X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw moja tez miała taki okres, ze bie chciała butli. Próbowałam jej dawać co jakiś czas i raz wypiła a raz nie. Wydaje mi się, ze jak by była mocno głodna to by wypiła.

Ja kam awersje do laktatora po pierwszych miesiącach walki o laktację i nie wiem nawet ile wyciągnę. Piersi nie są przepełnione, ale potrafi mi cieknąć z piersi, z której nie karmie.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odkąd przeszliśmy na MM czyli jak miała 2,5mies piła z suavinex zero po czym miesiąc temu się jej coś odmieniło. I od tamtego czasu suavinex pluje a dobrze je z lansinoh natural wave. Także jak najbardziej może by. Kwestia butelki i smoczka że pasowało ale już nie pasuje 😅

Moja odwalala od 11 maniane, za nic zasnąć. O 15 zapakowałam w wózek i na spacer. Spala godzinę ale wstała znów lewą nogą 🥴

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi albo się ustabilizowały albo zanika laktacja bo już nie są przepełnione, nie cieknie z drugiej podczas karmienia... Hm

I dalej podczas karmienia co chwilę puszcza cycka i się wygina do tyłu.. Tak jakby jej nie leciało jak chce 🥴 zglupiec idzie.. Może to nie refluks a mniej pokarmu hmm..

Kosmo wy pewno kolejny skok 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 16:13

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja leży sobie na macie na brzuchu i łapie piłeczkę obiema rączkami.. :)

Straw lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z butelek mamy Canpol, Avent, Lovi i Medele 🙈 Z tych 4 najbardziej pasuje cycek🤪

Leni, nie do końca chcei się wierzyć, że spada ilość mleka, bo to jest 5msc regularnego karmienia. Ale kto to wie🤔
    Wiadomo, że laktator ściągnie mniej niż dziecko, ale żeby 20ml...

Moja druga teoria spiskowa to skald tego mojego mleka. Jak po 2tyg nierobienia kupki w końcu poszła, to wcale to nie był potop, tylko normalna, mieszcząca się w pieluszce. Może ono je tak szybko i całkowicie trawi, że szybko robi się głodna.

Jak widać teorii jest wiele 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 16:55

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam, że Łucja na brzuchu, plecach i udach ma taką drobniutką kaszke, proszek ten sam...wiecie może od czego to może być?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas to jestem pewna że skok bo miesiąc temu było to samo. Tak samo się zachowywała i trwało to 3tyg 🤯 Póki co moja drugi dzień i to drugi gdzie chłop jest w domu więc jest nas dwójka do opieki nad nią a mi i tak czacha dymi 🤣 Jutro to się chyba wystrzele z nia w kosmos zanim stary wróci z pracy o 18 😵😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od czasu buntu na butelkę, podobnie jak u Kosmo, najchętniej pije z lansinoh, a najgorzej sprawdza się suavinex.

Na Mikołajki dostała obala i kostkę z cyferkami. Jednak prezent chyba się nie spodobał. Przełożyła sobie obala z ręki do ręki i cisnęła przed siebie. Jak chciałam jej znowu go podać odrzuciła z taką złością i zaczeła płakać. Ech, zrozum dziecko....

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw tak z tym trawieniem mleka to prawda. :) no nic biorę się za kąpiel i szybsze usypianie 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zanik laktacji tylko w jednej piersi?! No to dla mnie niezrozumiałe totalnie. Tez widzę, że jak ściągam laktatorem, to lecą 2-3 strumyczki z tej piersi, a z drugiej jest ich bardzo wiele. Już się zastanawiałam czy nie kupić znowu femaltikeru, bo jednak chciałabym jeszcze te 2 miesiace pociągnąć kp. Ale boje się z kolei nawału w tej lepiej pracującej piersi, a i tak jest wielka. I nie daje już mm dzisiaj, niech młody stymuluje.

Butelkę mamy Chicco natural feeling, tylko dlatego że akurat taka była w laktatorze w zestawie. I od razu kupiłam druga, większą z kolejnym smoczkiem. Pasuje mu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, super, że podpowiedziałaś femaltiker. Nie pomyślałam o nim. Wypije go sobie dzisiaj.
    Może dostawiaj małego po każdym karmieniu do tej drugiej, mniej pełnej piersi? Albo po karmieniu spróbuj jeszcze pociągnąć ją laktatorem? Tylko, żeby znowu to nie spowodowało u Ciebie dodatkowego zatoru mleka🤔

Leni, czyli dobrze kminię?😅 Teraz będę przekopywać internety, jak sprawić, żeby moje mleko było mniej lekkostrawne🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 ja też mam w jednej piersi znacznie mniej mleka 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• migussia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mogę przybić piątkę z wami, w dzień drzemki to jakiś kosmos. Mało tego znowu ma straszną rozpacz na "obcych" była dziś ciocia i takie Avanti, że szok 🤯😵
    My mamy avent i ogarnia ale tych mlek,ktore mamy za żadne skarby nie chce pić 😅
    Moja prawa Pierś jest bardziej pełna zawsze. Przy synu było to samo, i też prawa pelniejsza 🤔 Tak myślę, czy to może jakiś kryzys laktacyjny teraz się nie zaczyna? U mnie tez słabiej i mloda co chwile się przystawia, oba opróżnia i za 1.5h znowu szuka. 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 19:14

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rośnie chyba fanka motoryzacji, ma jedno swoje autko do zabawy które uwielbia (wygląda trochę jak obal na kółkach), ale mało jej i już bratu podprowadza 😅.

Ja dziś właśnie kupiłam.smoczki do butelki lovi i zamierzam przetestować, oby podpasowalo.

Wasze maluchy też mają takie lodowate ręce i stopy? Macie na to sposób? Wszystkie skarpety ściąga w sekundę, polspiochy/pajace zaraz mają stópki mokre od śliny. Na ręce to już w ogóle żadnej rady. A nie chce jej więcej warstw nakładać jak resztę ma ciepłą.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te fit&fun na próbę. W porównaniu do pampersa to węższe i wyższe. Zobaczymy jak się sprawdzą.

Straw, właśnie zaczynam karmienie od tej mniej wydajnej piersi, chwilę poje i się wścieka, więc przystawiam do drugiej. Ale jak się naje, to jeszcze raz mu daje tą gorsza, żeby na spokojnie trochę pociumkał. I jeszcze ją właśnie laktatorem później męczę 😀.

Angiee, to u Ciebie był problem ze z jednej piersi dziecko gorzej jadlo? I to właśnie ta? Masz jakiś pomysł dlaczego?

Dziś czytałam, że to normalne że w piersiach jest różna ilość mleka. Ale u mnie wcześniej tego nie było (albo nie było tak widoczne), ewidentnie teraz coś się stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma bardzo często zimne ręce i stopy. Taki typ 😀. No nic z tym nie robię, tylko się wkrzam jak ktoś komentuje i ojoja

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• LENi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli cos w tym jest że w jednej mniej i się wkurzają... Hm albo jakiś kryzys 4-5 miesiąca??? Zglupiec idzie.. Usypianie już 1,5h trwa.. Karmiłam z jednej, drugiej, zrobiłam mleko mm - wypiła całe i jeszcze na koniec znów cycek 🙈 żarłok albo nie wiem co jest.. Zobaczymy ile pośpi...

AA zimne ręce i stopy to też.. 😅 Też nie wiem co robić aby miała cieplejsze bo jak pije to mnie ziębi aż 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 19:26

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ