X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini u nas właśnie też ciągle karmienie jak u noworodka co 1,5h, dlatego już serio myślę nad karmieniem mieszanym.. Tzn w dzień jeszcze ok. Ale w nocy jak mi się obudzi za szybko to zrobię mm i zobaczymy.. W ciągu dnia też by się przydało aby na dłużej była syta ale niestety po 1,5h rzuca się jakby tydzień nie jadła 🙈 a też bym chciała wyjść chociażby do sklepu. Zapasów mleka nie mam bo kiedy jak mnie ciągle spija.. 🤦‍♀️

Ja już też czekam na powrót mojej lepszej wersji dziecka high need 🤪 bo narazie to jest gorzej niż było.. Zamiast lepiej to coraz gorzej 🤪 ale dziś pospala w ciągu dnia to zobaczymy czy się to przełoży na noc..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka fun&fit z rossmana 🙂 My właśnie dzisiaj już przeszliśmy na czwórki 😅 A dopiero co był lipiec 🤯

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas pod względem karmienia to też mam wrażenie, że dalej noworodek. Najczęściej co 2h. Zaraz będzie potrzebował siłowni dla niemowląt 🙈.

I powiem Wam, że butla nam nie idzie. Dziś próbowałam 2x dać rozmrożone mleko i w ogóle nie zainteresowany. Za to cycek chętnie. Czy to może być wina tego, że ząb się przebija? Cieszę się, że zaczęłam jednak wcześniej z tą butlą, bo to może być długi proces.
    Dziś zrobimy próbę mm na noc. Wczoraj się nie udało, bo mleko przeterminowane było. Ale już kupiłam nowe.

My pampki 4 zaczęliśmy nosić, teraz mam z lupilu, bo akurat w Lidlu byłam. Na razie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 20:07

martini92 lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka my w sumie różnie - teraz mamy pampers i lupilu premium. Ale polecam też huggies.

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula o jaki słodki pucus 😍

Ula30 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula widzę że u Ciebie młody gabarytowo podobny do mojej pod względem bicepsu i podbródkow 😁😁😁 Duży chłopak 😁

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kawaler 😍

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, synek bicki ma konkretne💪 Moja też łapie głód co 1,5-2h. Z jednej strony chciałabym już mieć więcej luzu, ale z drugiej tak jak Wam pisałam chciałabym też jak najdłużej karmić. Rozdwojenie jaźni🙈

Natka my używamy Dada Premium

Moja dzisiaj zaczęła pełzać do tyłu i obracać się wokół własnej osi. Za to roluje się mało chętnie i to jeszcze tylko na prawą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 19:13

Ula30 lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My fun&fit z rosmana też. Ale trójki jeszcze długo 🙂
    Ula, możliwe, że przez zęby gorzej, syn umiał jeść z butelki normalnie, a jak mu zaczęły wychodzić zęby to żadną siłą do butli go nie dałam rady namówić.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy dada, miałam pampers active, ale one mi nie podpasowały.Jak mała miała po nocy sporo nasikane, to ta zawartość w środku zbijała się mocno no i pampers był bardziej mokry niż dada

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    My fun&fit z rosmana też. Ale trójki jeszcze długo 🙂
    Ula, możliwe, że przez zęby gorzej, syn umiał jeść z butelki normalnie, a jak mu zaczęły wychodzić zęby to żadną siłą do butli go nie dałam rady namówić.
    O, to może to właśnie to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jak wtedy przy ząbkowaniu jedzą dzieci, które są tylko na butli? Po prostu mniej, rzadziej?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na grupie na fb że mamy wtedy karmią na śpiocha albo właśnie trochę mniej jedza przez te kilka dni/próbują z chlodniejszym mlekiem/dają z kubeczka etc

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 ml mm weszło (więcej nie robiłam), więc może jednak kwestia smaku mrożonki też.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula mój starszy był podobnych gabarytów. Fajny maluch ♥️ jeśli chodzi o mm i ząbkowanie to mój się jednocześnie rzucał na butelkę i ją gryzł i nie chciał jeść. Znaczy jadł po troszku ale bardzo często.
    Ja używam dady trójki dla Oliwki i lupilu złotych.

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli zasnęła jak nadganialam forum 😅 ale od 15 nie miała drzemki. Już zmęczona była okrutnie. Idę zagonić starszego do lazienki. Mąż jeszcze z roboty nie wrócił. Cholerne wykłady 😔

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie 5.10.15 jest -60% 😁Tak to można robić zakupy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo oni ciągle mają jakieś niby super duże rabaty, nawet niby - 70%, zamówiłam u nich czapke czekam już 5 dni i nie jest jeszcze nawet wysłana

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butla parzy 🤦‍♀️ a kiedyś dawałam wodę to Piła 🙈 masakea

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kosmo oni ciągle mają jakieś niby super duże rabaty, nawet niby - 70%, zamówiłam u nich czapke czekam już 5 dni i nie jest jeszcze nawet wysłana
    A to ja zawsze raczej byłam zadowolona z zakupów u nich 🙂 Chociaż jakościowo nie powala, już lepszy moim zdaniem h&m

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ