LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Optymistka90 wrote:Od 10 tygodnia. A czy jest górna granica to nie wiem. Chyba nie.
-
nick nieaktualnyOptymistka90 wrote:Ja robie USG i papa ale dlatego ze jest na NFZ a nad nifty się zastanawiam. Prenatalne mam 15.01 czyli w 12+5 i nie wiem czy zrobić nifty te 2 tyg wcześniej czy czekać do wyników prenatalnych i ewentualnie wtedy robić.
O matko, od 12 spałam. Teraz się obudziłam i najchętniej znów bym poszła spać. Jakaś masakra dziś.
Jeśli dobrze widzę i masz ciaże z IVF to zarodek pewnie był badany genetycznie czy wszystko ok. Chyba bez sensu płacić. Dopytaj w klinice -
rolka355 wrote:Jeśli dobrze widzę i masz ciaże z IVF to zarodek pewnie był badany genetycznie czy wszystko ok. Chyba bez sensu płacić. Dopytaj w klinice👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
U mnie wiedzą, rodzice i rodzenstwo, ponieważ ciezko bylo ukrywać z powodu mojego L4, pozatym mieszkamy z teściową i raczej sama sie domyslila słysząc ciągłe teksty mojego męża że nie wolno mi dźwigać, pewnie powiemy jeszcze dwóm parom najblizszych przyjaciół, dalszej rodzinie raczej narazie mowic nie będziemy, co do wizyt to mi lekarz mowi na kiedy sie umowic, po pierwszej za dwa tygodnie, teraz trzy, a potem mamy juz przejsc na wizyty raz w miesiącu.26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
21.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Ja teraz wyjątkowo po niecałym tygodniu, bo zmiana lekarza prowadzącego i brak terminów przed świętami. A później pewnie co 3-4 tygodnie, bo będzie trzeba szyjkę kontrolować moja. (Skracała się w 1 ciąży)
W 1 ciąży na początku miałam co 2 tygodnie, potem co 4, a potem znowu co 2 bo szyjka -
Jeśli chodzi o badania to na dobre usg pisze tak i w ogóle nie słyszałam o tym badaniu
„Wykonywane u nas badania USG mają charakter ekspercki, a nie przesiewowy jak prowadzi się w profilaktycznym Programie Prenatalnym NFZ. Jest to główna różnica pomiędzy badaniami wykonywanymi w MWU DOBREUSG a tymi prowadzonymi w innych ośrodkach. Traktujemy go jako element nowoczesnego skriningu pierwszego trymestru, który łączymy z oznaczeniem z krwi NIPT (można wykonać od 10-tego tygodnia) oraz PlGF (w kierunku stanu przedrzucawkowego).” -
Gosiaczek pytałaś lekarza co oznacza ta żywa krew ? Bo plamienie wiem że oznacza oproznianie. Też nas dzisiaj poniosło ale ja już nie plamie. Lekarz powiedział że krwiaka już niewiele mi zostało
-
Truśka wrote:Jeśli chodzi o badania to na dobre usg pisze tak i w ogóle nie słyszałam o tym badaniu
„Wykonywane u nas badania USG mają charakter ekspercki, a nie przesiewowy jak prowadzi się w profilaktycznym Programie Prenatalnym NFZ. Jest to główna różnica pomiędzy badaniami wykonywanymi w MWU DOBREUSG a tymi prowadzonymi w innych ośrodkach. Traktujemy go jako element nowoczesnego skriningu pierwszego trymestru, który łączymy z oznaczeniem z krwi NIPT (można wykonać od 10-tego tygodnia) oraz PlGF (w kierunku stanu przedrzucawkowego).”
O tak się składa, że ja też planuję robić prenatalne i nity w dobre usgTruśka lubi tę wiadomość
6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0,83cm CRL, 125 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Omega Med Optima, Clexane 0,2
[/url] -
Ann12 wrote:O tak się składa, że ja też planuję robić prenatalne i nity w dobre usg
Ją USG umówiłam a badań nie i zastanawiam się czy robić czy np jeśli lekarz po USG powie że trzeba to zrobić powiem szczerze że się boję 🙈 -
AnitaK wrote:Ja mam to samo dzisiaj 😩👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Optymistka90 wrote:Teraz już mi trochę lepiej. Mąż zrobił mi miętę, bo jeszcze kręciło mnie w żołądku i bolała głowa. Znów straciłam apetyt. Nic bym najlepiej nie jadła. Wmuszam w siebie jogurt żeby cokolwiek zjeść.
Ja to samo czuję się fatalnie bleh -
Ja muszę się pochwalić, że udało mi się zjeść cały niedzielny obiad z rodziną. Jest to ogromny sukces biorąc pod uwagę, że wczoraj jadłam suchary i mleko.
Ale za to mam za sobą już dwie drzemki 😅 -
Truska mi się udało z obojgiem dzieci poznać już na prenatalnych ale to zależy od wielu czynników. Pooglądaj sobie foty z usg które pokazują płeć, ja widziałam sama na ekranie nie musiał mi lekarz mówić, tylko potwierdził to co powiedziałam ja 😅
-
Cześć dziewczyny, strasznie długo się zbierałam, żeby tu u Was napisać. Jestem dzisiaj 7+3 i dopiero jutro mam pierwszą wizytę i usg. To moja trzecia ciąża, w poprzednich leciałam na pierwszą wizytę już w piątym tygodniu. 🙈 Mam dwóch synków- starszy ma trzy latka a młodszy rok. Obaj są z października, ciężko mi sobie wyobrazić rodzenie w środku lata. 😅 Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i wiem, że kilka dziewczyn też jutro wizytuje. Będę trzymać za Was kciuki.
Ala1416, Optymistka90, angelfromhell, Emii, Galaxis, Afalvia, KasKas, Wojcinka, LadyBug, AnitaK, cherrybloom, 88Ania88, AkacjowaM lubią tę wiadomość
-
Truśka, ja w pierwszej ciąży miałam usg połówkowe w Krakowie i lekarka wykonująca miała wątpliwości co do budowy ciała modzelowatego i skierowała mnie na ekspercką diagnostykę do Dobrego usg. Przyjął mnie właśnie dr Wiecheć i to było najbardziej profesjonalne usg jakie miałam w życiu. Dodatkowo dr bardzo przyjemny w kontakcie, kiedy okazało się, że wszystko jest ok, tak fajnie komentował: „niepotrzebnie panią tylko nastraszyli, proszę już o tym w ogóle nie myśleć”. Podobało mi się też, że na początku wizyty poprosił, żeby nie mówić mu gdzie lekarz wykonujący połówkowe znalazł jakiś problem, bo on chce mieć czyste spojrzenie. Obejrzał dokładnie i niespiesznie całego dzidziusia. Naprawdę pełen profesjonalizm i bardzo miły człowiek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 19:36
Ann12, Truśka lubią tę wiadomość