Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A no i odwołali nam jutrzejsze szczepienie bo pani doktor chora i dopiero w połowie grudnia mamy. Szkoda bo już chciałam to mieć za sobą i chciałam wiedzieć ile dokładnie młoda waży. Muszę się posiłkować domowa wagą, ale o dziwo w miarę się pokrywa z tą co na szczepieniach 🙂
medimind lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngiee u mnie nie chce pić z danej piersi, jeśli mniej z niej leci mleka (np jak mam zatkany kanalik). Ale to byś czuła.
A sciskalas brodawkę żeby zobaczyć, czy dobrze z tej piersi mleko leci?
No nie mam innego pomysłu, czemu z jednej by nie chciało dziecko jesc. Chyba, że z jakiegoś powodu źle mu się leży przy drugiej piersi? Coś uciska? -
Hmm ja nie wiem, mi je normalnie z obu, ale jedna jest zawsze pełniejsza.
Tez chodzę bez stanika. Jak wychodzę to taki top ubieram. Zawiozłam core na zajęcia i wróciłam do domu, a młoda dalej spi:) niech spi🖤 mam chwilę dla siebie 🤪
Po cichaczu ale zawsze spokójAngiee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Angiee u mnie nie chce pić z danej piersi, jeśli mniej z niej leci mleka (np jak mam zatkany kanalik). Ale to byś czuła.
A sciskalas brodawkę żeby zobaczyć, czy dobrze z tej piersi mleko leci?
No nie mam innego pomysłu, czemu z jednej by nie chciało dziecko jesc. Chyba, że z jakiegoś powodu źle mu się leży przy drugiej piersi? Coś uciska?
Mleko leci, jedyne co mi przychodzi do głowy, to że ta pierś jest mniejsza od drugiej, problem jest od jakiegoś czasu, wcześniej było okej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngiee, mija też jest jedna mniejsza, ale leci mleko normalnie, o ile nie ma zastoju.
To nie mam innego pomysłu.
Perfumy- moj hit to zdecydowanie Black opium YSL, ale bardziej na wieczór. A na dzień to coco mademoiselle, J'adore albo 212 Carolina Herrera takie srebrne. Pachną jak mydełko, bardzo je lubię 🤪.Angiee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny. Klamka zapadła i 07.02 wracam do pracy. Do tego czasu laktacja musi być zatrzymana. I teraz zastanawiam się, jak to logistycznie ogranąć.
Młody 23.01 skończy 6 miesięcy.
Wymyśliłam tak:
Do 10.01 cycek
11-23.01 stopniowo włączam butelkę z mm. Pierwszy i drugi dzień jedno karmienie mieszanką, trzeci i czwarty dzień dwa karmienia mieszanką, piąty i 6 dzień trzy karmienia mieszanką itd aż 23.01 zostanie samo mleko modyfikowane.
Od 23.01 włączanie pokarmów stałych.
Co o tym myślicie?
Jak u Was było z przestawianiem z cyca na mm?
Powiem Wam, że wiedziałam że tak to będzie, ale ryczeć mi się chce z powodu utraty tych karmien 😢 -
Ula30 wrote:Dziewczyny. Klamka zapadła i 07.02 wracam do pracy. Do tego czasu laktacja musi być zatrzymana. I teraz zastanawiam się, jak to logistycznie ogranąć.
Młody 23.01 skończy 6 miesięcy.
Wymyśliłam tak:
Do 10.01 cycek
11-23.01 stopniowo włączam butelkę z mm. Pierwszy i drugi dzień jedno karmienie mieszanką, trzeci i czwarty dzień dwa karmienia mieszanką, piąty i 6 dzień trzy karmienia mieszanką itd aż 23.01 zostanie samo mleko modyfikowane.
Od 23.01 włączanie pokarmów stałych.
Co o tym myślicie?
Jak u Was było z przestawianiem z cyca na mm?
Powiem Wam, że wiedziałam że tak to będzie, ale ryczeć mi się chce z powodu utraty tych karmien 😢
Ja bym już niedługo próbowała wykluczać po jednym z karmienia na rzecz butelki wtedy na spokojnie by wszystko wyszło ale wiem że dla Ciebie to może być trudne już teraz psychicznie żeby go odstawić. -
Ja też za alkoholem nie przepadam, czasami od wielkiego dzwonu lubię sobie kieliszek Martini z lodem strzelic a tak to bardzo mi nie brakuje 😜
Perfumy to moje małe uzależnienie. Ulubione zapachy to lancome la vie est belle, Giorgio Armani my way, ysl Libre. Na zimę lubię muglera alien, Hugo bossa the scent pachnie jak pomarancza w czekoladzie 😋
Ula trudne jest odstawienie, głównie emocjonalnie ale często dzieci znoszą to bardzo lekko - gorzej z nami. Myślę, że dobrze to zaplanowałaś. Ja syna odstawiałam też stopniowo ale mialam więcej czasu i u nas za mleko wchodził posiłek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 17:30
Angiee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo żłobka nie daję na razie. Tatuś będzie z nim siedział . Tzn będzie kontynuował urlop rodzicielski.
Te daty to tak orientacyjnie właśnie, żeby było widać że np przez dwa tygodnie chce schodzić z cyca, a włączać mieszankę, a potem rozszerzanie diety.
Chyba nie uda mi się utrzymać cycka po powrocie, bo ja pracuję tak nieregularnie. Np 2x w tygodniu 9h, 2x7h a raz w tygodniu 24-28 (z nockami). Nie mam jak ściągnąć mleka w robocie, a nie wiem czy np po całej dobie bez karmienia cycki nie pękną z przepełnienia, mimo redukcji karmień?
Z butelki jadł póki co ze 3 razy moje mleko i technicznie to potrafi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Aa rozumiem jak nieregularnie to mogą się przepełniać.. Hmm. Dacie radę! ja już też czekam na tą normalność 🤪 gdzie można wyjść, dać dziecku jakiś słoik czy coś.. A nie tylko cyc i cyc. Czy sprzedać dziecko na chwilę dziadkom :p
-
nick nieaktualny
-
martini92 wrote:To tylko ja taka patologiczna jestem że przy kp sobie na winko/piwko czasem pozwolę wieczorem?😛 Po tych 2,5-3h schodzi, a jak się wcześniej obudzi to butla, chociaż ostatnio niestety butle ma w poważaniu. Ale nalewka rabarbarowa brzmi wysmienicie😋
Zaraz jadę po syna do przedszkola. Wykryli koronę u jednego dzieciaka i cały oddział zamykają 🙄 przynajmniej kwarantanna nas ominie bo go nie było w zeszłym tygodniu
Ja też, ja też 😅 Za winem nie przepadam ale piwka nie odmówię.