LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ciągle Was podczytuje ale przez ferie brakowało mi wciąż czasu. U mnie już brzuszek widoczny, dziś 16+5.
Po za migrenami w zasadzie nic mi nie dolega.
Wyszłam z gabinetu przed chwilą.
Dostalam żelazo, bo morfo coraz słabsza, nadal lecę na euthyrox 50.
No i dziś lekarz potwierdził, ze 100% dziewczynka🙂Willsee, Aga0801, akuszerka89, melba, Anett93, Mila88, smoothie, RudaMaruda, L.aura, madzialenaa lubią tę wiadomość
-
Udało mi się dodać suwaczek jak weszłam na ovu! Jupiii, dzięki!❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 21:45
Aga0801, Mila88, MagdaD1405 lubią tę wiadomość
-
Willsee wrote:A ja mam pytanko - może któraś już miała do czynienia. Zastanawiam się nad otulaczem, typu tulik. Myślicie czy on może zastąpić rożek w pierwszych tygodniach życia?
Kupiłam otulacz tego typu.
Chyba nie kupię rozka tym razem w ogóle.
Przy synku użyłam raz, okazał się za mały, bo synek urodził się duży, było mi nie wygodnie go trzymać.
Owijalam go lekkim kocykiem muslinowym.
Teraz szukam też otulacz elastycznych - takich, żeby samemu moc owijać bobasa.
Willsee, Epidrac, smoothie lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:Udało mi się dodać suwaczek jak weszłam na ovu! Jupiii, dzięki!❤️
Fajnie jakby każda z nas miała suwaczki, bo później się zastanawiam który tydzień kto ma 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 08:48
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Wczoraj wieczorem byłam na wizycie. Nadal tydzień do przodu, wg USG 18+2. Wszystko w porządku, mamy 230g chłopaka 😀 no i wreszcie dostałam skierowanie na badania, w sensie takie podstawowe. Wszystkie tu ciągle piszecie o wynikach a ja tylko na początku mialalam robione. No i muszę iść na krzywa ale ciągle jak już mi się wydaję, że jestem zdrowa to jakiś kaszel/katar mi się przypaleta 😒 spróbuje zrobić stopkę ale mi zwykle takie rzeczy nie wychodzą 😅
smoothie, Wrzosowa94, Aga0801, akuszerka89, madzialenaa lubią tę wiadomość
-
Analityczka wrote:Kupiłam otulacz tego typu.
Chyba nie kupię rozka tym razem w ogóle.
Przy synku użyłam raz, okazał się za mały, bo synek urodził się duży, było mi nie wygodnie go trzymać.
Owijalam go lekkim kocykiem muslinowym.
Teraz szukam też otulacz elastycznych - takich, żeby samemu moc owijać bobasa.
O na pewno nie kupię rożka, zbędny wydatek.Nie polecam. Miałam poprzednio, użyłam raz, a potem rozłożony na płasko leżał na przewijaku 😄
Zdecydowanie wolę czuć dziecko, w kocyku bambusowym albo pieluszce muślinowej, zależy od pory roku 🙂
Jeszcze 2 tygodnie do wizyty, a ja ledwo wytrzymuję 😑 -
U nas rożek się sprawdził, dlatego że teściowa i trzy ciotki czuły się pewniej trzymając w rożku. Oba chłopaki urodzeni w zimie, więc teraz nie wiem jak będzie w środku piekła. Bo ponoć tegoroczne lato ma być iście hiszpańskie...
Ja się gotowałam w szpitalu w zimie.. więc. aż mi słabo jak sobie pomyślę co teraz będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 10:31
-
Udało się wstawić suwaczek 😀
I nawet mały skrót ale widzę że już więcej info dodać nie mogę czy wy też tak macie ?Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Wrzosowa94 wrote:Udało się wstawić suwaczek 😀
I nawet mały skrót ale widzę że już więcej info dodać nie mogę czy wy też tak macie ?
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Willsee wrote:Dobra a czy któraś mnie poinstruuje łopatologicznie gdzie dodać w ogóle te stopkę?😂 wiem, ze ktoś już tu to tłumaczył, ale to było ze 100 stron temu 🫠
Wchodzisz w Ustawienia i „Społeczność” 😉 ja wczoraj walczyłam z suwaczkiem😆 tak jak dziewczyny wcześniej pisały, trzeba odpowiedni link (format) skopiować -
Karola :) wrote:Pamiętaj żeby to robić na ovufriend a nie na belly.
Na ovu to wgl nie wiem gdzie i jak to się robi 🙈😂 na belly to jakoś łatwo 🙈 -
AnnaE. wrote:U nas rożek się sprawdził, dlatego że teściowa i trzy ciotki czuły się pewniej trzymając w rożku. Oba chłopaki urodzeni w zimie, więc teraz nie wiem jak będzie w środku piekła. Bo ponoć tegoroczne lato ma być iście hiszpańskie...
Ja się gotowałam w szpitalu w zimie.. więc. aż mi słabo jak sobie pomyślę co teraz będzie.
Nie pocieszyłaś mnie 😜 Miałam nadzieję, że to lato będzie łaskawsze dla nas wszystkich. Ogólnie przy upałach w szpitalu myślałam, że zejdę, bo dodatkowo przez pot też wodę wytrącałam nagromadzoną pod koniec ciąży.
Mi położna powtarzała, że lepiej maluszka przechłodzić niż przegrzać i tego się trzymałam. Zanim zamontowaliśmy klimę w domu Córka była w samym pampersie i tylko przykrywałam ją cienkim otulaczem bambusowym - sprawdzało się cudnie. A na wyjścia zakładałam jej rampersy, mega nam się sprawdzały 🙂 -
Jak jesteśmy w temacie zakupowym to też Was o coś podpytam 😁 Marzy mi się zakup jakiegoś ładniejszego stanika bo ciągle chodzę w sportowych dla wygody. Chciałam kupić z Momtobe, bo nadają się one później do karmienia, ale z racji że to pierwsza ciąża to nie wiem czy jest sens. Jaką z własnego doświadczenia miałyście sytuację z rosnącym biustem i stanikami? Czy lepiej poczekać bo na końcówce ciąży bardziej urosną piersi i nie ma teraz sensu kupować czy jak to zrobić?
-
Aga0801 wrote:Jak jesteśmy w temacie zakupowym to też Was o coś podpytam 😁 Marzy mi się zakup jakiegoś ładniejszego stanika bo ciągle chodzę w sportowych dla wygody. Chciałam kupić z Momtobe, bo nadają się one później do karmienia, ale z racji że to pierwsza ciąża to nie wiem czy jest sens. Jaką z własnego doświadczenia miałyście sytuację z rosnącym biustem i stanikami? Czy lepiej poczekać bo na końcówce ciąży bardziej urosną piersi i nie ma teraz sensu kupować czy jak to zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 15:46
Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Wrzosowa94 wrote:Na ovu to wgl nie wiem gdzie i jak to się robi 🙈😂 na belly to jakoś łatwo 🙈
Wrzosowa94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z powodu niskiej ferrytyna pani doktor zmieniła mi suplement z pueri duo na prengne plusz żelazem. Z powodu niedoczynności przyjmuje również eutyrox 50. Zapomniałam dopytać, jak przyjmować tą pregne, w sensie ile po zażyciu eutyroxu, czy któraś ma podobna sytuację? Jeśli tak bardzo proszę o odpowiedź. U nas dzisiaj okazało się, że z chłopczyka zrobiła się dziewczynka💙💗
Aga0801, madzialenaa lubią tę wiadomość