LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Dzidzia 1,5cm ma serduszko ❤️ 169 uderzeń na minutę. Wszystko ok. Na infekcje dostałam pimafucin. USG dalej super pokrywa się z datą z OM, ale mam regularne cykle więc w sumie zgadza się wszystko. Uff. Za tydzień wizyta u prowadzącego na NFZ.
Wiecie ile zapłaciłam dzisiaj za prywatną? 450 zł... Masakra.Motylek93 lubi tę wiadomość
-
Lusia90 wrote:Super ze z Kropeczkiem wszystko dobrze ♥️ a co do wizyty to u mnie w prywatnym ośrodku 270 zł czy 290 zł już nie pamiętam bo byłam 2 msc temu, to myślałam że to już mega dużo. A 450 zł to on chyba tą głowice do badania usg ma pozłacaną...
Lusia90, Vilka lubią tę wiadomość
31 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Vilka wrote:Dzidzia 1,5cm ma serduszko ❤️ 169 uderzeń na minutę. Wszystko ok. Na infekcje dostałam pimafucin. USG dalej super pokrywa się z datą z OM, ale mam regularne cykle więc w sumie zgadza się wszystko. Uff. Za tydzień wizyta u prowadzącego na NFZ.
Wiecie ile zapłaciłam dzisiaj za prywatną? 450 zł... Masakra.
Jak pięknie 💗 Rośnijcie 🌱
U mnie koszt prywatnej wizyty to 350 zł ale też mam wykupiony pakiet PZU Zdrowie więc od teraz mam wizyty w ramach pakietu 😊 -
https://ibb.co/0mywhdK
A to moja mała żabka ale mnie ciekawi czy chłopiec czy druga dziewczynka...
Ej tam widać nogę prawda? na dole ciałko żółte jeszcze widoczneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 22:22
Nadziejka26, AnitaK, Lusia90, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:https://ibb.co/0mywhdK
A to moja mała żabka ale mnie ciekawi czy chłopiec czy druga dziewczynka...
Ej tam widać nogę prawda?
Ja płacę 300 zł za wizytę, 400 płaciłam dwa lata temu za prenatalne 🙈 te ceny to kosmos -
Kochane, mam do Was pytanie, tutaj zawsze można się wygadać i doradzić... 🥰
Od kilku dni boli mnie bardziej lewy jajnik doskonale wiem gdzie on jest, prawy też czuje, ale zdecydowanie mniej.
Leżąc na wznak boli mnie bez przyczyny, a jak zakaszle lub kichne to wtedy go tak mocniej czuję i kurcze naczytałam się, że może być to objaw ciąży pozamacicznej, ja zwariuje chyba przez ten najbliższy tydzień, który zostal do wizyty... 😐😞
Jestem jakaś taka niespokojna o maleństwo 😞
Może dlatego, że przyrost bety powyżej 1000 był 55%, zwariujeeee 😵💫😵💫😵💫👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼 -
Nadziejka26 wrote:Kochane, mam do Was pytanie, tutaj zawsze można się wygadać i doradzić... 🥰
Od kilku dni boli mnie bardziej lewy jajnik doskonale wiem gdzie on jest, prawy też czuje, ale zdecydowanie mniej.
Leżąc na wznak boli mnie bez przyczyny, a jak zakaszle lub kichne to wtedy go tak mocniej czuję i kurcze naczytałam się, że może być to objaw ciąży pozamacicznej, ja zwariuje chyba przez ten najbliższy tydzień, który zostal do wizyty... 😐😞
Może dlatego, że przyrost bety powyżej 1000 był 55%, zwariujeeee 😵💫😵💫😵💫
Ja już bety powyżej 14000 nie badałam i nie kazała mi. Ze względu na to, że miała przypadek, że źle rosła, postawiła krzyżyk, że tak powiem na ciazy i pacjentka tak samo, a na wizycie okazało się, że wszystko ok i że to niepotrzebny stres i dla lekarza, i dla ciezarnej- mi skutecznie tymi słowami wyparła to z głowy:) chyba, że lekarz sam kazał Ci robić to inna inność nie wiem w którym tygodniu jesteś? Ale ja też miałam ciągnięcia w jajnikach i od czasu do czasu kłucia w nich, jak kichałam to az mi się cały brzuch spinał/kurczył i czasem na parę sekund łapał taki ból, ale dość lekki. Jeśli chodzi o kłuci, to ja usłyszałam, że to normalne, bo wszystko się rozrasta/pracuje na wyższych obrotach, jeśli chodzi o to kichanie, to nie wiem, bo o to nie pytalam, zapomniałam, ja dużo zapominam, bo ona dużo mówi przed usg, gdzie ja już tylko na to czekam zacznę sobie zapisywać pytania chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 22:38
Nadziejka26 lubi tę wiadomość
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Nadziejka26 wrote:Kochane, mam do Was pytanie, tutaj zawsze można się wygadać i doradzić... 🥰
Może dlatego, że przyrost bety powyżej 1000 był 55%, zwariujeeee 😵💫😵💫😵💫Róża11, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:Ja w 5-6tc miałam duże uczucie ciągnięcia prawego jajnika, tego z którego była owulacja. Do tego też trochę ból jak na okres. Minęło. Myślę że to normalne na tym etapie zagnieżdża się dzieciątko pewnie coraz bardziej.
Jak dobrze, że jesteś 🥰🌸
Że jesteście, dziewczyny! 🌸
Od nikogo nie usłyszę takiej dawki wsparcia i wiedzy jak od Was, bo jedziemy w sumie na tym samym wózku i rozumiemy się idealnie 🌱🫶🫶🫶
Nigdy nie byłam taką panikarą, w pierwszej ciąży też nie, a jak czytałam posty Cel95 na październikowych staraczkach to myślałam, że zwariuje 🤣🤣
A tu proszę bardzo - udziela się 😄 😵💫
Dobrej nocy Mamusie! Tylko spokój nas uratuje 🤞🫶Róża11, Pokahontaz26, Kinia92 lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼 -
A ja już sobie nie radzę z tym , że jak tylko otworzę oczy to już mi niedobrze i tak trzyma mnie cały dzień ;( jestem wykończona , do tego dochodzą mi jakieś zawroty głowy ;( no nie nadaje się do życia . Na szczęście jutro mam pierwszą wizytę i mam szczerą nadzieję , że mi lekarz coś na to wypisze . W pierwszej ciąży też miałam mdłości ale wtedy z wymiotami i szczerze lepiej to wspominam . Teraz wymiotów nie mam ale cały czas mi siedzi w gardle i cofa i odbije milion razy dziennie ;/ taki żal post ale od godziny znowu siedzę w łazience bo tak mi niedobrze ;(((
-
Wczoraj płynęłam promem z UK do Francji i myślałam że mąż będzie mnie wynosił na rękach. Trochę bujało na wodzie i do tego miałam lekkie zawroty głowy. Na szczęście usiadłam i trochę przeszło, choć później potworne mdłości mnie dopadły….
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 07:54
-
Ja mam dzisiaj wizytę… niewiem jak mam sobie poradzić z tym stresem. Piję codziennie kilka kubków melisy i niestety na nic to…
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Ja mam dzisiaj wizytę… niewiem jak mam sobie poradzić z tym stresem. Piję codziennie kilka kubków melisy i niestety na nic to…
Wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki 💛Gosiaczek.prosiaczek, Karolina93 lubią tę wiadomość
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja średnio dzisiaj spałam i obudziłam się z jęczmieniem… do tego jakoś objawy ciążowe mam mniejsze. Ale mimo wszystko starajmy się myśleć pozytywnie -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Ja mam dzisiaj wizytę… niewiem jak mam sobie poradzić z tym stresem. Piję codziennie kilka kubków melisy i niestety na nic to…
Róża11 lubi tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
07.02.2025 wizyta 🤞
Duphaston 1x1, acard 150
-
Nadziejka26 wrote:Jak dobrze, że jesteś 🥰🌸
Że jesteście, dziewczyny! 🌸
Od nikogo nie usłyszę takiej dawki wsparcia i wiedzy jak od Was, bo jedziemy w sumie na tym samym wózku i rozumiemy się idealnie 🌱🫶🫶🫶
Nigdy nie byłam taką panikarą, w pierwszej ciąży też nie, a jak czytałam posty Cel95 na październikowych staraczkach to myślałam, że zwariuje 🤣🤣
A tu proszę bardzo - udziela się 😄 😵💫
Dobrej nocy Mamusie! Tylko spokój nas uratuje 🤞🫶
Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać i to jest piękne 🥹 i ważne! Bo póki co, przecież tak mało osób wie na żywo, że nawet nie sposób dostać pomocy i wsparcia.Kinia92, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
-
Ja się obudziłam dzis z takim leniem że masakra! Na 10 idę do pracy, do 17 tam zasne u mnie w dalszym ciągu tylko ból cyckow, raz mniejszy raz wiekszy.
Czasem mam takie uczucie że np zjem kanapki, czuje sie najedzona, mija pół H może godzina i czuje sie jakbym znów była głodna do tego stopnia ze mi się robi niedobrze i muszę znów coś zjeść.. Czy to są " te mdłości " ? To moja pierwsza ciąża po stracie i nie wiem czego się spodziewać a tak szczerze inaczej sobie wyobrażałam mdłości[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Ja też mam mdłości najbardziej jak nie jestem najedzona. Ciągle mam ochotę na jakieś kebaby pizzę burgery. Ale oczywiście nie jem ich wczoraj na kolację zjadłam resztę obiadu ziemniaki kurczaka, zaraz po tym kanapki z serem szynką i potem jeszcze z dżemem. 🙈
O której macie dziś wizyty ? Będzie dobrze !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 09:48
-
Hej, czy wy też dziewczyny macie krew z katarem? Już drugi dzień to zauważyłam i się zastanawiam czemu tak jest? A nie mam jakiegoś dużego kataru, tylko normalnie jak sobie wydmuchuje nos, to jest troszkę krwi.-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29