Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Probowalam z delikolem i pierwsza noc była super, więc zaczęłam podawać systematycznie i jest mam wrażenie gorzej. Wybudza się ciągle, rzuca nogami, pręży, puszczą bączki 😞 w ciągu dnia to samo, nie moze spać, marudzi, płacze, nie są się odłożyć a ja płacze juz razem z nią. Nie wiem jak jej pomóc. Do tego wyrzuty sumienia, że zaniedbuje starszaka, ze obejrzy bajkę zamiast spędzić czas ze mna 😭 Dzisiejsza noc to koszmar, spala tylko z piersią w paszczy. Tak to ciągle się budzila o 2 przeciek, więc na szybko przebrać, to mi sie rozbudziła i do 4.30 usnąć nie mogła, co przysnie ja ją odłożę a ona sie wybudza. Jestem wykonczona, glowa mi boli.
Ubranka bardzo lubie z hm i kappahl. Kupuje głównie na vinted. Mam też sporo z jakiejś firmy george ale nie wiem gdzie je dostać. Sa całkiem ok, tylko się mechaca. 5.10 15 nie nam dla małej nic ale dla syna są słabe ubrania z tego sklepu, parę razy kupiłam bluzy i nie przypasowao mi.
Ja bidon bbox, z synem mialam tez skip hop i był fajny, dobrze zalapal. Kiedyś te butelki z Dziubkiem dla takich maluszkow nie były zalecane, ze względu na przyczynianie sie do wady zgryzu i mogą opozniac mowę. Ale to pamiętam 5 lat temu było, pewnie zalecenia się zmieniły od tamtej pory a ja nie ogarniam 🙈 zreszta wiadomo że najważniejsze to obserwować swoje dziecko 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:14
-
nick nieaktualny
-
Jeśli o ciuchy chodzi to ja tylko na vinted kupuje. Na Pepco szkoda pieniędzy bo trzy prania i szmata. W tej cenie wolę odkupić hm, next, cool club czy newbie. Te firmy lubię najbardziej. Sinsay jest jak się trafi. Kupuje synowi to raz koszulki czy spodnie super a drugi szmaty co po trzech praniach ida do mycia okien. Z maluchowych mam wrażenie że są lepsze, bo Oli ma spodenki i body i nic się nie zrobiło. Na 74 mam już pajace to po pierwszym praniu spoko. Najgorsze Pepco, bo po praniu ciuch rozmiar mniejszy. Oli już z Pepco nosi 74 bo tak się kurczą te rzeczy.
Kubeczek ja polecam reflo. Mam po synu, dopiero z niego się pić nauczył. Dla mnie lovi 360 był bez sensu. Za Chiny nie umiał go obsłużyć. Planuję mała uczyc od razu z tych plastików z Ikea. W żłobku się nie pitola, musi umieć z kubka. I też blanuje bbox. Chociaż u nas się sprawdzał całkiem ten bidon z Pepco przy synu.
A śliniaki mam tylko te silikonowe. Upolowałam za 80gr na aliexpress 😅 -
A ten bbox to chodzi wam i treningowy czy że słomka? :p
O tym reflo mi neurologopeda mówiła... Właśnie polecała reflo i skip hop przypomniałaś mi :p aa kupiłam młodej 3 gryzaki z mombella.. Słonia, małpkę i wiewiórka.. Dostanie na Mikołaja.. Jeszcze coś dokupię..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:52
-
Ok dzięki popatrzę na nie choć mi neurologopeda mówiła że lepiej najpierw wprowadzać kubek potem słomkę.. No ale co opinia to inaczej.
Hmm u mojej to chyba zęby.. Jak pije to się odrywa i wygina do tyłu i zaś wraca do picia... Miały tak wasze? 🤦♀️ Ja co chwilę inna teorie wymyślam.. Schizofrenia chyba już 🤪🙈 -
Śliniak taka szmatka żeby całe body nie było mokre od śliny 😁 Te z c&a są podszyte taka jakby ceratą od spodu więc nie przemakaja 😁
Bbox na wodę na wyjście żeby umiała pić z czegoś innego niż butelka z mlekiem czy kubek doidy- bo to planuje w domu z tego dawać
Leni, to co opisujesz jak dla mnie może śmiało brzmieć jak ukryty refluks bo czytałam że są dzieciaki co właśnie to palenie w przełyku próbują zapijać mlekiem więc chcą być przy piersi bardzo często 🤔 -
U nas właśnie jest refluks ukryty ale jestemsmy po leczeniu ipp i część objawów się wyciszyla ale faktycznie po odstawiniu leku noce znowu niespokojne. Jak braliśmy lek to budzila się 2razy na karmienie - to było piękne i ogólnie była innym dzieckiem. Ale jako, że przybiera dobrze a nawet w górnej granicy to nasz lekarz zalecił to odstawić. 😔 zreszta naczytalam się o skutkach ubocznych i już sama nie wiem co lepsze ryzykować, czy takie męczące się dziecko
-
nick nieaktualnyCo do kubków, to też czytałam dobre opinie o reflo. Natomiast jego minusem (?) jest brak uchwytów. Przez to teoretycznie ciężko dziecku je złapać w rączki.
Ja chyba pójdę w doidy i bbox na wyjścia. A tak naprawdę to zobaczymy z czego będzie chciała pić.
Leni, co masz wystawiać ubranka z metką? Może się jeszcze przydadzą?😉 Czy już na pewno zostaną dwie córeczki?🙂 U mnie w domu przez 16 lat byłyśmy z siostrą we dwie, aż tu nagle pojawiła się trzecia.🙈 Moją mamę na pewno to
wszystko m kosztowało dużo wysiłku, za co ją podziwiam, ale dzięki temu ta najmłodsza to taki domowy promyczek❤️ (promyczek jest już wyższy ode mnie, ale to nic 😜)
Kosmo, byłabyś tak dobra i podrzuciła linka z sklepu internetowego CA, które śliniaki ta są te o których mówisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 09:57
-
nick nieaktualnyU nas noc też słaba. Bebilon wjechał o 20 i 21:00, to pobudki mieliśmy o 1:40, 4:00, od 6 do 7:40 wariował mi na leżąco przy cycu, to poszłam do drugiego pokoju spać i przed 10:00 wróciłam na karmienie.
Może by było dobrze, gdyby nie to że ja chodzę spać 24:00, wczoraj 1:00 🙈.
Soboty właśnie takie u nas są. Np normalnie o tej 7:40 już by był zaczęty dzień, a tak to jest mąż i wszyscy do 10 leżymy. Aktualnie cała trójka jeszcze w piżamach w łóżku/ łóżeczku.
Straw, ja też się zarzekam, że drugiego mieć nie będę, ale jak pakuję ciuchy/kocyki/zabawkk na oddanie, to najładniejsze albo ulubione zostawiam jeszcze nam .
Migussia, rozumiem, że konsultowałaś się jeszcze raz z lekarzem po nawrocie dolegliwości i zdecydował, że macie się obyć bez leków? Szkoda malutkiej, jeśli faktycznie to Wam pomagało. To był gastrolog?
-
nick nieaktualny
-
Leni moja ciągle się odrywa i je niespokojnie ale to właśnie chyba jest urok refluksu i podrażnionego przełyku 😔 my jeszcze napiecie chcemy sprawdzic ale fizjo musiała przełożyć wizytę i tak czekamy 🙄
Ula tak to gastrolog tak zdecydował, że jeżeli dobrze przybiera to bez sensu dalej ciągnąć i schodziliśmy stopniowo. Myślę, czy znowu się do niego nie wybrać i o tych kupach powiedzieć, zapytać. Bo w przychodni to wszystko fizjologia 😒
A picie wody to u nas był ciezki temat z synem. Dopiero po roku chętnie zaczął wodę pić, tak to tylko Pierś 😬
-
nick nieaktualny
-
migussia wrote:U nas właśnie jest refluks ukryty ale jestemsmy po leczeniu ipp i część objawów się wyciszyla ale faktycznie po odstawiniu leku noce znowu niespokojne. Jak braliśmy lek to budzila się 2razy na karmienie - to było piękne i ogólnie była innym dzieckiem. Ale jako, że przybiera dobrze a nawet w górnej granicy to nasz lekarz zalecił to odstawić. 😔 zreszta naczytalam się o skutkach ubocznych i już sama nie wiem co lepsze ryzykować, czy takie męczące się dziecko
A Jak został wykryty ten refluks? -
nick nieaktualnyDziewczyny na stronie empik z kodem MALUSZEK jest -25% na zabawki fisher (sprzedawcą musi byc empik) zamówiłam dzisiaj szczeniaczka ze 140 na 99 plus darmowa wysyłka do paczkomatu.
Życzę wszystkim miłego dnia 😃 poczytam Wasze wpisy jak tylko wróce z samotnego wyjścia do pepco -
Straw - nie, już produkcja zakończona 🙈 dwie mi starczą definitywnie 🤪 ta mi daje tak w kość że podziękuję :p
Migussia - a kiedy wam się to zaczęło? Bo u nas odkąd skończyła 4miesiace.. Wcześniej wstawała w nocy ale cyc i spała, bez odrywania, bez ryku.. Tylko Teraz takie akcje Ju 2 tydzień. -
LENi wrote:A Jak został wykryty ten refluks?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 11:16
-
U nas od urodzenia praktycznie to trwa. Pierwszy tydzień był spoko a później jakas masakra. Lepiej było jak zaczęliśmy podawać ipp, poleżała chwilę na macie i dobrze spala, śmiała sie no inne dzidcko.. Ostatnio znowu się nasiliło. Może U was dopiero przełyk sie podrażnił i daje we znaki? A może żeby faktycznie. U naszego maluszka wlasnie przy zaglądaniu w gardło mówią, że zaczerwienione