Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ledwo nadrobilam Was.
U na tez słabsze i noce i dni, a te zasady z cienwiatru super, ale niestety nie do mojego dziecka. 😞 tez chyba spróbuję mm, tylko moze te comfort, któraś z was wspominała. Bo te kupy mi spokoju nie dają, niby może być duo przy kp ale co to znaczy dużo. Ja w ciągu dnia karmie 4 -5 razy a dzis np 10 kup. I tak codziennie i męczą ja te gazy i ciągłe bulgotania po czym kupa grr o co z tym chodzi może moje mleko jej szkodzi juz mam takie mysli 🙄😫😭
My używamy active baby, ale dla nas lepsze są takie bez rosyjskich napisów 😅
-
Tutaj
U mnie spanie w dzień się nie przekłada na noc. 🤦♀️ Usypiam od 18:30 - cyc, jeden, drugi, butla nie, leżenie nie, trzymanie nie, nic nie pasuje, wózek nie.. No niech się to moje dziecię zlituje! Ula a Twoja bez problemu z butli pije przy KP? -
Migusia to chyba ja byłam. U nas przy kp już po zmniejszeniu ilości tych kup było ich i tak 6-8 i winne okazało się częste przystawianie młodej do cyca - jadła często a mało a w mleku początkowym jest dużo laktozy - kupy były kwaśne, ciągle odparzenia i gazy. Po przejściu na mm comfort kupy 1-2 dziennie, zero odparzeń i problemów z brzuchem 😉
Możesz spróbować podawać delicol, jak winna jest laktoza jak u nas to powinnaś zobaczyć różnicę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 21:23
-
nick nieaktualnyZ tą jakością ubranek to chyba zależy jak się trafi.
Z 5-10-15 mamy fajnej jakości spodenki i jedna bluzę, natomiast body tragiczne
Z HM bardzo lubię pajace i body. Na ostatniej promce zamówiłam z kolei bluzeczki i są bez szału. Zobaczymy jak będzie po praniu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyślicie, ze domowa waga niemowleca, mogla sie walnac ze pokazalo mi raz w poniedziałek bodajze 7.57, wczoraj 7.42, a dzis 7.40, 7.49 po chwili by znow 7.4? 21.11 u lekarza wazyla 6.86, moze byla po kupie, w sumie wazona dzis o 19 a jadla o 15, ostatnio moze przed kupa, juz nie pamiętam.
-
nick nieaktualnyO, właśnie przeglądałam dziś ubrania. W ogóle to ja bardzo mało ubranek kupiłam, bo sporo dostaliśmy od ludzi, nowych i używanych.
I tak mi np nie pasują body z H&M bo sa z jakiejś takiej prążkowanej bawełny i rękawy się rozciągają.
SUPER miałam body z Lindex, używane ale mimo wszystko w extra stanie i jakoś mam wrażenie, że rosły razem z młodym, najdłużej je nosiliśmy. Kilka fajnych sztuk mamy też z cool club, z takiej gładkiej i elastycznej bawełny. Tylko u nas problem jest taki, że mamy długi i gruby tułów, więc większość podziałów jest na długość za krótka i obcisła, a rękawy są za długie. -
nick nieaktualnyI tak się zastanawiałam jak sinsay z ubrankami. fajnie, że polecasz Shooa, bo akurat nic nie mam, a ceny fajne.
LENi, właśnie pisałam dziś że z tym jedzeniem z butli to było tak: do dzisiaj jadł łącznie z 4 razy, zawsze mleko było odciągnięte i świeże (czyt. przechowywane w lodówce) i wchodziło. A wczoraj i dziś pierwszy raz rozmrozilam mleko i gardził. Wczoraj w ogóle nie zjadł rozmrożonego, dziś 60 ml na wcisk. Za to wieczorem podałam Bebilon. Najpierw na próbę 100ml (więcej nie zrobiłam), zjadł i zasnął. Potem się wybudził po godzinie i jeszcze dojadl kolejne 100ml ze smakiem. Śpi. Zobaczymy jak długo. Wstępną obserwacje mam taką, że nie smakuje mu rozmrazane.
Szkoda, bo myślałam że właśnie będę ściągać i mrozić tą porcje wieczorną, w miejsce której idzie mm.
Gf, chyba trzeba przyjąć, że waży ok 7400? -
nick nieaktualnymigussia wrote:Hej, ledwo nadrobilam Was.
U na tez słabsze i noce i dni, a te zasady z cienwiatru super, ale niestety nie do mojego dziecka. 😞 tez chyba spróbuję mm, tylko moze te comfort, któraś z was wspominała. Bo te kupy mi spokoju nie dają, niby może być duo przy kp ale co to znaczy dużo. Ja w ciągu dnia karmie 4 -5 razy a dzis np 10 kup. I tak codziennie i męczą ja te gazy i ciągłe bulgotania po czym kupa grr o co z tym chodzi może moje mleko jej szkodzi juz mam takie mysli 🙄😫😭
My używamy active baby, ale dla nas lepsze są takie bez rosyjskich napisów 😅
U nas było tak jak piszesz (tylko karmień więcej) przez pierwsze 3 m-ce, potem jakby wyrósł, nawet nie wiem kiedy. Ale zdaje się, że takie problemy mogą nawet do 6mca trwać.
Może faktycznie spróbować z delicolem? Lub probiotykiem?
-
Ale się rozpisalyscie. Nie mogę zasnąć i nadganiamy forum. Na zdjęcia się nie zapalałam nieststy.
Dzisij przejechałam z Gd do Warszawy i muszę powiedzieć, ze koje dziecko jestbsuper na drogę. Praktycznie cała trasę przespała. Oby droga powrotna wyglądała tak samo.
Pisalyscie o rolersach. Ja ma jakiś czas i jestem zadowolona. On jest do 90 cm chyba wiec na wiosnę będzie jeszcze dobry. Ja korzystałam w foteliku i do wozka tez bo młoda mi się nie rozkopywala. Z racji temperatury przeszłyśmy już do wozka na grubszy spiworek a rollersy do fotelika z gruba kołderka i nie zmarznie mi. Ja zazwyczaj wkładam cienka czapeczkę lub kaptur od bluzy.
Wydrę z fishera mamy od sierpnia i ja przy niej odjeżdżam szybciej niż Hela 🙈chociaż dzisij nie zadziałała. Odpalam ja już jak szykujemy się do spania. Puszczam melodyjkę a jak zasnie to szum lub chrapanie.
Lampki mamy dady i lupilu złote oraz fit&fun. Myśle, ze do końca rokunzurzyjemy zapasy 3 i przejdziemy na 4. Na noc zastanawiam się nad pantsami. Używa któraś? Słyszałam, ze dady są mocno wycięte a nie wiem jak inne.
U nas karmienie co 3-4 godziny czasem. Teraz je tez krócej. Tylko na noc dłużej się schodzi i ostatnio budzi sie częściej ale mam nadzieje, ze to tylko regres i wrócimy na dawne tory.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Ja kupiłam ostatnio w H&M pajace ale jeszcze nie używałam wiec nie mogę się wypowiedzieć. Mam za to body od nich z Vinted i wyglądają jak nowe. Cool club trochę się mechaci, zwlaszcza pajace. Z 5.10.15 mam fajne pajace i dobzrez wyglądają po praniu. Tak samo bodziak. Przyjemna i gruba bawełna.
Lupilu bodziaki się rozciągają i wyglądają słabo po kilkun praniach ale zaraz zacznie się rd wiec dobrze mieć pare sztuk w zapasie.
Kosmo kupiłam tez śliniaki w c&a i żałuje, ze tylko 3. Będę musiała znowu podjechać.
A jeszcze a propo rd. Jaki bidon kupujecie?
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Ina, super że śliniaki się sprawdziły 🙂 U nas też hit 🙂 Ja kupiłam bboxa na jakiejś promocji, zobaczymy jak się przyjmie
Widzicie, każda z nas ma inne odczucia co do ubranek 😝 U nas h&m wygrywa z tej średniej półki cenowej. Kupowałam trochę rzeczy na wyprzedażach i dużo też używanych na vinted i nigdy się nie zawiodłam. Po praniu żadnych problemow. Za to sinsay słabizna po praniu, ale miałam tylko jeden wielopak pajaca, pepco tez słabo. Lidl zależy co, body beznadzieja a pajace nam służą i nic się z nimi nie dzieje. Z c&a resamy trochę ubranek z vinted i też jak nowe. 5.10.15- kilka par spodni super grubsza bawełna, a body tylko jedno z kilku nic się z tym nie stało po praniu, reszta jakby wypłowiała. Też polecam lindex i next, kupowałam na vinted i jak nowe, w ogóle nie widać że używane i teraz u nas prane regularnie warte swojej ceny -
nick nieaktualny
-
Ula dzięki za rozpisanie jeszcze raz.
U mnie kolejna noc dramat - już sama nie wiem czy to zeby, regres snu, skokczt refluks ukryty 🤦♀️czy wszystko razem..
Budzi się co chwilę, śpi tylko na mnie, ciągle by jadla, odłóżona płacze. O 6 mój ja wziął to tak bekla że szok... Ale spać już nie spala..
Ja z ubranek używam kappahl, hm, coccodrillo, 5-10-15 lub jakieś handmade. Ogólnie dużo mamy, na lato też przesadziłam i połowa z metkami 🤦♀️ będę musiala wiosna wystawić.
A wam po co te kubki przy rs? Wodę chcecie podawać? Soczki? Herbatki? Ja myślałam o lovi 360 i ta doidy.
Chyba znów ominelam.. Jakie sliniak? Te takie chustki na ślinę 😅?