X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam z delikolem i pierwsza noc była super, więc zaczęłam podawać systematycznie i jest mam wrażenie gorzej. Wybudza się ciągle, rzuca nogami, pręży, puszczą bączki 😞 w ciągu dnia to samo, nie moze spać, marudzi, płacze, nie są się odłożyć a ja płacze juz razem z nią. Nie wiem jak jej pomóc. Do tego wyrzuty sumienia, że zaniedbuje starszaka, ze obejrzy bajkę zamiast spędzić czas ze mna 😭 Dzisiejsza noc to koszmar, spala tylko z piersią w paszczy. Tak to ciągle się budzila o 2 przeciek, więc na szybko przebrać, to mi sie rozbudziła i do 4.30 usnąć nie mogła, co przysnie ja ją odłożę a ona sie wybudza. Jestem wykonczona, glowa mi boli.
    Ubranka bardzo lubie z hm i kappahl. Kupuje głównie na vinted. Mam też sporo z jakiejś firmy george ale nie wiem gdzie je dostać. Sa całkiem ok, tylko się mechaca. 5.10 15 nie nam dla małej nic ale dla syna są słabe ubrania z tego sklepu, parę razy kupiłam bluzy i nie przypasowao mi.
    Ja bidon bbox, z synem mialam tez skip hop i był fajny, dobrze zalapal. Kiedyś te butelki z Dziubkiem dla takich maluszkow nie były zalecane, ze względu na przyczynianie sie do wady zgryzu i mogą opozniac mowę. Ale to pamiętam 5 lat temu było, pewnie zalecenia się zmieniły od tamtej pory a ja nie ogarniam 🙈 zreszta wiadomo że najważniejsze to obserwować swoje dziecko 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

LENi lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia możemy sobie podać rękę!

O tym skip hop też słyszałam dużo dobrego, on jak ten lovi.
    A ten bbox to jaki? Z rurka?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o ciuchy chodzi to ja tylko na vinted kupuje. Na Pepco szkoda pieniędzy bo trzy prania i szmata. W tej cenie wolę odkupić hm, next, cool club czy newbie. Te firmy lubię najbardziej. Sinsay jest jak się trafi. Kupuje synowi to raz koszulki czy spodnie super a drugi szmaty co po trzech praniach ida do mycia okien. Z maluchowych mam wrażenie że są lepsze, bo Oli ma spodenki i body i nic się nie zrobiło. Na 74 mam już pajace to po pierwszym praniu spoko. Najgorsze Pepco, bo po praniu ciuch rozmiar mniejszy. Oli już z Pepco nosi 74 bo tak się kurczą te rzeczy.

Kubeczek ja polecam reflo. Mam po synu, dopiero z niego się pić nauczył. Dla mnie lovi 360 był bez sensu. Za Chiny nie umiał go obsłużyć. Planuję mała uczyc od razu z tych plastików z Ikea. W żłobku się nie pitola, musi umieć z kubka. I też blanuje bbox. Chociaż u nas się sprawdzał całkiem ten bidon z Pepco przy synu.
    A śliniaki mam tylko te silikonowe. Upolowałam za 80gr na aliexpress 😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten bbox to chodzi wam i treningowy czy że słomka? :p

O tym reflo mi neurologopeda mówiła... Właśnie polecała reflo i skip hop przypomniałaś mi :p aa kupiłam młodej 3 gryzaki z mombella.. Słonia, małpkę i wiewiórka.. Dostanie na Mikołaja.. Jeszcze coś dokupię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:52

l22ndf9helggnp3z.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym bboxie ze słomka mowie, nawet maja jakies obciążenie na słomce, że jak przechyla to słomka tez się przechyla 😅 Skip hop tez ze słomka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:59

LENi lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki popatrzę na nie :) choć mi neurologopeda mówiła że lepiej najpierw wprowadzać kubek potem słomkę.. No ale co opinia to inaczej.

Hmm u mojej to chyba zęby.. Jak pije to się odrywa i wygina do tyłu i zaś wraca do picia... Miały tak wasze? 🤦‍♀️ Ja co chwilę inna teorie wymyślam.. Schizofrenia chyba już 🤪🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliniak taka szmatka żeby całe body nie było mokre od śliny 😁 Te z c&a są podszyte taka jakby ceratą od spodu więc nie przemakaja 😁

Bbox na wodę na wyjście żeby umiała pić z czegoś innego niż butelka z mlekiem czy kubek doidy- bo to planuje w domu z tego dawać

Leni, to co opisujesz jak dla mnie może śmiało brzmieć jak ukryty refluks bo czytałam że są dzieciaki co właśnie to palenie w przełyku próbują zapijać mlekiem więc chcą być przy piersi bardzo często 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie jest refluks ukryty ale jestemsmy po leczeniu ipp i część objawów się wyciszyla ale faktycznie po odstawiniu leku noce znowu niespokojne. Jak braliśmy lek to budzila się 2razy na karmienie - to było piękne i ogólnie była innym dzieckiem. Ale jako, że przybiera dobrze a nawet w górnej granicy to nasz lekarz zalecił to odstawić. 😔 zreszta naczytalam się o skutkach ubocznych i już sama nie wiem co lepsze ryzykować, czy takie męczące się dziecko

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kubków, to też czytałam dobre opinie o reflo. Natomiast jego minusem (?) jest brak uchwytów. Przez to teoretycznie ciężko dziecku je złapać w rączki.
    Ja chyba pójdę w doidy i bbox na wyjścia. A tak naprawdę to zobaczymy z czego będzie chciała pić.

Leni, co masz wystawiać ubranka z metką? Może się jeszcze przydadzą?😉 Czy już na pewno zostaną dwie córeczki?🙂 U mnie w domu przez 16 lat byłyśmy z siostrą we dwie, aż tu nagle pojawiła się trzecia.🙈 Moją mamę na pewno to
    wszystko m kosztowało dużo wysiłku, za co ją podziwiam, ale dzięki temu ta najmłodsza to taki domowy promyczek❤️ (promyczek jest już wyższy ode mnie, ale to nic 😜)

Kosmo, byłabyś tak dobra i podrzuciła linka z sklepu internetowego CA, które śliniaki ta są te o których mówisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 09:57

• olimama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 22:27

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc też słaba. Bebilon wjechał o 20 i 21:00, to pobudki mieliśmy o 1:40, 4:00, od 6 do 7:40 wariował mi na leżąco przy cycu, to poszłam do drugiego pokoju spać i przed 10:00 wróciłam na karmienie.
    Może by było dobrze, gdyby nie to że ja chodzę spać 24:00, wczoraj 1:00 🙈.
    Soboty właśnie takie u nas są. Np normalnie o tej 7:40 już by był zaczęty dzień, a tak to jest mąż i wszyscy do 10 leżymy. Aktualnie cała trójka jeszcze w piżamach w łóżku/ łóżeczku.

Straw, ja też się zarzekam, że drugiego mieć nie będę, ale jak pakuję ciuchy/kocyki/zabawkk na oddanie, to najładniejsze albo ulubione zostawiam jeszcze nam ;).

Migussia, rozumiem, że konsultowałaś się jeszcze raz z lekarzem po nawrocie dolegliwości i zdecydował, że macie się obyć bez leków? Szkoda malutkiej, jeśli faktycznie to Wam pomagało. To był gastrolog?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy dzieci powinny zacząć pić z tych kubków? Zaraz przy rozszerzaniu diety?

Ja to myślałam, że wodę z butelki ze smoczkiem, a jakieś kubeczki to jak rok skończy 🤭. Tak jakoś dzieci dookoła miały.

• migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni moja ciągle się odrywa i je niespokojnie ale to właśnie chyba jest urok refluksu i podrażnionego przełyku 😔 my jeszcze napiecie chcemy sprawdzic ale fizjo musiała przełożyć wizytę i tak czekamy 🙄
    Ula tak to gastrolog tak zdecydował, że jeżeli dobrze przybiera to bez sensu dalej ciągnąć i schodziliśmy stopniowo. Myślę, czy znowu się do niego nie wybrać i o tych kupach powiedzieć, zapytać. Bo w przychodni to wszystko fizjologia 😒
    A picie wody to u nas był ciezki temat z synem. Dopiero po roku chętnie zaczął wodę pić, tak to tylko Pierś 😬

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, z tego co wiem, to do roku dziecko ma umieć pić z kubka. Na początku to nauka, pewnie więcej wyleje niż wypije.

• LENi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    U nas właśnie jest refluks ukryty ale jestemsmy po leczeniu ipp i część objawów się wyciszyla ale faktycznie po odstawiniu leku noce znowu niespokojne. Jak braliśmy lek to budzila się 2razy na karmienie - to było piękne i ogólnie była innym dzieckiem. Ale jako, że przybiera dobrze a nawet w górnej granicy to nasz lekarz zalecił to odstawić. 😔 zreszta naczytalam się o skutkach ubocznych i już sama nie wiem co lepsze ryzykować, czy takie męczące się dziecko

A Jak został wykryty ten refluks?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie empik z kodem MALUSZEK jest -25% na zabawki fisher (sprzedawcą musi byc empik) zamówiłam dzisiaj szczeniaczka ze 140 na 99 plus darmowa wysyłka do paczkomatu.

Życzę wszystkim miłego dnia 😃 poczytam Wasze wpisy jak tylko wróce z samotnego wyjścia do pepco

• LENi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw - nie, już produkcja zakończona 🙈 dwie mi starczą definitywnie 🤪 ta mi daje tak w kość że podziękuję :p

Migussia - a kiedy wam się to zaczęło? Bo u nas odkąd skończyła 4miesiace.. Wcześniej wstawała w nocy ale cyc i spała, bez odrywania, bez ryku.. Tylko Teraz takie akcje Ju 2 tydzień.

l22ndf9helggnp3z.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    A Jak został wykryty ten refluks?
    Leni my byliśmy prywatnie na konsultacjach w gastrologa i na podstawie wywiadu, moich obserwacji gastrolog nie miał wątpliwości, U nas na początku tez słabe przyrosty wagi były. Ciągle czkawki nawet po 12 dziennie, cofanie i przełykanie pokarmu, wybudzanie z krzykiem, no i furczenie w nocy. Mleko jej az do nosa podchodzi😔 można zrobić usg i bada się min. kąt hisa, no i badanie pH -metria. My nie robiliśmy, po wdrożeniu leczenia była ogromna poprawa, czyli faktycznie coś jest. Jeżeli fizjologiczny to do roku powinno przejść ale może być też alergiczny. Jak tak dalej będzie to ja chyba będę drążyć temat, bo się wykończę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 11:16

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od urodzenia praktycznie to trwa. Pierwszy tydzień był spoko a później jakas masakra. Lepiej było jak zaczęliśmy podawać ipp, poleżała chwilę na macie i dobrze spala, śmiała sie no inne dzidcko.. Ostatnio znowu się nasiliło. Może U was dopiero przełyk sie podrażnił i daje we znaki? A może żeby faktycznie. U naszego maluszka wlasnie przy zaglądaniu w gardło mówią, że zaczerwienione

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ