Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Straw wrote:A teraz już się wyspała i się rzuca w dostawce. Czy te nasze forumowe dzieci mają jakąś sztywną pulę godzin snu?AM wrażenie, że jak u jednej z nas lepiej, to zaraz druga pisze, że ma Bajlando w nocy🤦 Ciekawe czy jeszcze kiedyś wszystkie napiszemy "ale się dziś wyspałyśmy"...
-
U nas podobna noc jak poprzednia. Obudziła się z placzem po 1, ale zaraz zasnęła. Przed 3 jedzenie i po 5 gotowa do działania 🙄 Denerwuje ja już dostawką bo ma za miękko i za mało miejsca na obroty więc prawdziwe dramaty już były przed pierwsza drzemka 🤦😅
-
Cześć dziewczyny 😀 potrzebuje Waszej pomocy. Nie daje rady juz sobie z usypianiem mlodego.. Rycze juz razem z nim.. Maly ma piec i pol miesiaca.. Przed kazda dzienna drzemka jest ryk.. Nie placz tylko ryk przez pol godzinu.. Zasypia w koncu z przemeczenia..
Ogólnie ma aktywność okolo 2-3 godzin. Jak zaobserwuje oznaki zmęczenia i widze ze naklada sobie pieluszke na glowe a oczy zaczynaja lewitowac to idziemy na drzemke.. I tu sie zaczyna.. W momencie jaknjuz zdaje sobie sprawę ze zaraz usnie to nagle zaczyna plakac.. I nic wtedy nie pomaga.. Ani rece.. Ani przytulabie.. Abi lulanie... To samo w wozku na spacerze.. Jak tylko poczuje ze jest senny i zaraz zasnie to ise zaczynia syrena.. Jest mi go tak strasznie zal.. A ja nie wiem co mam robić.. Ja juz rycze razem z nim.. Chcialabym mu pomoc a nie wiem jak.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dałam mojej mm teraz żeby sprawdzić czy wypije bez nerwów, bo w nocy to się rzuca i nie chce.. Zmieniłam. Też butelkę. Wypiła 40ml jeszcze chce cyca na dobitkę chyba i zobaczę jak będzie się zachowywać. Może nie dojadala.. Muszę poeksperymentować z nią 🙈
Jak pierwsze Mikołajki waszych pociech? -
Ula, my ich uzywamy najlepiej nam przypasowaly i są tanie z kartą rossne 🙂
Anjaa u nas były podobne dramaty jakiś miesiąc temu podczas skoku i trwało to ok 3tyg. Na noc zasypiała szybko ale drzemki w dzień to były takie dramaty. Może nie płakała strasznie ale popłakiwała i cała aż chodziła w tej dostawcę czy wózku. Samo przeszlo z dnia na dzień 🤷anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Anjaa ostatnio pisaliśmy tu o profilu cienwiatru na Instagramie, właśnie są tam porady na temat usypiania w dzień i w nocy.
Część dziewczyn pisała, że u nich się sprawdziły. Ja dziś zaczynam testować.
Tak tak.. Juz od dawno obserwuje cienwiatru.. Tylko ze u nas nie sprawdza sie usypianie po poltorej godzinie.. A wogole to z tymi poradami o usypianiu to jakaś masakra.. I tak trzeba wypróbować bo nie zawsze wszytsko zadziala na danym dziecku.. Cien wiatru np. Mówi aby nawet do drzemek przebierac dzieckko zaciemniac pokoj itp.. A wczoraj na youtuvie ogladalam filmik w ktorym dziewczyna tlumaczy ze dziecko musi rozrozniac spanie nocne od dziennego.. Czyli.. Inne ubranko.. Inna kołysanka itp. I badz madrym.. Echh -
Annja jakbym o mojej czytała 🙈 chyba dopadł was też regres snu, albo ząbki.. Ale jak mówisz że trwa to już miesiąc to się załamałam 🤪 u nas 2tydzien.. Jedynie śpi mi na rękach w nocy.. Ale dziś między 2 a 4 darła się ciągle, podejrzewam że coś ja bolało.. Smoczek nawet był bee..
anjaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak te rady u jednych się sprawdzają u innych nie.. Nie wszystko zadziała, ale pewnie zaciemnianie pokoju tak, to przebieranie malucha już raczej nie. Te czasy aktywności u nas może i widzę że po 1,5h jest głodna i przysypia przy cycku ale jak odloze to juz pospane..
Dziś spróbuję te 45min wcześniej zabrać się za przygotowaywanie do spania.. Ciekawa jestem. Bo ostanio usypianie trwa z 1,5h 🙈 -
Tak tez mi raźniej haha przynajmniej wiem że poprostu takie dzieci się zdarzają! Z moją starsza miałam lajcik, teraz mam przesrane 🤪 ale i tak kocham nad życie! jak spi i się śmieje to do wycalowania ❤️ tylko jak nie śpi i się drę to kłania się okno życia 😂
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Dałam mojej mm teraz żeby sprawdzić czy wypije bez nerwów, bo w nocy to się rzuca i nie chce.. Zmieniłam. Też butelkę. Wypiła 40ml jeszcze chce cyca na dobitkę chyba i zobaczę jak będzie się zachowywać. Może nie dojadala.. Muszę poeksperymentować z nią 🙈
Jak pierwsze Mikołajki waszych pociech?
W ogóle u mnie zanika produkcja mleka w prawej piersi chyba. Od kilku dni (jeszcze przez włączeniem mm) młody bardzo krótko z niej jadł i się odrywał. A teraz jak ściągam wieczorem, to z prawej 40ml, a z lewej ponad 100. Nie wiem o co chodzi.
Mój dostał na mikołajki od dziadków pchacz,który gada po hiszpańsku i angielsku 😀😀. Mojej mamie się spodobał, a nie mogła znaleźć polskiej wersji.
Więc teraz śpiewamy sobie po angielsku i hiszpańsku, ale bardzo sympatyczne melodyjki 😀.
A mój mąż się uparł że mu kupi jakieś tam ciuchy bo widział coś w stylu koszula, szelki, spodnie w kancik. On go uwielbia tak ubierać 🙄. Ja mniej.