzybiczne zapalenie skory, to mam jakas inna masc na takie cos, sprobuje nia posmarowac, narazie na noc Sudocrem dalam, jak nie to kupie clotrimazolum

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeżu... Młoda nauczyła się piszczeć. Będzie wysoki sopran po mamusi. A syn powtarza... Od 18 piszczeli jednocześnie, ewentualnie na zmianę. Mózg mi paruje...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My świeżo z odparzeniami walczyliśmy. Używałam tormentile baby, później jak już było takie suche to alantan plus krem i bepanthen maść (to na co dzień używamy). Do tego kąpiel w krochmalu, zrezygnowałam z nawilżanych chusteczek tylko przy każdej zmianie pampka przemywalam platkami z wodą przegotowaną.
    Jakby nie schodziło to miałam pimaficort krem (na receptę), ale nie było potrzeby użyć.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jeszcze do 24:00 możecie zamówić metryki dla dzieci i plakaty ze zniżką 25% ❤️. Promocja działa także na metryczki rysowane na podstawie zdjęć waszych dzieci ❤️

insta: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam nowa aptekę, aptelia. Taniej wychodzi niż na Gemini.

Ula30, Angiee, migussia lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 23 nie śpi, mamy 2:10 - godzinę temu darła się jakby ja obdzierali ze skóry, serio tak może objawiać się skok?! Nie znam tego, że starsza nawet nie odczuwałam żadnych skoków.. Czy do neurologa się zapisac? Bo już serio wymiękam... Budzi się zje, nie usypia a się dre.. W ciągu dnia też mało śpi.. Przecież takie male dziecko powinno dużo spać :(

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc już kolejna do dupy :/ całą noc się kręciła, miała mega pierdziochy...ja się już chyba nigdy nie wyśpie.

LENI łączę się z Tobą w bólu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Znalazłam nowa aptekę, aptelia. Taniej wychodzi niż na Gemini.

Moja mama z niej zamawia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, ja jestem daleka od takiej "medycyny", ale widzialam ze pomaga, myslalas o osteopacie?

• LENi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie daleka od takich specjalistów, ale co tak naprawdę może pomóc osteopata?

Fizjo mówi, że napięcia nie ma, wszystko ok. Tylko ten brzuch ćwiczyć i ćwiczy. Bo duzo leży ostatnio, polubiła..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni u nas przy skoku zdarzyło się mieć jazdy z wrzaskiem bez powodów jakby ją ze skóry obdzierali. Także kto wie 🤷 Może faktycznie lepiej iść na wizytę nawet wykluczyć wszystko żeby tylko wiedzieć że no po prostu tak ma 🤷

U nas ciekawą noc, po 4 młoda stwierdziła że to świetny czas na gadanie i już zasnąć nie chciala. Dałam jej jeszcze mleko przed 5 i dopiero po pół h gadania i zjadania rąk w dostawce zasnęła jeszcze na godzine 🥴

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do słabych nocy.
    O 1:40 pobudka na mleko, po czym kręcenie i jęczenie. Poszła kupa, przebrałam. Poleżałam chwilę i poszła druga 🥴. Przebrałam, ale dalej się kręcił. Nie wiem ostatecznie ile to trwało, bo poszłam do drugiego pokoju, a został z tatą. Ledwo wyszedł z tych oskrzeli, a tu ja znowu chora. Chodzę w masce, karmię w masce, bo nie chce go zarazić. Na samą myśl o przechodzeniu tego co kilka dni temu to mi słabo.

LENi, jakoś nie wydaje mi się, żeby to był problem neurologiczny. Ale jeśli ma Cię to uspokoić, to czemu nie.

• LENi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że nie, bo wcześniej spała normalnie. Tzn budziła się często ale zjadła i spała dalej, ald teraz to jakiś kosmos..
    Pewnie skok ale ile mozs trwać 🙈 dziś nie wlaczam tv, siedzę po cichaczu, teraz karmie w sypialni, tylko muszę kupić rolety, bo jeszcze nie mamy więc jasno w ciągu dnia.. Już kombinuje jak koń pod górkę, bo aż dziwne żeby małe dziecko nie spało.. I ona będzie spokojniejsza po śnie i ja dychne a tak to nerwówka. Eh

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika jak Ci przyjdzie ten śpiworek to daj znać jaki jest i czy osłabia fajnie w foteliku dziecko, bo promocja żadna to nie kupiłam jeszcze.. Bije się z myślami czy jest sens :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet dziś noc z dupy. Aż sprawdziłam czy dziś nie pelnia 😂
    Mąż właśnie wraca od lekarza. Mamy zmianę antybiotyku na klacid i ponowny test. Bez sensu z tym testem. Jakby wyszedł t razem dodatni to mi przesuwa kwarantanne do 17go... A wtedy tracę fryzjera i morduje męża...

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ