Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Drugi trymestr zaczyna się od skończonego 14 tygodnia, czy wcześniej?
U mnie mdłości nadal są. Wczoraj wymiotowałam na widok kaszki, którą robię córeczce 🤦♀️
W poprzedniej ciąży mdłości przeszły około 13 tygodnia, dlatego liczę, że niebawem będzie lepiej -
Vilemo wrote:Właśnie weszłam na forum żeby napisać i zapytać z takim samym problemem. Dziś zaczęło pobolewać mnie podbrzusze, a dokładnie w rejonach prawego jajnika o promieniuje na krzyże, ból jest taki tępy. Zastanawiam się czy jest to normalne czy powinnam się martwić. Zobaczę jak jutro będzie, najwyżej przejdę się do jakiegokolwiek lekarza w poniedziałek żeby zetknął...
-
Część dziewczyny 🙋 wpadam z pytaniem, czy ktoś prowadził (lub prowadził) ciążę w Luxmedzie w Warszawie? Potrzebuję zmienić ginekologa prowadzącego moją ciążę i ręce mi opadają, jak czytam opinie na portalu Znany lekarz. Czyżby wszyscy tam są tacy okropni, aż nie mogę uwierzyć.
Proszę o opinie 💗 -
Hej, ja też po prenatalnych.
Wszystko wydaje się ok i lekarz stwierdzil, ze będzie chlopak 💞💞Tabolek, Maniuś, olimama, Mimi2, vatolina, Niezapominajka5, StarającaSię, Alunis, shooa, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
LENi wrote:Ojej, a macie kota czy psa? My też mamy kota.. To mnie wystraszylas.. Eh
-
Anszelika wrote:Ja bym powtórzyła badanie w innym labie. Antybiotyk i będzie ok. Moja teściowa miała tokso w ciąży z mężem i wszystko było ok, a antybiotyków wtedy nie dawali. Bądź dobrej myśli. I nie grzeb w kuwecie 😜
Anszelika lubi tę wiadomość
-
Zuzia273 wrote:Łapami nie grzebie😁😁od tego mam łopatkie😜
Jestem po wizycie. Ogólnie ok. Ciąża na 10tc wg USG 28.3mm, serducho 175 uderzeń. Zwiększył mi dawkę dopegytu, reszta ok.Tabolek, olimama, StarającaSię, martamus lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Ja bym zmieniła lekarza jak się kota kazał pozbyć 😜 serio...
Jestem po wizycie. Ogólnie ok. Ciąża na 10tc wg USG 28.3mm, serducho 175 uderzeń. Zwiększył mi dawkę dopegytu, reszta ok.Anszelika, martamus lubią tę wiadomość
-
Zuzia273 wrote:Mam dwa...niewychodzace... Lekarz powiedział by się pozbyć,chyba oszalał. Z tego co wiem to może też być z surowej wody,niepasteryzowanego mleka,brudnych owoców czy surowego mięsa..
Ja mam reaktywne igm i mega wysokie igg jeśli chodzi o toxo i mój lekarz dzisiaj powiedział że to że ludzie się zarażają od kotów to jest bajka, to jest z surowego mięsa, ryb itd, mam kota wychodzącego na dwór i psa i nie ma opcji żeby się ich pozbyć🤦♀️
Ja już dziś po wizycie, wszystko jest ok, dzidzia waży 90 gram i ma 8.67 cm, sanco potwierdziło córeczkę i będzie Ola 🙂 ❤️
Cieszę się że u Was też wszystko dobrze po wizytach i trzymam kciuki za kolejne 🤞🙂Anszelika, olimama, StarającaSię, Maniuś, Kosmo, Alunis lubią tę wiadomość
-
Tabolek wrote:Ja mam reaktywne igm i mega wysokie igg jeśli chodzi o toxo i mój lekarz dzisiaj powiedział że to że ludzie się zarażają od kotów to jest bajka, to jest z surowego mięsa, ryb itd, mam kota wychodzącego na dwór i psa i nie ma opcji żeby się ich pozbyć🤦♀️
Ja już dziś po wizycie, wszystko jest ok, dzidzia waży 90 gram i ma 8.67 cm, sanco potwierdziło córeczkę i będzie Ola 🙂 ❤️
Cieszę się że u Was też wszystko dobrze po wizytach i trzymam kciuki za kolejne 🤞🙂 -
Natka, super. 👍 Masz może fotkę? U kogo jeszcze lekarz ocenił płeć na podstawie wyrostka? Mój tego nigdy nie robi. Powie dopiero jak jest 100% pewnosci 🤷♀️, a próbuję sama ocenić na podstawie zdjęcia.🤔
-
Zuzia273 wrote:Mam dwa...niewychodzace... Lekarz powiedział by się pozbyć,chyba oszalał. Z tego co wiem to może też być z surowej wody,niepasteryzowanego mleka,brudnych owoców czy surowego mięsa..
Ojej,no zwariował, jak się można pozbyć.. Ehh... my mamy jednego, też nie wychodzący..
W środę zrobię badania, mam nadzieję że będzie ok..
Umówiłam się na prenetalne 7.01 -
olimama wrote:Natka, super. 👍 Masz może fotkę? U kogo jeszcze lekarz ocenił płeć na podstawie wyrostka? Mój tego nigdy nie robi. Powie dopiero jak jest 100% pewnosci 🤷♀️, a próbuję sama ocenić na podstawie zdjęcia.🤔
A wyrostek tzn gdzie on jest 😛 mi tez nie chciał ale powiedział ze widać wargi sromowe, dodawałam wcześniej foto tylko z dziewczynami to wiesz nigdy nie ma pewności , ale porównując tego samego lekarza i zdjęcie synka sprzed paru lat miał inaczej bo wisiał dzyndzelek
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
vatolina wrote:A wyrostek tzn gdzie on jest 😛 mi tez nie chciał ale powiedział ze widać wargi sromowe, dodawałam wcześniej foto tylko z dziewczynami to wiesz nigdy nie ma pewności , ale porównując tego samego lekarza i zdjęcie synka sprzed paru lat miał inaczej bo wisiał dzyndzelek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 20:21