X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula polecam jeszcze jak masz fb grupę mleko modyfikowane na luzie. Dużo się tam dowiedziałam ale też dużo przewrażliwionych matek tam jest także trzeba sobie dozować te posty 🥴🤣

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Gadałam z mężem. Dziś robimy próbę mm na noc.

LENi, zasugerowalam się tym wiadrem kawy, myślałam, że więcej pijesz 😀.

Hmm... Czyli może to faktycznie kwestia mrożenia. No nic, jak mąż wróci z pracy to ściągnę świeże i on poda, może u tatusia młody nie będzie szukał cycka 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poprzedni tydzień to był skok, bo od piątku znowu dobrze śpi. Przestawiła tylko godzinę zasypiania z 18 na 19-20. Oby i regres snu był już z nami.
    Leżąc na brzuchu zaczęła podciągać kolana i wypinać dupkę do góry. Przestała też być dzikuskiem. Owszem, potrzebuje chwili w spokoju na zaadaptowanie, ale potem jest już w porządku.
    Ula u Ciebie jak że spaniem, bo kojarzę, że Twój maluch też gorzej sypiał w ubiegłym tygodniu?
    Olimama życzę miłego popołudnia u fryzjera. Ja mam w poniedziałek i trochę się stresuję, bo mała przestała chcieć pić z butelki🙄 Wcześniej piła ładnie, bez znaczenia czy mrożone czy nie. Jakiś miesiąc temu mąż próbował ją nakarmić pod moją nieobecność i nie chciała. Teraz jak był problem z wypróżnieniem, to próbowałam jej podawać wodę i to samo. Ani butelka z Canpola, ani Lovi, ani Medela. Gryzie smoka jakby to był gryzak.

Na FB pojawiła mi się informacja o webinarze dt BLw - https://akademiablw.pl/webinar/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=webinar4&utm_id=webinar4&utm_term=2021-12-02
    Jeszcze go je oglądałam, więc nie wiem czy jest wartościowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, u nas z tym spaniem to jakoś tak różnie. Wczoraj zasnął mi o 20 i myślałam, że już usnął na noc. Ale gdzie tam. Obudził się po 21 i do 23 buszował. Jak zasnął o 23, to kolejna pobudka 2:40 i kolejna 7:30. Odłożyłam go do łóżeczka i nie wiem co robił, bo obudziłam się o 9:30, a on sobie leżał i gadał. Więc lepiej niż było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ząb nam idzie. Widziałam kreskę na dziąsełku, postukalam łyżeczką i słychać, że twarde tam jest.

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula tak wiem z tym wiadrem to może przesadzam haha tzn mówię sobie ze musze dużo wypić kawy a potem jakoś nie ma czasu na nią 🙈 głównie to wode pije..

A można stosować u takich małych dzieci kołdrę obciążeniowa? Siostra kupiła dla syna ale już nastolatka i mówiła że zasnął w 5min..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończy mnie to dziecko dzisiaj 🥴

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umawiam tego osteopate, jak nie pomoże to tylko egzorcysta mi zostaje.

Sen to jest u nas jakiś kabaret...
    Rzuca głową na boki, nogami do góry, bije rękami... No dramat 🥴🥴🥴 chce spać, ale nie może.. wyje z zamkniętymi oczami, stęka, dźwiga dupę do góry.

A śliny ma teraz tyle że się dławi i kaszle... Może zęby? Ale nic tam nie widzę :(

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wychodzicie codziennie na spacer?
    Powiem szczerze, że albo pada, albo wieje, albo jest ponuro i jakoś mi się nie chce wychodzić. Tylko raz byliśmy w poniedziałek w tym tygodniu 😐.

Natka, dotknij palcem dziąseł albo postukaj lekko łyżeczką metalową.

U nas też ślinotok. Materiałowe zabawki to można wykręcać ze śliny .

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka może faktycznie zeby... Hm.. Mója dziś cały dzień marudna i przy cycku ciągle usypia.. Ale śpi tylko chwile..

Ja z racja że jeżdżę po core do szkoły to wychodzimy dziennie, ale to wiadomo jest tylko chwila, nim dojedziemy wózkiem z parkingu do szkoły.. Na spacerki dłuższe nie chodzę.. Ja zmarzluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 15:10

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy codziennie bo ja lubię sobie założyć słuchawki i słuchać podcastu te pół h bo zazwyczaj więcej młodą nie śpi. Niea złej pogody jest tylko nieodpowiednie ubranie jak dla mnie 😁

Raz się ostatnio zdarzyło że nie wyszlysmy bo był mega smog

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od dłuższego czasu nie wychodzę. Dzieciaki chore, niby bez temperatury można ale jakoś nie widziałam tego. Jakby pogoda była lepsza to tak, ale w śnieg wiatr czy deszcz to nie dla mnie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:42

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda klamotów jest masa do zabrania 😅 Ja nim nas obie ogarnę, ubiorę, wezmę telefon, klucze, słuchawki, jakaś zabawkę w razie W, pieluszkę jakby zasnąć nie mogla, zanim zejdę z nią na dół do garażu, zanim zapakuje w wózek to już jestem cała spocona 🤣 Ale ja tam lubię łazić czuję że mi to lepiej na głowę robi jak sie obie przewietrzymy

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staramy się być codziennie na spacerze. Tym bardziej, że tylko tak przesypia więcej niż 1h ciągiem. A i ja lubię się przewietrzyć. Byle do wiosny i klamotów będzie mniej. M

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez codziennie wychodzimy. Chyba, ze leje. Młoda pospi a ja mogę Instagram przejrzeć 🙂
    Młoda cały dzień marudna. Udali mi się ja jeszcze uśpić to jakiś debil zaczął wiercić 😭

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo jakich podcastów słuchasz? Masz coś do polecenia?😉

• martini92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zwykle codziennie wychodziliśmy, chociaż teraz pogoda+choroby to się zdarza 2razy w tygodniu tylko, ale mi od siedzenia w chacie na łeb siada równo

preg.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciekawa

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to może sie częściej będę wybierać 😀

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ