Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tabolek wrote:Ja zamówiłam spodnie z bonprix, wczoraj przyszły i powiem Wam że jestem zadowolona z wykonania i materiałów, zobaczymy jak się będzie nosić.
Co do szpitala to mój lekarz pracuje na Ligocie w Katowicach w uniwersyteckim i pewnie tam będę rodzic, zastanawiam się jeszcze nad łubinową, dużo osób chwali ale mnie bardziej przekonuje ze na Ligocie jest neonatologia i wszystko na miejscu jakby się coś z dzidzia działo -
Tabolek wrote:Ja zamówiłam spodnie z bonprix, wczoraj przyszły i powiem Wam że jestem zadowolona z wykonania i materiałów, zobaczymy jak się będzie nosić.
Co do szpitala to mój lekarz pracuje na Ligocie w Katowicach w uniwersyteckim i pewnie tam będę rodzic, zastanawiam się jeszcze nad łubinową, dużo osób chwali ale mnie bardziej przekonuje ze na Ligocie jest neonatologia i wszystko na miejscu jakby się coś z dzidzia działo
Ja rodziłam na Lubinowej, teraz też tam planuje -
Tabolek wrote:Właśnie zauważyłam że więcej nas tu ze Śląska 🙂
Ja jestem z okolic Warszawy, ale o szpitalu jeszcze nie myślę. Poprzednia ciąża skończyła się porodem przedwczesnym w 26 tc (córce nie biło serduszko), więc trafiłam tam gdzie mnie karetka zawiozła18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
olimama wrote:Odnośnie szpitala napewno wybiorę publiczny, koniecznie taki, gdzie jest mozliwy poród w wannie.
U mnie ruchy od kilku dni, zwłaszcza wieczorem, jak siedzę w pozycji polezacej. Maluch wyprzedza wiekiem i również termin mam przesunięty na czerwiec.
Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi, wszystkie ryzyka trisomii sa niskie. Ale zastanawia mnie ryzyko porodu przedwczesnego, mam 1:144, jakie macie wartości? Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego uwzglednionego.
O wyprawce jeszcze nie myślę, najpierw chcę odświeżyć ściany w pokojach. A później zweryfikuje czego brakuje.
Olimama ja na tym wyniku z prenatalnych nie mam w ogóle nigdzie takiej pozycji jak ryzyko porodu przedwczesnego, właśnie sprawdzilam, ale czekam jeszcze na ten wynik ze skorygowanymi wartościami to może tam będzie.
Tak z ciekawości gdzie dokładnie czujesz te ruchy, w sensie w której części brzucha? Może głupie pytanie ale wybaczcie niedoswiadczonej matce 😉 -
LENi wrote:Dziewczyny, te które znają już płeć.. Jak z płcią a zabobonami? Sprawdza się?
Dziewczynki odbierają urodę? Macie smaki na słodkie i owoce? Czy może mając chłopca wolicie mięso itd..
Pierwsza ciąża z dziewczynką - miałam ochotę na ogórki kiszone, pomidory i cebule + cytrusy, śmierdział mi kurczak i jajka, a teraz będę mieć chłopczyka i mam zupełnie to samo. Różnica tylko taka, że w pierwszej ciąży wszystko mi śmierdziało śmietnikiem, a teraz mam jedynie mocno wyostrzony węch, oraz przytępiony smak i prawie nic mi nie smakuje I w obu ciążach cera piękna. 😀 Drugi raz słyszę ze promienieję w ciąży. Z dziewczynką z zabobonów sprawdziło mi się tylko to z tętnem płodu, nie pamietam dokładnie jak to było, ale tętno około 170 ud/min to dziewczynka, a około 150 to chłopczyk? Czy jakoś tak 😀
Kosmo to mi przy normie od 70 wyszła 55 i też mam zalecenie zrobić szybciej, ale muszę z ginekologiem uzgodnić kiedy, ale może to by tłumaczyło bole głowy i sennośćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 22:17
LENi lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Tabolek wrote:Olimama ja na tym wyniku z prenatalnych nie mam w ogóle nigdzie takiej pozycji jak ryzyko porodu przedwczesnego, właśnie sprawdzilam, ale czekam jeszcze na ten wynik ze skorygowanymi wartościami to może tam będzie.
Tak z ciekawości gdzie dokładnie czujesz te ruchy, w sensie w której części brzucha? Może głupie pytanie ale wybaczcie niedoswiadczonej matce 😉 -
My dużo jeździmy, bezpieczeństwo przede wszystkim. Kupimy pewnie Avionaut Pixel albo Maxi Cosi Coral.
Tak to w sumie ubranek to dostane albo baaardzo dużo jeśli dzirwczyna albo dużo, jeśli chlopak, bo u mnie dużo małych dzieci w rodzinie i to wszystko jest u rodziców. Zobaczymy.👧 07.2021 -
Właśnie u mnie wczoraj się koleżanki odzywały, które załapały że w ciąży jestem, że jak już będę wiedziała co będzie to coś się znajdzie. Ja większość rzeczy po synku rozdałam, bo mieliśmy małe mieszkanie, a jakoś po nim nie spieszyło mi się do powtórki z rozrywki. Młody był straszny jak był mały. Ogarnął się jak zaczal mówić i logicznie myśleć.
-
Ja mam wszystkie rzeczy po córce, nie oddawałam bo planowaliśmy kolejne bobo mniej więcej z taką różnica wieku. Jedynie wózka gondoli nie mamy bo mieliśmy wtedy używany i niestety baza jest już bardzo zniszczona. Wszystko poza ubrankami starałam się kupować uniwersalne jeśli chodzi o kolory. Ubranka zaś mieliśmy w spadku bo w rodzinie same baby
Wczoraj byłam na prenatalnych, dzidziuś 7cm. Wszystko dobrze, słyszałam serduszko Płeć nieznana jeszcze. Ulżyło mi niesamowicie. Od razu po USG pojechałam na Nifty.
Odnośnie porodu ja poprzednio rodziłam SN na Żelaznej w Warszawie, teraz wybór będzie ten sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 08:46
Mimi2, LENi, ❤️ Heart ❤️, Maniuś lubią tę wiadomość
-
olimama wrote:Odnośnie szpitala napewno wybiorę publiczny, koniecznie taki, gdzie jest mozliwy poród w wannie.
U mnie ruchy od kilku dni, zwłaszcza wieczorem, jak siedzę w pozycji polezacej. Maluch wyprzedza wiekiem i również termin mam przesunięty na czerwiec.
Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi, wszystkie ryzyka trisomii sa niskie. Ale zastanawia mnie ryzyko porodu przedwczesnego, mam 1:144, jakie macie wartości? Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego uwzglednionego.
O wyprawce jeszcze nie myślę, najpierw chcę odświeżyć ściany w pokojach. A później zweryfikuje czego brakuje.
A dokładniej chodzi ci o ryzyko preeklampsji przed 34 czy przed 37 tygodniem?? Bo ja nie mam takiej info o porodzie przedwczesnym, tylko o tym co wyżej napisałam i o ryzyku zatrzymania wzrastania płodu. A tak z ciekawości ile masz lat i jakie ci te ryzyka trisomni wyszły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 09:18
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Dziewczyny a powiedzcie mi, bo na tych pierwszych badaniach przed 10tc robiłam oznaczenie grupy krwi i tam widnieje że wynik nie jest potwierdzony. Moja gin mówiła że muszę powtarzać to badanie w takim razie, naprawdę tak jest? Też musialyscie dwa razy robić to badanie? 🤷
PS ja już po krzywej cukrowej. Nie takie straszne jak to malują, najgorzej wypić ale miałam cytrynową 😁 -
Kosmo wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, bo na tych pierwszych badaniach przed 10tc robiłam oznaczenie grupy krwi i tam widnieje że wynik nie jest potwierdzony. Moja gin mówiła że muszę powtarzać to badanie w takim razie, naprawdę tak jest? Też musialyscie dwa razy robić to badanie? 🤷
Szczęśliwego Nowego Roku! oby ten nowy rok był normalniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:22
Kosmo, Tabolek lubią tę wiadomość
-
vatolina wrote:A dokładniej chodzi ci o ryzyko preeklampsji przed 34 czy przed 37 tygodniem?? Bo ja nie mam takiej info o porodzie przedwczesnym, tylko o tym co wyżej napisałam i o ryzyku zatrzymania wzrastania płodu. A tak z ciekawości ile masz lat i jakie ci te ryzyka trisomni wyszły?
Tez się chętnie dowiem jakie wyszly Wam te ryzyka jeśli chodzi o preeklampsje, bo te liczby tu są znacznie niższe i jestem ciekawa jak to wygląda u kogoś innego 🤔 -
Wszystkiego dobrego w nowym roku dziewczyny 🙂
Ja spędzam w domu z moim, oglądamy filmy i jemy czipsy 😉 Ale ja dzisiaj zmartwiona, robiłam rano krzywą i wyniki po obciążeniu idealne ale na czczo mimo trzymania diety w ostatnich dniach to znowu przekroczony. Także już wiem że moja ginekolog mnie wyśle do poradni i niestety już będzie stwierdzona cukrzyca 😞
A poza tym cały dzień co chwilę mnie przez parę minut pobolewa macica i promieniuje na krzyż jak na okres, więc już w głowie miałam same złe rzeczy. A do wizyty jeszcze półtorej tygodnia... Mam nadzieję że to tylko się naciąga bo w sumie w tym tygodniu co chwilę tam mnie coś pobolewa i ciągnie, ale dzisiaj typowo ból lekki ale okresowy
Nic no oby bezpiecznie do lipca dziewczyny 😉 -
martamus wrote:Zula chyba taki nasz urok niestety, a szkoda bo ja już chciałam zacząć ćwiczyć a tu zaś nie wiem co robić. Nic nie boli wszystko dobrze ale ten śluz z krwią
Ja tez już czekam na wiosnę, będzie można w kieckach chodzić, będzie nam o wiele wygodniej. aż nie chcę myśleć co te bidulki przeżywają co mają ten najgorszy etap wielkiego brzuszka w terminie od listopada to teraz.. brrr
My mamy z górki
Ja bardzo lubię markę Mamalicious mają piękne sukienki, już się nie mogę doczekać wiosny aby je sobie pokupować!
Latem upały i obrzęki mogą nam nie dać żyć.
Wiem co mówię, bo ostatnio rodziłam w lipcu.
Myślałam, że się wykończę jak przyszła fala upałów 🤪
Już chciałam przenieść się do hotelu, byle tylko mieć dostęp do klimy 😂Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
olimama wrote:Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi, wszystkie ryzyka trisomii sa niskie. Ale zastanawia mnie ryzyko porodu przedwczesnego, mam 1:144, jakie macie wartości? Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego uwzglednionego.
A jakie masz pozostałe ryzyka?
Ja też wczoraj odebrałam wyniki i nawet nie mam za bardzo porównania.
Niby pisze, że wszystko ok, ale zawsze fajnie porównaćTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:A jakie masz pozostałe ryzyka?
Ja też wczoraj odebrałam wyniki i nawet nie mam za bardzo porównania.
Niby pisze, że wszystko ok, ale zawsze fajnie porównać
W zwykłej Papie miałaś te wyniki?4x córka😁❤️🤪