X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Święta i po świętach 😉 Mnie ostatnie kilka dni lekko pobolewa podbrzusze i tak promieniuje na plecy ale bardziej na prawą stronę. Trochę ból jak na okres ale nie wiem czy to nie od nerki 🤷 Już mnie skręca bo ostatnia wizyta była 10 dni temu, a kolejna dopiero 12.01... W przyszłym tygodniu pobieram krew do nifty i wisi nade mną jeszcze krzywą cukrową, ale to zrobię po nowym roku

A no i zamówiłam ciążowe spodnie bo już mnie moje dżinsy cisną w brzuch 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie występuje ból pleców taki poranny po nocy. Najczęściej już rano budzę się właśnie z powodu bólu i dopiero jak wstanę to przechodzi. Niestety nie jest to dla mnie zaskoczeniem bo w poprzedniej ciąży też od 3-4 miesiąca tak miałam i finalnie budziłam się codziennie o 5 bo potwornie mnie bolało. Dopiero L4 czyli rezygnacja z siedzenia przy biurku 8h oraz rehabilitacja trochę pomogły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 11:17

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • MamaEwa Nowa

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ból przypomina trochę ten na @. Jak nie przejdzie to chyba muszę dzwonić do lekarki żeby mnie szybciej przyjęła bo oszaleje w niepewności prawie 2 tygodnie. U mnie praca siedząca, do tego przed świętami się narobiłam i wczoraj już zaczęło boleć... Najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku, pierwszy raz od początku mam taką niemoc w sobie :)

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEwa witamy :)
    Mnie brzuch pobolewał póki miałam infekcję. Teraz już w ogóle nie boli.
    Dlatego polecam żeby to sprawdzić na wizycie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Ja również dołączam się drogie mamusie do życzeń...
    przede wszystkim zdrówka i spokoju
    i tak jak napisała Mimi2 za rok widzimy się z naszymi maluszkami :)

ps. wczoraj jadłam mało ale miałam dwie wigile niestety uszka, pierogi, krokiet z kapustą i grzybami i sama kapusta z grzybami dały mi się wieczorem we znaki...wypiłam ziółka i się polepszyło...:)a jak tam u Was ? dzidziusie zadowolone z kolacji wigilijnej ??

ps2. a jak Wasza cera? mnie ostatnio strasznie obsypało twarz...i nie potrafię tego zwalczyć.. wyglądam pryszczato jak za czasów szkolnych - dobrze że teraz czapkę nasuwam na czoło a maseczkę na resztę twarzy :)
    Pozdrawiam świątecznie...
    Niestety u mnie od tygodnia to samo. Nie potrafię patrzeć ma swoją twarz, w szczególności broda i trochę policzki. Jak maskuje to podkładem to wyglada to jeszcze gorzej. Wiec uroki wchodzenia w II trymestr 😝

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Alunis Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEwa wrote:
    Hej dziewczyny, witam się na grupie lipcowych ciężarówek :) to moja druga ciąża, w domu prawie czteroletni synek. Prenatalne dopiero 7 stycznia. Przy okazji mam do Was pytanie, czy którejś z Was dokuczal na tak wczesnym etapie ból pleców?

Cześć! Na kiedy masz termin?
    Tak, ja tak mam, pójdę na chwilę na spacer i już mam bole krzyżowe, w poprzedniej ciąży miałam to samo, a w 3 trymestrze kręgosłup bolał mnie tak bardzo, że jedyne o czym marzyłam, to żeby dostać znieczulenie, gdyby takie istniało 😂 A to dopiero początek 😀

Forumowiczki, czy macie może pomysły na imiona dla swoich pociech? :) Czy czekacie na poznanie płci i dopiero wtedy będziecie wybierać? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 21:58

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na poznanie płci 😊 nie mam pomysłu wiec przynajmniej będę mieć obrany jeden kierunek do wybierania 😀

Alunis lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Vilemo Debiutantka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEwa wrote:
    No właśnie ból przypomina trochę ten na @. Jak nie przejdzie to chyba muszę dzwonić do lekarki żeby mnie szybciej przyjęła bo oszaleje w niepewności prawie 2 tygodnie. U mnie praca siedząca, do tego przed świętami się narobiłam i wczoraj już zaczęło boleć... Najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku, pierwszy raz od początku mam taką niemoc w sobie :)
    Właśnie weszłam na forum żeby napisać i zapytać z takim samym problemem. Dziś zaczęło pobolewać mnie podbrzusze, a dokładnie w rejonach prawego jajnika o promieniuje na krzyże, ból jest taki tępy. Zastanawiam się czy jest to normalne czy powinnam się martwić. Zobaczę jak jutro będzie, najwyżej przejdę się do jakiegokolwiek lekarza w poniedziałek żeby zetknął...

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziewczyny bolą plecy szczególnie jak dłużej postoje, potem niestety muszę odpocząć,i ból brzucha jak na @ się zdarza, jutro wizyta to o to zapytam, lekarz mi skoryguje ryzyka i powinien być już wynik sanco

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tęczowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam fatalny dzień, nie dość że kiepsko spałam, to jeszcze zasłabłam w pracy. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło

18.06.2020 Emma [*] 26 tc
    27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie dość że brzuch boli to ciśnienie skacze. Ciągle jakieś nerwy jak przyjedziemy do rodziców. Trochę żałuję że powiedzieliśmy o ciąży bo już się wsiowych bzdur dowiedziałam tyle za na rok starczy. Włącznie z tym że nie mogę być w ciąży chrzestna bo moge dziecko stracić... Dziś kolejna runda pieprzenia.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:13

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Mnie też nie dość że brzuch boli to ciśnienie skacze. Ciągle jakieś nerwy jak przyjedziemy do rodziców. Trochę żałuję że powiedzieliśmy o ciąży bo już się wsiowych bzdur dowiedziałam tyle za na rok starczy. Włącznie z tym że nie mogę być w ciąży chrzestna bo moge dziecko stracić... Dziś kolejna runda pieprzenia.
    Oj skąd ja to znam... Ile już się nasłuchałam od teściowej i siostry mojego (nigdy w ciąży nie była, ale wiadomo...). Że już widać że przytyłam, czemu się nie ważę co tydzień, że to źle że tyje od pasa w dół a nie od pasa w górę bo czy potem wykarmie to dziecko (??!!), Jakie i gdzie ciuchy mogę kupić i w ogóle że kuzynki sąsiadki siostra to może by miała ubranka do odsprzedania 🤣🤣🤣🤣

Nic no raz na dwa tygodnie trzeba swoje wysłuchać i spadać daleko do siebie 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj słaby dzień. Mdłości nasilone i juz 2 drzemki zaliczyłam. 😳

Kto wizytuje w kolejnym tygodniu?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny współczuję, ja myślałam, że moja mama jest trochę nawiedzona (czerwone tasiemki przy wózku itp), ale o takich rewelacjach to pierwszy raz słyszę 😲

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Oj skąd ja to znam... Ile już się nasłuchałam od teściowej i siostry mojego (nigdy w ciąży nie była, ale wiadomo...). Że już widać że przytyłam, czemu się nie ważę co tydzień, że to źle że tyje od pasa w dół a nie od pasa w górę bo czy potem wykarmie to dziecko (??!!), Jakie i gdzie ciuchy mogę kupić i w ogóle że kuzynki sąsiadki siostra to może by miała ubranka do odsprzedania 🤣🤣🤣🤣

Nic no raz na dwa tygodnie trzeba swoje wysłuchać i spadać daleko do siebie 😂

My już raz na miesiąc jeździmy, bo ja mam marna cierpliwość, a w ciąży to już w ogóle. Od razu mnie nerwy ponoszą, a później głowa boli. Dziś już też swoje dołożyli. Chociaż staram się nie wybuchać za każdym razem.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dziś mi koleżanka napisała że jej brat stracił dziecko w 31tc... A niby wszystko było dobrze 😔

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany co za rewelacje tu piszecie Dziewczyny, powiem Wam że pierwsze słyszę o takich zabobonach, współczuję wysłuchiwania ale chyba trzeba po prostu wrzucić na luz i niech sobie gadają

zem3mg7ythr95x2e.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam słuchania zabobonów, u mnie tylko rady, żebym juz na zwolenienie szła :P ale nie zamierzam póki co;).

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w którym tygodniu macie pierwsze prenatalne.. Jestem teraz w 11 tygodniu, nie wiem na kiedy się zapisać.. Na przyszły tydzień czy lepiej za 2 tygodnie?

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ