X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo uroczy elfik
    Anszelika ja miałam mole we wrześniu. Ze sklepu przywlekliśmy. Wszystko z szafki wywalilam. Zapasy maki i inne sypkie produkty poszły do kosza. Na szczęście szybko zauważyłam i się pozbyłam cholerstwa. W domu pachnie wszędzie lawenda.

Ja mam jeden strój świąteczny od przyjaciółki i kupiłam piżamkę Tylko nie wiem czy nie będzie za duża 🙈

Dziecko mi zasnęlo po 2,5h usypiania

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:42

• martini92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie śpi😱 kimnela gdzieś kolo 19, myślałam że już na noc, a o 20 heloł mamo i tak się bujamy też juz 2,5h w sumie

preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie się obudzila a specjalnie poszłam spać o 21 by się wyspać 🙈 a ta postanowila o 22 wstac 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zęby idą na dole, bo coś czuję pod palcem i to co się z nim dzieje to jest draaaaaamat 😫😫😫
    Ale ja też nie wiem czy nie boli go brzuch, bo prze cały czas jakby na kupę której dziś nie było i się pręży, nóżki prostuje. Nie wiem, nie mam pojęcia już co jest temu dziecku. Wgl mi nie chcial mi dziś na plecach leżeć, tylko ręce..

Wasze dzieci też się tak prężą jak wyją?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF nie mogą być z wentylacji bo u nas dom...
    Martini raz byli z policji, w pierwszą niedzielę i raz.do męża dzwonili.
    Kosmo nie widziałam tych krzesełek enock. Do jakiegoś dzieciowego musiała bym się udać a na razie jestem do piątku uziemiona...
    Ina właśnie najprędzej ze sklepu przyjechały. W tygodniu znalazłam zdechłe plus larwy w puszce do której mannę przesypalam. Mogą być jeszcze w szufladzie z przyprawami... Muszę w końcu w słoiczki zainwestować 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.co do stroju świątecznego to kupiłam małej piękna bordowa koronkowa sukienkę za 18zl na vinted. W niedzielę mamy sesje to pokaże efekty. Ale kiecka majstersztyk 🥰

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:39

• maferka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki wieczór za nam, coś małej dokuczalo plakala, nie dała się polozyc, nie mogła zasnac, nie bardzo chciała jeść a jak już przysnęła to się wzbudzała z płaczem, na szczęście już spi, oby jak najdłużej.

Ja też zawsze z jednej piersi sciagam mniej mleka, lewa od początku była pełniejszą i łatwiej z niej lecialo, z prawej gorzej ściągnąć laktatorem za to ręcznie lepiej. Przed chwilą laktatorem ściągnęłam 50 ml a ręcznie 70 ml. Polecam też przed ściąganiem ogrzać piersi. No i też ostatnio zauważyłam że jest mniej mleka zwłaszcza w nocy, niby piersi pełne a nie leci a rano jak kamienie

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 22 do 1:30 jęczała i cyc na zmianę 🤦‍♀️ 1:30 akcja kupa!
    Wasze na KP też gniota pierś ręka 🙄 masakra jakaś!

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to o 4.15 pobudka na butle. Nawet ladnie pospal od 20. Kolo 24 zaczal sie rzucac wiec przenioslam do. Mojego lozka.. Tylko ze od paru dni jest tk ze zje butle i chce sie bawic a nie spac. Jest 5.30 i zasnal dopiero teraz.. Poradzce co wtedy robic? Lepiej zostawić dziecko zeby sie samo pobawilo czy usypiac i lulac na sile? Nie chce tez go przyzwyczajac do zabawy w nocy... Juz sama. Nie wiem co robic.
    Ps. Wczoraj w gondoli i przy wlaczonym okapie stal sie cud. Spal prawie 2 godziny!!! Mam nadzieje ze dzisiaj uda sie wyjsc na spacer bo wczoraj byla okropna pogoda.

lprki09kusm93td5.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc w porządku niestety i tak jestem niewyspana bo ja nie mogłam zasnąć długo 🙄 Wstała o 3 na mleko i pospala do 5:30. Już myślałam że jeszcze pośpimy bo dałam jej smoczek i włączyłam kołysanki ale postanowiła zrobić kupsko 🥴

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepsko też.
    Anjaa, powiem tak. Jak mój nie płacze to go nie ruszam w nocy. Zresztą ja teraz praktykuje tak, że śpię w sypialni z mężem i synem do pierwszego karmienia, potem karmie, odkładam do łóżeczka, chwilę poleżę przy nich i wychodzę. Mąż chrapie, mały pierdzi i ja nie mogę przy nich spać. Za to mojemu mężowi nic nie przeszkadza i śpi przy wszystkich młodego odgłosach . Ja idę do pokoju obok. Jak młody zaczyna kwilić to zawsze słyszę i przychodzę. A jakby się w nocy bawił zamiast spać to bym nie wiedziała. Chociaż pewnie lepiej jest uczyc zasypiać, niż tak jak mówisz przyzwyczajać do zabawy.

LENi, mój jak je to łapie mnie za ciuchy, tak jakby skubie cyca, rusza ręką po nim. Ale nie ugniata 😀

anjaa25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:40

anjaa25 lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian.. Tragedia/dramat! Od tej 22 nie chciała spać, tylko cyc i cyc, już jej ta nie leciało bo ilez można ciumka, smoczek jest bee ostatnio, więc cycek ratuje. Odłożyć się nie da, więc drzemie na rękach, ja zgięta w pół, nawet nie wie czy cos spałyśmy - no straszne! Kolejna taka noc i uciekam do psychiatryka! 🙈
    Teraz zaś cyc, próbuje uspac bo sama chce isc spać...

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po spoko nocy zapowiada się ujowy dzień. Młoda już zmęczona zasypia na macie, biorę ją i w dostawce ogień. Nie potrafi się wyciszyć. Na rękach nawet to samo pręży mi się, wierci. Koszmar. Po 1h samego usypiania w końcu padła ale w chuście... Także z nią łażę tam i we wte po domu bo jak siądę to wiadomo że pobudka. Strach się bać jakie będą kolejne drzemki. Przy poprzednim skoku długo jej to zajmowało ale w końcu zasypiała w dostawce a od wczoraj widzę że bez szans... Nawet w leżanki wczoraj próbowałam ją uspac i tak samo nic z tego 🤦 Także mój kręgosłup już woła o pomoc 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że chociaż te noce znośne... Ale wczoraj przed snem smarowalam jej dziąsła maścią może temu pospala.

Może spróbuję potem znów jej posmarować i jak zaśnie normalnie to będę wiedzieć że to zęby. Bo właśnie od paru dni non stop pluje smoczkiem i tak go sobie wyciąga i jeździ po dziąsłach. Ja jej smoczek żeby spała a ona go wyciąga i tak w kółko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 08:09

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    U mnie bez zmian.. Tragedia/dramat! Od tej 22 nie chciała spać, tylko cyc i cyc, już jej ta nie leciało bo ilez można ciumka, smoczek jest bee ostatnio, więc cycek ratuje. Odłożyć się nie da, więc drzemie na rękach, ja zgięta w pół, nawet nie wie czy cos spałyśmy - no straszne! Kolejna taka noc i uciekam do psychiatryka! 🙈
    Teraz zaś cyc, próbuje uspac bo sama chce isc spać...
    A próbujesz karmić na leżąco? Ja zwykle, z racji tych zastojów, karmię w nocy w idealnie siedzącej pozycji, owinięta poduszká do karmienia. Ale jak mamy już kolejną pobudkę i zaczyna mi być wszystko jedno, to kładę się na boku, podłączam mlodego do cyca i zasypiam. On poje i też zasypia.
    Może tak udałoby Ci się chociaż trochę pospać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:40

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ