Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie. Dziecko duże bo prawie 9cm. Waga 100gPrzesuwa mi się termin porodu na czerwiec.
Znowu pokazało swoje klejnoty i potwierdza się to co na prenatalnych, ze chłopak 🤪 ciekawe czy tak zostanie 🤗
Od wczoraj czuje ruchy. Motylki w brzuchu 😍jusci, martini92, sandrina22, StarającaSię, Tabolek, Natka95, olimama, Maniuś, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
michasia-K wrote:Ja po wizycie. Dziecko duże bo prawie 9cm. Waga 100gPrzesuwa mi się termin porodu na czerwiec.
Znowu pokazało swoje klejnoty i potwierdza się to co na prenatalnych, ze chłopak 🤪 ciekawe czy tak zostanie 🤗
Od wczoraj czuje ruchy. Motylki w brzuchu 😍
100g?? Wow 😱🥰 Czy 10g 😛 No to widzę ze nie jestem jedyna z tymi ruchami chociaż u mnie już narazie cisza. mój dzidziuś z usg tez był większy o 4 dni i termin mam przesunięty na 1 lipca ale nic nie zmieniam nich będzie tak jak było na początku No to gratuluje synka 🙂
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Cóż, ja jestem minimalistką, w dodatku przez pierwszy rok od urodzenia synka mieszkalismy w trójkę w 19m kawalerce, a budżet też był ograniczony bo ja jeszcze byłam na studiach;) więc siłą rzeczy ograniczyliśmy się do minimum. Wozek, fotelik i materac to były rzeczy na których nie oszczędzałam, do tego tylko komoda kapielowa z wanna i przewijakiem, łóżeczko i laktator i to chyba tyle;) i wcale nie czuję żeby czegoś nam brakowało, ale oczywiście każdy ma inne potrzeby/możliwości/metraż więc uniwersalna wyprawka raczej nie istnieje. Mogę jedynie doradzić żeby nie wykupywać od razu całego asortymentu w dziale dziecięcym, bo część rzeczy może sie okazać zbędna, część rzeczy dostaniecie pewnie w prezencie, a w razie czego zawsze można coś dokupić już po narodzinach
-
michasia-K wrote:Ja żałuje, ze nie jestem po 20 tc
bo bym już kupiła wózek, mam już wybrany 😆
Oo a jaki wózek jeśli można zapytać.. Muszę się rozejrzeć, bo od córki sprzedaliśmy.. A szczerze nie chce też fortuny wydawać bo w sumie to pozniej się sprzedaje za bezcen.. Szkoda kasy mi przy drugim.. Jest się mądrzejszym :p
-
Pytanie jak bardzo chcecie iść w minimalizm. Jak mój ulewal to idąc w minimalizm, po dwóch dniach mąż musiał pajace dokupić...
Dla mnie w tej chwili rzeczy które dokupie to ubranka, dostawką do łóżka rodziców lub kołyska, wózek się waham bo mam spacerówkę do której można gondole dokupić, ale amortyzacja słaba trochę. Wg mnie przydaje się dobry bezdotykowy termometr, pieluchy tetrowe, flanelowe i bambusowe, kocyki co najmniej dwa, dwa rożki, otulacz i kokon chyba kupię bo tego nie miałam poprzednio a widzę sens. No i wanienka oczywiście, wg mnie najprostsza i najdłuższa. Później warto mieć bujak/fotelik, żeby Gadzine unieruchomić na trochę, mata edukacyjna i piankowa (teraz są świetne składane), no i krzesełko do karmienia, wg mnie najlepsze antilop z Ikei.maggaw, martamus lubią tę wiadomość
-
Z kosmetyków to używałam emolientow, bo syn z AZs i jakoś nie sądzę żeby było inaczej. Na początek prałam w płatkach mydlanych. Sudocrem i bepanten plis linomag krem jak nic się na tyłku nie działo, no i zasypka alantan plus. Pampersy to różnie, ja na początek w panice tylko baby Care z pampersa używałam... No i w razie czego butelka i smoczek, żeby mąż w panice nie latał po aptekach.
maggaw, martamus lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Gratuluję udanych wizyt.
Mi przyszedł wynik nifty- przeczucie mnie nie myliło- będzie dziewczynka.
Ja wychodzę z założenia teraz, że lepiej kupić i nie wykorzystać (sprzedać później), niż wysyłać starego po zakupy, bo jak maleństwo się narodzi, to nie ma nikt na to czasu ani głowy.
Jeżeli o fotelik chodzi to koniecznie trzeba przymierzyć w sklepie czy to co wybraliśmy pasuje do naszego samochodu.
My mamy maxi Cosi easy fix i się sprawdził.
Strasznie jestem ciekawa jakie wózki wybierzecie. To chyba mój ulubiony temat.
W ogóle temat wyprawek jest moim ulubionym 😍Kosmo, Tabolek, Maniuś, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
LENi wrote:Oo a jaki wózek jeśli można zapytać.. Muszę się rozejrzeć, bo od córki sprzedaliśmy.. A szczerze nie chce też fortuny wydawać bo w sumie to pozniej się sprzedaje za bezcen.. Szkoda kasy mi przy drugim.. Jest się mądrzejszym :p
Ja na pewno nie będę kupować tyle ciuszków, bo z córka miałam za dużo.
Na pewno dostawka do łóżeczka,
Słyszałam, ze bujak babybjorn jest bardzo fajny,
Dobry fotelik samochodowy, nie koniecznie z isofix bo skorupa jest na chwile,
Jakiś komoda z przewijakiem,
Kilka pieluch tetrowych i flanelowych
Koce tego nigdy nie za dużo. -
Kosmo wrote:Alunis, ja póki co też myślę tylko podekscytowana o nifty że poznam płeć już za te kilka długich dni 😁
Muszę zrobić krzywą bo glukoza z krwi na tych pierwszych badaniach wyszła mi 95 przy normie do 92... Więc niestety już dostałam skierowanie i jestem przerażona czy nie zwrócę tego..
Ja też robię krzywa we wtorek, oby jakoś nam poszło 🙂 -
Ja po swoich dziewczynach wszystko poddawałam bo jeszcze 3 -4 lata temu nie planowałam powiększać rodziny.Teraz znajome się odwdzięczają i oddają po swoich rzeczach.Mam już wózek,(3w1 gondola spacerówka i fotelik z maxi Cosi)wanienkę,leżaczek ,pościel do łóżeczka i mnóstwo ciuszków zarówno chłopięcych i dziewczęcych.Dokupie łóżeczko,materac,rożek,poduszkę do karmienia ,kilka kaftaników bo są wygodniejsze na sam początek niż bodziaki,laktator,smoczek,butelkę no i kosmetyki.a i jeszcze parasolkę do wózka bo nie mam no i moskitierę na wózek i łóżeczko.4x córka😁❤️🤪
-
Ale to jeszcze czas.narazie wiosną wymieniam panele i meble w pokoju ,potem zajmę się kompletowaniem brakujących rzeczy.
Któraś tu pisała że kupuje ubrania na vinted-też dużo tam kupuje na siebie i dzieci ostatnio nawet książki tak kupuje.Dziś doszły 3 fajne pozycję za 2dyszki😁4x córka😁❤️🤪
-
michasia-K wrote:Ja po wizycie. Dziecko duże bo prawie 9cm. Waga 100gPrzesuwa mi się termin porodu na czerwiec.
Od wczoraj czuje ruchy. Motylki w brzuchu 😍
Gratuluję synka 🙂👏 u mnie też w poniedziałek na wizycie już było 90 gram i prawie 9 cm a dziewczynka 😀 mnie się wczoraj wieczorem też wydawało że coś dziwnego poczułam w brzuchu taki jakby dziwny bulk gdzieś głęboko, nigdy nie czułam ruchów więc w sumie nie wiem czy to jest to 🙂Maniuś lubi tę wiadomość
-
michasia-K wrote:Cybex priam,
Ja na pewno nie będę kupować tyle ciuszków, bo z córka miałam za dużo.
Na pewno dostawka do łóżeczka,
Słyszałam, ze bujak babybjorn jest bardzo fajny,
Dobry fotelik samochodowy, nie koniecznie z isofix bo skorupa jest na chwile,
Jakiś komoda z przewijakiem,
Kilka pieluch tetrowych i flanelowych
Koce tego nigdy nie za dużo.
Gratuluję córeczki 🙂👏 -
Ja zamówiłam spodnie z bonprix, wczoraj przyszły i powiem Wam że jestem zadowolona z wykonania i materiałów, zobaczymy jak się będzie nosić.
Co do szpitala to mój lekarz pracuje na Ligocie w Katowicach w uniwersyteckim i pewnie tam będę rodzic, zastanawiam się jeszcze nad łubinową, dużo osób chwali ale mnie bardziej przekonuje ze na Ligocie jest neonatologia i wszystko na miejscu jakby się coś z dzidzia działomartamus lubi tę wiadomość