X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Gf95, wy się karmicie Bebiko zwykłym czy Pro Plus?

Teraz od 2 tygodni tym zlotym, chyba pro a wcześniej zolte

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za winem nie przepadam. Brakuje mi z to grzańca, takiego z prawdziwego zdarzenia. Ale to pewnie dopiero w kolejnym sezonie zimowym. Chciałabym karmić piersią do roku, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, czy nie zamknę wcześniej baru mlecznego.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja taka patologiczna jestem że przy kp sobie na winko/piwko czasem pozwolę wieczorem?😛 Po tych 2,5-3h schodzi, a jak się wcześniej obudzi to butla, chociaż ostatnio niestety butle ma w poważaniu. Ale nalewka rabarbarowa brzmi wysmienicie😋

Zaraz jadę po syna do przedszkola. Wykryli koronę u jednego dzieciaka i cały oddział zamykają 🙄 przynajmniej kwarantanna nas ominie bo go nie było w zeszłym tygodniu

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem robimy sami różne nalewki. Mamy z pigwy z pomarańczą, malinówkę, wiśniówkę, z czereśni, rabarbaru, brzoskwini, winogron. Wszystko rośnie na ogródku 😜
    No i wstawiłam wino w balonie. Jedno z truskawek, drugie z winogron i malutki Bałon ze śliwki. To jest dopiero patologia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 12:41

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    To tylko ja taka patologiczna jestem że przy kp sobie na winko/piwko czasem pozwolę wieczorem?😛 Po tych 2,5-3h schodzi, a jak się wcześniej obudzi to butla, chociaż ostatnio niestety butle ma w poważaniu. Ale nalewka rabarbarowa brzmi wysmienicie😋

Zaraz jadę po syna do przedszkola. Wykryli koronę u jednego dzieciaka i cały oddział zamykają 🙄 przynajmniej kwarantanna nas ominie bo go nie było w zeszłym tygodniu

Ja jak kp tez tak robilam

Oo chyba zrobię grzanca dzis.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:

Ale butle wtedy dajesz z mm? Czy swoje mrożone? Mnie by mąż zabił chyba jakbym teraz jakieś alko piła 🤪

Jak sobie pomyślę o tym odstawianiu, to jakoś mi przykro. Mimo że kp to dla mnie droga przez mękę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u Ciebie dalej te zastoje?

Anszelika podeślesz jakiś przepis na nalewkę (już po sezonie, ale na przyszłość się przyda). Ja raz robiłam malinówkę i wyszła mniam😋)

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Teraz od 2 tygodni tym zlotym, chyba pro a wcześniej zolte

Powiedz mi proszę jakie macie kupy na tym mleku? Najbardziej chodzi mi o konsystencje i częstotliwość.

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak planowałam KP do pół roku ale zobaczymy, na razie produkcja nie ustaje mimo że ściągam, w tej chwili ma 4 porcje w lodowce. MM dostaje tylko w nocy bo jest po prostu szybciej przygotować sztuczne niz zagrzać moje, ale mam wyrzuty sumienia jak pije mm bo ono dla mnie to strasznie smierdzi.
    A czy wasze dzieci i nadal ulewaja? Bo moja to bez przerwy, przy odbiciu chlusnie, jak leży to też się poleje, noszę do góry tak samosamo. Dziś wyszłyśmy na dwór, ja ja dotykam pod szyja a ona cała mokra nawet nie wiem kiedy ulala

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ale butle wtedy dajesz z mm? Czy swoje mrożone? Mnie by mąż zabił chyba jakbym teraz jakieś alko piła 🤪

Jak sobie pomyślę o tym odstawianiu, to jakoś mi przykro. Mimo że kp to dla mnie droga przez mękę.

Na początek jak miałam zapasy to swoje, teraz mm. Uznałam, że to lepsze, niż jakbym miała rzucać kp tylko po to żeby wypić kieliszek wina raz w tygodniu. Więcej i tak nie mogę. Tutaj trochę więcej info ile trzeba odczekać itp https://laktaceuta.pl/alkohol-a-karmienie-piersia/

preg.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka, moja ulewala chyba tylko przez pierwszy miesiąc

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Powiedz mi proszę jakie macie kupy na tym mleku? Najbardziej chodzi mi o konsystencje i częstotliwość.

1-2x dziennie czasem dzien nie ma, konsystencja hmm, my rozszerzamy diete ale mimo to taka "jajecznica". Po bebiko pro mniej nam ulewa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 13:27

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:

Anszelika podeślesz jakiś przepis na nalewkę (już po sezonie, ale na przyszłość się przyda). Ja raz robiłam malinówkę i wyszła mniam😋)

Ja to robię na oko... Owoce do słoika, zasypuje cukrem, jak puszczą sok to zalewam wódką i tak to stoi sobie z miesiąc. Potem odlewam i filtruje. Owoce daje do ciasta najczęściej 😜

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka moja ostatnio sporo ulewa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama kupila TM6, niech testuje bo my planujemy w 2023 kupować 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:

Co 2-3 dni. Głównie na prawej. Już przestałam na to zwracać uwagę, no chyba że mega boli. Jestem też mistrzem odtykania kanalików, wiec w sumie szybko sobie z tym radzę. Tylko problem bo ciągle chodzę bez stanika przez to- mało estetycznie i ze szkodą dla cycków 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Ja też tak planowałam KP do pół roku ale zobaczymy, na razie produkcja nie ustaje mimo że ściągam, w tej chwili ma 4 porcje w lodowce. MM dostaje tylko w nocy bo jest po prostu szybciej przygotować sztuczne niz zagrzać moje, ale mam wyrzuty sumienia jak pije mm bo ono dla mnie to strasznie smierdzi.
    A czy wasze dzieci i nadal ulewaja? Bo moja to bez przerwy, przy odbiciu chlusnie, jak leży to też się poleje, noszę do góry tak samosamo. Dziś wyszłyśmy na dwór, ja ja dotykam pod szyja a ona cała mokra nawet nie wiem kiedy ulala
    Mój jeszcze ulewa, ale już dużo rzadziej. Czasami go biorę w pion do odbicia i słyszę że kałuża na podłodze. Ale sporadycznie.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja mama kupila TM6, niech testuje bo my planujemy w 2023 kupować 🤣🤣

Ja już mam go dwa lata i to najlepsze urządzenie na świecie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wy coś doradzicie 🥴 dlaczego dziecko chce pić tylko z jednego cycka, przy drugim jest ryk?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak raz na dwa dni średnio młoda ulewa ale to są takie ilości male, powiedzmy że wielkości łyżeczki to jest. I zwykle na brzuchu jak leży jak za wcześnie ją dan to wtedy. Sporadycznie przy odbijaniu w pionie

Cud się stal ten mój len dzisiaj wziął i dwa razy sam się w końcu obrócił na brzuch. Coś ja za nią zaciekawiło i po prostu wzięłam i bez większego wysiłku się obróciła, oczywiście potem jak ją próbowałam namawiać żeby znowu to zrobiła to mnie miała głęboko w dupie 🥴

Trasa do teściowej w porządku mloda przespała ale byłam cała w nerwach bo myślałam że coś mi się w aucie zepsuło, bo tak całą drogę stukało aż dzwoniłam do chłopa żeby wyszedł wcześniej z biura że nas musi odebrać stąd bo nie będę takim autem wracać do domu z dzieckiem. I się okazało że jadąc przez remonty najechalam na jakiś kawał wielkiej gumy z jakiegoś pachołka, to mi się gdzieś tam wkręciło i to tak stukało 🤦 Ale na szczęście odkrył to teściu więc odwołałam akcje ratunkową ale mi było głupio aż 😅🥴 Mloda była w dobrym humorze, pochichrała się do dziadków także ufff

Ja alkoholu nie lubię więc mi bez różnicy czy w ciąży byłam, czy karmiłam 😁 Zawsze mogę robić za kierowcę 😝

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ