Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cieszę się że z dzidziusiami wszystko dobrze.
Ja byłam dzisiaj dopiero na drugiej wizycie, wszystko wygląda dobrze, 09t4dz.
Mam do Was pytanie,myślicie że jak zrobię prenatalne w 13t2dz będzie to jeszcze dobry czas? Nie ma niestety wcześniej żadnych lekarzy 🤨olimama lubi tę wiadomość
-
maggaw wrote:Ja po wizycie niestety dziudzius za mały dziś miał 4,2 cm i wyszło 11+2 z usg a z miesiączki 11+5 wiec lekarz stwierdził ze woli za tydzień zrobić żeby było dokładniej widać
Ale widziałam ❤️ I już mi lepiej 😊
Chciałam zapisać się tydzień później, ale dr do której chciałam pójść, niestety ma wtedy ma urlop (zależało mi na niej, bo jest genetykiem).
Trzymajcie kciuki żeby jednak udało się zrobić badanieTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Mogę mieć taką samą sytuacje jutro
Chciałam zapisać się tydzień później, ale dr do której chciałam pójść, niestety ma wtedy ma urlop (zależało mi na niej, bo jest genetykiem).
Trzymajcie kciuki żeby jednak udało się zrobić badanie
I od 4 nie mogę spać choć nie jestem nerwusem:) -
Vilemo wrote:Cieszę się że z dzidziusiami wszystko dobrze.
Ja byłam dzisiaj dopiero na drugiej wizycie, wszystko wygląda dobrze, 09t4dz.
Mam do Was pytanie,myślicie że jak zrobię prenatalne w 13t2dz będzie to jeszcze dobry czas? Nie ma niestety wcześniej żadnych lekarzy 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 08:10
-
olimama wrote:A pokrywa Ci się termin z usg? Czasowo powinno być jeszcze ok, chyba że dzieciatko wyprzedzaloby sporo wzrostem. U mnie był 12+3, a malenstwo juz 13+1.
Także dzisiaj to raczej 11+2 (ten termin podawałam w czasie rejestracji) .
No nic, zobaczymy.
Szkoda tylko, że mam daleko dojechać.
Mnsk u mnie też słaba noc 😐 nerwy się udzielają, mimo, że naprawdę staram się być spokojna.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mojej wizyty nie było, bo w rejestracji zapisali mnie do lekarza, który nie prowadzi ciąży.. następną wizytę mam 5 stycznia, to już będzie 12+1, a to moja druga wizyta i nie wiem co z prenatalnymi.. ehh polska służba zdrowia18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
Ja już po 😁 maluch ponad 5 cm, z usg ryzyka niskie. Teraz czekam na wypieki krwi i skorygowanie ryzyk. Mają być po świętach.
Chyba będzie chłopak, bo coś tam mocno sterczy w górę 😁Zula36, martini92, sandrina22, Maniuś, StarającaSię, olimama, misia-kasia lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Tęczowa jeśli przysługują Ci badania na NFZ to próbuj się gdzieś zapisać. Może znajdziesz termin zaraz po wizycie u gina. . Skierowanie doniesiesz w dzień badania jak już na wizycie dostaniesz. Ja zapisywałam się w listopadzie ale sam zapis to jeszcze nic. Wiosną tez byłam zapisana i musiałam odwołać bo ciąża nie wypaliła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 12:34
-
nick nieaktualnyjusci wrote:Ja już po 😁 maluch ponad 5 cm, z usg ryzyka niskie. Teraz czekam na wypieki krwi i skorygowanie ryzyk. Mają być po świętach.
Chyba będzie chłopak, bo coś tam mocno sterczy w górę 😁martini92, jusci lubią tę wiadomość
-
Zula36 wrote:Tęczowa jeśli przysługują Ci badania na NFZ to próbuj się gdzieś zapisać. Może znajdziesz termin zaraz po wizycie u gina. . Skierowanie doniesiesz w dzień badania jak już na wizycie dostaniesz. Ja zapisywałam się w listopadzie ale sam zapis to jeszcze nic. Wiosną tez byłam zapisana i musiałam odwołać bo ciąża nie wypaliła.
Niedługo kończę 22 lata, więc nie zaliczam się do 35+, ale w poprzedniej ciąży miałam skierowanie i nie płaciłam za USG, nie wiem jak to działa18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
Cześć☺️ u mnie też wszystko wygląda dobrze. Ryzyka bardzo niskie 🤗 dzidzia ma już 7,18 cm! Wg usg dzisiejszego termin wychodzi na 28.06☺️
Czyli już 13+2 ❤️ serduszko bije 160/min
Czekam na wiadomości z Waszych wizyt i trzymam kciuki za każdą z osobna ✊✊✊
PS. Połówkowe 24.02.2021!jusci, Mimi2, Zula36, StarającaSię, olimama, Alunis, anjaa25 lubią tę wiadomość
-
Moja wizyta nie wypaliła bo doktor mój chory.dopiero 8.01 wizyta Na szczęście dalsze L4 wystawi rodzinna.
Przyszły wyniki PAPPY:
Trisomia 21-1na 381(podkreślone mam to)ale w opisie jest napisane że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia u dziecka zaburzeń chromosomów.
Trisomiac18-1na 9682
Trisomia 13-<1 na 20000
Beta hcg-60,490 IU/l. 1,8521 MoM
PAPPA-1,230 IU/l. 0.6178 MoM
Nie interpretuje bo kompletnie jestem zielona ale skoro napisali że jest ok to tego się trzymam.
4x córka😁❤️🤪
-
Zula36 wrote:Hejka i ja już po prenatalnych. Z USG wyglada, ze wszystko ok. Dzidziuś bawił się paluszkami przy ustach. Słodki widok. Wyniki za tydzień. Płci nie poznałam i zdjęcia tez nie wkleję bo nie dostałam 🤷♀️(wiadomo NFZ).4x córka😁❤️🤪