X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, ale czad. Od kiedy ona tak zaczęła? 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakoś tak sprawniej zaczęła pełzać do tyłu i tak dookoła jak na filmiku. Za to obroty z pleców na boki leżą i kwiczą. Zdecydowanie woli brzuch😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Dzisiaj jakoś tak sprawniej zaczęła pełzać do tyłu i tak dookoła jak na filmiku. Za to obroty z pleców na boki leżą i kwiczą. Zdecydowanie woli brzuch😉
    super filmik 😊 muszę kupić te puzzle piankowe bo widzę, ze jednak one są dla dzieci najwygodniejsze do fikania. kocyk czy podłoga goła to nie to samo.

moj podobnie już działa, ale co gorzej ze robi to w łóżeczku jak się obudzi rano a ja np nie usłyszę i nie biorę go od razu na ręce. ostatnio mi się zaklinował między szczebelkami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa🙂

Shoaa, tak, te puzzle bardzo fajnie się sprawdzają jako miejsce do zabawy. Mam jeszcze matę z pałąkami. Sprawdzała się dopóki małej pasowało leżenie na plecach. Teraz jak chcę cały czas leżeć na brzuchu to w ogóle się nie sprawdza. Dziecko się ślizga razem z nią po podłodze i tylko się wkurza.
    A te puzzle z jednej strony nie są tak miękkie jak kanapa czy materac łóżka. Z drugiej jak mała leży na plecach i bije piętkami o podłogę, to całkiem fajnie to amortyzują. I wydają mi się dość dobrze izolować ciepło. Mimo, że mamy podłogówkę, to na nich jest jakoś tak ciepłej. No i łatwiej mi przetrzeć że śliny te kilka puzzli, niż myć całą podłogę albo prać co chwila matę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc z bebilonem na wieczór (advance pronutra) i druga do kitu. Tzn pojawiły się znowu stękania, kręcenia i gazy. Już dawno mi z tego wyrósł, a tu powtórka z rozrywki. No zwalam na to mleko. Zrobię teraz dwa dni przerwy i będę chciała znowu wrócić do mm na noc, tylko pytanie teraz jake?
    Myślałam o Bebilon comfort? Czy może polecacie jakieś inne na wrażliwy brzuszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 07:31

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słaba ta noc. Poszła spać po 18 a o 22 już się obudzila na mleko. Zjadła całą butelkę i po 2 w nocy zrobiła kupe 🤦 Potem przed 4 znowu już była wyspana, ale pomizialam ją po rączce i jeszcze zasnęła ale ostatecznie wstała 5:30 z kolejną kupą 🙄

Ula, teoretycznie ten mały brzuch powinien mieć czas żeby się przyzwyczaić do mleka. Wiem że przy przechodzeniu całkiem na MM mówi się o ok 2tyg i jak w tym czasie objawy brzuszkowe nie ustępują to wtedy faktycznie zmiana. Ale domyślam się że przy takim jednym dokarmianiu mogłoby to być uciążliwe. A odbił sobie porządnie po jedzeniu? U nas jak ją karmię w trakcie snu to już jej nie odbijam i zdarzają się jeszcze noce gdzie mnie potem budzi bombardowanie w pieluchę. A mamy bardzo lekkostrawne mleko i młodą nie je łapczywie itd. my uzywamy hipp comfort i od razu nam podpasowalo.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc do kitu🙄 Pobudki co 2h. Ja już się poddałam i nad ranem biorę ją do łóżka, żeby choć trochę się przespać.

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś spał od 21 do 6 rano 🤗🙊🙊🙊

Za to od tego czasu tylko 15 minut drzemki 🥴

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jedziemy po choinkę 😁😁😁😁 Mam kilka świątecznych strojów dla młodej więc będzie kilka sesji 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, Gf, ale zaaazdrrroo 😀. Ale dobrze, oby więcej takich nocy u Was 👍.

Kosmo, właśnie nie odbijam go wcale, bo daje mu to mleko zaraz przed spaniem i kładę. Hmm... Dwa tygodnie? Kurde, chyba nie dam rady tak długo testować :p.

Straw, ja już też dziś wzięłam do łóżka, ale szybko odłożyłam. No ja nie umiem z nim spać i on chyba też woli w łóżeczku. Szarpie kołdrę, szarpie mnie za włosy, piżamę.
    Może u naszych dzieci to faktycznie ten regres snu też.
    Czytałam, że trwa 3-6 tygodni i trochę mnie to podłamało.
    U nas zaczęło się przed wprowadzeniem mm na noc. Teraz oprócz pobudek co 2-3h to mamy jeszcze problem z gazami, eh...

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od kilku dni je w nocy dwa razy 🙄 a w dzień średnio bo po 100ml wypija. Za to w nocy ile się jej zrobi tyle wciągnie. Dziś znów o 4 się obudziła i gadala alegolegolego 😅 mąż był zachwycony, bo dziś jego dyżur.
    Właśnie ogarnęłam że nic jej pod choinkę nie kupiliśmy w końcu. No i oglądam krzesełka i się waham. Miała być antylopa, ale widzę że na allegro robią na niej interes życia. W Ikei po 60zl były a na allegro 160 😱 myślę na timba safety first albo kinderkraft enock. Porównywalyscie może?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni zaczęłam kłaść małą szybciej spać i usypiam w łóżeczku, a nie jak do tej pory w kołysce i mamy poprawę jeśli chodzi o ten pierwszy sen nocny bo trwa "aż" 4h. Potem pobudki co 2h z zegarkiem w ręku. Wcześniej jak spała ze mną w łóżku to tak tych pobudek nie odczuwałam, a teraz masakra tak do niej łazić w te i z powrotem. Przydałaby się dostawka ale nie było gdzie wsadzić.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Moja od kilku dni je w nocy dwa razy 🙄 a w dzień średnio bo po 100ml wypija. Za to w nocy ile się jej zrobi tyle wciągnie. Dziś znów o 4 się obudziła i gadala alegolegolego 😅 mąż był zachwycony, bo dziś jego dyżur.
    Właśnie ogarnęłam że nic jej pod choinkę nie kupiliśmy w końcu. No i oglądam krzesełka i się waham. Miała być antylopa, ale widzę że na allegro robią na niej interes życia. W Ikei po 60zl były a na allegro 160 😱 myślę na timba safety first albo kinderkraft enock. Porównywalyscie może?
    Jak bo klacidzie/klabaksie? Lepiej?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jak bo klacidzie/klabaksie? Lepiej?

Już właściwie nie kaszle. Osłuchowo było lepiej. Kolejna kontrola w czwartek. Ma wybrać klacid do końca. Myślę że przez to że zinnat powodował biegunki to nie miał czasu dobrze się przyswoić. Tu już kula wróciła do normy.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja moja jak karmię przed snem to normalnie jeszcze odbijam i potem dopiero jak beknie kładę, daje smoczek, pieluszkę i szumiś. Jak karmię w nocy to już jej nawet nie wyciągam z dostawki tylko karmię jak leży i ona od razu zasypia na butli to wtedy już nie podnosze. Chyba że u Ciebie od razu mały zasypia na butli? To wtedy to faktycznie problematyczne

Anszelika, ja się właśnie waham też między timba a ten enock. I chyba wielkość tacki przeważy, podobno timba ma małą ale na żywo ich nie widziałam więc ciężko mi powiedzieć. Widziałam też właśnie te antilopy na allegro i mam takie same odczucia... Nawet patrzyłam na olx na używane ale wszystkie mocno wysłużone 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja od dwóch dni zaczęłam kłaść małą szybciej spać i usypiam w łóżeczku, a nie jak do tej pory w kołysce i mamy poprawę jeśli chodzi o ten pierwszy sen nocny bo trwa "aż" 4h. Potem pobudki co 2h z zegarkiem w ręku. Wcześniej jak spała ze mną w łóżku to tak tych pobudek nie odczuwałam, a teraz masakra tak do niej łazić w te i z powrotem. Przydałaby się dostawka ale nie było gdzie wsadzić.

Martini ja mam dostawkę. Jak wypadnie smok to się sprawdza - wsadzę i śpi. Ale teraz, jak ma takie częste pobudki na jedzenie to i tak wstaje z łóżka i tak🥴
    Z nią wcale się nie śpi jakoś wybitnie, niewygodnie mi jest. Ale przynajmniej nie muszę się po nią schylać kilka razy w ciągu nocy. No i się nie wybudza przy odkładaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zasypia mi na butli. Więc dziś spróbuje go odbić po niej

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENI ktoś na fejsie polecał kanał "hej rodzice" odnosnie snu dziecka

• LENi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, moja w nocy tylko spała na mnie, tak więc ja pokrzywiona ale młoda wyspana, tak się wyspała, że potem jechaliśmy na jarmark i też spała 3h, także nieźle, teraz wracaliśmy autem od moich, też spala.. Teraz szybka kąpiel i właśnie się usypiamy.. Mam nadzieję że szybka padnie, bo jeszcze muszę ogarnąć pakowanie prezentów i modlę się aby noc była spokojniejsza.. Masakra że te weekendy tak szybko mijają.. Znów tydzień i znów jeżdżenie..

Angie zerknę, dzieki!

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ