X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:42

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dama już postanowiła zacząć dzień o 5:15 🤦🥴 Akurat tej nocy kiedy matkę wciągnął serial i nie spala do 1 🥴😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta noc zaś tragedia, spała tylko na mnie z cycem, ja zgięta w pół. Jak odkładałam zaraz ryk 🙄 a budziła się chyba co godzinę... Już nie miałam siły kontrolować.. Porażka totalna. Nawet skakanie na piłce nie pomogło 🤪🙈 opadam z sił na te nocki..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, dla mnie te kupy są ok i nie doszukiwalabym się w nich jakichś nieprawidłowości.
    Jak mały się lepiej zachowuje, to dałabym mu chyba spokój i zostawiła to mleko. Tzn jeśli na aktualnym jest lepiej niż na poprzednim jeśli chodzi o jego zachowanie.

U nas noc nawet niezła. Tylko odkryłam pewna prawidlowosc- jak mały śpi ładnie i rzadko się budzi, to wtedy ja nie mogę zasnąć i się rzucam po łóżku. Strasznie u nas wiało w nocy i dudniło na dworze.

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wszystko jak poprzedniej nocy, brak bodźcow typu tv, radio, spała w ciągu dnia, zabawa, samochodem jechała i spała, ćwiczenia, kąpiel itd.. I duuupa! Nie wiem od czego to zależne jej nie spanie.. 🙈 Ale to już przechodzi wszelkie granice.. Teraz już nawet nie śpi że mną obok tylko na mnie 🤪🙈 no ponosze wielka porażkę rodzicelska! Z 1 córka nie miałam takich akcji 🤪 dziś wiadro kawy mnie czeka...
    W domu bałagan, nawet nie mam siły sprzątać... A jutro robią nam szafę.. Chłop pozwozil dekoracje świąteczne... Ajajaj...

Jak będę w środę u pediatry muszę pogadać o tych nockach bo się wykończę!

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wg mnie nie ma tragedii. Jest trochę śluzu ale to nie jest brzydka kupa. Moja ma taką teraz przy antybiotyku. Dajesz probiotyk jakiś?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka te kupy są ok moim zdaniem. Nie zmieniaj mleka, ja bym została przy tym które teraz podajesz, jeżeli noc więcej nie ma, nie przeszkadza.
    Mój starszy miał zielone, rzadkie i bardzo smierdzace i to wyglądało okropnie jak się męczył żeby ją zrobić

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni a może to coś od ukrytego refluksu? Kiedyś na grupie na fb czytałam podobną historię, nic nie wskazywało na refluks oprócz małego ulewania a dziecku podchodziło kwasem do gardla, drażniło je i chciało tylko przez to przy mamie być. Jak już wszystko inne się wykluczy...🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza nocka byłaby super, gdyby nie pobudki starszego. Już nie mam pomysłu na to jego wybudzanie.
    Leo dostał cyca około 19.00. O 19.30 poprawił 80ml mm i spał aż do 5.00. No dzieciak marzenie. I byłoby super gdyby nie starszy ehhh

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka od rana - kurier przyniósł dwie paczki ze słodyczami dla.dzoeci od firmy 😁 znaczy jedna dla starszego, druga dla mamy, a co 😜

olimama, akilegna♥ lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też o refluksie, ale moja nawet ani grama nie ulewa.. Nic. Tylko wieczorami puszcza bąki. Ale to jej wtwdy daje espumisan. Rano była kupa nawet na plecach 🙈

Myślę wlansie czy nie podać mm na noc.. Hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 10:43

l22ndf9helggnp3z.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:26

Straw lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi, a dużo tej kawy pijesz w ciągu dnia? 1%kofeiny trafia do mleka matki, niby nie dużo, ale jednak dla malucha może to być znaczące. Dlatego ja piję maksymalnie 2 nie za mocne kawy dziennie i to do 16:00
    No i też pomyślałam o mm na noc, może spróbuj?

Ja w nocy rozmyślałam nad tym naszym odstawianiem i doszłam do wniosku, że muszę go wcześniej przyzwyczajać do butli. I tak wymyśliłam, że dziś rozmroze mleko takie z lipca i sierpnia i mu dam, a ściągnę świeże i zamroze. I co? Dupa. Nie chciał tego rozmrazanego mleka, odginał się do piersi.
    I teraz nie wiem o co mu chodziło, może o smak? Ponoć rozmrazane smakuje inaczej. Wcześniej jadł z butli, ale zawsze "świeże".
    No i chyba wprowadze już teraz mm 1x dziennie na noc.
    Widziałam, że są tu dziewczyny, które karmią piersią, a na noc dają mm. Jak to się sprawdza?
    No i kwestia mleka. Mam w domu Bebilon advance, to dobre?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula lepszy jest ten nowy Bebilon advance pronutra. On jest bardziej granatowy. Nie ma oleju palmowego i coś tam w składzie zmienili

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, moja rozmrozonego mojego mleka nie chciała pić jak miała za zimne. Ale moja lubi takie właśnie dosyć ciepłe innym mi pluje. Ale to prawda że rozmrożone inaczej smakuje więc to też mogło mieć wpływ

Co do mleka, one wszystkie mają składy regulowane przez mądre głowy z UE więc nie ma gorszych i lepszych byle małemu podpasowalo 🙂 A te z olejem palmowym to też nic złego bo to nie 'ten zły' co w naszym jedzeniu. Tutaj jeszcze jest ranking i opisane co i jak w składzie także można się tym posiłkować

https://rozszerzaniediety.pl/mleko-modyfikowane-sklad-ranking/

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:27

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama - tak szybko zaczęła obroty, przemieszcza się też po macie... Właśnie myślę że to ten regres, ale ile on może trwać 🙈 czy efektywnie je - hmm ciężko powiedzieć bo ja przez te nakładki karmie. Wcześniej odliczałam ile je i trwało to tak z 30kinut, teraz nie wiem bo ledwo oczy mam otwarte.. Ale opróżnia do końca więc myślę że tak. Tylko w nocy teraz je bardzo często, w sumie w ciągu dnia dziś też chcę co godzinę jeść :/

Ula - kawę pije tylko z rana jak wstanę, czasem się zdarzy, że wypije druga koło 13 ale najczęściej jest to jedna rano.

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ