Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Straw moja tez miała taki okres, ze bie chciała butli. Próbowałam jej dawać co jakiś czas i raz wypiła a raz nie. Wydaje mi się, ze jak by była mocno głodna to by wypiła.
Ja kam awersje do laktatora po pierwszych miesiącach walki o laktację i nie wiem nawet ile wyciągnę. Piersi nie są przepełnione, ale potrafi mi cieknąć z piersi, z której nie karmie.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Mi odkąd przeszliśmy na MM czyli jak miała 2,5mies piła z suavinex zero po czym miesiąc temu się jej coś odmieniło. I od tamtego czasu suavinex pluje a dobrze je z lansinoh natural wave. Także jak najbardziej może by. Kwestia butelki i smoczka że pasowało ale już nie pasuje 😅
Moja odwalala od 11 maniane, za nic zasnąć. O 15 zapakowałam w wózek i na spacer. Spala godzinę ale wstała znów lewą nogą 🥴 -
To mi albo się ustabilizowały albo zanika laktacja bo już nie są przepełnione, nie cieknie z drugiej podczas karmienia... Hm
I dalej podczas karmienia co chwilę puszcza cycka i się wygina do tyłu.. Tak jakby jej nie leciało jak chce 🥴 zglupiec idzie.. Może to nie refluks a mniej pokarmu hmm..
Kosmo wy pewno kolejny skok 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 16:13
-
nick nieaktualnyWłaśnie z butelek mamy Canpol, Avent, Lovi i Medele 🙈 Z tych 4 najbardziej pasuje cycek🤪
Leni, nie do końca chcei się wierzyć, że spada ilość mleka, bo to jest 5msc regularnego karmienia. Ale kto to wie🤔
Wiadomo, że laktator ściągnie mniej niż dziecko, ale żeby 20ml...
Moja druga teoria spiskowa to skald tego mojego mleka. Jak po 2tyg nierobienia kupki w końcu poszła, to wcale to nie był potop, tylko normalna, mieszcząca się w pieluszce. Może ono je tak szybko i całkowicie trawi, że szybko robi się głodna.
Jak widać teorii jest wiele 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 16:55
Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak u nas to jestem pewna że skok bo miesiąc temu było to samo. Tak samo się zachowywała i trwało to 3tyg 🤯 Póki co moja drugi dzień i to drugi gdzie chłop jest w domu więc jest nas dwójka do opieki nad nią a mi i tak czacha dymi 🤣 Jutro to się chyba wystrzele z nia w kosmos zanim stary wróci z pracy o 18 😵😅
-
U nas od czasu buntu na butelkę, podobnie jak u Kosmo, najchętniej pije z lansinoh, a najgorzej sprawdza się suavinex.
Na Mikołajki dostała obala i kostkę z cyferkami. Jednak prezent chyba się nie spodobał. Przełożyła sobie obala z ręki do ręki i cisnęła przed siebie. Jak chciałam jej znowu go podać odrzuciła z taką złością i zaczeła płakać. Ech, zrozum dziecko....Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
nick nieaktualnyA zanik laktacji tylko w jednej piersi?! No to dla mnie niezrozumiałe totalnie. Tez widzę, że jak ściągam laktatorem, to lecą 2-3 strumyczki z tej piersi, a z drugiej jest ich bardzo wiele. Już się zastanawiałam czy nie kupić znowu femaltikeru, bo jednak chciałabym jeszcze te 2 miesiace pociągnąć kp. Ale boje się z kolei nawału w tej lepiej pracującej piersi, a i tak jest wielka. I nie daje już mm dzisiaj, niech młody stymuluje.
Butelkę mamy Chicco natural feeling, tylko dlatego że akurat taka była w laktatorze w zestawie. I od razu kupiłam druga, większą z kolejnym smoczkiem. Pasuje mu.
-
nick nieaktualnyUla, super, że podpowiedziałaś femaltiker. Nie pomyślałam o nim. Wypije go sobie dzisiaj.
Może dostawiaj małego po każdym karmieniu do tej drugiej, mniej pełnej piersi? Albo po karmieniu spróbuj jeszcze pociągnąć ją laktatorem? Tylko, żeby znowu to nie spowodowało u Ciebie dodatkowego zatoru mleka🤔
Leni, czyli dobrze kminię?😅 Teraz będę przekopywać internety, jak sprawić, żeby moje mleko było mniej lekkostrawne🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I ja mogę przybić piątkę z wami, w dzień drzemki to jakiś kosmos. Mało tego znowu ma straszną rozpacz na "obcych" była dziś ciocia i takie Avanti, że szok 🤯😵
My mamy avent i ogarnia ale tych mlek,ktore mamy za żadne skarby nie chce pić 😅
Moja prawa Pierś jest bardziej pełna zawsze. Przy synu było to samo, i też prawa pelniejsza 🤔 Tak myślę, czy to może jakiś kryzys laktacyjny teraz się nie zaczyna? U mnie tez słabiej i mloda co chwile się przystawia, oba opróżnia i za 1.5h znowu szuka. 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 19:14
-
Mi rośnie chyba fanka motoryzacji, ma jedno swoje autko do zabawy które uwielbia (wygląda trochę jak obal na kółkach), ale mało jej i już bratu podprowadza 😅.
Ja dziś właśnie kupiłam.smoczki do butelki lovi i zamierzam przetestować, oby podpasowalo.
Wasze maluchy też mają takie lodowate ręce i stopy? Macie na to sposób? Wszystkie skarpety ściąga w sekundę, polspiochy/pajace zaraz mają stópki mokre od śliny. Na ręce to już w ogóle żadnej rady. A nie chce jej więcej warstw nakładać jak resztę ma ciepłą. -
nick nieaktualnyJa kupiłam te fit&fun na próbę. W porównaniu do pampersa to węższe i wyższe. Zobaczymy jak się sprawdzą.
Straw, właśnie zaczynam karmienie od tej mniej wydajnej piersi, chwilę poje i się wścieka, więc przystawiam do drugiej. Ale jak się naje, to jeszcze raz mu daje tą gorsza, żeby na spokojnie trochę pociumkał. I jeszcze ją właśnie laktatorem później męczę 😀.
Angiee, to u Ciebie był problem ze z jednej piersi dziecko gorzej jadlo? I to właśnie ta? Masz jakiś pomysł dlaczego?
Dziś czytałam, że to normalne że w piersiach jest różna ilość mleka. Ale u mnie wcześniej tego nie było (albo nie było tak widoczne), ewidentnie teraz coś się stało. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hmm czyli cos w tym jest że w jednej mniej i się wkurzają... Hm albo jakiś kryzys 4-5 miesiąca??? Zglupiec idzie.. Usypianie już 1,5h trwa.. Karmiłam z jednej, drugiej, zrobiłam mleko mm - wypiła całe i jeszcze na koniec znów cycek 🙈 żarłok albo nie wiem co jest.. Zobaczymy ile pośpi...
AA zimne ręce i stopy to też.. 😅 Też nie wiem co robić aby miała cieplejsze bo jak pije to mnie ziębi aż 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 19:26