X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Dziewczyny, jakich pampkow używacie? Bo mamy teraz Pampers Active Baby i chyba młodego uczulily ;/

Lupilu, dada, hellosensitive, babydream

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wlasnie zjadla o 19:30 350ml!!! A teraz zostalam obrzygana lacznie z wlosami, ubraniem, podloga, komoda

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika widziałam Twoja słodycz na insta w śpiworku 😍 gwiazda!

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Wy te dzieciaki widzialyscie, pol dnia nie ma człowieka i tyle nadrabiania x

• migussia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ledwo nadrobilam Was.
    U na tez słabsze i noce i dni, a te zasady z cienwiatru super, ale niestety nie do mojego dziecka. 😞 tez chyba spróbuję mm, tylko moze te comfort, któraś z was wspominała. Bo te kupy mi spokoju nie dają, niby może być duo przy kp ale co to znaczy dużo. Ja w ciągu dnia karmie 4 -5 razy a dzis np 10 kup. I tak codziennie i męczą ja te gazy i ciągłe bulgotania po czym kupa grr o co z tym chodzi może moje mleko jej szkodzi juz mam takie mysli 🙄😫😭
    My używamy active baby, ale dla nas lepsze są takie bez rosyjskich napisów 😅

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj :)

U mnie spanie w dzień się nie przekłada na noc. 🤦‍♀️ Usypiam od 18:30 - cyc, jeden, drugi, butla nie, leżenie nie, trzymanie nie, nic nie pasuje, wózek nie.. No niech się to moje dziecię zlituje! Ula a Twoja bez problemu z butli pije przy KP?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusia to chyba ja byłam. U nas przy kp już po zmniejszeniu ilości tych kup było ich i tak 6-8 i winne okazało się częste przystawianie młodej do cyca - jadła często a mało a w mleku początkowym jest dużo laktozy - kupy były kwaśne, ciągle odparzenia i gazy. Po przejściu na mm comfort kupy 1-2 dziennie, zero odparzeń i problemów z brzuchem 😉

Możesz spróbować podawać delicol, jak winna jest laktoza jak u nas to powinnaś zobaczyć różnicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 21:23

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą jakością ubranek to chyba zależy jak się trafi.
    Z 5-10-15 mamy fajnej jakości spodenki i jedna bluzę, natomiast body tragiczne
    Z HM bardzo lubię pajace i body. Na ostatniej promce zamówiłam z kolei bluzeczki i są bez szału. Zobaczymy jak będzie po praniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z bodziakow i spodenek (90% czasu nosimy body i spodenki) polecam sinsay. super jakość i niska cena. np lupilu się nie umywa do sinsay.

• olimama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:27

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:27

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, ze domowa waga niemowleca, mogla sie walnac ze pokazalo mi raz w poniedziałek bodajze 7.57, wczoraj 7.42, a dzis 7.40, 7.49 po chwili by znow 7.4? 21.11 u lekarza wazyla 6.86, moze byla po kupie, w sumie wazona dzis o 19 a jadla o 15, ostatnio moze przed kupa, juz nie pamiętam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie przeglądałam dziś ubrania. W ogóle to ja bardzo mało ubranek kupiłam, bo sporo dostaliśmy od ludzi, nowych i używanych.

I tak mi np nie pasują body z H&M bo sa z jakiejś takiej prążkowanej bawełny i rękawy się rozciągają.
    SUPER miałam body z Lindex, używane ale mimo wszystko w extra stanie i jakoś mam wrażenie, że rosły razem z młodym, najdłużej je nosiliśmy. Kilka fajnych sztuk mamy też z cool club, z takiej gładkiej i elastycznej bawełny. Tylko u nas problem jest taki, że mamy długi i gruby tułów, więc większość podziałów jest na długość za krótka i obcisła, a rękawy są za długie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak się zastanawiałam jak sinsay z ubrankami. fajnie, że polecasz Shooa, bo akurat nic nie mam, a ceny fajne.

LENi, właśnie pisałam dziś że z tym jedzeniem z butli to było tak: do dzisiaj jadł łącznie z 4 razy, zawsze mleko było odciągnięte i świeże (czyt. przechowywane w lodówce) i wchodziło. A wczoraj i dziś pierwszy raz rozmrozilam mleko i gardził. Wczoraj w ogóle nie zjadł rozmrożonego, dziś 60 ml na wcisk. Za to wieczorem podałam Bebilon. Najpierw na próbę 100ml (więcej nie zrobiłam), zjadł i zasnął. Potem się wybudził po godzinie i jeszcze dojadl kolejne 100ml ze smakiem. Śpi. Zobaczymy jak długo. Wstępną obserwacje mam taką, że nie smakuje mu rozmrazane.
    Szkoda, bo myślałam że właśnie będę ściągać i mrozić tą porcje wieczorną, w miejsce której idzie mm.

Gf, chyba trzeba przyjąć, że waży ok 7400?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Hej, ledwo nadrobilam Was.
    U na tez słabsze i noce i dni, a te zasady z cienwiatru super, ale niestety nie do mojego dziecka. 😞 tez chyba spróbuję mm, tylko moze te comfort, któraś z was wspominała. Bo te kupy mi spokoju nie dają, niby może być duo przy kp ale co to znaczy dużo. Ja w ciągu dnia karmie 4 -5 razy a dzis np 10 kup. I tak codziennie i męczą ja te gazy i ciągłe bulgotania po czym kupa grr o co z tym chodzi może moje mleko jej szkodzi juz mam takie mysli 🙄😫😭
    My używamy active baby, ale dla nas lepsze są takie bez rosyjskich napisów 😅
    Nie sądzę, żeby Twoje mleko szkodziło.
    U nas było tak jak piszesz (tylko karmień więcej) przez pierwsze 3 m-ce, potem jakby wyrósł, nawet nie wiem kiedy. Ale zdaje się, że takie problemy mogą nawet do 6mca trwać.
    Może faktycznie spróbować z delicolem? Lub probiotykiem?

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie. Nie mogę zasnąć i nadganiamy forum. Na zdjęcia się nie zapalałam nieststy.
    Dzisij przejechałam z Gd do Warszawy i muszę powiedzieć, ze koje dziecko jestbsuper na drogę. Praktycznie cała trasę przespała. Oby droga powrotna wyglądała tak samo.

Pisalyscie o rolersach. Ja ma jakiś czas i jestem zadowolona. On jest do 90 cm chyba wiec na wiosnę będzie jeszcze dobry. Ja korzystałam w foteliku i do wozka tez bo młoda mi się nie rozkopywala. Z racji temperatury przeszłyśmy już do wozka na grubszy spiworek a rollersy do fotelika z gruba kołderka i nie zmarznie mi. Ja zazwyczaj wkładam cienka czapeczkę lub kaptur od bluzy.

Wydrę z fishera mamy od sierpnia i ja przy niej odjeżdżam szybciej niż Hela 🙈chociaż dzisij nie zadziałała. Odpalam ja już jak szykujemy się do spania. Puszczam melodyjkę a jak zasnie to szum lub chrapanie.

Lampki mamy dady i lupilu złote oraz fit&fun. Myśle, ze do końca rokunzurzyjemy zapasy 3 i przejdziemy na 4. Na noc zastanawiam się nad pantsami. Używa któraś? Słyszałam, ze dady są mocno wycięte a nie wiem jak inne.

U nas karmienie co 3-4 godziny czasem. Teraz je tez krócej. Tylko na noc dłużej się schodzi i ostatnio budzi sie częściej ale mam nadzieje, ze to tylko regres i wrócimy na dawne tory.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio w H&M pajace ale jeszcze nie używałam wiec nie mogę się wypowiedzieć. Mam za to body od nich z Vinted i wyglądają jak nowe. Cool club trochę się mechaci, zwlaszcza pajace. Z 5.10.15 mam fajne pajace i dobzrez wyglądają po praniu. Tak samo bodziak. Przyjemna i gruba bawełna.
    Lupilu bodziaki się rozciągają i wyglądają słabo po kilkun praniach ale zaraz zacznie się rd wiec dobrze mieć pare sztuk w zapasie.

Kosmo kupiłam tez śliniaki w c&a i żałuje, ze tylko 3. Będę musiała znowu podjechać.

A jeszcze a propo rd. Jaki bidon kupujecie?

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, super że śliniaki się sprawdziły 🙂 U nas też hit 🙂 Ja kupiłam bboxa na jakiejś promocji, zobaczymy jak się przyjmie

Widzicie, każda z nas ma inne odczucia co do ubranek 😝 U nas h&m wygrywa z tej średniej półki cenowej. Kupowałam trochę rzeczy na wyprzedażach i dużo też używanych na vinted i nigdy się nie zawiodłam. Po praniu żadnych problemow. Za to sinsay słabizna po praniu, ale miałam tylko jeden wielopak pajaca, pepco tez słabo. Lidl zależy co, body beznadzieja a pajace nam służą i nic się z nimi nie dzieje. Z c&a resamy trochę ubranek z vinted i też jak nowe. 5.10.15- kilka par spodni super grubsza bawełna, a body tylko jedno z kilku nic się z tym nie stało po praniu, reszta jakby wypłowiała. Też polecam lindex i next, kupowałam na vinted i jak nowe, w ogóle nie widać że używane i teraz u nas prane regularnie warte swojej ceny

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:40

• LENi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dzięki za rozpisanie jeszcze raz.

U mnie kolejna noc dramat - już sama nie wiem czy to zeby, regres snu, skokczt refluks ukryty 🤦‍♀️czy wszystko razem..

Budzi się co chwilę, śpi tylko na mnie, ciągle by jadla, odłóżona płacze. O 6 mój ja wziął to tak bekla że szok... Ale spać już nie spala..

Ja z ubranek używam kappahl, hm, coccodrillo, 5-10-15 lub jakieś handmade. Ogólnie dużo mamy, na lato też przesadziłam i połowa z metkami 🤦‍♀️ będę musiala wiosna wystawić.

A wam po co te kubki przy rs? Wodę chcecie podawać? Soczki? Herbatki? Ja myślałam o lovi 360 i ta doidy.
    Chyba znów ominelam.. Jakie sliniak? Te takie chustki na ślinę 😅?

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ