X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo sama zimnych mieć nie lubię, chodzę po domu w dwóch parach skarpet i bamboszach😅 a ona ma jak lody i mi szkoda. No ale chyba nie ma sposobu

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnią drzemke walczyłam 40min i nic. W końcu ja chłop wziął do nosidła i padła od razu. Strach się bać co będzie jutro na drzemkach 😬 ona im bardziej zmęczona tym więcej się chichra i gada i tak jej oczy uciekają i głowa jakby pijana była 😅 Na szczęście tfutfu nie chwaląc za wcześnie po kąpieli i jedzeniu padła już normalnie zasypiając. Ciekawe jaka noc 🥴 Życzę sobie dużo cierpliwości na ten skok

Leni pewnie ta pierś na koniec tak tylko do ciumkania zamiast smoczka 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini, moja ma stópki często lodowate i spocone, ale staram się jej raczej zakładać skarpetki tylko je wywijam na spodnie i wtedy tak łatwo nie spadają. Do buzi jeszcze stopami nie sięga, na razie tylko je chwyta do rąk.

Ręce ma lodowate jak się w nocy nad ranem budzi na karmienie, ale nieraz jak mamy chłodniej w sypialni ok 19stopni to widzę po karku że taka niezbyt ciepła jest i jej wtedy wsadzam do spiworka taki mały kocyk i wtedy się nie budzi z takimi lodówami. Tylko po prostu z chłodnymi

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały do czynienia z krzesełkiem timba safety 1st - czy miałyście do niego może tą wkładkę poduszkę? Gdzieś doczytałam opinie że ona jest strasznie dziadowska cienka jak papier, a widzę że na allegro są jakieś grubsze wersje tej wkładki za 80-90zl. I się zastanawiam czy taka byłoby warto mieć zanim tak całkowicie młoda nie będzie siedzieć stabilnie na logikę taka grubsza wkładka by jej pomogła ale czy warte to prawie stówy?

Chyba będę zamawiać w tym tygodniu to krzesełko. Chce już to mieć z głowy 😅

W ogóle przed świętami będziemy młodej malować pokój i kłaść tapetę na jednej ścianie, dzisiaj przyszła i jestem zachwycona, nie mogę się doczekać 😅 kupilam też pełno dyrdymałów, jakieś girlandy itd 😅😬Będzie miała drzemki w swoim pokoju w łóżeczku i w końcu puzzle będą tam a nie będą zajmować 1/3 salonu 😁 Dalej nie wiem co zrobię jak wyrośnie z dostawki, do tego czasu łóżeczko będzie u niej w pokoju żeby w nim miała dzienne drzemki - taki jest plan. Zobaczymy jak jej się spodoba 🥴

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 tak to ta pierś, z której ona nie chce jeść, ale nadal nie wiem czemu 🥴

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mymsmy pierwszy 🦷 i chyba kolejna ciężka noc przede mną

Straw lubi tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko już ząbki 😬 Chociaż nam też się zdarzyło kilka dni że jej musiałam smarować dziąsła... Ale moja nawet nie da sobie zajrzeć do paszczy, te dolne jestem w stanie obejrzeć jak ma otwarta buzię ale górne bez szans... 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 06:33

martini92, Straw, Babcia, Andziorek, LENi, Natka95 lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

Kosmo lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, uroczy elfik ☺️

Kosmo lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo❤️❤️❤️

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:42

Babcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny które miały do czynienia z krzesełkiem timba safety 1st - czy miałyście do niego może tą wkładkę poduszkę? Gdzieś doczytałam opinie że ona jest strasznie dziadowska cienka jak papier, a widzę że na allegro są jakieś grubsze wersje tej wkładki za 80-90zl. I się zastanawiam czy taka byłoby warto mieć zanim tak całkowicie młoda nie będzie siedzieć stabilnie na logikę taka grubsza wkładka by jej pomogła ale czy warte to prawie stówy?

Chyba będę zamawiać w tym tygodniu to krzesełko. Chce już to mieć z głowy 😅

W ogóle przed świętami będziemy młodej malować pokój i kłaść tapetę na jednej ścianie, dzisiaj przyszła i jestem zachwycona, nie mogę się doczekać 😅 kupilam też pełno dyrdymałów, jakieś girlandy itd 😅😬Będzie miała drzemki w swoim pokoju w łóżeczku i w końcu puzzle będą tam a nie będą zajmować 1/3 salonu 😁 Dalej nie wiem co zrobię jak wyrośnie z dostawki, do tego czasu łóżeczko będzie u niej w pokoju żeby w nim miała dzienne drzemki - taki jest plan. Zobaczymy jak jej się spodoba 🥴
    Ja kupowałam to krzesełko 2x ale 8 lat temu ;). Wtedy brałam niebieskie wkładki. Już ich nie widzę. I wkładka faktycznie jest bardzo cienka, praktycznie nie była używana. I do tego krzesełka dziecko musi porządnie siedzieć, bo ono ma bardzo "proste" plecki. "nasze" dzieciaki zaczęły z niego korzystać dopiero w okolicy 8mca.

Kosmo lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, dziękuję za info. U nas dziadki się zadeklarowały że kupią pod choinkę tylko żebyśmy wybrali i zamówili i tak cały czas się miotam ale chyba padnie na ten. Nie ma szału na rynku jeśli chodzi o krzesełka z regulowanym podnóżkiem i jeszcze żeby nie było plastikowe 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już ząbek przebił, nawet zostałam nim ugryziona dziś 🙄😀

Gf, niedługo zostawisz ją na macie na plecach, a wrócisz i będzie na brzuchu leżała 😀.

Kosmo, super elfik ♥️.
    Ja też będę brała Timbe. Mimo wszystko to dobre krzesełko i nie jedno dziecko potem z nich jadło 😀

U nas też już świąteczne ciuchy w użyciu.
    Dom miałam dziś dekorować, ale nie posprzątałam należycie.

No i czapki Mikołajowej szukam dla młodego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 20:57

Kosmo lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapke Mikołajowa też szukam :)

Kosmo ale słodkość! :) my też jeszcze nie mamy gotowego pokoiku.. Nie ma czasu sie zabrać za niego 🙈

Ja nie mam takich fikusnych strojów, aż żałuję 🤪

No nic, pora spac! Przespanej nocy życzę!

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ale słodka 🥰

Ja się ciągle waham. Sąsiadka też ma timbe i ogólnie poleca, chociaż sama mówi że szybko farba z tacki odpryskuje. Enock ma większą tackę, ale ja akurat tych mat twostshake nie kupuję.

W weekend planuje ogarnąć kuchnie. Dziś mąż na mola polował. Musiał się z czymś przywlec 😒 muszę znaleźć skąd cholerstwa wyłażą... A w niedzielę się puszczę na jakąś galerie, bo w końcu będę mogła wyjść z domu 🎊

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:42

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika a widziałaś enock na żywo? Czytałam że przez tą barierkę ciężko przełożyć dziecko bo tak wąsko jest 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, był ktoś Was sprawdzać na tej kwarantannie przez ten czas? Mi właśnie syna udupili do soboty, bo w zeszłym tygodniu miał w przedszkolu kontakt z dzieckiem covid +, szkoda mi zdrowego dzieciaka trzymać tyle w domu już nie mówiąc że siebie mi szkoda jeszcze bardziej 😭 mam na myśli jakiś spacer w lesie/parku z dala od ludzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 22:01

preg.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ