X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam która pytała. Właśnie mam śpiworek rollersy. W dotyku super mięciutki i jakościowo też się fajny wydaje. Jak młoda raczy się obudzić to wypróbujemy jak w foteliku to się sklada

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni a marudzi mocno w dzień? Bo jak śpi po kilka minut to prawdopodobnie jest przemęczona 🤷 Reagujesz jak pociera oczka, ziewa itd? Ja wtedy kończę powoli zabawę z moją córką i coś jej mruczę do ucha żeby wyciszyć. Jak widzę że już się zwiesza to kładę do dostawki i ona sama odlatuje jak tylko ja przykryje i włączę szum albo kołysanki

W ogóle dziewczyny jak szukacie czegoś z merino w dobrej cenie czyli z drugiej ręki to znalazłam ostatnio stronkę woolitbe.pl. zamówiłam stamtąd używana kominiarkę dla tego mojego dziada bo miała bonetke też z merino z vinted i franca się nauczyła ciągnąć za sznurki i ja rozwiązywać więc uszy na wierzchu w wózku 🤦😅 Ceny przystępne i typowo wszystkie produkty wełniane 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis dzien bez dziecka, bo ukladamybstyropian pod podlogowke na budowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Shoa a tak w skrócie? Dobrze zrozumiałam że dzięki drzemkom w dzień, śpi lepiej w nocy? A jak u sypiasz? Bo moja to w dzień ma problem aby spać. A co dopiero w nocy 😔

jak widzę oznaki senności (a wiem ze wg wyliczeń kończy się okno aktywności) to biorę go pod pachę idziemy do pokoju jego, zaciagamy zasłony (lepiej i dluzej śpi na drzemkach jak ma ciemniej) i włączamy biały szum (u nas zasłona i szum to elementy rutyny zasypiania), daje butle i usypia w trakcie. na początku bywało ze się rzucał wręcz na rękach i nie chciał spać, ale twardo go trzymałam i kołysałam bo widziałam ze ledwo się trzyma tylko po prostu walczy żeby nie isc spać i po chwili spał. u nas o tyle łatwiej (trudniej przy nauce samodzielnego zasypiania) ze zawsze zasypiał albo przy piersi albo przy butli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Leni tam cienwiatrupl na profilu twierdzi że każde dziecko może zasypiać samo i im lepiej śpi w dzień (ma regularne drzemki) tym lepiej śpi w nocy (bo nie jest przemęczone). Im bardziej zmęczone dziecko tym trudniej mu zasnąć. Ale czy faktycznie zasypia samo to już myślę kwestia indywidualna i temperament bobasa 😉
    ja zupełnie nie wierzyłam ze młody zaśnie odłożony do łóżeczka! nie ten charakter. on jest meeega ruchliwy głośny aktywny etc. no nie jest spokojnym, leżącym sobie słodko bobasem, ew czasem tylko bywa. zazwyczaj się trzepie, macha łapkami, wszystko chce widzieć słyszeć etc ;)

dlatego próba zasypiania samodzielnie była, raczej z ciekawości jak zareaguje synek, dopiero wczoraj po paru dniach ładnych drzemek i lepszych nocy i przy założeniu, ze będę probowac go odłożyć żeby zasnął sam tylko jeśli będę wiedzieć ze dzień był ok pod względem drzemek i aktywności czyli ze jest wypoczęty, co nie będzie powodowało trudności w zasypianiu.

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę ogarnąć ten cień wiatru, może lepiej będzie mi zasypiał na noc.

Tylko ja nie bardzo umiem używać IG. Ostatnio byłam na tym profilu i widziałam zdjęcia z tymi oknami aktywności. Klikam w zdjęcie i pod spodem był krótki opis. To o to chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ten śpiworek rollersy jest tak skonstruowany, że plecy ma cienkie, a przód grubszy?chodzi mi o to, czy tak mocno wypełnia fotelik? Na stronie i w opisie noc nie było na ten temat

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Nie pamiętam która pytała. Właśnie mam śpiworek rollersy. W dotyku super mięciutki i jakościowo też się fajny wydaje. Jak młoda raczy się obudzić to wypróbujemy jak w foteliku to się sklada

Ja, ja :) ok to czekam na info jak w foteliku i czy zakrywa dobrze dziecię 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja tez nie ogarniałam. jak są posty które maja więcej niż jedna stronę to klikasz w to zdjęcie i jakby przesuwasz w prawo, wtedy się kolejne strony wyświetlają (tak jest np przy TWT tam są 4 strony jak to liczyć i o co kaman).

• LENi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę rolety kupić, bo jeszcze nie mamy na nowym.. Hmm.. Dzięki dziewczyny! Będę próbować! Moja często marudna, zajmie się tylko chwile, widzę że śpiąca ale jak dostanie cycka to przy nim zaśnie ale jak odkładam to się budzi i już nie zaśnie.. I zaś to samo.. Ciągle w kółko.. Więc ani wypoczęta, ani nic.. Bo wiecznie marudzi.. A jak się już uda aby spała to 5-10min to jest max. Więc nie zdąży się wyspać.. 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wchodźcie na Instagram bo przepadniecie 🤣🤣🤣 Żartuje. Najlepiej założyć konto i dodać profil do obserwowanych, wtedy jest najłatwiej. Zwłaszcza że cienwiatrupl często odpowiada na stories na pytania i opisuje co i jak 🙂 (stories to są te okienka nagrane które są dostępne tylko przez 24h i się wyświetlają po kliknięciu w avatar profilu

Warto też zajrzeć jeszcze w zapisane stories czyli te które nie znikają po 24h pod opisem profilu to są te kółeczka. Tam ta dziewczyna opowiada o takich podstawach itd. dużo więcej stamtąd można wyciągnąć niż z samych postów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 12:34

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z polecajek, mloda dostała już na mikolaja od wujka ta oddychającą wydre z fisher price i działa to u nas nawet lepiej niż szumiś 😅 Jak słyszy te melodyjki to od razu odpływa. Chociaż czasem wolę jej jednak włączy szumisia bo idzie głośniej, a ta wydra jest cichutko. Jak coś chce porobić w domu to lepiej jak coś tłumi hałasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 12:10

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Ja, ja :) ok to czekam na info jak w foteliku i czy zakrywa dobrze dziecię 🤪

https://zapodaj.net/b2ca86ed7bb0d.jpg.html

Tak wygląda w foteliku. Można ściągaczami regulować stopień zapięcia. Nie sądzę żeby się wygrzebała. Pod spodem jest taki cieńszy oddychający materiał. I nie widzę żeby jakoś bardzo przeszkadzał czy ściskał małą

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny, a ten śpiworek rollersy jest tak skonstruowany, że plecy ma cienkie, a przód grubszy?chodzi mi o to, czy tak mocno wypełnia fotelik? Na stronie i w opisie noc nie było na ten temat

Plecy ma cienkie i do tego dwie góry - jedna cieńsza druga gruba z wypełnieniem. Bardzo fajny materiał i w ogóle milutki w dotyku.
    Jak coś to mam kod na 5% rabatu, mogę Wam podać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 12:42

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Nie wchodźcie na Instagram bo przepadniecie 🤣🤣🤣 Żartuje. Najlepiej założyć konto i dodać profil do obserwowanych, wtedy jest najłatwiej. Zwłaszcza że cienwiatrupl często odpowiada na stories na pytania i opisuje co i jak 🙂 (stories to są te okienka nagrane które są dostępne tylko przez 24h i się wyświetlają po kliknięciu w avatar profilu

Warto też zajrzeć jeszcze w zapisane stories czyli te które nie znikają po 24h pod opisem profilu to są te kółeczka. Tam ta dziewczyna opowiada o takich podstawach itd. dużo więcej stamtąd można wyciągnąć niż z samych postów

Ja mam insta i w ogóle tego nie ogarniam. Ograniczyłam się do fejsa jednak 😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś chyba pisaliśmy, ale nie mogę znaleźć, które.krzeselka do karmienia kupujecie? Antylopa nadal niedostępna 🙄 oglądam timba safety first... Za stokke nie dam tyle kasy 😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ula ja tez nie ogarniałam. jak są posty które maja więcej niż jedna stronę to klikasz w to zdjęcie i jakby przesuwasz w prawo, wtedy się kolejne strony wyświetlają (tak jest np przy TWT tam są 4 strony jak to liczyć i o co kaman).
    O dzięki, tego właśnie nie wiedziam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, ja właśnie mam profil na IG, ale chyba nigdy nie umiałam z tego korzystać. Tzn wydawało mi się z że to służy tylko do wrzucania zdjęć i nic tam więcej nie można robić.

Anszelika, super ten śpiworek wygląda. A mała jeszcze lepiej, laleczka 😍.

Ja krzesełko jak będę kupować to Timba safety. Jak już kiedyś pisałam już je dwa razy w życiu kupowalam, sprawdzało się. Tylko: jest twarde, tylko dla dzieci dobrze siedzących, ma dosyć małą tackę (ale talerzyk i kubek się mieszczą), ma cienkie wkładki z materiału (tak naprawdę to krzesełko było używane bez nich).

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie o rollersy- na długo on starczy ?

• maferka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę poczytać cienwiatru, chciałabym żeby Jaga zasypiała sama chociaż na noc, właśnie spi mi na rekach, już trzeci raz ululana, tym razem nie odkładam bo ja starsza budzi i już mi jej szkoda.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ