X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała kłopot by zasnąć na noc, potem wstała o 22, zasnęła po godzinie, kolejno 2 w nocy i do 4 płacz.. 🙈 Coś ja bolało chyba albo fest zmęczenie.. Eh

l22ndf9helggnp3z.png
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    A teraz już się wyspała i się rzuca w dostawce. Czy te nasze forumowe dzieci mają jakąś sztywną pulę godzin snu?AM wrażenie, że jak u jednej z nas lepiej, to zaraz druga pisze, że ma Bajlando w nocy🤦 Ciekawe czy jeszcze kiedyś wszystkie napiszemy "ale się dziś wyspałyśmy"...
    Mój w dzień ok 10 i 13-14 ale to takie drzemki 20 minutowe.. na noc idzie spać ok 18, wstaje na karmienie 2.30-3.00 i zasypia a o 5.30 już gotowy do gadania ale śniadanko ok 7 dopiero

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobna noc jak poprzednia. Obudziła się z placzem po 1, ale zaraz zasnęła. Przed 3 jedzenie i po 5 gotowa do działania 🙄 Denerwuje ja już dostawką bo ma za miękko i za mało miejsca na obroty więc prawdziwe dramaty już były przed pierwsza drzemka 🤦😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😀 potrzebuje Waszej pomocy. Nie daje rady juz sobie z usypianiem mlodego.. Rycze juz razem z nim.. Maly ma piec i pol miesiaca.. Przed kazda dzienna drzemka jest ryk.. Nie placz tylko ryk przez pol godzinu.. Zasypia w koncu z przemeczenia..
    Ogólnie ma aktywność okolo 2-3 godzin. Jak zaobserwuje oznaki zmęczenia i widze ze naklada sobie pieluszke na glowe a oczy zaczynaja lewitowac to idziemy na drzemke.. I tu sie zaczyna.. W momencie jaknjuz zdaje sobie sprawę ze zaraz usnie to nagle zaczyna plakac.. I nic wtedy nie pomaga.. Ani rece.. Ani przytulabie.. Abi lulanie... To samo w wozku na spacerze.. Jak tylko poczuje ze jest senny i zaraz zasnie to ise zaczynia syrena.. Jest mi go tak strasznie zal.. A ja nie wiem co mam robić.. Ja juz rycze razem z nim.. Chcialabym mu pomoc a nie wiem jak..

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie usypiam go napewno na siłę.. Bo widze ze jest senny.. Nie wiem co robic.. Serio.. Tak ma juz jakies poltora miesiaca.. A wczesniej tego nie bylo..

lprki09kusm93td5.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 3, potem o 7 i od 9 znów śpi jak na razie 🤭
    Wyspałam się 😁😁😁

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodny nie jest.. Brzuszek nie boli... Po zasnieciu jeszcze spi bardzo niespokojnie przez okolo 10 minut.. Wzdryga sie czesto.. A jak wnkoncu zasnie to spi gora pol godziny.. A ma w ciagu dnia maks trzy takie drzemki.

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.. Kiedyś mi tak ładnie spal.. A teraz nawet na spacerze to maks pol godziny..

lprki09kusm93td5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa ostatnio pisaliśmy tu o profilu cienwiatru na Instagramie, właśnie są tam porady na temat usypiania w dzień i w nocy.

Część dziewczyn pisała, że u nich się sprawdziły. Ja dziś zaczynam testować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie pampersy fit&fun z Rossmana? Nigdy ich nie mialam, zastanawiam się czy wziąć bo są w dobrej cenie na promce.

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam mojej mm teraz żeby sprawdzić czy wypije bez nerwów, bo w nocy to się rzuca i nie chce.. Zmieniłam. Też butelkę. Wypiła 40ml :) jeszcze chce cyca na dobitkę chyba i zobaczę jak będzie się zachowywać. Może nie dojadala.. Muszę poeksperymentować z nią 🙈

Jak pierwsze Mikołajki waszych pociech?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, my ich uzywamy najlepiej nam przypasowaly i są tanie z kartą rossne 🙂

Anjaa u nas były podobne dramaty jakiś miesiąc temu podczas skoku i trwało to ok 3tyg. Na noc zasypiała szybko ale drzemki w dzień to były takie dramaty. Może nie płakała strasznie ale popłakiwała i cała aż chodziła w tej dostawcę czy wózku. Samo przeszlo z dnia na dzień 🤷

anjaa25 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Anjaa ostatnio pisaliśmy tu o profilu cienwiatru na Instagramie, właśnie są tam porady na temat usypiania w dzień i w nocy.

Część dziewczyn pisała, że u nich się sprawdziły. Ja dziś zaczynam testować.

Tak tak.. Juz od dawno obserwuje cienwiatru.. Tylko ze u nas nie sprawdza sie usypianie po poltorej godzinie.. A wogole to z tymi poradami o usypianiu to jakaś masakra.. I tak trzeba wypróbować bo nie zawsze wszytsko zadziala na danym dziecku.. Cien wiatru np. Mówi aby nawet do drzemek przebierac dzieckko zaciemniac pokoj itp.. A wczoraj na youtuvie ogladalam filmik w ktorym dziewczyna tlumaczy ze dziecko musi rozrozniac spanie nocne od dziennego.. Czyli.. Inne ubranko.. Inna kołysanka itp. I badz madrym.. Echh

lprki09kusm93td5.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja jakbym o mojej czytała 🙈 chyba dopadł was też regres snu, albo ząbki.. Ale jak mówisz że trwa to już miesiąc to się załamałam 🤪 u nas 2tydzien.. Jedynie śpi mi na rękach w nocy.. Ale dziś między 2 a 4 darła się ciągle, podejrzewam że coś ja bolało.. Smoczek nawet był bee.. :/

anjaa25 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znajde ten filmik to wam podeślę.. Kurde obejrzalam kawalek i nie wiedzialam ze mi zniknie z youtuba.. Jestem jakas zacofana w tych sprawach..

lprki09kusm93td5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

Ula30 lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te rady u jednych się sprawdzają u innych nie.. Nie wszystko zadziała, ale pewnie zaciemnianie pokoju tak, to przebieranie malucha już raczej nie. Te czasy aktywności u nas może i widzę że po 1,5h jest głodna i przysypia przy cycku ale jak odloze to juz pospane..

Dziś spróbuję te 45min wcześniej zabrać się za przygotowaywanie do spania.. Ciekawa jestem. Bo ostanio usypianie trwa z 1,5h 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. Dlaczego ja tu nie zagladalam tak dlugo...wiem moze to okropnie zabrzmi ale. Mi jakos razniej wiedzac ze nietylko moje dziecko daje w kość...chyba dzisiejsza nocke spedze na odczytywaniu Waszym wpisow 😂😂😂

lprki09kusm93td5.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez mi raźniej haha przynajmniej wiem że poprostu takie dzieci się zdarzają! Z moją starsza miałam lajcik, teraz mam przesrane 🤪 ale i tak kocham nad życie! :) jak spi i się śmieje to do wycalowania ❤️ tylko jak nie śpi i się drę to kłania się okno życia 😂

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dałam mojej mm teraz żeby sprawdzić czy wypije bez nerwów, bo w nocy to się rzuca i nie chce.. Zmieniłam. Też butelkę. Wypiła 40ml :) jeszcze chce cyca na dobitkę chyba i zobaczę jak będzie się zachowywać. Może nie dojadala.. Muszę poeksperymentować z nią 🙈

Jak pierwsze Mikołajki waszych pociech?
    Ale wypiła jeszcze 40ml po cycu?

W ogóle u mnie zanika produkcja mleka w prawej piersi chyba. Od kilku dni (jeszcze przez włączeniem mm) młody bardzo krótko z niej jadł i się odrywał. A teraz jak ściągam wieczorem, to z prawej 40ml, a z lewej ponad 100. Nie wiem o co chodzi.

Mój dostał na mikołajki od dziadków pchacz,który gada po hiszpańsku i angielsku 😀😀. Mojej mamie się spodobał, a nie mogła znaleźć polskiej wersji.
    Więc teraz śpiewamy sobie po angielsku i hiszpańsku, ale bardzo sympatyczne melodyjki 😀.

A mój mąż się uparł że mu kupi jakieś tam ciuchy bo widział coś w stylu koszula, szelki, spodnie w kancik. On go uwielbia tak ubierać 🙄. Ja mniej.

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ