X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula polecam jeszcze jak masz fb grupę mleko modyfikowane na luzie. Dużo się tam dowiedziałam ale też dużo przewrażliwionych matek tam jest także trzeba sobie dozować te posty 🥴🤣

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Gadałam z mężem. Dziś robimy próbę mm na noc.

LENi, zasugerowalam się tym wiadrem kawy, myślałam, że więcej pijesz 😀.

Hmm... Czyli może to faktycznie kwestia mrożenia. No nic, jak mąż wróci z pracy to ściągnę świeże i on poda, może u tatusia młody nie będzie szukał cycka 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poprzedni tydzień to był skok, bo od piątku znowu dobrze śpi. Przestawiła tylko godzinę zasypiania z 18 na 19-20. Oby i regres snu był już z nami.
    Leżąc na brzuchu zaczęła podciągać kolana i wypinać dupkę do góry. Przestała też być dzikuskiem. Owszem, potrzebuje chwili w spokoju na zaadaptowanie, ale potem jest już w porządku.
    Ula u Ciebie jak że spaniem, bo kojarzę, że Twój maluch też gorzej sypiał w ubiegłym tygodniu?
    Olimama życzę miłego popołudnia u fryzjera. Ja mam w poniedziałek i trochę się stresuję, bo mała przestała chcieć pić z butelki🙄 Wcześniej piła ładnie, bez znaczenia czy mrożone czy nie. Jakiś miesiąc temu mąż próbował ją nakarmić pod moją nieobecność i nie chciała. Teraz jak był problem z wypróżnieniem, to próbowałam jej podawać wodę i to samo. Ani butelka z Canpola, ani Lovi, ani Medela. Gryzie smoka jakby to był gryzak.

Na FB pojawiła mi się informacja o webinarze dt BLw - https://akademiablw.pl/webinar/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=webinar4&utm_id=webinar4&utm_term=2021-12-02
    Jeszcze go je oglądałam, więc nie wiem czy jest wartościowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, u nas z tym spaniem to jakoś tak różnie. Wczoraj zasnął mi o 20 i myślałam, że już usnął na noc. Ale gdzie tam. Obudził się po 21 i do 23 buszował. Jak zasnął o 23, to kolejna pobudka 2:40 i kolejna 7:30. Odłożyłam go do łóżeczka i nie wiem co robił, bo obudziłam się o 9:30, a on sobie leżał i gadał. Więc lepiej niż było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ząb nam idzie. Widziałam kreskę na dziąsełku, postukalam łyżeczką i słychać, że twarde tam jest.

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula tak wiem z tym wiadrem to może przesadzam haha tzn mówię sobie ze musze dużo wypić kawy a potem jakoś nie ma czasu na nią 🙈 głównie to wode pije..

A można stosować u takich małych dzieci kołdrę obciążeniowa? Siostra kupiła dla syna ale już nastolatka i mówiła że zasnął w 5min..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończy mnie to dziecko dzisiaj 🥴

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umawiam tego osteopate, jak nie pomoże to tylko egzorcysta mi zostaje.

Sen to jest u nas jakiś kabaret...
    Rzuca głową na boki, nogami do góry, bije rękami... No dramat 🥴🥴🥴 chce spać, ale nie może.. wyje z zamkniętymi oczami, stęka, dźwiga dupę do góry.

A śliny ma teraz tyle że się dławi i kaszle... Może zęby? Ale nic tam nie widzę :(

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wychodzicie codziennie na spacer?
    Powiem szczerze, że albo pada, albo wieje, albo jest ponuro i jakoś mi się nie chce wychodzić. Tylko raz byliśmy w poniedziałek w tym tygodniu 😐.

Natka, dotknij palcem dziąseł albo postukaj lekko łyżeczką metalową.

U nas też ślinotok. Materiałowe zabawki to można wykręcać ze śliny .

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka może faktycznie zeby... Hm.. Mója dziś cały dzień marudna i przy cycku ciągle usypia.. Ale śpi tylko chwile..

Ja z racja że jeżdżę po core do szkoły to wychodzimy dziennie, ale to wiadomo jest tylko chwila, nim dojedziemy wózkiem z parkingu do szkoły.. Na spacerki dłuższe nie chodzę.. Ja zmarzluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 15:10

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy codziennie bo ja lubię sobie założyć słuchawki i słuchać podcastu te pół h bo zazwyczaj więcej młodą nie śpi. Niea złej pogody jest tylko nieodpowiednie ubranie jak dla mnie 😁

Raz się ostatnio zdarzyło że nie wyszlysmy bo był mega smog

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od dłuższego czasu nie wychodzę. Dzieciaki chore, niby bez temperatury można ale jakoś nie widziałam tego. Jakby pogoda była lepsza to tak, ale w śnieg wiatr czy deszcz to nie dla mnie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:42

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda klamotów jest masa do zabrania 😅 Ja nim nas obie ogarnę, ubiorę, wezmę telefon, klucze, słuchawki, jakaś zabawkę w razie W, pieluszkę jakby zasnąć nie mogla, zanim zejdę z nią na dół do garażu, zanim zapakuje w wózek to już jestem cała spocona 🤣 Ale ja tam lubię łazić czuję że mi to lepiej na głowę robi jak sie obie przewietrzymy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staramy się być codziennie na spacerze. Tym bardziej, że tylko tak przesypia więcej niż 1h ciągiem. A i ja lubię się przewietrzyć. Byle do wiosny i klamotów będzie mniej. M

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez codziennie wychodzimy. Chyba, ze leje. Młoda pospi a ja mogę Instagram przejrzeć 🙂
    Młoda cały dzień marudna. Udali mi się ja jeszcze uśpić to jakiś debil zaczął wiercić 😭

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo jakich podcastów słuchasz? Masz coś do polecenia?😉

• martini92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zwykle codziennie wychodziliśmy, chociaż teraz pogoda+choroby to się zdarza 2razy w tygodniu tylko, ale mi od siedzenia w chacie na łeb siada równo

preg.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciekawa

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to może sie częściej będę wybierać 😀

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ