X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • carolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Hej Dziewczyny i Mamy lipcowe, ja z sierpniówek ale finalnie urodziłam moją córeczkę na koniec lipca 🥰 wątek sierpniowy gdzieś przepadł, i nie wiem gdzie czasem porozmawiać i zapytać, a jako początkująca mama bywam naprawdę zagubiona

3 miesiące tak szybko nam minęły 🥹 pierwszy miesiac był najtrudniejszy, w szpitalu podaliśmy małej mm. Położne oceniły że nie ssie efektywnie a laktacja nie chciała mi się rozkręcić więc dokarmiałam sporo.. Dopiero jak mała nabrała masy i wzmocniła mięśne brzuszka przeszłyśmy na kp z kpi+ raz dziennie butelka mm.
    Mieliśmy pierwsze usg bioderek dopiero w 9 tygodniu ( trwało bardzo krótko, czegos podobno nie było widać) i zalecenia przyjścia na 5 miesięcy na kontrolę USG, wiec tylko 2 razy na nfz

Chciałam zapytać jak ubieracie do snu swoje dzieciątka po 3 mies? Moja do tej pory spala raczej w spiworku bez rękawów, jednak wyrosła i teraz śpi w body na długi rękaw+ pajacyk+ kocyk do pasa. Niestety mimo wetkniwcia kocyka pod materacyk budzę się często sprawdzić czy tym kocykiem się nie nakryła 😬 macie do polecenia jakieś śpiworki?
    Moja córka najlepiej sypiała w pajacu i rożku, ale rożek już robi się trochę przymały, więc śpi na zmianę w śpiworku bawełnianym 1 TOG + body bez rękawków + pajac, albo śpiworek muślinowy 1.5 TOG + pajac.
    Czekam teraz na śpiworek 2,5 TOG na zimę.

Moja córka raczej z zimnolubnych, choć w śpiworku 1 tog i pajacu było jej już chyba chłodno na noc.

W sypialni aktualnie 22 stopnie.

'92 🫶🏻🧔🏼‍♂️'89

🌸
    1cs 😱
    16.11.24 (4+2) - ⏸️beta - 39,4 🤰🏼
    28.11.24 (6+0) - pierwsza wizyta - pęcherzyk 🥹
    13.12.24 (8+1) - jest serduszko ❤️ CRL 1,42cm.
    20.01.25 (13+4) - I prenatalne - 1:365 ryzyko ZD 💔
    31.01.25 (15+1) - wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷 🧬
    06.03.25 (20+0) - połówkowe - 336g maleństwa. Czekamy na zamknięcie się VSD 💕
    15.05.25 (30+0) - III prenatalne - 1569g 👣 VSD się zamyka 🥹
    11.06.25 (33+6) - 2460g Akrobatki 🍭
    11.07.25 (38+1) - 13:44 nasz skarb jest z nami 🩷🥹
    ⚖️ 3280g
    📏53cm
    ❤️ 10/10

age.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ