Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
LENi wrote:Hehe to faktycznie masz smaki 🤪 ja aż tak to nie, ale czasem się zdarzają
I ciągle mi zimno..
Niech już będzie wiosna :p
No mogła by już być wiosna. Nie cierpię jesieni i zimy. Właśnie leżę w swetrze pod kocem. Młody z krótkim rękawem... -
martini92 wrote:Hej, gratuluję wszystkim które są już po badaniach prenatalnych pięknych i zdrowych dzieci 😌 ja muszę poczekać jeszcze prawie 2tygodnie, to bedzie 12+6tc. Dziś zamówiłam spodnie ciążowe i kilka bluzek, akurat się zaczęły wyprzedaże, także można było się zaopatrzyć 😀4x córka😁❤️🤪
-
Oj ja też już bym chciała być po prenatalnych, a do 12.01 jeszcze szmat czasu.. Mam nadzieję że z bobasem ok bo to będzie równo miesiąc od ostatniej wizyty.
Ja poproszę o kciuki, jutro oddaje krew na nifty, a w sylwestra idę zrobić krzywą cukrową 🤦🤦🤦 Obym tylko nie zwróciła i wynik był ok... -
Dziewczyny, znacie moze jakies sposoby na trądzik? Tak mnie wysypało, że aż mi wstyd 🙉 i to nie twarz, mam tragiczny dekolt i plecy.... całe w czerwonych krostach
Moja mama mowi, że miała tak samo 🤷♀️ czy są wgl jakieś maści dla kobiet w ciąży? 🤯 bo jestem zielona w tym temacie.. -
Natka95 wrote:Dziewczyny, znacie moze jakies sposoby na trądzik? Tak mnie wysypało, że aż mi wstyd 🙉 i to nie twarz, mam tragiczny dekolt i plecy.... całe w czerwonych krostach
Moja mama mowi, że miała tak samo 🤷♀️ czy są wgl jakieś maści dla kobiet w ciąży? 🤯 bo jestem zielona w tym temacie..
Mam podobny problem.. Broda, czoło, plecy.. Ehh ale ponoc trzeba przeczekać.. -
martini92 wrote:Hej, gratuluję wszystkim które są już po badaniach prenatalnych pięknych i zdrowych dzieci 😌 ja muszę poczekać jeszcze prawie 2tygodnie, to bedzie 12+6tc. Dziś zamówiłam spodnie ciążowe i kilka bluzek, akurat się zaczęły wyprzedaże, także można było się zaopatrzyć 😀
-
Od 9.01 maja być w Lidlu jakieś ciążowe ciuchy, chyba piżamy, leginsy, spodnie.
Teraz w hm jest kilka ciekawych przecen.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
jusci wrote:Od 9.01 maja być w Lidlu jakieś ciążowe ciuchy, chyba piżamy, leginsy, spodnie.
Teraz w hm jest kilka ciekawych przecen.
Mój mi kupił w Lidlu jedne jeansy ciążowe, powiem Wam, że fajne za 45zl chyba.. Są też pizamki ciążowe - ale nie było już rozmiarów. -
ALENi wrote:Hejka, każdej Nas zleci i każda będzie po prenatalnych
A Jak się w ogóle czujecie?
Ja ciągle słaba i śpiąca, do pracy chodzę choć po pracy chce mi się spać..
Rano i wieczorem mam zgage/mdli mnie dalej.
Nie mam ochoty na mięso, za to lubię maszkiecić słodycze :p dobrze ze tylko 1kg na plusie hehe
Ja najgorszą senność miałam na samym początku, teraz zaczynam czuć się całkiem ok, tylko zaczyna mi się zgaga Ale jeszcze rennie pomaga, aczkolwiek boje się później tej zgagi w 3 trymestrze, no chyba, że teraz bedzie łaskawiej i synek niw będzie mi leżał na żołądku jak córka 😀🙈
Co do legginsów ciążowych to polecam te z h&m, posłużą do końca ciąży, te z lidla w zaawansowanej ciąży sięgały mi do połowy brzucha 😀 Aczkolwiek do noszenia po porodzie tez były super, nie cisnęły brzuszka 😀
Kosmo trzymam kciuki! Ja robiłam ten test z nastawieniem, że służy mi on tylko do poznania płci, bo dziecko napewno jest zdrowe - nie czekałam w nerwach i na szczęście było jak powiedziałam - tego tez Ci życzę 😀 Czemu robisz krzywą już teraz, masz jakieś wskazania, żeby zrobić szybciej?
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis, ja póki co też myślę tylko podekscytowana o nifty że poznam płeć już za te kilka długich dni 😁
Muszę zrobić krzywą bo glukoza z krwi na tych pierwszych badaniach wyszła mi 95 przy normie do 92... Więc niestety już dostałam skierowanie i jestem przerażona czy nie zwrócę tego.. -
Zuzia273 wrote:A ja mam pytanie jeszcze nie na czasie😁czy któraś z Was rozważa poród w jakiejś klinice prywatnej czy tylko państwowy szpital?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
adu wrote:A dziewczyny, jak u was z wagą w stosunku do początku ciąży?
Ja od testu w ciągu dwóch tygodni przybrałam ok 1kg, potem to stanęło i jestem prawie pewna, że to poszło w cycki 😂 Teraz widzę, że coś się zaczyna chyba ruszać..
Ja też 1kg też w cycki poszło..
Smarujecie się już kremami przeciw rozstępom?
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. u mnie po prenatalnych wczoraj. na ten moment jest ok, czekam na wyniki badań z krwi. było stresująco..dwie godziny czekania ponad bo maluch przede mną mocno schorowany i lekarz prawie godzinę trzymał kobietę w gabinecie..
pierwsze co powiedział lekarz po przyłożeniu głowicy to: „O, siusiak!”. także chyba bez wątpliwości u mnie z płcią 😊
pomyślałam, ze może to czas odważyć się na suwaczek, ale nie wiem jak go się robi.. podpowiecie ?Umina88, olimama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Ja też 1kg też w cycki poszło..
Smarujecie się już kremami przeciw rozstępom?LENi, Umina88 lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Mnie mdłości minęły, za to mam takie zachcianki że głowa mała... Wczoraj fanta, wcześniej sok pomarańczowy, czekoladę na okrągło mogę jeść. W.swoeta karpatka za mną chodziła. I serniczek. A dziś zjadła bym burgera. I kebsa. I zagryzła plackami ziemniaczanymi z cukrem. Porażka po prostu. Dobrze że mózg na swoim miejscu więc kończy się marudzeniem, no ale...
Ja mam podobne upodobania sok pomarańczowy i pomarańcze 🤪 jak sobie podzielę na 8 to potrafię 2 sztuki tak wcisnąć 😛 wczoraj tez piłam fante 🧡 o losie ten gazik mnie wykończy a stary tylko chodzi za mna i drze jape ze colę podpijam A MI ZABRANIA! Nie wiem co to za faza z tym gazikiem 🙄😅 No i słodkie tez mi smakuje ale jakoś wole to w owocach i sokach i wszystkim surowym ewentualnie cheetosach 🤣 A na mięso to mam 🥴 aż mi ciężko obiady robić ale nie ze paw bo już nie mam mdłości ale to takie obrzydzenie. Mogłabym mieć kucharkę co by mi sałatki robiła 😃🥗
A dziś robię fasolkę po bretońsku bo mi się fasoli chce 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 08:14
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈