X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini u nas właśnie też ciągle karmienie jak u noworodka co 1,5h, dlatego już serio myślę nad karmieniem mieszanym.. Tzn w dzień jeszcze ok. Ale w nocy jak mi się obudzi za szybko to zrobię mm i zobaczymy.. W ciągu dnia też by się przydało aby na dłużej była syta ale niestety po 1,5h rzuca się jakby tydzień nie jadła 🙈 a też bym chciała wyjść chociażby do sklepu. Zapasów mleka nie mam bo kiedy jak mnie ciągle spija.. 🤦‍♀️

Ja już też czekam na powrót mojej lepszej wersji dziecka high need 🤪 bo narazie to jest gorzej niż było.. Zamiast lepiej to coraz gorzej 🤪 ale dziś pospala w ciągu dnia to zobaczymy czy się to przełoży na noc..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka fun&fit z rossmana 🙂 My właśnie dzisiaj już przeszliśmy na czwórki 😅 A dopiero co był lipiec 🤯

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas pod względem karmienia to też mam wrażenie, że dalej noworodek. Najczęściej co 2h. Zaraz będzie potrzebował siłowni dla niemowląt 🙈.

I powiem Wam, że butla nam nie idzie. Dziś próbowałam 2x dać rozmrożone mleko i w ogóle nie zainteresowany. Za to cycek chętnie. Czy to może być wina tego, że ząb się przebija? Cieszę się, że zaczęłam jednak wcześniej z tą butlą, bo to może być długi proces.
    Dziś zrobimy próbę mm na noc. Wczoraj się nie udało, bo mleko przeterminowane było. Ale już kupiłam nowe.

My pampki 4 zaczęliśmy nosić, teraz mam z lupilu, bo akurat w Lidlu byłam. Na razie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 20:07

martini92 lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka my w sumie różnie - teraz mamy pampers i lupilu premium. Ale polecam też huggies.

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula o jaki słodki pucus 😍

Ula30 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula widzę że u Ciebie młody gabarytowo podobny do mojej pod względem bicepsu i podbródkow 😁😁😁 Duży chłopak 😁

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kawaler 😍

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, synek bicki ma konkretne💪 Moja też łapie głód co 1,5-2h. Z jednej strony chciałabym już mieć więcej luzu, ale z drugiej tak jak Wam pisałam chciałabym też jak najdłużej karmić. Rozdwojenie jaźni🙈

Natka my używamy Dada Premium

Moja dzisiaj zaczęła pełzać do tyłu i obracać się wokół własnej osi. Za to roluje się mało chętnie i to jeszcze tylko na prawą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 19:13

Ula30 lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My fun&fit z rosmana też. Ale trójki jeszcze długo 🙂
    Ula, możliwe, że przez zęby gorzej, syn umiał jeść z butelki normalnie, a jak mu zaczęły wychodzić zęby to żadną siłą do butli go nie dałam rady namówić.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy dada, miałam pampers active, ale one mi nie podpasowały.Jak mała miała po nocy sporo nasikane, to ta zawartość w środku zbijała się mocno no i pampers był bardziej mokry niż dada

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    My fun&fit z rosmana też. Ale trójki jeszcze długo 🙂
    Ula, możliwe, że przez zęby gorzej, syn umiał jeść z butelki normalnie, a jak mu zaczęły wychodzić zęby to żadną siłą do butli go nie dałam rady namówić.
    O, to może to właśnie to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jak wtedy przy ząbkowaniu jedzą dzieci, które są tylko na butli? Po prostu mniej, rzadziej?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na grupie na fb że mamy wtedy karmią na śpiocha albo właśnie trochę mniej jedza przez te kilka dni/próbują z chlodniejszym mlekiem/dają z kubeczka etc

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 ml mm weszło (więcej nie robiłam), więc może jednak kwestia smaku mrożonki też.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula mój starszy był podobnych gabarytów. Fajny maluch ♥️ jeśli chodzi o mm i ząbkowanie to mój się jednocześnie rzucał na butelkę i ją gryzł i nie chciał jeść. Znaczy jadł po troszku ale bardzo często.
    Ja używam dady trójki dla Oliwki i lupilu złotych.

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli zasnęła jak nadganialam forum 😅 ale od 15 nie miała drzemki. Już zmęczona była okrutnie. Idę zagonić starszego do lazienki. Mąż jeszcze z roboty nie wrócił. Cholerne wykłady 😔

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie 5.10.15 jest -60% 😁Tak to można robić zakupy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo oni ciągle mają jakieś niby super duże rabaty, nawet niby - 70%, zamówiłam u nich czapke czekam już 5 dni i nie jest jeszcze nawet wysłana

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butla parzy 🤦‍♀️ a kiedyś dawałam wodę to Piła 🙈 masakea

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kosmo oni ciągle mają jakieś niby super duże rabaty, nawet niby - 70%, zamówiłam u nich czapke czekam już 5 dni i nie jest jeszcze nawet wysłana
    A to ja zawsze raczej byłam zadowolona z zakupów u nich 🙂 Chociaż jakościowo nie powala, już lepszy moim zdaniem h&m

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ