X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak w końcu zaczęła się obracać na boki na brzuch tak dzisiaj non stop tylko to. Drzemki w dzień dzisiaj to porażka bo ciągle w dostawce się próbowała obrócić 🤦 Po południu mieliśmy gości i od 14-18 nie zmrużyła oka. Taka była zmęczona ale nie zaśnie tylko ćwiczy 😵 I nie wiem czy znowu zęby nie idą bo nie ogarniam tej ilości śliny a gryzie wszystko co tylko ma pod nosem, czy to swoją ręką, stopy, moje ręce, moje ramię przy odbijaniu, mój sweter, pielucha, WSZYSTKO. Padla dopiero ja mnie w chuście bo już tak plakala ze zmęczenia że tylko przytulona do mnie się była w stanie uspokoić. Teraz już po kąpieli i zasypiamy, ciekawe jaka będzie noc

Jutro mój chlop ma wolne, zostanie z nią bo ja muszę do południa jechać na wizytę u innego gina i jeszcze chciałam do galerii skoczyć po resztę prezentów żeby już nie musieć tam być przed świętami bo nie znoszę takich tłumów. No a potem wracam i jedziemy w trójkę po choinkę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 19:19

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

• migussia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula te mleka comfort chyba maja inny smak, ja kupiłam tego hippa i nie chce go pić wzdryga się i nie ma szans 😭 Maz kupił będąc w aptece jakiś bebilon prosyneo i też jest beee. Ja sama spróbowałam i No srednio te mleka smakuja, nie wiem Jak moje ale podobno mleko matki slodkie a ile w tym prawdy 🤷‍♀️🤔🤭 Jakoś nie mam odwagi spróbować. Może spróbujemy że zwykłym bebiko jeszcze.
    Kosmo przygotuj się na trening w nocy tych obrotów. U nas to wybudzala się i na brzuch ciągle 😒🤯 Fajnie, że będziecie mieli już choinkę. My za tydzień chyba kupimy 😀
    Moja wczoraj 5 miesięcy skończyła ale nie trenuje nowych umiejętności, przewraca się i kręci w koło na macie, trochę robi robaka ale porusza się do tyłu i taki nerw przy tym 😅🤣 Za to ma okropny lęk przed obcymi, straszna rozpacz.
    Starszakowi wypadł ząb, zawału mało nie dostałam. Tyle krwi 😵 jednej będą wychodzić a drugi gubi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 20:20

Kosmo lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Myslicie, ze mam sie czym martwic, ze Zośka sie jeszcze nie obraca?

Ale piszesz, że ćwiczy, to zaraz ogarnie. U nas chwilę to trwało zanim udało się jej obrócić. Moja np mega długo rąk nie łączyła,aż pewnego dnia je w końcu zauwazyła

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, daj jej jeszcze chwilę. Mój zaczął się obracać na bok, a dosłownie po kilku dniach już na brzuch.

Migussia, z tego co pamiętam to modyfikowane mleka są słodsze niż matki.
    Ja wzięłam ten Bebilon tylko dlatego, że jest w saszetkach. Nie chciałam kupować od razu całej puszki, bo właśnie nie wiadomo jak podejdzie.
    Akurat ten wchodził baaaardzo dobrze, jeśli chodzi o smak. Moje dziecko to tam wszystko żre- antybiotyk, flegamine, witaminę D, bobitic, probiityki. No co mu nie dasz to wciąga, także mam nadzieję że to mleko comfort też.
    Poki co mam jeszcze 3 saszetki bebilonu, więc zużyje, będę go odbijać i zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj może właśnie ze zwykłym mlekiem, bo te specjalistyczne jak prosyneo to może faktycznie inaczej smakują.
    Bebilon advance jeśli o mnie chodzi, to jest smaczny nawet na sucho. Ale ja to jestem fanką śmietanki Cremony i mleka w proszku na sucho 🙈

migussia lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusia mój starszy w podobnym wieku, też 5lat, ale on marcowy. Ma już 10 zębów stałych 😱 zaczęły mu przed 5 urodzinami się ruszać. Mleczaki też mu szybko wychodziły. Do 1.5 roku miał komplet.

GF myślę że ma jeszcze czas na obroty. Nie wszystkie są takie wyrywne. Jak się na boki obraca to raz dwa ogarnie na brzuch. Ja dziś walczyłam żeby zasnęła na plecach ale nie było szans. Na brzuch, jęki bo zmęczona, aż w końcu obczaila że można położyć głowę i tak zasnąć. Ale ile się namarudzila i nagadała przy tym to masakra. Ona więcej gada niż starszak. Nawet smoczek jej nie powstrzymuje, nawet mam wrażenie że ją nakręca jeszcze bardziej 🤦

Babcia, migussia lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula moja podobnie na wszystko paszczę otworzy. No... Może nie na zinnat. Jak się ze strzykawka zbliżałam to zaciskała już usta 😅 ale klacid smaczny. Ospamox też pasował. Wszystkie kropelki wciąga, a przy witaminie c mlaska 😅

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszz mój mi tak dziś dał w dupę w dzień 🙄 no chce spać, a nie może i wyje...
    2 drzemki po pół godziny, przed każdą pół godziny bujania na mnie 🥴 potem się udało i godzinę przespał. Wstał, mieliśmy gości i byl w dobrym humorze 🤭 cały czas się chichrał.. no nie ogarniam tego dziecka 🤷😁
    Mojemu się już nie bardzo chce obracać, najczęściej robi to na macie jak coś nad nim wisi, wtedy podnosi nogi do tego czegoś, żeby złapać i jakby je zarzuca na bok, a potem idzie góra, ale robi to tylko w lewo 🙄 w drugą stronę nie będzie choć bym tam na rzęsach skakała, zeby go zachęcić.

Teraz śpi na noc od 21, oby jak najdłużej.

No i od kilku dni śpi w dostawce w końcu 🤭 na brzuchu of course :D

f2737ec7445d.jpg

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, może jak wrócila teraz do obrotów, to szykuje się już do tych na brzuch. 16.12 mamy fizjo, jak nie zapomnę to się zapytam do kiedy jest czas. Ale coś mi świta, że ostatnio mówil że do 6 mca.

Natka, fajny pajac. U nas też już dziś tematyczne- czerwony z Mikołajem.

W ogóle rozpedzilam się na Vinted i mam już 3 swetry, 3 pajace i 4 bodziaki świąteczne 🙈

Natka95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf, może jak wrócila teraz do obrotów, to szykuje się już do tych na brzuch. 16.12 mamy fizjo, jak nie zapomnę to się zapytam do kiedy jest czas. Ale coś mi świta, że ostatnio mówil że do 6 mca.

Natka, fajny pajac. U nas też już dziś tematyczne- czerwony z Mikołajem.

W ogóle rozpedzilam się na Vinted i mam już 3 swetry, 3 pajace i 4 bodziaki świąteczne 🙈

Ja dziś dorwalam pakę świątecznych ubranek za stoweczke z przesyłką :D

Dosyć takie fajne, nie mogłam się powstrzymać :D

ba9c3924fbbf.jpg

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu katar się zaczyna, mam nadzieję że nic gorszego się z tego nie rozwinie. Starsza też zasmarkana mimo że od miesiąca siedzi w domu, osiwieje przez te choroby 😔

Jagoda obróciła się na brzuch tylko raz, czasami na bok się przekreci, przekreci tyłek a głowa zostaje w miejscu. Leżąc na brzuchu zaczyna wyciągać ręce po zabawki. Jak leży w łóżeczku to kopie w przewijak albo postawi na nim stopki i je ogląda. A poza tym to leń tylko leży i gada.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• migussia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, zsle każde dziecko w swoim rytmie. Jak ogarnia na boki to pewnie już za chwilę będzie próbować. 😊
    Ula u nas ten advance tez fajnie wchodził, parę razy dostala jak była dużo mniejsza i została z mężem. Tylko po nim nam ulewała i jak doszłam, że to od tego to zrezygnowałam.
    Śmietankę cremone to i ja uwielbiam 🤭
    Anszelika jestem w szoku! Bardzo szybko mu te żeby wypadły i wyrosly. Ja myślałam, że u nas to szybko 😅
    Tez mam trochę ciuchow świątecznych zgromadzonych ale tak patrzę, że mogą być juz małe niektóre 🙈

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod paszki ja biore, czasami jeszcze główka jej się gibnie a tak to już ładnie się trzyma do góry

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula super! Chyba będziesz musiała go przebierać kilka razy dziennie, żeby we wszystkim wystąpił😊

Gf, myślę, że nie masz co panikować. Ja z kolei mam wizytę 11.12. Jak nie zapomnę, to też spytam😉

My mieliśmy dziś gości, a malutka nawet nie zapłakała. Jestem w szoku, bo jeszcze dwa a tygodnie temu była dzikuskiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz już się wyspała i się rzuca w dostawce. Czy te nasze forumowe dzieci mają jakąś sztywną pulę godzin snu?AM wrażenie, że jak u jednej z nas lepiej, to zaraz druga pisze, że ma Bajlando w nocy🤦 Ciekawe czy jeszcze kiedyś wszystkie napiszemy "ale się dziś wyspałyśmy"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 00:00

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ