X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała kłopot by zasnąć na noc, potem wstała o 22, zasnęła po godzinie, kolejno 2 w nocy i do 4 płacz.. 🙈 Coś ja bolało chyba albo fest zmęczenie.. Eh

l22ndf9helggnp3z.png
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    A teraz już się wyspała i się rzuca w dostawce. Czy te nasze forumowe dzieci mają jakąś sztywną pulę godzin snu?AM wrażenie, że jak u jednej z nas lepiej, to zaraz druga pisze, że ma Bajlando w nocy🤦 Ciekawe czy jeszcze kiedyś wszystkie napiszemy "ale się dziś wyspałyśmy"...
    Mój w dzień ok 10 i 13-14 ale to takie drzemki 20 minutowe.. na noc idzie spać ok 18, wstaje na karmienie 2.30-3.00 i zasypia a o 5.30 już gotowy do gadania ale śniadanko ok 7 dopiero

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobna noc jak poprzednia. Obudziła się z placzem po 1, ale zaraz zasnęła. Przed 3 jedzenie i po 5 gotowa do działania 🙄 Denerwuje ja już dostawką bo ma za miękko i za mało miejsca na obroty więc prawdziwe dramaty już były przed pierwsza drzemka 🤦😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😀 potrzebuje Waszej pomocy. Nie daje rady juz sobie z usypianiem mlodego.. Rycze juz razem z nim.. Maly ma piec i pol miesiaca.. Przed kazda dzienna drzemka jest ryk.. Nie placz tylko ryk przez pol godzinu.. Zasypia w koncu z przemeczenia..
    Ogólnie ma aktywność okolo 2-3 godzin. Jak zaobserwuje oznaki zmęczenia i widze ze naklada sobie pieluszke na glowe a oczy zaczynaja lewitowac to idziemy na drzemke.. I tu sie zaczyna.. W momencie jaknjuz zdaje sobie sprawę ze zaraz usnie to nagle zaczyna plakac.. I nic wtedy nie pomaga.. Ani rece.. Ani przytulabie.. Abi lulanie... To samo w wozku na spacerze.. Jak tylko poczuje ze jest senny i zaraz zasnie to ise zaczynia syrena.. Jest mi go tak strasznie zal.. A ja nie wiem co mam robić.. Ja juz rycze razem z nim.. Chcialabym mu pomoc a nie wiem jak..

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie usypiam go napewno na siłę.. Bo widze ze jest senny.. Nie wiem co robic.. Serio.. Tak ma juz jakies poltora miesiaca.. A wczesniej tego nie bylo..

lprki09kusm93td5.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 3, potem o 7 i od 9 znów śpi jak na razie 🤭
    Wyspałam się 😁😁😁

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodny nie jest.. Brzuszek nie boli... Po zasnieciu jeszcze spi bardzo niespokojnie przez okolo 10 minut.. Wzdryga sie czesto.. A jak wnkoncu zasnie to spi gora pol godziny.. A ma w ciagu dnia maks trzy takie drzemki.

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.. Kiedyś mi tak ładnie spal.. A teraz nawet na spacerze to maks pol godziny..

lprki09kusm93td5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa ostatnio pisaliśmy tu o profilu cienwiatru na Instagramie, właśnie są tam porady na temat usypiania w dzień i w nocy.

Część dziewczyn pisała, że u nich się sprawdziły. Ja dziś zaczynam testować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie pampersy fit&fun z Rossmana? Nigdy ich nie mialam, zastanawiam się czy wziąć bo są w dobrej cenie na promce.

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam mojej mm teraz żeby sprawdzić czy wypije bez nerwów, bo w nocy to się rzuca i nie chce.. Zmieniłam. Też butelkę. Wypiła 40ml :) jeszcze chce cyca na dobitkę chyba i zobaczę jak będzie się zachowywać. Może nie dojadala.. Muszę poeksperymentować z nią 🙈

Jak pierwsze Mikołajki waszych pociech?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, my ich uzywamy najlepiej nam przypasowaly i są tanie z kartą rossne 🙂

Anjaa u nas były podobne dramaty jakiś miesiąc temu podczas skoku i trwało to ok 3tyg. Na noc zasypiała szybko ale drzemki w dzień to były takie dramaty. Może nie płakała strasznie ale popłakiwała i cała aż chodziła w tej dostawcę czy wózku. Samo przeszlo z dnia na dzień 🤷

anjaa25 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Anjaa ostatnio pisaliśmy tu o profilu cienwiatru na Instagramie, właśnie są tam porady na temat usypiania w dzień i w nocy.

Część dziewczyn pisała, że u nich się sprawdziły. Ja dziś zaczynam testować.

Tak tak.. Juz od dawno obserwuje cienwiatru.. Tylko ze u nas nie sprawdza sie usypianie po poltorej godzinie.. A wogole to z tymi poradami o usypianiu to jakaś masakra.. I tak trzeba wypróbować bo nie zawsze wszytsko zadziala na danym dziecku.. Cien wiatru np. Mówi aby nawet do drzemek przebierac dzieckko zaciemniac pokoj itp.. A wczoraj na youtuvie ogladalam filmik w ktorym dziewczyna tlumaczy ze dziecko musi rozrozniac spanie nocne od dziennego.. Czyli.. Inne ubranko.. Inna kołysanka itp. I badz madrym.. Echh

lprki09kusm93td5.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annja jakbym o mojej czytała 🙈 chyba dopadł was też regres snu, albo ząbki.. Ale jak mówisz że trwa to już miesiąc to się załamałam 🤪 u nas 2tydzien.. Jedynie śpi mi na rękach w nocy.. Ale dziś między 2 a 4 darła się ciągle, podejrzewam że coś ja bolało.. Smoczek nawet był bee.. :/

anjaa25 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znajde ten filmik to wam podeślę.. Kurde obejrzalam kawalek i nie wiedzialam ze mi zniknie z youtuba.. Jestem jakas zacofana w tych sprawach..

lprki09kusm93td5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

Ula30 lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te rady u jednych się sprawdzają u innych nie.. Nie wszystko zadziała, ale pewnie zaciemnianie pokoju tak, to przebieranie malucha już raczej nie. Te czasy aktywności u nas może i widzę że po 1,5h jest głodna i przysypia przy cycku ale jak odloze to juz pospane..

Dziś spróbuję te 45min wcześniej zabrać się za przygotowaywanie do spania.. Ciekawa jestem. Bo ostanio usypianie trwa z 1,5h 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. Dlaczego ja tu nie zagladalam tak dlugo...wiem moze to okropnie zabrzmi ale. Mi jakos razniej wiedzac ze nietylko moje dziecko daje w kość...chyba dzisiejsza nocke spedze na odczytywaniu Waszym wpisow 😂😂😂

lprki09kusm93td5.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez mi raźniej haha przynajmniej wiem że poprostu takie dzieci się zdarzają! Z moją starsza miałam lajcik, teraz mam przesrane 🤪 ale i tak kocham nad życie! :) jak spi i się śmieje to do wycalowania ❤️ tylko jak nie śpi i się drę to kłania się okno życia 😂

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dałam mojej mm teraz żeby sprawdzić czy wypije bez nerwów, bo w nocy to się rzuca i nie chce.. Zmieniłam. Też butelkę. Wypiła 40ml :) jeszcze chce cyca na dobitkę chyba i zobaczę jak będzie się zachowywać. Może nie dojadala.. Muszę poeksperymentować z nią 🙈

Jak pierwsze Mikołajki waszych pociech?
    Ale wypiła jeszcze 40ml po cycu?

W ogóle u mnie zanika produkcja mleka w prawej piersi chyba. Od kilku dni (jeszcze przez włączeniem mm) młody bardzo krótko z niej jadł i się odrywał. A teraz jak ściągam wieczorem, to z prawej 40ml, a z lewej ponad 100. Nie wiem o co chodzi.

Mój dostał na mikołajki od dziadków pchacz,który gada po hiszpańsku i angielsku 😀😀. Mojej mamie się spodobał, a nie mogła znaleźć polskiej wersji.
    Więc teraz śpiewamy sobie po angielsku i hiszpańsku, ale bardzo sympatyczne melodyjki 😀.

A mój mąż się uparł że mu kupi jakieś tam ciuchy bo widział coś w stylu koszula, szelki, spodnie w kancik. On go uwielbia tak ubierać 🙄. Ja mniej.

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ