LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co czytam to robienie pappa nie ma sensu bo to tylko statystki, lepiej dołożyć i od razu zrobić nifty i mieć pełną jasność.
Sanana, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0,83cm CRL, 125 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Omega Med Optima, Clexane 0,2
[/url] -
Optymistka90 wrote:My jesteśmy 8 lat po ślubie i po 8 latach starań. Tak mniej więcej po 4-5 latach już nikt nie pytał kiedy dziecko - chyba myśleli że się nie doczekają 😂
-
Meeegy91 wrote:Dlatego zastanawiam się czy nie napisać do lekarza...
Jestem na innym forum, tam dziewczyny co chwile biegają na USG no może to też już przesada, bo nie wiem czy to takie dobre co tydzień tam grzebać
Ale przynajmniej są spokojne.. Sama nie wiem, z dnia na dzień mówię, dobra poczekam do jutra, może wróci ból. Mam wrażenie , że już w ogóle nabrzmiale nie są... Psychiatryk wita, ktoś ze mną idzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 13:17
-
tygrysek7773 wrote:No wybiorę to co mam i taki mam zamiar, bo ciężko żyć.
Meegy nie masz detektora ? Już by pewnie złapało bicie serca.Róża11, Sanana, Lusia90, rolka355, ConteBis, Optymistka90 lubią tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
My powiedzieliśmy rodzicom, rodzeństwu i dwójce najlepszych przyjaciół. Reszcie powiemy w święta, bo 23.12 mam wizytę, a wszyscy jak co roku do nas zjeżdżają na kolację. To akurat będzie 10+0 według ostatniego USG. Mój szef to już całej firmie ogłosił nie pytając mnie o zdanie... ale to taki pozytywny wariat jest, więc wybaczam.
Ogólnie mnie cycki nadal bolą, ale dużo mniej. I często brzuch mnie pobolewa trochę okresowo, ale nie do końca w taki sam sposób. Od czasu do czasu mam brązowe plamienie, ale dosłownie trochę, więc staram się nie martwić. Lekarz nic mi na to nie przepisał, a ma teraz urlop, więc muszę być cierpliwa i dobrej myśli.
-
cherrybloom wrote:Cześć, miłej niedzieli 🌷
Współczuję bóli żołądka...
Dziewczyny, które będą w święta w 8-10 tyg ciąży, czy zamierzacie już informować rodzinę o ciąży?
U mnie to będzie akurat początek 10tc i rodzicom powiemy na pewno. Jednak nie wiem jak to rozegrać z dziadkami, ciociami itp.
Wcześniej nie chciałam mówic szybciej niż 12tc, ale przez to, że wypadają Święta to jest też okazją do podzielenia się tą informacją. -
Dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienie różowe podczas stosunku? Niby mam świadomość że to może być nic złego, po prostu jakieś naczynko pękło ale i tak jakiś stresik to spowodowało.
My narazie nikomu nie powiedzieliśmy, powiemy najbliższej rodzinie (rodzice, babcia, teściowe) w święta. Z ogłaszaniem reszcie świata pewnie się wstrzymamy do nifty i 1 prenatalnych -
U mnie wiedzą najbliżsi znajomi, w święta dowie się rodzina o ile będą mieli o czym bo od kilku dni mam złe przeczucia... niby nie plamie ani nic ale jakoś nie czuje ze jestem w ciąży 😢👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144ud/min
7.01 wizyta
8.01 wizyta nfz
17.01 prenatalne
WG USG
Wg OM -
Róża11 wrote:A do mnie lekarka, że nie wygna mnie, ale czy nie lepiej by było chodzić raz w miesiącu na wizyte, że za często jestem te raz na 2-3 tygodnie, że oczywiście mnie nie wygoni, ale ze jak jest wszystko dobrze to można rzadziej... co ile chodzicie dziewczyny? Myślicie, że trochę przesadzam? Nie mam takiego rozeznania, bo wiadomo mama to już x lat temu chodziła, to wiecie co ile kiedyś usg robili, a tak, to nie mam kogo przypytać
Max raz w miesiącu i tak najważniejsze badanie to 12 tc i połówkowe, USG co dwa tygodnie nic nie nie zmieniRóża11 lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:My tydzień temu powiedzieliśmy teściom, był to 8 tydzień ciąży. Musieliśmy wcześniej ze względu na sytuację, ale poprosiliśmy żeby nikomu nie mówili (niestety do końca się tego nie trzymali) Zresztą mieszkamy obok siebie i od dłuższego czasu się u nich nie pokazywałam 🙈
W tym tygodniu chcemy powiedzieć mojej rodzinie, ale to jak będziemy po wizycie. Bo jednak wolę mieć pewność, że jest okey. To będzie 10 tydzień. I myślę, że już będziemy powiadamiać każdych, bo dużo bliskich osób mieszka koło siebie i wolę, żeby dowiedzieli się od nas niż od innych 🙄
A co do prenatalnych, to długo się czeka na termin? Pewnie dostanę dopiero w tym tygodniu skierowanie i będę mieć niecałe 4 tygodnie, żeby to zrealizować. A są jeszcze święta i terminy mogą się uszczuplić.
U mnie na NFZ już nigdzie nie ma terminów a dzwoniłam tydzień temu.. myślę że możesz umówić się bez skierowania im wcześniej tym lepiej -
Gosiaczek od 10tc zawsze udawało mi się wyłapać, trzeba pamiętać żeby łapać nie za wysoko, dosłownie na linii włosów łonowych i da radę 😅 mnie z kolei detektor bardzo uspokajał, potem super słychać czkawkę i jak bąbel się przemieszcza, ,,bul bul" i uciekł 😅🥰 na drugą stronę
Praskovia lubi tę wiadomość
-
myszka1991 wrote:Dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienie różowe podczas stosunku? Niby mam świadomość że to może być nic złego, po prostu jakieś naczynko pękło ale i tak jakiś stresik to spowodowało.
My narazie nikomu nie powiedzieliśmy, powiemy najbliższej rodzinie (rodzice, babcia, teściowe) w święta. Z ogłaszaniem reszcie świata pewnie się wstrzymamy do nifty i 1 prenatalnych
Ja miałam lekkie ale to po prostu jakby otarcie nawet a nie plamienie ze względu właśnie na ukrwienie większe -
nick nieaktualnyJa robię nifty 10+4 i jest to tylko krew. A pappa robię 13+5 na nfz.
Detektora nie kupuję, bo jeśli nie usłyszę tętna to co? Przecież i tak nic Ci na to nie poradzą na tym etapie ciąży. Rozumiem to pod koniec, kiedy faktycznie można zrobić nagłą cesarkę i dzidzię uratować.
Co do seksu to przez krwiaka mamy zakaz.
Dzisiaj znów plamię na brązowo, także koleżanki plamiące pocieszacie mnie,że nie jestem sama. 😉
Truśka lubi tę wiadomość
-
Ann12 wrote:Z tego co czytam to robienie pappa nie ma sensu bo to tylko statystki, lepiej dołożyć i od razu zrobić nifty i mieć pełną jasność.
rolka355 lubi tę wiadomość
-
U nas wie już cała rodzina, wiedzieli, że się staramy a mój mąż jest w gorącej wodzie kąpany 😆 powiedzial też swoim kolegom z pracy. Ja powiedziałam swojemu kierownikowi bo przez to zmieni się trochę mój zakres pracy (pracuje na terenie zakladow chemicznych) ale on jeszcze nie rozpowiedział chyba nikomu, ostatnio się tylko podsmial przy innych, że na wigilii firmowej znowu nie będę piła alko to mogą się na mnie czaić jako kierowcę 😆
Co do wizyt, ja się zapisuje tak jak dr mi karze, tzn pytam go po prostu kiedy mam przyjść, patrzy w kalendarz, liczy tc i wskazuje date.
-
Ja robie USG i papa ale dlatego ze jest na NFZ a nad nifty się zastanawiam. Prenatalne mam 15.01 czyli w 12+5 i nie wiem czy zrobić nifty te 2 tyg wcześniej czy czekać do wyników prenatalnych i ewentualnie wtedy robić.
O matko, od 12 spałam. Teraz się obudziłam i najchętniej znów bym poszła spać. Jakaś masakra dziś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 15:21
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Optymistka90 wrote:Ja robie USG i papa ale dlatego ze jest na NFZ a nad nifty się zastanawiam. Prenatalne mam 15.01 czyli w 12+5 i nie wiem czy zrobić nifty te 2 tyg wcześniej czy czekać do wyników prenatalnych i ewentualnie wtedy robić.
-
ConteBis wrote:A na nifty jest jakiś określony termin?👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
rolka355 wrote:Ja robię nifty 10+4 i jest to tylko krew. A pappa robię 13+5 na nfz.
Detektora nie kupuję, bo jeśli nie usłyszę tętna to co? Przecież i tak nic Ci na to nie poradzą na tym etapie ciąży. Rozumiem to pod koniec, kiedy faktycznie można zrobić nagłą cesarkę i dzidzię uratować.
Co do seksu to przez krwiaka mamy zakaz.
Dzisiaj znów plamię na brązowo, także koleżanki plamiące pocieszacie mnie,że nie jestem sama. 😉
U nas też zakaz seksu przez krwiaka.
Ale niestety po miesiącu przyznaje że jest bardzo ciężko. I dzisiaj nas trochę poniosło… i niestety ale pojawiła się krew.
🩸
Teraz leżę załamana i pluje sobie w brodę jaki ten człowiek jest bezmyślny…
Zbyt mało jej i nie będę robić z siebie wariatki i jechać na IP, ale chłopu już powiedziałam że ma zakaz zbliżania się do mnie. To było skrajnie nieodpowiedzialne z mojej strony. Mam nadzieję że przejdzie, już zakładałam tylko wkładkę i było czysto