Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Straw, nic ciekawego nie słucham bo tak jak mówię u nas to jedynie pół h spaceru w ciągu dnia kiedy czegoś słucham więc na zbyt wiele mi to nie pozwala 😉 Jak mloda się obudzi to żeby nie było dramy to jej muszę śpiewać albo robić do niej głupie miny. Słucham zazwyczaj działu zagranicznego, bo lubię mniej więcej być na bieżąco, jak ktoś lubi polityke, piąte nie zabijaj, klasycznie okuniewska, odchodzę podcast joli szymanskiej albo matka też czlowiek. Same popularne 🙂
Straw lubi tę wiadomość
-
My normalnie wychodzimy codziennie na spacer a jak pogoda nie pozwala to wystawiam wózek na taras i śpi na zewnątrz. Przez tą cholerną kwarantannę to pozostaje tylko taras. Ale już niedługo... jutro test u starszego i mam nadzieję, że w sobotę już oficjalnie zakończymy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gf po zabawie padła?
Moja dziś zasnęła przed 19, potem pobudka przed 21 i tańce do 23, potem pobudka 2 i 5 i teraz na cycku wisi już 40min. Na jednym się ciągle ogrywała, obracała do tyłu, a drugiego teraz pije normalnie, to zaś nogi chodzą.. 🙈 Niech już zaśnie 🤦♀️ -
nick nieaktualnyU nas wczoraj słaby dzień, młoda spała w dzień tylko godzine i cały czas marudziła 🙄 aż mi się przypomniały "dawne" czasy, kiedy każdy dzień tak wyglądał,a moja frustracja z każdą godziną narastała. Tera z nie śpi od 4.50 i jęczy...
Miłego dnia wszystkim -
Moja też jęczy od 4, przed 6 już wstała pobawila się, wypiła mleko, zrobiła kupę i teraz zalulalam w wózku przy muzyce, może pospi dopóki starsza nie wstanie.
Wczoraj miałam zlot czarownic, najpierw przyjechała moja mama a za godzinę przyszła tesciowa,Jaga niby się do nich uśmiechała ale ze spaniem było ciężko, za to starsza zadowolona bo miała się z kim bawić.
Też już mam paczki dla dziewczyn z pracy tyle że u nas słodyczy nie dają tylko same zabawki jeszcze czekam na mój prezent mamusia dostanie kasę 😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny, dziękuje za polecenie profilu Cienwiatru.pl na IG i z pełnym przekonaniem polecam go dalej!!!
od prawie tygodnia stosuje się do rad tej dziewczyny i mam inne dziecko a ja wracam do spania w nocy!
młody jest spokojny w ciągu dnia, prawie nie marudzi, przestał się tak często wybudzać w nocy, ale przede wszystkim (narazie ciiii bo nie chce zapeszyć) wczoraj zasnął mi sam odłożony na polspiaco do łóżeczka, a nie przy butelce i miał tylko dwie pobudki na jedzenie. poza tym cała noc przespał albo się budził (co bardziej prawdopodobne), ale umiał sam zasnąć znowu bez płaczu i nie czekając na butelkę lub kołysanie ze smoczkiem.
najważniejsze to pilnuje TWT czyli całkowitego czasu czuwania w dzień + jego aktywności oraz drzemek. pierwsze efekty były już drugiego dnia. wczesniej drzemki były wiadomo ale zero regularności, kładłam wtedy kiedy mi się wydawało ze chce mu się spać albo jak tam dzień się układał. teraz 3-4 drzemki i wyspane zadowolone dziecko śpiące lepiej w nocy.
podam taki przykład: od urodzenia moj syn między 16:30 a 19:00 kiedy to idzie spać, był marudny, płaczliwy. zabawki bee leżenie beee wszystko bee. tylko na raczkach dało się dociągnąć jakoś do pory spania. a wczoraj o 17:30 my rodzice zjedliśmy spokojnie obiad a młody ponad 10 minut siedział obok w bujaczku i trzymał swojego misia.
długo się łudziłam ze okres dobrego spania z 1-3mca wróci wiec wszystko robiliśmy tak samo. a to co przeżywamy to tylko skoki rozwojowe, regresy snu może zabki etc etc.
teraz rozumiem, ze model funkcjonowania i snu mojego dziecka się zmienił i będzie zmieniał bo on rośnie i jego potrzeby są inne świadomość tego jak mogę mu ( i nam rownież) pomoc jest bardzo podnosząca na duchu.
dużo pracy jeszcze na pewno przed nami ( młody wstaje o 4:30 i robi kupę i się godzinę, poltorej kręci w łóżeczku, ale widać ze idziemy dobra droga.
może komuś z Was tez ten profil się przyda.Kosmo lubi tę wiadomość
-
Leni tam cienwiatrupl na profilu twierdzi że każde dziecko może zasypiać samo i im lepiej śpi w dzień (ma regularne drzemki) tym lepiej śpi w nocy (bo nie jest przemęczone). Im bardziej zmęczone dziecko tym trudniej mu zasnąć. Ale czy faktycznie zasypia samo to już myślę kwestia indywidualna i temperament bobasa 😉
shooa lubi tę wiadomość
-
No właśnie czytałam tam o tych oknach aktywności, drzemkach, ale jak to zrobić jak ona nie potrafi zasnąć.. Ani nosząc, ani przy cycku, no nic.. Czasem w aucie... A jak już zaśnie to śpi po 5minut.. 🤦♀️ Więc nie potrafimy tego wdrożyć.. No a żeby zasnęła sama to już w ogóle kosmos.