Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzia273 wrote:A ja mam pytanie jeszcze nie na czasie😁czy któraś z Was rozważa poród w jakiejś klinice prywatnej czy tylko państwowy szpital?
shooa, Tabolek lubią tę wiadomość
Gabrysia 28.07.2012r ❤️ -
Zuzia273 wrote:A ja mam pytanie jeszcze nie na czasie😁czy któraś z Was rozważa poród w jakiejś klinice prywatnej czy tylko państwowy szpital?
Ja rozważałam, moja przyjaciółka rodziła w Bielsku-Białej i była zachwycona. U mnie prywatny szpital odpada, bo muszę rodzić w miejscu o 3 stopniu referencyjności, w pierwszej ciąży musiałam od 30 tc leżeć w szpitalu.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis wrote:Ja rozważałam, moja przyjaciółka rodziła w Bielsku-Białej i była zachwycona. U mnie prywatny szpital odpada, bo muszę rodzić w miejscu o 3 stopniu referencyjności, w pierwszej ciąży musiałam od 30 tc leżeć w szpitalu.
-
vatolina wrote:Ja mam podobne upodobania sok pomarańczowy i pomarańcze 🤪 jak sobie podzielę na 8 to potrafię 2 sztuki tak wcisnąć 😛 wczoraj tez piłam fante 🧡 o losie ten gazik mnie wykończy a stary tylko chodzi za mna i drze jape ze colę podpijam A MI ZABRANIA! Nie wiem co to za faza z tym gazikiem 🙄😅 No i słodkie tez mi smakuje ale jakoś wole to w owocach i sokach i wszystkim surowym ewentualnie cheetosach 🤣 A na mięso to mam 🥴 aż mi ciężko obiady robić ale nie ze paw bo już nie mam mdłości ale to takie obrzydzenie. Mogłabym mieć kucharkę co by mi sałatki robiła 😃🥗
A dziś robię fasolkę po bretońsku bo mi się fasoli chce 😁
4x córka😁❤️🤪
-
❤️ Heart ❤️ wrote:Część dziewczyny 🙋 wpadam z pytaniem, czy ktoś prowadził (lub prowadził) ciążę w Luxmedzie w Warszawie? Potrzebuję zmienić ginekologa prowadzącego moją ciążę i ręce mi opadają, jak czytam opinie na portalu Znany lekarz. Czyżby wszyscy tam są tacy okropni, aż nie mogę uwierzyć.
Proszę o opinie 💗❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Nie prowadzę w luxmedzie ale szukałam bo mam pakiet i niestety mam podobne wrażenie, wszyscy których wyszukiwała mieli kiepskie opinie finalnie robię u nich tylko badania krwi.
Kosmo - to będziesz zadowolona. Koleżance jedynie brakowało tego co jest w publicznych szpitalach, ze położne zabierają na prośbę dziecko na noc, dziecko było cały czas z nimi i byli wykończeni. Ale ogólnie byli zadowoleni bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 10:26
Kosmo, ❤️ Heart ❤️, misia-kasia lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
vatolina wrote:Ja mam podobne upodobania sok pomarańczowy i pomarańcze 🤪 jak sobie podzielę na 8 to potrafię 2 sztuki tak wcisnąć 😛 wczoraj tez piłam fante 🧡 o losie ten gazik mnie wykończy a stary tylko chodzi za mna i drze jape ze colę podpijam A MI ZABRANIA! Nie wiem co to za faza z tym gazikiem 🙄😅 No i słodkie tez mi smakuje ale jakoś wole to w owocach i sokach i wszystkim surowym ewentualnie cheetosach 🤣 A na mięso to mam 🥴 aż mi ciężko obiady robić ale nie ze paw bo już nie mam mdłości ale to takie obrzydzenie. Mogłabym mieć kucharkę co by mi sałatki robiła 😃🥗
A dziś robię fasolkę po bretońsku bo mi się fasoli chce 😁 -
Dziewczyny, w temacie ubrań ciążowych. Zamówiłam dwie pary spodni z Lidla: czarne roz 36 (taki zawsze nosiłam rozmiar ciuchów z lidla przed ciążą, wydawało mi się że mają dosyć zanizone rozmiarowki) i niestety ciasne jak cholera. Ja już trochę przytyłam pewnie będzie 3kg ale chodzę cały czas w ciuchach sprzed ciąży i jakoś daje radę a tu ledwo na nogi mogłam ubrać. Kupiłam jeszcze dżinsy 38 i te już lepiej ale też oddaje, są dosyć sztywne w nogach a też lubię wygodę... Nie powiem no zawiodłam się. Na szczęście udało się za 20zl dorwać sukienkę ciążowa 36/38, trochę jest krótka na mnie ale może na środek ciąży jak już będzie ciepło a nogi jeszcze nie spuchnięte to pochodzę trochę za tę cenę 😁
Za to równolegle też zamówiłam z hm treginsy ciążowe bo były na wyprzedazy i to jest hit, mega polecam. Wygodne jak dres a jednak można wyjsc w nich do ludzi 😁 -
Umina88 wrote:Ja tez mam dziwaczne smaki. Najlepiej wchodzą mi zupy.
Ja genetyczne dopiero 13 stycznia. Będzie jakoś 13+2 tc wiec powinno jeszcze być ok.
W jakiej formie miałyście to usg? Nadal dopochwowe czy już przez powłoki brzuszne? -
To ja miałam odrzut na mięso w ciąży z synem. Teraz mi nie przeszkadza. Nie ciągną mnie za to warzywa. Najchętniej czekolada z sałatek 😁
Wagowo jestem na minusie, ale poprzednio też tak było. Mam z czego zrzucac.
A co do Łodzi to ja się boje salve. Ostatnio wiele dziewczyn odsyłali. Przyjmują głównie porody naturalne i bezproblemowe, a jak coś to helikopter o do kołchozu... Znaczy matki Polki 🤮
Poprzedni poród miałam w rydygierze, to tak jeśli chodzi o Łódź i raczej było ok. Tylko jedna położna była mega irytująca. Miałam CC i ogólnie wszystko było ok. Teraz się bardziej nad madurowiczem zastanawiam, bo mam sporo bliżej. Przeprowadziłam się w inne rejony. Koleżanka rodziła w medeorze i było wg niej ok, chociaż podobno tak popękała że 16 szwów miała. Pytanie czego oczekujemy od szpitala. Jak ładnych sal to salve lub medeor. Rydygier z resztą też po remoncie. Do matki Polki mnie wołami nie zaciągną więcej...
Co do ubrań ciążowych to ja się nie wypowiem bo nie noszę spodni w ogóle. Mam jakieś legginsy takie do ludzi bardziej o jak jest chłodno to w nich chodze, a tak to mam same sukienki. -
nick nieaktualnyPaulinaAlicja wrote:Ja mam lekarza, który jest ordynatorem w Salve prywatny szpital w Łodzi. Na NFZ też można się starać, chyba wystarczy mieć właśnie lekarza. W szpitalach publicznych zwłaszcza u mnie w mieście, a leżałam już kilka razy obrotność i podejście do pacjenta mnie odrzuca. Ja mam dziś wizytę u swojego lekarza to będzie 9 tyg i 6 dni. Prenatalne 20.01. także jestem z najmłodszą ciąża tutaj 😊 termin wstępny na 28.07.
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:To ja miałam odrzut na mięso w ciąży z synem. Teraz mi nie przeszkadza. Nie ciągną mnie za to warzywa. Najchętniej czekolada z sałatek 😁
Wagowo jestem na minusie, ale poprzednio też tak było. Mam z czego zrzucac.
A co do Łodzi to ja się boje salve. Ostatnio wiele dziewczyn odsyłali. Przyjmują głównie porody naturalne i bezproblemowe, a jak coś to helikopter o do kołchozu... Znaczy matki Polki 🤮
Poprzedni poród miałam w rydygierze, to tak jeśli chodzi o Łódź i raczej było ok. Tylko jedna położna była mega irytująca. Miałam CC i ogólnie wszystko było ok. Teraz się bardziej nad madurowiczem zastanawiam, bo mam sporo bliżej. Przeprowadziłam się w inne rejony. Koleżanka rodziła w medeorze i było wg niej ok, chociaż podobno tak popękała że 16 szwów miała. Pytanie czego oczekujemy od szpitala. Jak ładnych sal to salve lub medeor. Rydygier z resztą też po remoncie. Do matki Polki mnie wołami nie zaciągną więcej..
o nie... Ty tez mówisz ze czmp to zło chyba muszę Was posluchac i szukać szpitala a co za tym idzie zmienić lekarza
-
shooa wrote:o nie... Ty tez mówisz ze czmp to zło chyba muszę Was posluchac i szukać szpitala a co za tym idzie zmienić lekarza
Lekarza zmieniać nie musisz. Krekora jest chwalony. Ale sama matka Polka to zło. Leżałam na podtrzymaniu w 8tc w poprzedniej ciąży. To jak tam mnie potraktowano to masakra jakaś. Na izbie przyjęć usłyszałam "pokaże wkładkę ile tej krwi jest". Do końca nie wiedziałam co się dzieje, nikt nie informował czy ok czy nie. "Leży i czeka" dosłownie takie komunikaty. Podobno jak pracujący tam lekarz prowadzi ciążę to jest lepiej. -
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Teraz się zastanawiam na pabianicami jeszcze bo oddział jest chwalony dość mocno. Chociaż mój lekarz już chce mnie na CC do Rydygiera umawiać 😒
-
Ja dojeżdżam do Łodzi na wizyty. A jestem z Łowicza. Mi poleciła znajoma lekarza Wilinskiego z Salve. Też miała problem z zajściem w ciążę, miała wielu lekarzy podobnie jak ja i w końcu trafiła na niego i urodziła szczęśliwie. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:48
Gabrysia 28.07.2012r ❤️