LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, nieśmiało chciałabym do Was dołączyć. Mój termin z kalkulatora to 8 lipca 😊
Betę badałam tylko wczoraj czyli 15 dpo-310,48.Mam zamiar powtórzyć w poniedziałek i we wtorek. Dzisiaj jest mój 35 dzień cyklu. Od kilku dni doskwierają mi uderzenia gorąca 😅 i nie jest to fajne, a to dopiero początek. Trochę się boję co może później być 🙄
Wizytę u lekarza na nfz mam dopiero na 22.11,ale się zastanawiam czy nie iść wcześniej podejrzeć co się tam dzieje 😊Vilka, Sanana, Maniaaa., Lusia90, Elena20, framtid, Galaxis lubią tę wiadomość
-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Sanana wrote:Ciążowanie jesienią i zimą jest pod tym względem trudne większe ryzyko złapania infekcji
Sanana, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Plusem zajścia w ciążę teraz jest to że wiosną i latem nie będziemy musiały z brzuchami się schylać żeby zapiąć zimowe buty i męczyć się z kurtkami szalikami itd😁 zwiewna sukienka klapeczki i gotowa do wyjścia. Już to przerabiałam w pierwszej ciąży
Sanana, Lusia90, Nieprzejrzysta, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
Oj tak, i z dzidzią spokojnie na spacer będzie można wyjść 😊
Lusia90 lubi tę wiadomość
-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Moja pierwsza córka jest z sierpnia, więc tak, to był plus, żeby nie zapinać wielkiego brzuszka w zimowe kurtki i żeby latać w sukieneczkach latem, ale minus był taki, że w 38tc było po 32 stopnie i nie wychodziłam z domu, tylko siedziałam w bieliźnie przy wiatraku 🤣
Nie przejmujcie się brakiem dolegliwości, wręcz przeciwnie trzeba się cieszyć 😄 ja w pierwszej ciąży miałam lekkie mdłości 6-9tc, ale zero wymiotów i ogólnie ciąża była bardzo przyjemna, nic mi nie doskwierało 😊 więc nie zawsze musi być źle. Ludzie lubi straszyć ciążą i połogiem, że źle i masakra, a wcale tak nie musi być ❤️rolka355 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , nie chce nic zapeszać ale chyba do was dolączam 😉świeży transwer po drugim ivf , 31 dzień cyklu, test z moczu bardzo wyraźny 🥰 ostatnia bhcg z 31.10 to 240 , jutro jadę zrobić kolejna😉 kalkulator pokazuje, że maleństwo pojawi się 9 lipca❤️ proszę trzymajcie za nas kciuki 😊 z mężem powtarzamy sobie, że do trzech razy sztuka więc teraz już musi nam się udać 😊
Lusia90, Chmurka4, Nieprzejrzysta, Pokahontaz26, Maniaaa., rolka355, Sanana, framtid, Galaxis, TaKayaJa lubią tę wiadomość
-
Meggi5991 wrote:Cześć dziewczyny , nie chce nic zapeszać ale chyba do was dolączam 😉świeży transwer po drugim ivf , 31 dzień cyklu, test z moczu bardzo wyraźny 🥰 ostatnia bhcg z 31.10 to 240 , jutro jadę zrobić kolejna😉 kalkulator pokazuje, że maleństwo pojawi się 9 lipca❤️ proszę trzymajcie za nas kciuki 😊 z mężem powtarzamy sobie, że do trzech razy sztuka więc teraz już musi nam się udać 😊
Meggi5991 lubi tę wiadomość
-
Lusia90 wrote:W takim razie mocno trzymam kciuki za waszą trójkę Meggi ✊🏻🫶
-
Hej dziewczyny, witam się z Wami i ja. Dziecko nr 3, mam w domu 8 latka i 3 latkę. Od wczoraj pozytywne testy, jestem 11 dpo 🙂 tak bardzo chciałam mieć dziecko latem i udało się! Poprzednia dwójka jest zimowa. To był nasz drugi cykl starań
Gratuluje przyszłym lipcowym mamusiom.
Meggi ja w ciąży z córką też miałam okropne bóle głowy niestety nie pomagało nic... starałam się jak najwięcej drzemać w ciągu dnia żeby to po prostu wyleżeć , ale pracowałam i było z tym ciężko. Do kiedy macie zamiar chodzić do pracy?
Mój termin to 15 lipca 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2024, 15:53
Maniaaa., Pokahontaz26, Sanana, framtid, Galaxis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój termin to 3.07 i szczerze ostatnio mnie tak stresowała i dobijała moja praca, że poszłabym na zwolnienie od razu. Boję się jednak, że to za szybko i ciaza może się nie utrzymać czy cos i będę wracać z podkulonym ogonem. Z drugiej strony ja mieszkam tez w mega małym miasteczku także wystarczy, że ktoś zobaczy dwa razy w kolejce do gin i już polecą plotki. Sama nie wiem co robić 😭.
Begginer, Lusia90 lubią tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Mój termin to 3.07 i szczerze ostatnio mnie tak stresowała i dobijała moja praca, że poszłabym na zwolnienie od razu. Boję się jednak, że to za szybko i ciaza może się nie utrzymać czy cos i będę wracać z podkulonym ogonem. Z drugiej strony ja mieszkam tez w mega małym miasteczku także wystarczy, że ktoś zobaczy dwa razy w kolejce do gin i już polecą plotki. Sama nie wiem co robić 😭.
Powiem Ci że ja też się zastanawiam nad l4, bo w pracy masakra. W sumie aż jestem w szoku że zaszłam przez te stresy! 😤
Natomiast nie będę chyba miała żadnych skrupułów, żeby wziąć - chociaż wiem że wiąże się to z powiedzeniem w pracy o ciąży… 🫣
Znam Twój dylemat 😖29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
Kolejna wizyta 3.01.2025 prenatalne 🏥
-
nick nieaktualnyBegginer wrote:Powiem Ci że ja też się zastanawiam nad l4, bo w pracy masakra. W sumie aż jestem w szoku że zaszłam przez te stresy! 😤
Natomiast nie będę chyba miała żadnych skrupułów, żeby wziąć - chociaż wiem że wiąże się to z powiedzeniem w pracy o ciąży… 🫣
Znam Twój dylemat 😖
A myślisz że na mocny stres w pracy dostanę zwolnienie juz od 6go tygodnia? -
nick nieaktualnyBegginer wrote:Powiem Ci że ja też się zastanawiam nad l4, bo w pracy masakra. W sumie aż jestem w szoku że zaszłam przez te stresy! 😤
Znam Twój dylemat 😖
A myślisz że na mocny stres w pracy dostanę zwolnienie juz od 6go tygodnia? -
Begginer wrote:Powiem Ci że ja też się zastanawiam nad l4, bo w pracy masakra. W sumie aż jestem w szoku że zaszłam przez te stresy! 😤
Znam Twój dylemat 😖 -
Dziewczyny, co na bolące gardło dla nas?
-
rolka355 wrote:A myślisz że na mocny stres w pracy dostanę zwolnienie juz od 6go tygodnia?
Teraz niestety muszę przeciepac jakoś bo mam umowę do 30.11. Więc szkoda by było! A tak na 3 lata dostanę.
Poza tym boje sie że pójdę na l4 już , umowy nie przedłuża, tyle co do porodu a nie daj boze znowu skończy się jak ostatnio to nie miałabym gdzie wrócić .
Najgorsze że pracuje w piekarni więc muszę jakoś delikatnie się obchodzić z ciaganiem skrzynek. Ale powoli jakos daje radę. Aby było tylko wszystko ok tym razem proszę Boga[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
rolka355 wrote:A myślisz że na mocny stres w pracy dostanę zwolnienie juz od 6go tygodnia?
Wszystko zależy od ginekologa, ale jeśli jest to silny stres to pamiętajmy że zawsze jest psychiatra, a jeśli jest potwierdzona ciąża to nie ma znaczenia od kogo się ma l4 i tak się to liczy jako zwolnienie ciążowe.
Trochę mi się wydaje że wtedy jestemy nie tylko za siebie odpowiedzialne i to nie jest iście na l4 „bo mi się nie chce pracować” ..
Natomiast ekspertem nie jestem ponieważ to moja pierwsza ciąża. A też mi się inaczej mówi ponieważ pracuje na czas nieokreślony i w państwówce 🙂↕️29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
-
Cześć dziewczyny,
moja córka normalnie chodzi do przedszkola 😉 Szczerze mówiąc prędzej ja coś przyniosę z biura (bo ludzie zamiast zostać na zdalce albo wziąć L4 to do pracy przychodzą) niż ona z tego przedszkola 😅
Ja raczej biorę L4 od razu. Z wielu względów. Potrzebuję odpoczynku, potrzebuję zadbać o siebie. Chciałabym też więcej czasu poświęcić córce.
W pierwszej ciąży poszłam na L4 trochę później i tak nikt tego nie docenił.
Dla pracodawcy bez różnicy, czy pójdziecie po 2 czy 5 miesiącach. I tak pierwszy miesiąc płaci pracodawca, potem za L4 płaci ZUS.
Chyba, że jesteście mega potrzebne i niezastępowalne. Albo zwyczajnie macie spokojną pracę i same chcecie 😉
Gdyby moja praca była spokojna to zostałabym dłużej. Niestety jest mega stresująca.Begginer, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Elena20 wrote:Gdyby moja praca była spokojna to zostałabym dłużej. Niestety jest mega stresująca.
Już jesteś na L4 czy czekasz do wizyty? 😃29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
-
Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, umowa na czas nieokreślony. Praca w spedycji, stresujaca. Wiecie co dostałam jak wróciłam? Wypowiedzenie...
Teraz pracuje w ZUS-ie , mam zamiar popracować do 10-12 tc, na pewno nie dłużej.Begginer lubi tę wiadomość