Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanjaa25 wrote:Tak tak.. Juz od dawno obserwuje cienwiatru.. Tylko ze u nas nie sprawdza sie usypianie po poltorej godzinie.. A wogole to z tymi poradami o usypianiu to jakaś masakra.. I tak trzeba wypróbować bo nie zawsze wszytsko zadziala na danym dziecku.. Cien wiatru np. Mówi aby nawet do drzemek przebierac dzieckko zaciemniac pokoj itp.. A wczoraj na youtuvie ogladalam filmik w ktorym dziewczyna tlumaczy ze dziecko musi rozrozniac spanie nocne od dziennego.. Czyli.. Inne ubranko.. Inna kołysanka itp. I badz madrym.. Echh
No cóż, dziś próbowałam wprowadzić te rady z cień wiatru i narazie nie wyszło. Jak widziałam że młody jest senny to położyłam go do łóżeczka, zasłoniłam zasłony, walczyłam 25 minut żeby usnął i się poddałam. Wróciłam do naszego sprawdzonego sposobu czyli włożyłam do baby huga, chwilę pobujalam nogą w trakcie przeglądania internetu i zasnął. Ale wyjęłam go i zaniosłam do łóżeczka, zobaczymy czy w tej ciemności dłużej pospi. -
Ula - najpierw jej dałam mm: 60ml zrobiłam, wypiła 40ml. Później zaczęła szukać jeszcze cycka (pewnie do zaśnięcia) trochę wypiła i śpi teraz.. Ciekawe jak długo pośpi, zwykle 5minut 😅
Dałam pierw mm żeby zobaczyć czy spasuje butelka, tak aby nie była rozdrażniona, jakoś specjalnie głodna czy senna.. Tak żeby oswoić z butelka. I się zdziwiłam. Bo chętnie od razu ciągnęła..
Oo daj znać czy w ciemności dłużej pośpi.. Moja śpi w salonie.. Ale jakbym ja spróbowała ruszyć to pewnie by wstała nim bym dotarła do ciemnej sypialni 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 11:03
-
nick nieaktualnyHehe. No ja go właśnie przenosiłam z salonu do sypialni. Spał jak kotek, nawet się nie przebudził.
No i co, drzemka trwała godzinę czyli bez rewelacji, bo zwykle tyle albo i dluzej śpi w kołysce w świetle dziennym 🙄. No ale nic, będziemy dalej pilnować okien aktywności i dziś próba położenia koło 19, a nie 21 jak zwykle. Zobaczymy. -
Ja chyba jakoś naturalnie spania w dzień na jasno a na noc w ciemnej sypialni. Mamy lampkę delikatna tylko do gniazdka. Moja dziś ma jęczący dzień. Dopiero na pierwszą drzemkę zasnęła po ponad godzinie marudzenia. Kupiliśmy jej zabawkę na kształt obal tylko tańsza i większą w empiku i całkiem jej się podoba.
Ula ja też lubiłam syna elegancko ubrać, dopóki nie trzeba było pieluchy zmieniać 🤣 z dziewczynką o niebo lepiej. Kiecka w górę i już. -
Mi się podobają te stylowki chłopięce ale fakt potem przebierać z tego to już gorzej i chyba takim maluchom to jednak nie do końca wygodnie.
Moja dostała wczoraj świątecznego pajaca ale r. 74 to chyba na lato ubierze haha 😂 póki co początki r. 62
Zastanawiam się gdzie dostanę czape Mikołajowa na taką małą główkę hmm -
nick nieaktualny2h to już ładna drzemka 😀
Anjaa, oby Twój ładnie pospał.
No właśnie u nas zwykle eleganckie spodnie są do pierwszej zmiany pieluchy, bo strasznie ciężko się go wciska w takie, które są sztywne 🙄. I też mam wrażenie, że nie do końca wygodnie mu w tym. -
Ja ostatnio dostalam od znajomej cala mega wyprawke na 74..w tym pelno dżinsów.. Szczerze.. Ani razu mu ich jeszcze nie zalozylam!!wydaje mi sie to takie niewygodne.. Albo rajtki.. Albo getry.. Albo dresiki i najlepiej z szerokim pasemzeby w brzuchol nie ugniatalo.. Nawet na chrzcinach po kosciele go przebieralam.. Tak już mam.. A ja ide znim do lekarza to tak samo.. Cos co szybko sie sciaga i ubiera.. A ze spodniami typu dzins to i dla niego i dla mnie udreka.. Tak samo gora.. Zadne koszule.. Choc sa piękne.. Body.. Bluzki najlepiej zapinane.. Zadne bluzy z kapturem 😂😂 nie dość ze kurtka ma kaptur to jeszcze bluza.. Ha ha.. Ja to ide na łatwiznę bo moj sie strasznie nie lubi ubierac.. Przy kurtce ja juz cala spocona jestem...
-
Jezu, czy ząbkowanie może się objawiać nagłym, histerycznym płaczem trwającym ok. 15 minut 🙄? Mój dostał takiego ataku jakby nie wiem co się stało. Ryk, łzy, czerwony cały i rączka w buzi...
Męża z roboty ściągałam bo nie mogłam go uspokoić, myślałam że na pogotowie pojadę...
Nie wiem co to było 😬 ale nie polecam. -
Natka moja przy skoku miała takie jazdy kilka razy
Dzisiaj ciąg dalszy drzemkowych dramatów, chyba kolejny skok nam się zaczyna bo zachowuje się identycznie jak miesiąc temu ponad... Płacze rzuca się, próbuje obracać, oczy jej ganiają jak wystrzelona a biorę ja na ręce to się zwiesza i jest mega zmęczona. To między skokami mieliśmy chyba niecaleb3tyg spokoju 😵 Oby szybko minęło, bo 8kg w chuście już mnie dobija 🥴
W dodatku od wczoraj też nie chce jeść, je po 60-80ml a wcześniej wjeżdżało normalnie 170ml co 3-4h. Na śpiocha tylko ładnie je a tak to cuduje. Także skok nr 5 uważam za rozpoczęty 😵
Byliśmy po choinkę, sesje zdążyłam zrobić na szczęście w miarę dobrym humorze, w aucie zasnęła ale trwało to może 15min i wstała 😒 -
Nasza nocka też była gorsza. Młody wybudzal się często, więc wzięłam go do siebie, do cyca. Cyca nie chciał ale zaraz zasnął. Drugi raz to samo. Za trzecim razem zebrało mu się na pogaduchy. Zasnął po około 0.5h Gdzieś tam nad ranem znów się budził i szukał cyca. Ostatecznie krótko po 6.00 już wstał. Pierwsza drzemka już o 8.00 i odespal nockę do 10.30. Przy drugiej drzemce już było marudzenie. Cyca nie, na rączki nie, jedynie do wózka dał się zapakować. Pospał godzinę i płacz. Nie wiem co to ale niech szybko minie
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Ale wypiła jeszcze 40ml po cycu?
W ogóle u mnie zanika produkcja mleka w prawej piersi chyba. Od kilku dni (jeszcze przez włączeniem mm) młody bardzo krótko z niej jadł i się odrywał. A teraz jak ściągam wieczorem, to z prawej 40ml, a z lewej ponad 100. Nie wiem o co chodzi.
.
Ula, miałam właśnie o to pytać... Byłam dziś u fryzjera, chciałam przed wizytą odciągnąć mleko i uwaga - ściągnęłam 20ml. Bez znaczenia która to pierś.
Zaczęłam się dziś zastanawiać, czy to możliwe, żeby w 5msc zanikała laktacjw🤔
Mała je z obu piersi naprzemiennie, krótko, ale odrywa się sama, na spokojnie, bez płaczu. Więc chyba się najada. Chyba, bo przeraziła mnie ta ilość mleka, a w nocy wybudza się co 2, żeby zjeść
Chciałam jej na noc dać Bebilon Pronutra, może to dokramienie wydłużyłoby jej spanie. Ale ona znowu nie chce butelki. Jak mnie nie było, to mąż chciał ją nakarmić tym co udało mi się odciągnąć i za nic nie chciała ciągnąć. Ode mnie też nie chciała. Tylko cyc.
Powiem Wam, że mam załamkę totaln😔
Olimamo, jeśli mnie czytasz, to poratuj jakąś mądrą radą🙏 (innecradyvtez miłe widziane ❤️)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 15:27
-
Ja się dołączę do nocnych dramatów. Mała spała od 20 do 23 a potem do 3 było kręcenie, płacz, zniana pieluchy i cyc. Zaczęłam jej grozić, ze oddam Cyganom. Potem pospala może 2h i znowu kręcenie i jojczenie. Wstałam nierówna. Ona tez , ale miała rano drzemkę 40 min a teraz spi już prawie 3h (w tym2h na spacerze). Jeśli dzisij będzie tak samo to się załamie.
A wczoraj w dzień tez pospala 3h ale dałam jej na noc mm i noe wiem czy to nie był błąd. Chcialm sprawdzić czy wogole butle będzie chciał, bo już dawno nie pila a chciałabym ja zostawić bez strachu.
Moja dostała na Mikołaja zabawki do kąpieli i mizianke ( tak nazywamy przytulankę do spania).
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Straw też mam takie przemyślenie że moze się nie najdaja stąd te pobudki, ale może też potrzebują bliskości.
Straw a jakbyś inna butelkę spróbowała? Moja jak miała kilka tygodni kilka razy Piła z butelki suavinex, teraz jej nie chciała, kupiłam avent i wypiła. Może kwestia butelki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 16:04