Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:a czemu CC? (pytam z ciekawości bo sama na ten moment nie dopuszczam innej myśli niż CC ale narazie siedze cicho..)
Małowodzie w 40tc, ogólnie trochę tętno szalało na ktg. Niewydolne łożysko plus niewspółmierność (syn 4350). Ogólnie jak się okazało to był na szelkach z pępowiny więc i tak by nie wyszedł sam. Ja CC nigdy nie chciałam, no ale zdarzyło się. A teraz lekarz chce CC.chyba dla.zasady że.skoro jedno było to później też. Na razie go ignoruje. Chociaż mąż wolał by CC. -
Koleżanka rodziła w 7 MSC a to raczej wczesny poród i normalnie w Salve. Myślę, że ten szpital jest w pełni przystosowany do każdego przypadku. Tylko trzeba chodzić do lekarzy ze szpitala, bo od początku wiedzą jaka to ciąża.Gabrysia 28.07.2012r ❤️
-
Moja fasolina już dziś wogóle wariuje .... jestem już po 3 śniadaniu 🤣masakra. Najdziwniejsze chociaż wiem ze to niemozliwe(?) ale leżałam teraz na boku bo oglądam bajkę z synkiem i poczułam z lewej strony takie jakby.... ugniatanie ?? 😳 to chyba za wcześnie żeby w 14 tygodniu coś się zaczynało czuć? Tak przez chwilkę i 3 razy się to powtórzyło w ciągu 10 minut? Z synem pierwsze ruchy czułam w 18 tygodniu bo mam zapisane ale to już takie ze wiedziałam ze to to? wiec nie wiem czy w drugiej ciąży można poczuć wcześniej? 🙄🤭
Ja z Wrocka , jest jeszcze któraś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 12:53
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Anszelika wrote:Vatolina ja tak miałam wczoraj, ale chyba się wody za bardzo opiłam 😜 myślę że.kolo 16tc najwcześniej, chyba że jesteś chudzinka...
No właśnie chyba niekoniecznie, bo piszą ze to możliwe (?) nie wiem jak to w praktyce wyglada ale to nie było nic z jelitami czy opiciem. Będę sobie obserwować ale narazie już jest cisza
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Wow, aleście się rozpisały!
Ja już na nieszczęście bardzo przytyłam od początku 3 kg i ważę obecnie 61:(
Niestety ja byłam z nas ta nieliczna co przez cały 1 trymestr nie zwymiotowała ani razu za to ssało mnie na żarcie. Więc oto skutki.
Obecnie zaczęłam to kontrolować, zero słodyczy, staram mniej węgli jeść. Jestem wege i niestety mam problemy z przyjmowaniem białka..za mało go w mojej diecie.
Co do szpitala to idę w Kato na Raciborską do onkologicznego, mój lekarz prowadzący do wice ordynator i moja mama tam pracuje, zawsze tam leżę jak cos ze mną nie tak jest.
Tylko prawdziwy szpital wchodzi w grę bo mam defekt macicy i może poród skończyć się różnie.. Zobaczymy co i jak.
Ciuchy kupuje przez vinteg bo już rok temu zrezygnowałam z kupowania nowych i wspierania tego całego syfu naokoło ubrań. Polecam są tam mega fajne rzeczy.
A ze złych wieści to zaś mam 3 dni brązowe plamienie.. Czy to się nigdy nie skończy, ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 15:05
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Ja chodzę prywatnie do gina, więc też będę rodziła w prywatnym ale mają umowę z NFZ - za porod nie płacę..
Z ciuchami nie szaleje, ostatnio przytyłam 9kg więc liczę że będzie podobnie
W sumie to w okresie zimowym przydadzą się spodnie ciążowe, a wiosna i latem już można w kieckach chodzić -
Zula chyba taki nasz urok niestety, a szkoda bo ja już chciałam zacząć ćwiczyć a tu zaś nie wiem co robić. Nic nie boli wszystko dobrze ale ten śluz z krwią
Ja tez już czekam na wiosnę, będzie można w kieckach chodzić, będzie nam o wiele wygodniej. aż nie chcę myśleć co te bidulki przeżywają co mają ten najgorszy etap wielkiego brzuszka w terminie od listopada to teraz.. brrr
My mamy z górki
Ja bardzo lubię markę Mamalicious mają piękne sukienki, już się nie mogę doczekać wiosny aby je sobie pokupować!
35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
martamus wrote:Wow, aleście się rozpisały!
Ja już na nieszczęście bardzo przytyłam od początku 3 kg i ważę obecnie 61:(
Niestety ja byłam z nas ta nieliczna co przez cały 1 trymestr nie zwymiotowała ani razu za to ssało mnie na żarcie. Więc oto skutki.
Obecnie zaczęłam to kontrolować, zero słodyczy, staram mniej węgli jeść. Jestem wege i niestety mam problemy z przyjmowaniem białka..za mało go w mojej diecie.
Co do szpitala to idę w Kato na Raciborską do onkologicznego, mój lekarz prowadzący do wice ordynator i moja mama tam pracuje, zawsze tam leżę jak cos ze mną nie tak jest.
Tylko prawdziwy szpital wchodzi w grę bo mam defekt macicy i może poród skończyć się różnie.. Zobaczymy co i jak.
Ciuchy kupuje przez vinteg bo już rok temu zrezygnowałam z kupowania nowych i wspierania tego całego syfu naokoło ubrań. Polecam są tam mega fajne rzeczy.
A ze złych wieści to zaś mam 3 dni brązowe plamienie.. Czy to się nigdy nie skończy, ech...
Moja siostra 3dzieci na raciborskiej urodziła.Bardzo fajny szpital ale ja mam za daleko bo z Bytomia jestem więc wolałabym żeby mój miał bliżej do mnie.Mam nadzieję że będą już odwiedziny możliwe.Myslalam o Siemianowicach.Ale wszystko się okaże.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka 89 wrote:Moja siostra 3dzieci na raciborskiej urodziła.Bardzo fajny szpital ale ja mam za daleko bo z Bytomia jestem więc wolałabym żeby mój miał bliżej do mnie.Mam nadzieję że będą już odwiedziny możliwe.Myslalam o Siemianowicach.Ale wszystko się okaże.
Moja przyjaciółka rodziła w tym roku w lipcu zaraz po tej pierwszej fali w marcu i była całkowicie sama, pewnie będą mogli wejść ci zaszczepieni bo jakoś nie mam złudzeń, że mąż będzie mógł wejść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 16:10
35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
A co do ruchów dziecka.. To myślę, że póki co nie są odczuwalne, zbyt wcześnie Raczej to nasze wnętrzności się przesuwają przez rosnąca macicę... Ale może jakies " bąbelki" się odczuwa... Kto to wie każda ciąża inna podobno przy drugim wcześniej idzie rozpoznać
-
Ja absolutnie jeszcze o tym nie myślę 😁 Na razie wyznaczam sobie małe cele - aktualnie żeby na prenatalnych 12/01 było ok 😉
Ale na pewno potrzebuje takiej gotowej listy od a do z. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona a absolutnie nie chce zagracic mieszkania toną niepotrzebnego ustrojstwa dla bobasa, raczej wolałabym iść w minimalizm... Ale ostatnio z ciekawości patrzyłam na jakieś sklepy internetowe dla dzieci i mało nie osiwiałam za jakieś śpiworki do wózka albo wanienki 300zl 🤦🤣 -
Kosmo wrote:Ja absolutnie jeszcze o tym nie myślę 😁 Na razie wyznaczam sobie małe cele - aktualnie żeby na prenatalnych 12/01 było ok 😉
Ale na pewno potrzebuje takiej gotowej listy od a do z. To moja pierwsza ciąża i jestem zielona a absolutnie nie chce zagracic mieszkania toną niepotrzebnego ustrojstwa dla bobasa, raczej wolałabym iść w minimalizm... Ale ostatnio z ciekawości patrzyłam na jakieś sklepy internetowe dla dzieci i mało nie osiwiałam za jakieś śpiworki do wózka albo wanienki 300zl 🤦🤣
Dlatego powoli zaczynam myśleć bo tez nie chce przesadzić tylko rozłożyć w czasie.. dużo rzeczy chce kupić używanych
Może tutaj wspólnie stworzymy taka listę ? 🤔 -
Myślę że te około dzieciowo ciążowe rzeczy to jest taki biznes 😆 Matko, ceny są jak z kosmosu. Ja mogę śmiało wydać 2,5k na nifty dla własnego spokoju ducha i prowadzić ciążę i rodzic prywatnie ALE... No nie planuje mieć szybko kolejnego dziecka, żeby później takie drogie gadzety trzymać dla kolejnego bobasa podczas gdy zagracają dom. Także myślę że będzie ciężko, co faktycznie się przyda o warte swojej ceny a co jest fanaberia