X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Ja zamówiłam spodnie z bonprix, wczoraj przyszły i powiem Wam że jestem zadowolona z wykonania i materiałów, zobaczymy jak się będzie nosić.

Co do szpitala to mój lekarz pracuje na Ligocie w Katowicach w uniwersyteckim i pewnie tam będę rodzic, zastanawiam się jeszcze nad łubinową, dużo osób chwali ale mnie bardziej przekonuje ze na Ligocie jest neonatologia i wszystko na miejscu jakby się coś z dzidzia działo
    Ja chce rodzic na Raciborskiej w Katowicach 😀

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Ja chce rodzic na Raciborskiej w Katowicach 😀

Właśnie zauważyłam że więcej nas tu ze Śląska 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Ja zamówiłam spodnie z bonprix, wczoraj przyszły i powiem Wam że jestem zadowolona z wykonania i materiałów, zobaczymy jak się będzie nosić.

Co do szpitala to mój lekarz pracuje na Ligocie w Katowicach w uniwersyteckim i pewnie tam będę rodzic, zastanawiam się jeszcze nad łubinową, dużo osób chwali ale mnie bardziej przekonuje ze na Ligocie jest neonatologia i wszystko na miejscu jakby się coś z dzidzia działo

Ja rodziłam na Lubinowej, teraz też tam planuje :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Tęczowa Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Właśnie zauważyłam że więcej nas tu ze Śląska 🙂

Ja jestem z okolic Warszawy, ale o szpitalu jeszcze nie myślę. Poprzednia ciąża skończyła się porodem przedwczesnym w 26 tc (córce nie biło serduszko), więc trafiłam tam gdzie mnie karetka zawiozła

18.06.2020 Emma [*] 26 tc
    27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Odnośnie szpitala napewno wybiorę publiczny, koniecznie taki, gdzie jest mozliwy poród w wannie.

U mnie ruchy od kilku dni, zwłaszcza wieczorem, jak siedzę w pozycji polezacej. Maluch wyprzedza wiekiem i również termin mam przesunięty na czerwiec.

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi, wszystkie ryzyka trisomii sa niskie. Ale zastanawia mnie ryzyko porodu przedwczesnego, mam 1:144, jakie macie wartości? Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego uwzglednionego.

O wyprawce jeszcze nie myślę, najpierw chcę odświeżyć ściany w pokojach. A później zweryfikuje czego brakuje.

Olimama ja na tym wyniku z prenatalnych nie mam w ogóle nigdzie takiej pozycji jak ryzyko porodu przedwczesnego, właśnie sprawdzilam, ale czekam jeszcze na ten wynik ze skorygowanymi wartościami to może tam będzie.

Tak z ciekawości gdzie dokładnie czujesz te ruchy, w sensie w której części brzucha? Może głupie pytanie ale wybaczcie niedoswiadczonej matce 😉

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dziewczyny, te które znają już płeć.. Jak z płcią a zabobonami? Sprawdza się?
    Dziewczynki odbierają urodę? Macie smaki na słodkie i owoce? Czy może mając chłopca wolicie mięso itd..

Pierwsza ciąża z dziewczynką - miałam ochotę na ogórki kiszone, pomidory i cebule + cytrusy, śmierdział mi kurczak i jajka, a teraz będę mieć chłopczyka i mam zupełnie to samo. Różnica tylko taka, że w pierwszej ciąży wszystko mi śmierdziało śmietnikiem, a teraz mam jedynie mocno wyostrzony węch, oraz przytępiony smak i prawie nic mi nie smakuje :( I w obu ciążach cera piękna. 😀 Drugi raz słyszę ze promienieję w ciąży. Z dziewczynką z zabobonów sprawdziło mi się tylko to z tętnem płodu, nie pamietam dokładnie jak to było, ale tętno około 170 ud/min to dziewczynka, a około 150 to chłopczyk? Czy jakoś tak 😀

Kosmo to mi przy normie od 70 wyszła 55 i też mam zalecenie zrobić szybciej, ale muszę z ginekologiem uzgodnić kiedy, ale może to by tłumaczyło bole głowy i senność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 22:17

LENi lubi tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • olimama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Olimama ja na tym wyniku z prenatalnych nie mam w ogóle nigdzie takiej pozycji jak ryzyko porodu przedwczesnego, właśnie sprawdzilam, ale czekam jeszcze na ten wynik ze skorygowanymi wartościami to może tam będzie.

Tak z ciekawości gdzie dokładnie czujesz te ruchy, w sensie w której części brzucha? Może głupie pytanie ale wybaczcie niedoswiadczonej matce 😉
    W dolnej części brzucha, tak jakby przylozyc rękę okolo 5-7cm ponizej pępka.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • adu Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo jeździmy, bezpieczeństwo przede wszystkim. Kupimy pewnie Avionaut Pixel albo Maxi Cosi Coral.

Tak to w sumie ubranek to dostane albo baaardzo dużo jeśli dzirwczyna albo dużo, jeśli chlopak, bo u mnie dużo małych dzieci w rodzinie i to wszystko jest u rodziców. Zobaczymy.

👧 07.2021
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie wczoraj się koleżanki odzywały, które załapały że w ciąży jestem, że jak już będę wiedziała co będzie to coś się znajdzie. Ja większość rzeczy po synku rozdałam, bo mieliśmy małe mieszkanie, a jakoś po nim nie spieszyło mi się do powtórki z rozrywki. Młody był straszny jak był mały. Ogarnął się jak zaczal mówić i logicznie myśleć.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie rzeczy po córce, nie oddawałam bo planowaliśmy kolejne bobo mniej więcej z taką różnica wieku. Jedynie wózka gondoli nie mamy bo mieliśmy wtedy używany i niestety baza jest już bardzo zniszczona. Wszystko poza ubrankami starałam się kupować uniwersalne jeśli chodzi o kolory. Ubranka zaś mieliśmy w spadku bo w rodzinie same baby ;)

Wczoraj byłam na prenatalnych, dzidziuś 7cm. Wszystko dobrze, słyszałam serduszko :) Płeć nieznana jeszcze. Ulżyło mi niesamowicie. Od razu po USG pojechałam na Nifty.

Odnośnie porodu ja poprzednio rodziłam SN na Żelaznej w Warszawie, teraz wybór będzie ten sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 08:46

Mimi2, LENi, ❤️ Heart ❤️, Maniuś lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Odnośnie szpitala napewno wybiorę publiczny, koniecznie taki, gdzie jest mozliwy poród w wannie.

U mnie ruchy od kilku dni, zwłaszcza wieczorem, jak siedzę w pozycji polezacej. Maluch wyprzedza wiekiem i również termin mam przesunięty na czerwiec.

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi, wszystkie ryzyka trisomii sa niskie. Ale zastanawia mnie ryzyko porodu przedwczesnego, mam 1:144, jakie macie wartości? Ja w poprzedniej ciąży nie miałam tego uwzglednionego.

O wyprawce jeszcze nie myślę, najpierw chcę odświeżyć ściany w pokojach. A później zweryfikuje czego brakuje.

A dokładniej chodzi ci o ryzyko preeklampsji przed 34 czy przed 37 tygodniem?? Bo ja nie mam takiej info o porodzie przedwczesnym, tylko o tym co wyżej napisałam i o ryzyku zatrzymania wzrastania płodu. A tak z ciekawości ile masz lat i jakie ci te ryzyka trisomni wyszły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 09:18

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, bo na tych pierwszych badaniach przed 10tc robiłam oznaczenie grupy krwi i tam widnieje że wynik nie jest potwierdzony. Moja gin mówiła że muszę powtarzać to badanie w takim razie, naprawdę tak jest? Też musialyscie dwa razy robić to badanie? 🤷

PS ja już po krzywej cukrowej. Nie takie straszne jak to malują, najgorzej wypić ale miałam cytrynową 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:12

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanego Sylwestra jakkolwiek będziecie go spędzać i Szczęśliwego Nowego Roku 2021 z naszymi maleństwami 🙂❤️

Zula36, maggaw, anjaa25 lubią tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, bo na tych pierwszych badaniach przed 10tc robiłam oznaczenie grupy krwi i tam widnieje że wynik nie jest potwierdzony. Moja gin mówiła że muszę powtarzać to badanie w takim razie, naprawdę tak jest? Też musialyscie dwa razy robić to badanie? 🤷
    Tak to prawda niestety, moje badania krwi wcześniejsze tez nie są ważne. Zrobiłam ponownie i mam ze niepotwierdzone. Dopiero jak zrobię jeszcze raz w tym samym miejscu dostanę wynik ze potwierdzony. Ponoć to się zmieniło od tego roku. Ewentualnie możesz mieć kartę krwi jeśli masz z krwiodawstwa. Mój mąż ostatnio taki dokument pokazał i był uznany.

Szczęśliwego Nowego Roku! :) oby ten nowy rok był normalniejszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:22

Kosmo, Tabolek lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    A dokładniej chodzi ci o ryzyko preeklampsji przed 34 czy przed 37 tygodniem?? Bo ja nie mam takiej info o porodzie przedwczesnym, tylko o tym co wyżej napisałam i o ryzyku zatrzymania wzrastania płodu. A tak z ciekawości ile masz lat i jakie ci te ryzyka trisomni wyszły?

Tez się chętnie dowiem jakie wyszly Wam te ryzyka jeśli chodzi o preeklampsje, bo te liczby tu są znacznie niższe i jestem ciekawa jak to wygląda u kogoś innego 🤔

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku dziewczyny 🙂

Ja spędzam w domu z moim, oglądamy filmy i jemy czipsy 😉 Ale ja dzisiaj zmartwiona, robiłam rano krzywą i wyniki po obciążeniu idealne ale na czczo mimo trzymania diety w ostatnich dniach to znowu przekroczony. Także już wiem że moja ginekolog mnie wyśle do poradni i niestety już będzie stwierdzona cukrzyca 😞

A poza tym cały dzień co chwilę mnie przez parę minut pobolewa macica i promieniuje na krzyż jak na okres, więc już w głowie miałam same złe rzeczy. A do wizyty jeszcze półtorej tygodnia... Mam nadzieję że to tylko się naciąga bo w sumie w tym tygodniu co chwilę tam mnie coś pobolewa i ciągnie, ale dzisiaj typowo ból lekki ale okresowy

Nic no oby bezpiecznie do lipca dziewczyny 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Zula chyba taki nasz urok niestety, a szkoda bo ja już chciałam zacząć ćwiczyć a tu zaś nie wiem co robić. Nic nie boli wszystko dobrze ale ten śluz z krwią

Ja tez już czekam na wiosnę, będzie można w kieckach chodzić, będzie nam o wiele wygodniej. aż nie chcę myśleć co te bidulki przeżywają co mają ten najgorszy etap wielkiego brzuszka w terminie od listopada to teraz.. brrr

My mamy z górki :)

Ja bardzo lubię markę Mamalicious mają piękne sukienki, już się nie mogę doczekać wiosny aby je sobie pokupować!
    Powiedziałabym, że my to bidulki :)
    Latem upały i obrzęki mogą nam nie dać żyć.
    Wiem co mówię, bo ostatnio rodziłam w lipcu.
    Myślałam, że się wykończę jak przyszła fala upałów 🤪
    Już chciałam przenieść się do hotelu, byle tylko mieć dostęp do klimy 😂

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:

A jakie masz pozostałe ryzyka?
    Ja też wczoraj odebrałam wyniki i nawet nie mam za bardzo porównania.
    Niby pisze, że wszystko ok, ale zawsze fajnie porównać :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jakie masz pozostałe ryzyka?
    Ja też wczoraj odebrałam wyniki i nawet nie mam za bardzo porównania.
    Niby pisze, że wszystko ok, ale zawsze fajnie porównać :)
    Kurcze umnie ani słowa na ten temat w wynikach nie było.
    W zwykłej Papie miałaś te wyniki?

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ