Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie ta noc zaś tragedia, spała tylko na mnie z cycem, ja zgięta w pół. Jak odkładałam zaraz ryk 🙄 a budziła się chyba co godzinę... Już nie miałam siły kontrolować.. Porażka totalna. Nawet skakanie na piłce nie pomogło 🤪🙈 opadam z sił na te nocki..
-
nick nieaktualnyNatka, dla mnie te kupy są ok i nie doszukiwalabym się w nich jakichś nieprawidłowości.
Jak mały się lepiej zachowuje, to dałabym mu chyba spokój i zostawiła to mleko. Tzn jeśli na aktualnym jest lepiej niż na poprzednim jeśli chodzi o jego zachowanie.
U nas noc nawet niezła. Tylko odkryłam pewna prawidlowosc- jak mały śpi ładnie i rzadko się budzi, to wtedy ja nie mogę zasnąć i się rzucam po łóżku. Strasznie u nas wiało w nocy i dudniło na dworze. -
Ja robiłam wszystko jak poprzedniej nocy, brak bodźcow typu tv, radio, spała w ciągu dnia, zabawa, samochodem jechała i spała, ćwiczenia, kąpiel itd.. I duuupa! Nie wiem od czego to zależne jej nie spanie.. 🙈 Ale to już przechodzi wszelkie granice.. Teraz już nawet nie śpi że mną obok tylko na mnie 🤪🙈 no ponosze wielka porażkę rodzicelska! Z 1 córka nie miałam takich akcji 🤪 dziś wiadro kawy mnie czeka...
W domu bałagan, nawet nie mam siły sprzątać... A jutro robią nam szafę.. Chłop pozwozil dekoracje świąteczne... Ajajaj...
Jak będę w środę u pediatry muszę pogadać o tych nockach bo się wykończę! -
nick nieaktualny
-
Natka te kupy są ok moim zdaniem. Nie zmieniaj mleka, ja bym została przy tym które teraz podajesz, jeżeli noc więcej nie ma, nie przeszkadza.
Mój starszy miał zielone, rzadkie i bardzo smierdzace i to wyglądało okropnie jak się męczył żeby ją zrobić -
Leni a może to coś od ukrytego refluksu? Kiedyś na grupie na fb czytałam podobną historię, nic nie wskazywało na refluks oprócz małego ulewania a dziecku podchodziło kwasem do gardla, drażniło je i chciało tylko przez to przy mamie być. Jak już wszystko inne się wykluczy...🤷
-
Nasza nocka byłaby super, gdyby nie pobudki starszego. Już nie mam pomysłu na to jego wybudzanie.
Leo dostał cyca około 19.00. O 19.30 poprawił 80ml mm i spał aż do 5.00. No dzieciak marzenie. I byłoby super gdyby nie starszy ehhh -
Czytałam też o refluksie, ale moja nawet ani grama nie ulewa.. Nic. Tylko wieczorami puszcza bąki. Ale to jej wtwdy daje espumisan. Rano była kupa nawet na plecach 🙈
Myślę wlansie czy nie podać mm na noc.. HmmWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 10:43
-
nick nieaktualnyLENi, a dużo tej kawy pijesz w ciągu dnia? 1%kofeiny trafia do mleka matki, niby nie dużo, ale jednak dla malucha może to być znaczące. Dlatego ja piję maksymalnie 2 nie za mocne kawy dziennie i to do 16:00
No i też pomyślałam o mm na noc, może spróbuj?
Ja w nocy rozmyślałam nad tym naszym odstawianiem i doszłam do wniosku, że muszę go wcześniej przyzwyczajać do butli. I tak wymyśliłam, że dziś rozmroze mleko takie z lipca i sierpnia i mu dam, a ściągnę świeże i zamroze. I co? Dupa. Nie chciał tego rozmrazanego mleka, odginał się do piersi.
I teraz nie wiem o co mu chodziło, może o smak? Ponoć rozmrazane smakuje inaczej. Wcześniej jadł z butli, ale zawsze "świeże".
No i chyba wprowadze już teraz mm 1x dziennie na noc.
Widziałam, że są tu dziewczyny, które karmią piersią, a na noc dają mm. Jak to się sprawdza?
No i kwestia mleka. Mam w domu Bebilon advance, to dobre? -
Ula, moja rozmrozonego mojego mleka nie chciała pić jak miała za zimne. Ale moja lubi takie właśnie dosyć ciepłe innym mi pluje. Ale to prawda że rozmrożone inaczej smakuje więc to też mogło mieć wpływ
Co do mleka, one wszystkie mają składy regulowane przez mądre głowy z UE więc nie ma gorszych i lepszych byle małemu podpasowalo 🙂 A te z olejem palmowym to też nic złego bo to nie 'ten zły' co w naszym jedzeniu. Tutaj jeszcze jest ranking i opisane co i jak w składzie także można się tym posiłkować
https://rozszerzaniediety.pl/mleko-modyfikowane-sklad-ranking/Ula30 lubi tę wiadomość
-
Olimama - tak szybko zaczęła obroty, przemieszcza się też po macie... Właśnie myślę że to ten regres, ale ile on może trwać 🙈 czy efektywnie je - hmm ciężko powiedzieć bo ja przez te nakładki karmie. Wcześniej odliczałam ile je i trwało to tak z 30kinut, teraz nie wiem bo ledwo oczy mam otwarte.. Ale opróżnia do końca więc myślę że tak. Tylko w nocy teraz je bardzo często, w sumie w ciągu dnia dziś też chcę co godzinę jeść
Ula - kawę pije tylko z rana jak wstanę, czasem się zdarzy, że wypije druga koło 13 ale najczęściej jest to jedna rano.