Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Papużka150 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2025, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystkie spędziłyście super Mikołajki 🎅🏻🎁

Dziewczyny, które karmią mlekiem AR, jakich butelek używacie?
    Pediatra zaleciła zmianę mleka bo bardzo ulewa i zbyt wolno przybiera na wadze, kupiłam mleko a teraz się okazało, ze nie da się go zjeść z butelek, które mamy i jest ryk. Jakieś szybsze przepływy, czy konkretne butle będą lepsze?
    Na 4.5 miesiąca nasz dzieciak ma drugiego zęba, nie spodziewałam się, ze to tak szybko będzie szło 🥺

• Kamax9 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papużka150 wrote:
    Mam nadzieję, że wszystkie spędziłyście super Mikołajki 🎅🏻🎁

Dziewczyny, które karmią mlekiem AR, jakich butelek używacie?
    Pediatra zaleciła zmianę mleka bo bardzo ulewa i zbyt wolno przybiera na wadze, kupiłam mleko a teraz się okazało, ze nie da się go zjeść z butelek, które mamy i jest ryk. Jakieś szybsze przepływy, czy konkretne butle będą lepsze?
    Na 4.5 miesiąca nasz dzieciak ma drugiego zęba, nie spodziewałam się, ze to tak szybko będzie szło 🥺
    Vincent pil Nan Ar z Lansinoh przeplyw M, dawal rade uciągnąć

Papużka150 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    Spełnionym jesteś marzeniem, Synku 💙
    age.png
  • Papużka150 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2025, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamax,
    To chyba domówię , nie wiem jakie mamy smoczki w lansinoh, ale nie idzie mu.
    Sprawdzałam na większym przepływie z MAM, leci ale za to nie chce pić. Próbowałam mu łyżeczką podawać żeby chociaż trochę tego zjadł, to się tak krzywił, że szok
    Też mamy Nan AR
    No nic, będę próbować dalej 💪🏻 ewent. Inne mleczko AR spróbujemy

• carolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2025, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba wjeżdża skok, bo od dwóch/trzech dni jest problem położyć małą na drzemkę + bardzo marudzi, co jej się raczej nie zdarza.

No i u nas też jeszcze nie ma obrotu na brzuszek, ale wiem że jest jeszcze czas, więc staram się nie panikować. ☺️

Jak wasze przygotowania do pierwszych świąt z maluchami?

'92 🫶🏻🧔🏼‍♂️'89

🌸
    1cs 😱
    16.11.24 (4+2) - ⏸️beta - 39,4 🤰🏼
    28.11.24 (6+0) - pierwsza wizyta - pęcherzyk 🥹
    13.12.24 (8+1) - jest serduszko ❤️ CRL 1,42cm.
    20.01.25 (13+4) - I prenatalne - 1:365 ryzyko ZD 💔
    31.01.25 (15+1) - wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷 🧬
    06.03.25 (20+0) - połówkowe - 336g maleństwa. Czekamy na zamknięcie się VSD 💕
    15.05.25 (30+0) - III prenatalne - 1569g 👣 VSD się zamyka 🥹
    11.06.25 (33+6) - 2460g Akrobatki 🍭
    11.07.25 (38+1) - 13:44 nasz skarb jest z nami 🩷🥹
    ⚖️ 3280g
    📏53cm
    ❤️ 10/10

age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2025, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papużka150 wrote:
    Dzięki Kamax,
    To chyba domówię , nie wiem jakie mamy smoczki w lansinoh, ale nie idzie mu.
    Sprawdzałam na większym przepływie z MAM, leci ale za to nie chce pić. Próbowałam mu łyżeczką podawać żeby chociaż trochę tego zjadł, to się tak krzywił, że szok
    Też mamy Nan AR
    No nic, będę próbować dalej 💪🏻 ewent. Inne mleczko AR spróbujemy
    Z butelki MAM tez pil czasem do mleczko ale na tym przepływie "2" .
    Powodzenia, możesz ew. spróbować dodawać zageszczacz Nutriton do zwykłego MM. Moze bedzie bardziej smakować no i na plus ze tam możesz manewrować gęstością w razie gdyby jakies zaparcia sie pojawiły. Chociaż u nas na tym NAN byly bezproblemowo z tym ze i tak po czasie chlustał

Starania od 06.2022

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    age.png
  • Lileepi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolka wrote:
    U nas chyba wjeżdża skok, bo od dwóch/trzech dni jest problem położyć małą na drzemkę + bardzo marudzi, co jej się raczej nie zdarza.

No i u nas też jeszcze nie ma obrotu na brzuszek, ale wiem że jest jeszcze czas, więc staram się nie panikować. ☺️

Jak wasze przygotowania do pierwszych świąt z maluchami?
    My w tym roku pierwszy raz mamy choinke już wczesniej. Mały jast nią strasznie podjarany, tak samo jak swiatełkami snieżynkami które mamy na oknie, inne dekoracje go nie interesują 😅 zaliczyliśmy Wrocławski jarmark, byliśmy na pięknej świątecznej sesji zdjęciowej. W tym tygodniu w planach upieczenie pierniczków. Od początku grudnia słuchamy i śpiewamy dziecięce świąteczne piosenki (taki powrót do dzieciństwa dla mnie 😊). Z prezentami nie szalejemy, od nas dostanie krzesełko do karmienia, miseczki, kubeczki itd, od jedenj babci dostanie duży kojec. Raczej stawiamy na praktyczne prezenty, a i tak mamy mase zabawek którym się tak naprawde nie bawi. Jeszcze przed świętami nasza rodzinka powiekszy się o kolejnego lokatora 🐕. Teraz to już będzie 2+2+2 😆 te święta bądą zdecydowanie cudowne i wyjątkowe 🎄😍

Papużka150, carolka lubią tę wiadomość

👧35 🧑35 🧒15 (2011) 👶 (2025)

🧒Piotr
    🗓22 styczeń 2011 (37+2)
    ⏰️20:30
    ⚖️3000g
    📏53cm

👶Aleksander
    🗓17 lipiec 2025 (38+2)
    ⏰️1:50
    ⚖️3520g
    📏55cm
  • carolka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    My w tym roku pierwszy raz mamy choinke już wczesniej. Mały jast nią strasznie podjarany, tak samo jak swiatełkami snieżynkami które mamy na oknie, inne dekoracje go nie interesują 😅 zaliczyliśmy Wrocławski jarmark, byliśmy na pięknej świątecznej sesji zdjęciowej. W tym tygodniu w planach upieczenie pierniczków. Od początku grudnia słuchamy i śpiewamy dziecięce świąteczne piosenki (taki powrót do dzieciństwa dla mnie 😊). Z prezentami nie szalejemy, od nas dostanie krzesełko do karmienia, miseczki, kubeczki itd, od jedenj babci dostanie duży kojec. Raczej stawiamy na praktyczne prezenty, a i tak mamy mase zabawek którym się tak naprawde nie bawi. Jeszcze przed świętami nasza rodzinka powiekszy się o kolejnego lokatora 🐕. Teraz to już będzie 2+2+2 😆 te święta bądą zdecydowanie cudowne i wyjątkowe 🎄😍
    Cudownie 🥰
    I w sumie bardzo podobnie jak u nas - świąteczne piosenki lecą non stop. Krzesełko do karmienia już kupiliśmy i też je traktujemy jako prezent świąteczny 😀 choć pewnie jeszcze jakiś drobiazg wpadnie.
    Choinkę mamy od soboty, mała była zainteresowana, lubi też patrzeć na światełka.
    Dzisiaj przyszła drewniana zawieszka z napisem „Moje pierwsze święta”, bardzo wzrusza mnie ten czas 🥹

Jakiego psiaka macie? ☺️

'92 🫶🏻🧔🏼‍♂️'89

🌸
    1cs 😱
    16.11.24 (4+2) - ⏸️beta - 39,4 🤰🏼
    28.11.24 (6+0) - pierwsza wizyta - pęcherzyk 🥹
    13.12.24 (8+1) - jest serduszko ❤️ CRL 1,42cm.
    20.01.25 (13+4) - I prenatalne - 1:365 ryzyko ZD 💔
    31.01.25 (15+1) - wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷 🧬
    06.03.25 (20+0) - połówkowe - 336g maleństwa. Czekamy na zamknięcie się VSD 💕
    15.05.25 (30+0) - III prenatalne - 1569g 👣 VSD się zamyka 🥹
    11.06.25 (33+6) - 2460g Akrobatki 🍭
    11.07.25 (38+1) - 13:44 nasz skarb jest z nami 🩷🥹
    ⚖️ 3280g
    📏53cm
    ❤️ 10/10

age.png
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u któregoś z Waszych dzieciaczków wykryto szmery nad sercem?😔

age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja wrote:
    Czy u któregoś z Waszych dzieciaczków wykryto szmery nad sercem?😔
    Tak, moj Vini ma. Byliśmy na echo i mial dziurke niezrosnieta jeszcze jakas. W styczniu idziemy na kontrole i mam nadzieje, ze juz bedzie oki

Starania od 06.2022

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    age.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja z tego co słyszę jest to dość powszechne, chyb u nas na grupie kros jeszcze miał. Podobnie ma się rzecz z ubytkami.

Miło czytać o waszych świątecznych przygotowaniach. Ja również cieszę się na te święta. W tym roku czuje wreszcie, że nasza rodzina jest pełna, że tak właśnie miało być. Choinkę zdobią prace dzieci, a pod nią będzie masa prezentów, bo dzieci jest trójka 🥰 Marcel będzie czytał Biblię, A Laura zaśpiewa kolędę.

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie zdążę już tu zajrzeć do świąt dlatego życzę wam i waszym rodzinom spokoju, zdrowia i radości, aby te pierwsze święta z naszymi bobasami zostały nam już ba zawsze w sercach 🥰🎄🎁

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka co tam jak tam u wszystkich słychać? Mam nadzieję ze wszystkim szykują się piękne spokojne święta 🤞

My jesteśmy w Polsce od 2 tyg, zaliczyliśmy też w międzyczasie 3 dniowy wyjazd do Laponii z którego wróciliśmy wczoraj i święta będziemy spędzać z rodziną męża w Poznaniu.

Letycja u nas jest już od życia plodowego stwierdzona wada serduszka (ASD). Co 3 mies mamy echo serduszka i czekamy aż się samo zamknie.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    U nas regres snu trwa już prawie miesiąc. Mała budzi się w nocy dosłownie co 30-40-60 min... Nie może zasnąć z powrotem... Masakra. Jesteśmy wykończeni... Jeszcze dwulatka też ma swoje pobudki. Przetrwać przetrwać ...
    Bardzo współczuję i mam nadzieję że już jest trochę lepiej 🙏🤞
    Ja niestety Lei życie bym podsumowała jako jeden wielki regres snu 🥴🙈 jak ma dobrą nockę to śpi po 2-3h. Standardem jednak jest pierwszy odcinek 2-3h a później pobudki co 1-1,5h. Jestem w szoku ze się już do tego jakoś przyzwyczaiłam i nie dobija mnie to już tak bardzo jak kiedyś

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to dla mnie obowiązkowo meningokoki... Lea już zaliczyła zapalenie opon mózgowych zanim zdążyliśmy ją zaszczepić i teraz na 6 i 12 miesięcy musimy mieć badanie słuchu w śnie przeprowadzone bo niestety nawrt do roku dziecko moze stracić sluch.
    Pierwsza dawkę na meningo już dostała na koniec października

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Milka676 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2025, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 3 dni mat tragiczne noce - wjechało ząbkowanie na całego, mam nadzieję że w końcu te zęby się wyrżną, bo my nie byliśmy na to przygotowaniu. Regres snu zaliczył, ale u nas to nie był trudny etap; owszem, dużo dodatkowych pobudek, ale nigdy nie było czegoś takiego, że nie mógł zasnąć - gdy się przyszło, pogłaskało, dało smoczek to zasypiał momentalnie. Teraz się meczy strasznie, zel na ząbkowanie nie pomaga, już druga noc z rzędu podaliśmy paracetamol. My żyliśmy wcześniej z maksymalną higieną snu, po okresie noworodkowym mieliśmy jedną pobudkę o tej samej porze przed długi czas, czasem wcale, potem to stało się mega nieprzewidywalne, ale teraz to chodzimy jak zombie 😅 drzemki w ciągu dnia to też jest taka walka. A to wszystko się zbiega z okresem świątecznym eh

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka676 wrote:
    My od 3 dni mat tragiczne noce - wjechało ząbkowanie na całego, mam nadzieję że w końcu te zęby się wyrżną, bo my nie byliśmy na to przygotowaniu. Regres snu zaliczył, ale u nas to nie był trudny etap; owszem, dużo dodatkowych pobudek, ale nigdy nie było czegoś takiego, że nie mógł zasnąć - gdy się przyszło, pogłaskało, dało smoczek to zasypiał momentalnie. Teraz się meczy strasznie, zel na ząbkowanie nie pomaga, już druga noc z rzędu podaliśmy paracetamol. My żyliśmy wcześniej z maksymalną higieną snu, po okresie noworodkowym mieliśmy jedną pobudkę o tej samej porze przed długi czas, czasem wcale, potem to stało się mega nieprzewidywalne, ale teraz to chodzimy jak zombie 😅 drzemki w ciągu dnia to też jest taka walka. A to wszystko się zbiega z okresem świątecznym eh
    U nas też zęby na całego. Młody robi takie dramaty, że ho ho. Nocki jeszcze w miarę, ale w dzień ciagle jęczy i marudzi. Tylko zimny gryzak daje chwilowa ulgę, a tak to ani żel ani przeciwbólowe zbytnio nie pomagają. Tak jest od tygodnia, ale od wczoraj jest w ogóle dramatycznie. Jestem ciekawa ile to jeszcze potrwa 🫣

Życzę wam i waszym bobaskom zdrowych i spokojnych świąt!

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • Milka676 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2025, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie podzielić się jakie akcesoria kupujecie dla swoich bobasów do rd? Ja właśnie przymierzam się do zakupów, narazie kupiłam krzesełko, zdecydowałam się na Bebe Confort Timba. Teraz zastanawiam się nad naczyniami, śliniakami itd. Może macie jakieś polecajki?

age.png
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka676 wrote:
    Dziewczyny czy możecie podzielić się jakie akcesoria kupujecie dla swoich bobasów do rd? Ja właśnie przymierzam się do zakupów, narazie kupiłam krzesełko, zdecydowałam się na Bebe Confort Timba. Teraz zastanawiam się nad naczyniami, śliniakami itd. Może macie jakieś polecajki?

Jeśli chodzi o sliniaki to na razie mam jakies no name, ale znajoma polecala z moon bloom, podobno super jakosc, wiec planuje zakupic fartuszek od nich. Do picia kupilam kubek lovi genius i bbox, zobaczymy czy z ktoryms sie polubi moj dzieć. Łyzeczki z rossmana te po 3 pakowane, takie polecali na zaufaj poloznej. A talerzyki to takie silikonowe z przyssawka mam.

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2025, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    U nas też zęby na całego. Młody robi takie dramaty, że ho ho. Nocki jeszcze w miarę, ale w dzień ciagle jęczy i marudzi. Tylko zimny gryzak daje chwilowa ulgę, a tak to ani żel ani przeciwbólowe zbytnio nie pomagają. Tak jest od tygodnia, ale od wczoraj jest w ogóle dramatycznie. Jestem ciekawa ile to jeszcze potrwa 🫣

Życzę wam i waszym bobaskom zdrowych i spokojnych świąt!

U nas dokladnie to samo... mysle ze to jeszcze potrwa bo nie widze zeby sie przebijaly jakies..

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png
  • Milka676 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2025, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniulkA wrote:
    Jeśli chodzi o sliniaki to na razie mam jakies no name, ale znajoma polecala z moon bloom, podobno super jakosc, wiec planuje zakupic fartuszek od nich. Do picia kupilam kubek lovi genius i bbox, zobaczymy czy z ktoryms sie polubi moj dzieć. Łyzeczki z rossmana te po 3 pakowane, takie polecali na zaufaj poloznej. A talerzyki to takie silikonowe z przyssawka mam.

A z jakiej firmy macie talerzyki z przyssawką?

age.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ