X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również ciągoty na pomarańcze i wszystko co pomarańczowe plus czipsy... W każdej chyba postaci jezu 🤦 Zawsze lubiłam pochrupac ale teraz to jakbym mogła to bym jadła codziennie. Już sobie dałam limit paczka na tydzień 🙆

klz9mg7yyp19n25l.png
  • PaulinaAlicja Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    A ja mam pytanie jeszcze nie na czasie😁czy któraś z Was rozważa poród w jakiejś klinice prywatnej czy tylko państwowy szpital?
    Ja mam lekarza, który jest ordynatorem w Salve prywatny szpital w Łodzi. Na NFZ też można się starać, chyba wystarczy mieć właśnie lekarza. W szpitalach publicznych zwłaszcza u mnie w mieście, a leżałam już kilka razy obrotność i podejście do pacjenta mnie odrzuca. Ja mam dziś wizytę u swojego lekarza to będzie 9 tyg i 6 dni. Prenatalne 20.01. także jestem z najmłodszą ciąża tutaj 😊 termin wstępny na 28.07.

shooa, Tabolek lubią tę wiadomość

Gabrysia 28.07.2012r ❤️
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    A ja mam pytanie jeszcze nie na czasie😁czy któraś z Was rozważa poród w jakiejś klinice prywatnej czy tylko państwowy szpital?

Ja rozważałam, moja przyjaciółka rodziła w Bielsku-Białej i była zachwycona. U mnie prywatny szpital odpada, bo muszę rodzić w miejscu o 3 stopniu referencyjności, w pierwszej ciąży musiałam od 30 tc leżeć w szpitalu. :/

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Ja rozważałam, moja przyjaciółka rodziła w Bielsku-Białej i była zachwycona. U mnie prywatny szpital odpada, bo muszę rodzić w miejscu o 3 stopniu referencyjności, w pierwszej ciąży musiałam od 30 tc leżeć w szpitalu. :/
    Ja właśnie w Bielsku w prywatnym mam zamiar rodzic, mam nadzieję że ciąża będzie bezproblemowa bo mam same złe doświadczenia z publicznymi szpitalami w okolicy. Poza tym też nie wyobrażam sobie zostać sama bez chłopa po porodzie, a tam się dostaje osobny pokój dla dwojga i bobasa 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Ja mam podobne upodobania sok pomarańczowy i pomarańcze 🤪 jak sobie podzielę na 8 to potrafię 2 sztuki tak wcisnąć 😛 wczoraj tez piłam fante 🧡 o losie ten gazik mnie wykończy a stary tylko chodzi za mna i drze jape ze colę podpijam A MI ZABRANIA! Nie wiem co to za faza z tym gazikiem 🙄😅 No i słodkie tez mi smakuje ale jakoś wole to w owocach i sokach i wszystkim surowym ewentualnie cheetosach 🤣 A na mięso to mam 🥴 aż mi ciężko obiady robić ale nie ze paw bo już nie mam mdłości ale to takie obrzydzenie. Mogłabym mieć kucharkę co by mi sałatki robiła 😃🥗

A dziś robię fasolkę po bretońsku bo mi się fasoli chce 😁
    Ooo tak .robienie obiadu to jakaś masakra.najcgętniej robię zupy a jak już jakieś mięsko to i tak nie jem bo absolutnie mi nie wchodzi-wręcz mi śmierdzi🤮🤮

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziś na Aliexpres stanik do karmienia za ok 2.70 z przesyłką😱

Umina88, olimama, LENi lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ Heart ❤️ wrote:
    Część dziewczyny 🙋 wpadam z pytaniem, czy ktoś prowadził (lub prowadził) ciążę w Luxmedzie w Warszawie? Potrzebuję zmienić ginekologa prowadzącego moją ciążę i ręce mi opadają, jak czytam opinie na portalu Znany lekarz. Czyżby wszyscy tam są tacy okropni, aż nie mogę uwierzyć.
    Proszę o opinie 💗
    Nie prowadzę w luxmedzie ale szukałam bo mam pakiet i niestety mam podobne wrażenie, wszyscy których wyszukiwała mieli kiepskie opinie :/ finalnie robię u nich tylko badania krwi.

❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Nie prowadzę w luxmedzie ale szukałam bo mam pakiet i niestety mam podobne wrażenie, wszyscy których wyszukiwała mieli kiepskie opinie :/ finalnie robię u nich tylko badania krwi.
    Warto się dowiedzieć czy obie macie w pakiecie swobodę leczenia. Ja robię w luxmed badania krwi i prowadzę ciąże prywatnie, luxmed oddaje mi za każda wizytę 70% ceny(bez względu na dostępność terminów u ich lekarzy), także polecam :) ja nie wiedziałam ze to mam, zadzwoniłam na infolinie, zapytałam i mnie poinformowali, że mam :)

Kosmo - to będziesz zadowolona. Koleżance jedynie brakowało tego co jest w publicznych szpitalach, ze położne zabierają na prośbę dziecko na noc, dziecko było cały czas z nimi i byli wykończeni. Ale ogólnie byli zadowoleni bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 10:26

Kosmo, ❤️ Heart ❤️, misia-kasia lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dziwaczne smaki. Najlepiej wchodzą mi zupy.
    Ja genetyczne dopiero 13 stycznia. Będzie jakoś 13+2 tc wiec powinno jeszcze być ok.
    W jakiej formie miałyście to usg? Nadal dopochwowe czy już przez powłoki brzuszne?

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Ja mam podobne upodobania sok pomarańczowy i pomarańcze 🤪 jak sobie podzielę na 8 to potrafię 2 sztuki tak wcisnąć 😛 wczoraj tez piłam fante 🧡 o losie ten gazik mnie wykończy a stary tylko chodzi za mna i drze jape ze colę podpijam A MI ZABRANIA! Nie wiem co to za faza z tym gazikiem 🙄😅 No i słodkie tez mi smakuje ale jakoś wole to w owocach i sokach i wszystkim surowym ewentualnie cheetosach 🤣 A na mięso to mam 🥴 aż mi ciężko obiady robić ale nie ze paw bo już nie mam mdłości ale to takie obrzydzenie. Mogłabym mieć kucharkę co by mi sałatki robiła 😃🥗

A dziś robię fasolkę po bretońsku bo mi się fasoli chce 😁
    Oooo ale bym zjadła fasolkę. Narobiłas mi smaka. Już chyba wiem co robię na obiad 🤣

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w temacie ubrań ciążowych. Zamówiłam dwie pary spodni z Lidla: czarne roz 36 (taki zawsze nosiłam rozmiar ciuchów z lidla przed ciążą, wydawało mi się że mają dosyć zanizone rozmiarowki) i niestety ciasne jak cholera. Ja już trochę przytyłam pewnie będzie 3kg ale chodzę cały czas w ciuchach sprzed ciąży i jakoś daje radę a tu ledwo na nogi mogłam ubrać. Kupiłam jeszcze dżinsy 38 i te już lepiej ale też oddaje, są dosyć sztywne w nogach a też lubię wygodę... Nie powiem no zawiodłam się. Na szczęście udało się za 20zl dorwać sukienkę ciążowa 36/38, trochę jest krótka na mnie ale może na środek ciąży jak już będzie ciepło a nogi jeszcze nie spuchnięte to pochodzę trochę za tę cenę 😁

Za to równolegle też zamówiłam z hm treginsy ciążowe bo były na wyprzedazy i to jest hit, mega polecam. Wygodne jak dres a jednak można wyjsc w nich do ludzi 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Ja tez mam dziwaczne smaki. Najlepiej wchodzą mi zupy.
    Ja genetyczne dopiero 13 stycznia. Będzie jakoś 13+2 tc wiec powinno jeszcze być ok.
    W jakiej formie miałyście to usg? Nadal dopochwowe czy już przez powłoki brzuszne?
    Przez powłoki brzuszne już 😉 ja byłam w 12+5 a z tego usg wyszło że dzidzia wielkościowo była wlasnie na 13+2 😉

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam odrzut na mięso w ciąży z synem. Teraz mi nie przeszkadza. Nie ciągną mnie za to warzywa. Najchętniej czekolada z sałatek 😁
    Wagowo jestem na minusie, ale poprzednio też tak było. Mam z czego zrzucac.
    A co do Łodzi to ja się boje salve. Ostatnio wiele dziewczyn odsyłali. Przyjmują głównie porody naturalne i bezproblemowe, a jak coś to helikopter o do kołchozu... Znaczy matki Polki 🤮
    Poprzedni poród miałam w rydygierze, to tak jeśli chodzi o Łódź i raczej było ok. Tylko jedna położna była mega irytująca. Miałam CC i ogólnie wszystko było ok. Teraz się bardziej nad madurowiczem zastanawiam, bo mam sporo bliżej. Przeprowadziłam się w inne rejony. Koleżanka rodziła w medeorze i było wg niej ok, chociaż podobno tak popękała że 16 szwów miała. Pytanie czego oczekujemy od szpitala. Jak ładnych sal to salve lub medeor. Rydygier z resztą też po remoncie. Do matki Polki mnie wołami nie zaciągną więcej...
    Co do ubrań ciążowych to ja się nie wypowiem bo nie noszę spodni w ogóle. Mam jakieś legginsy takie do ludzi bardziej o jak jest chłodno to w nich chodze, a tak to mam same sukienki.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaAlicja wrote:
    Ja mam lekarza, który jest ordynatorem w Salve prywatny szpital w Łodzi. Na NFZ też można się starać, chyba wystarczy mieć właśnie lekarza. W szpitalach publicznych zwłaszcza u mnie w mieście, a leżałam już kilka razy obrotność i podejście do pacjenta mnie odrzuca. Ja mam dziś wizytę u swojego lekarza to będzie 9 tyg i 6 dni. Prenatalne 20.01. także jestem z najmłodszą ciąża tutaj 😊 termin wstępny na 28.07.
    oo jestes z Łodzi? :) ja z wrocławia ale od dwóch lat tutaj i właśnie nie wiem gdzie się podziać. chodzę do dr Krekory ale wszyscy odradzają CZMP.. mogę na priv? ☺️

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    oo jestes z Łodzi? :) ja z wrocławia ale od dwóch lat tutaj i właśnie nie wiem gdzie się podziać. chodzę do dr Krekory ale wszyscy odradzają CZMP.. mogę na priv? ☺️
    Ooo, kolejna łodzianka 😅

shooa lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    To ja miałam odrzut na mięso w ciąży z synem. Teraz mi nie przeszkadza. Nie ciągną mnie za to warzywa. Najchętniej czekolada z sałatek 😁
    Wagowo jestem na minusie, ale poprzednio też tak było. Mam z czego zrzucac.
    A co do Łodzi to ja się boje salve. Ostatnio wiele dziewczyn odsyłali. Przyjmują głównie porody naturalne i bezproblemowe, a jak coś to helikopter o do kołchozu... Znaczy matki Polki 🤮
    Poprzedni poród miałam w rydygierze, to tak jeśli chodzi o Łódź i raczej było ok. Tylko jedna położna była mega irytująca. Miałam CC i ogólnie wszystko było ok. Teraz się bardziej nad madurowiczem zastanawiam, bo mam sporo bliżej. Przeprowadziłam się w inne rejony. Koleżanka rodziła w medeorze i było wg niej ok, chociaż podobno tak popękała że 16 szwów miała. Pytanie czego oczekujemy od szpitala. Jak ładnych sal to salve lub medeor. Rydygier z resztą też po remoncie. Do matki Polki mnie wołami nie zaciągną więcej..

o nie... Ty tez mówisz ze czmp to zło :( chyba muszę Was posluchac i szukać szpitala a co za tym idzie zmienić lekarza :(

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    o nie... Ty tez mówisz ze czmp to zło :( chyba muszę Was posluchac i szukać szpitala a co za tym idzie zmienić lekarza :(

Lekarza zmieniać nie musisz. Krekora jest chwalony. Ale sama matka Polka to zło. Leżałam na podtrzymaniu w 8tc w poprzedniej ciąży. To jak tam mnie potraktowano to masakra jakaś. Na izbie przyjęć usłyszałam "pokaże wkładkę ile tej krwi jest". Do końca nie wiedziałam co się dzieje, nikt nie informował czy ok czy nie. "Leży i czeka" dosłownie takie komunikaty. Podobno jak pracujący tam lekarz prowadzi ciążę to jest lepiej.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się zastanawiam na pabianicami jeszcze bo oddział jest chwalony dość mocno. Chociaż mój lekarz już chce mnie na CC do Rydygiera umawiać 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Teraz się zastanawiam na pabianicami jeszcze bo oddział jest chwalony dość mocno. Chociaż mój lekarz już chce mnie na CC do Rydygiera umawiać 😒
    a czemu CC? (pytam z ciekawości bo sama na ten moment nie dopuszczam innej myśli niż CC ale narazie siedze cicho..)

• PaulinaAlicja Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dojeżdżam do Łodzi na wizyty. A jestem z Łowicza. Mi poleciła znajoma lekarza Wilinskiego z Salve. Też miała problem z zajściem w ciążę, miała wielu lekarzy podobnie jak ja i w końcu trafiła na niego i urodziła szczęśliwie. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:48

Gabrysia 28.07.2012r ❤️
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ