Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
heh Dora, ja jestem bardziej niż pewna, że moja będzie przeciwieństwem brata tzn tak się nastawiam, łatwiej wtedy będzie mi przez to przejść
No, na chodzenia na palcach to na bank nikt nie będzie uczył u nas bo to samobój jest.
Nawet dorosłego idzie przyzwyczaić do niebudzenia się na byle bodziec.
Ale poza tym, to raczej już nie liczę na przespane nocki -
Witam się po weekendzie
Gratuluję wszystkim donoszonych ciąż Nasze dzieciątka chcą chyba być bardzo punktualne i czekają cierpliwie do lipca he he Ja jestem ciekawa czy czasem jak pojedziemy z mężem w czwartek do szpitala na to ktg i usg to czy gin nie będzie chciała mnie położyć w szpitalu ... i z jednej strony stracha dostałam a z drugiej tak sobie myślę że byłoby fajnie gdyby lekarka dzień przed swoim urlopem przyjęła poród to by był fart... hehe, no ale zobaczymy jak to będzie , byleby było wszystko z Kamilkiem dobrze
W weekend udało nam się z mężem wyhaczyć dla mnie 2 koszule nocne i 3 t-shirty na okres w trakcie i już po ciąży ale szlafroka nadal brak , jak nie dostanę to mówi się trudno .. tymbardziej że zapowiadają upały
Standardowo wszystkim wizytującym życzę powodzenia Wszystkim w nieciekawym nastroju poprawy humorku i ogólnie zdróweczka U mnie dziś spokojne popołudnie się zapowiada
-
Rex, no właśnie młoda, stąd to dziwne. Ale zapewne tak, każdy co innego gada. O szczepieniach też od pediatry słyszałam, że na pneumo i rota od razu szczepić przy pierwszej wizycie. A potem rehabilitant powiedział, że to nieodpowiedzialne z mojej strony, bo dziecku krzywdę mogę zrobić. No i bądź tu człowieku mądry... Nie wiem co mam teraz z drugim zrobić, w sensie ani jak szczepić, ani jak opatulać.
W wiadomościach właśnie mówili, że w Hiszpanii 40 stopni, także strasznie współczuję. U nas ponoć za 2 dni ma przyjść 30 stopni, a to już niewyróbka....
Mia, ja mam po córce. Strasznie się bałam, choć w rodzinie nie było przypadku śmierci łóżeczkowej, ale ze słyszenia od znajomych wiemy, że u nich były, także skoro była kasa, to na wszelki wypadek kupiłam. I nie powiem, kilka razy nam zapikało, a raz trzeba było bardzo porządnie potrząsnąć małą, bo się nie chciała dobudzić. Ale nie wiem, czy rzeczywiście przestała całkiem oddychać, czy to fałszywy alarm, bo jak w nocy coś takiego Cię wybudza, to od razu panika... Na początku też chciałam snuzę, bo ma dobre opinie, ale jednak uznałam, że to niewygodne, jak się dziecko na brzuszku położy, także stanęło na Angelcare.
Super, że tak szybko dostałaś pozytywną odpowiedź, w sprawie tego macierzyńskiego.
Juwelka, już bliziutko
Kate, na pewno się nie martw. Lekarz wszystko wytłumaczy i sam antybiotyk wystarczy
Z tym wybudzaniem, to mi tylko powiedzieli, że jeśli nie obudzi się po 6h w nocy na karmienie, to żeby obudzić, bo powinna zjeść. Ale u nas nie było tego "problemu". Do tej pory mała jest żarta....
Mia1988 lubi tę wiadomość
-
Juwelka super, u mnie 8 dni do tp szok
Ja monitoru bezdechu nie kupuję. Gdybym miała wcześniaka to jak najbardziej, ale skoro jestem zdrowa, maluch donoszony itd. to po co się stresować, tym bardziej że często dają fałszywy sygnał.1kasiulka1, juwelka lubią tę wiadomość
-
szybkie pytanko - dziewczyny zamawiacie czasem na olx z przesyłką?? jak wtedy załatwiacie sprawę zapłaty za te rzeczy?? bo ja się trochę cykam, że zapłacę przelewem i zostanę z niczym....
monitoru oddechu nie mam i nie myślałam żeby mieć.... jakoś bym się za mocno stresowała chyba jakbym miała niż jak nie mam... ale jeśli miałabym kupowac to wiele dobrego słyszałam a angelcare
OLISIE mój lekarz któremu ufamy bezgranicznie i zaraz po wyjściu ze szpitala z Luśką jedziemy do niego żeby obejrzał, zobaczył ją i na początek powiedział co i jak - odradzał nam dodatkowe szczepienia choć zostawił rękę wolną - jeśli byś,y się zdecydowali powiedział, żeby szczepić najpóźniej jak sie da - np dzięki niemu na odrę, swinkę i różyczkę szczepiliśmy prawie 2 lata później niż w kalendarzu szczepień to było
REX absolutnie choćby nie wiem jak słabo mi dziecko spało nie mam zamiaru chodzić na palcach i robić niewiadomo jakich rzeczy... moja koleżanka tak przyzwyczaiła dziecko, że jak szedł spac to wyłączała wszystko, gasiła światło, tv, zamykała okna - cisza i ciemność nawet w dzień.... a potem wkurzała się bo sąsiadka z na przeciwko za głośno szła po schodach na klatce, dzieciaki na podwórku (a ona na 4 piętrze) za głosno się bujały, a sąsiad z dołu za mocno trzaskał drzwiczkami od szafek....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualnyjestem a więc: ktg zapis w porządku, szyjka twarda zamknięta 4cm, pozamykane na 4 spusty, jak się nic nie wydarzy to rano w piątek na oddział z bagażem i pewnie w poniedziałek będę tulić Julkę ; a po wizycie też super - gbs ujemny do kontroli po cc - 4 tygodnie, a po zaświadczenie do becikowego może mężu z wypisem przyjść w każdej chwili. Także odliczam dni do piątku.
Lecę Was nadrabiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:43
1kasiulka1, wikaa, Pay, OlaW84, amarranta, rex, katepr, Mia1988 lubią tę wiadomość
-
Też nie kupowałam monitoru oddechu.
Na olx nie zamawiałam "z przesyłką" właśnie dlatego, że oszustów nie brakuje, szczególnie bałabym się tzw. okazji, jeśli chodzi o drogie rzeczy. Ale słyszałam od znajomych, że można zaproponować sprzedawcy z olx, żeby wystawił rzecz na Alledrogo (z kwotą powiększoną o koszt prowizji) i wtedy kupujesz przez PayU, które daje jakąś polisę na zakup (chyba tak to działa???).
Dora, Rex - u mnie teściowie próbowali wprowadzić takie zwyczaje chodzenia na palcach (mnie i M uciszali, jak dziecko zasnęło a byli u nas z wizytą). Nie ma to jak rządzić u kogoś w domu, nie ? Na początku im tłumaczyłam, później ignorowałam, ale później bez żenady ich wyśmiałam jak urodził się syn. Zapytałam wprost, czy wyobrażają sobie, że zaknebluję i zwiążę na cały dzień starszą córkę, żeby Młody mógł się leżeć w absolutnej ciszy? Bo przecież noworodek śpi po 16-20h/dobę a wg nich nie wolno mu przeszkadzać. Ehhh..co ja przez nich nerwów zeżarłam to moje .
Jeśli chodzi o szczepienia to ja idę trybem podstawowym, tyle że 5w1 i nic ponadto.
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Dziewczyny sny macie takie, że można paść....
Mia fajnie, że wniosek przyjęty.
Daven pół-żartem czy nie, byle by skutek był ! Ja mam dorastającego synka, która lubi mieć już swoje zdanie, a że mama lekka despotka, to ima się rożnych sposobów...
Co do wybudzania, nigdy tego nie robiłam. Wg. mnie jak dziecko zgłodnieje samo się obudzi. A że moi lubili cyca ciągnąc to nigdy nie miałam przerw w karmieniu dłuższych niż 4-5 h. Co do opatulania, wydaje mi się - przynajmniej na początku, ze dzieci lubią być ściśnięte. Wiadomo, ze jak jest 30 stopni w cieniu to raczej głupota, bo to tylko skończy się płaczem i potówkami, ale złoty środek trzeba umieć zawsze znaleźć. A jeśli chodzi o monitor oddechu - nie planuje zakupu...
No ja sporo spraw załatwiłam, ale jeszcze nie wszystko. Najważniejsze - zrobione. Wizyta ok. Zobaczyłam moją Lenkę na usg. Serduszko 142. Leżała sobie główką w dół, prawym bokiem do kręgosłupa. Przy badaniu ręcznym gina mówiła, że szyjka się skraca, ale jak włożyła głowicę, stwierdziła, że chyba coś źle wymacała, bo ma prawie 4 cm. i nie szybko urodzę... OK. ! Do 21 lipca i tak nie mogę więc nie przeszkadza mi to...
Pobrała wymaz z pochwy i odbytu (mało przyjemne) i czekam na wynik. Za 2 tyg. kolejna wizyta. Śmiesznie będzie, bo pewnie z połowa z Was będzie już rozpakowana a ja jeszcze na wizytę będę śmigać... Co do wagi schudłam pół kilo od ostatniej wizyty, czyli wychodzi na to, że na plusie mam niecałe 7 kg. Szok. Sama nie wiem dlaczego, bo jem normalnie... Teściowa już zaczyna brzęczeć, że to nienormalne...
Jutro ktg na 15.00. I właściwie tyle.
Trzymam kciuki za inne dzisiejsze wizytujące mamusie i dziękuję za te co trzymałyście za mnie...
Idę zrobić obiad, a potem zawiozę zwolnienie do pracy (już ostatnie) no i wizyta u tesciowej....
Kate - będzie dobrze, antybiotyk załatwi sprawę.
katepr, Mia1988, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Witam się w mega podłym nastroju, wściekłą jak wesz. Miałam mieć dziś dodatkową wizytę w szpitalu w poradni położniczej, czekałam od 8.30 do 11 i nie doczekałąm się kolejki. Ostatecznie sama zrezygnowałam bo przede mną było jeszcze 8 osób, a lekarka do 12 tylko i potem zamknięte. Chciałam tak naprawde porozmawiać tylko jak to wygląda bo chce u nich rodzić w szpitalu, a teraz mam jeszcze ta insulinę, więc boje się ze jak przenosze to łożysko zacznie się starzeć szybciej. Do tego chciałam zapytać o KTG czy mogę się do nich zgłosić czy potrzebne jakieś skierowanie. I nadal nic nie wiem. U swego lekarza mam wizyte 8.07 więc będzie trzeba go pomęczyć pytaniami, tylko on jest 40km od mego obecnego miejsca zamieszkania i jeździć do niego przed porodem tylko na KTG to bez sensu.
Jeszcze te moje cukry, wczoraj po kolacji prawie hipoglikemia - bardzo niski poziom miałam. Za to dziś po śniadaniu - 139 czyli dobrze ponad norme. A jem tak jak przez ostatnie pół roku diety. Wrrrr
Dora ja sprzedawałam na olx raz wysyłkowo, to za pobraniem na koszt odbiorcy z przelewem na konto przez pocztę. Obiem str były zadowolone.
Jeśli chodzi o szczepienia to ja wole szczepić niż narażać na ryzyko zachorowania. Tylko może moje podejście wynika z studiów, takie zboczenie zawodowe. Wiem że wiele mam boi się powikłań poszczepiennych, ale są one dużo mniej groźne niż choroby, na które się szczepi i ewen powikłania. Powikłania zostały ostatnio tak rozdmuchane przez media i stworzyły wokół szczepień atmosfere grozy. A odkąd w Polsce zaczęto szczepić niektóre z chorób, co za tym idzie smiertelność z nimi związana, zosatły wyeliminowane do zera. Ja na pewno z dodatkowych szczepień będę szczepić na rotawirusy. Wierzcie mi że bardzo dużo mieliśmy przypadków hospitalizacji z tego powodu. To oczywiście tylko moje zdanie...
juwelka super że wizyta udana, zazdroszcze.
Kamyk sen super. Mi się ostanio śniło że kosmite urodziłam i nawet mi go zobaczyć nie dano, bo od razu jakaś organizacja typu NASA się nim zajęła. Jak się obudziłą to spr czy mam jeszcze brzuch.
Kate pochwal się jakimś zdjęciem
Zania a próbowałaś Myven Extra Strong w sprayu, komuś tu już go polecałam, tylko nie wiem czy się sprawdził. I na obrzęki można łykać Cyclo3fort - 2tablx 1 Ja łykam żeby uszczelnić naczynia jeśli chodzi o te moje nieszczęsne hemoroidy, a przy okazji obrzęków nie mam. (co prawda nie wiem czy tak bym miała, ale chyba warto spr)
Amaranta gratulacje bratowej. Synek czy córka?
Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam. I tak wyszło wypracowanie.Kamyk1989 lubi tę wiadomość
-
Pay nie martw się, cukier 139 nie jest jakąś tragedią...
Szkoda, że nie udało Ci się dostać na wizytę... Niestety tak funkcjonuje u nas system, ze albo zrezygnujesz albo jako wysadzisz po 5 h oczekiwania i może Cię przyjmą...
Może jutro spróbuj jeszcze raz jak masz siłę...
Kate faktycznie Lublin mały skoro na Zanię natrafiłaś... A gdzie żeście się spotkały ? Która podeszła pierwsza ? hi, hi... -
Pay oj tez bym się wkurzyla:/ja też poszłam do endo a okazało się ze dziś nie przyjechał i tylko się przeszłam, jutro mam przyjść i wpychac się w kolejkę no zobaczymy co z tego będzie:) Przyszłam niedawno i przed 16 na autobus do gina:) na gbs mam napisane licznosc koloni-wzrost obfity, ciekawe co powie gin. Jutro też mam iść z tym pieprzykiem wiec znów się nalaze po lekarzach.
Wikaa fajnie ze wszystko ok:)
Ivettka jak u Ciebie juz blisko:)
kasiulka fajnie ze zakupy udane:)
Nam się zwalil laptop teściowej i M ma dziś robić a mamy sobie kupić i jej oddać tylko coś się zepsuło:p ale już raz tak było więc wieczorem może wybiorę jakieś foty albo jutro:)
Mia super ze będziesz miała macierzyński:)
Ja nie kupuje monitoru oddechu.
Ivettka, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
ale drukujecie! i niezłe macie te sny, naprawdę
też jeszcze jeżdżę autem, ale niezbyt często
Daven, położna dzisiaj u mnie była, powiedziała, że mała już nisko i że tak 1,5 - 2 tygodnie obstawia (czyli do terminu w zasadzie), oczywiście gwarancji nie ma
Rex, nie zazdroszczę temperatur!
Mia, super, ze się udało! W DE gbs to streptokokken test - moze u Ciebie jakoś podobnie?
Dora, to woombie to naprawde działa, tak słyszałam.
usnę zaraz... skończę nadrabiać później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:01
-
Ivettka Juvelka i Wikaa gratuluję udanych wizyt:) ja mam następną wizytę dopiero 21 więc mam nadzieję ze do tego czasu urodze;)
Ja ostatnio pokochałam olx i zawsze jak chce coś kupić to sprawdzam tam i do tej pory nie miałam problemów z wysylka mimo zapłaty na konto wcześniej. Jakoś nie trafiłam na oszustów ale wierzę że i tacy sa.
Monitora oddechu nie kupuje bo nie chce zwariować i co chwilę podniecać czy na pewno wszystko jest dobrze podłączone i czy monitor jest włączony i działa;)
Psy współczuję tego wysiadywania...I ta niewiedza jest chyba najgorsza;(naprawdę współczuję.
co do szczepień mam takie same zdanie jak Ty i przerażają mnie te wszystkie antyszczepionkowe akcje. Ja Stasia dodatkowo szczepilam na pneumokoki i teraz z Ala też tak zrobię. Co do szczepionki na rota to nie jestem przekonana...w końcu jak ma wymiotowac i mieć biegunkę to i tak ją będzie miał. Ale oczywiście jest to tylko moje zdanie:)
Kate ale śmiesznie ze z Zania się spotkalyscie...Jak się poznalyscie na ulicy?
A jeszcze o spaniu...Ja przy Stasiu odkurzalam dosłownie pod jego kolyska i nigdy nie chodziliśmy na palcach.dzięki temu spokojnie śpi mimo otwartych okien albo obecności znajomych wieczorami:)Ivettka, wikaa, juwelka lubią tę wiadomość
-
A właśnie Dora a propos woombie to te otulacze co kupiłam wczoraj to bardzo do niego podobne są.. moje znajome które go kupiły były bardzo zadowolone. Mówiły ze nawet dzięki temu dzieci całe noce przesypialy. Oczywiście w moim przypadku było to niemozliwe bo młody też się budził ale po 6 godz a nie po 3
-
dzięki PAY za radę - zobaczę co mi zaproponuje sprzedający i współczuje wizyty nieudanej i tych cukrów.... z tymi szczepieniami to wiesz- mi nie chodzi o to żeby nie szczepić wcale bo nie.... tylko np mój dr mówił, ze na pneumokoki w szczepionce jest kilka szczepów a zarazić się można kilkudziesięcioma innymi szczepami, tak samo menigokoki... Ponad 20 lat był ordynatorem pediatrii w dużym szpitalu i mówił, że szczerze mówiąc więcej miał przypadków powikłań poszczepiennych niż powaznych chorób wynikających z nieszczepienia... Młody w wieku 6 miesiecy poszedł do żłoba, nie miał ani pneumo ani menigo ani rota ani żadnych ponad obowiązkowe i nic mu nie jest... także ja jak najbardziej jestem za obowiązkowymi - skoro obowiązek to nie ma że boli - wolałabym żeby koleżanki i koledzy w przedszkolu czy szkole byli szczepieni i nie roznosili odry, polio, gruźlicę czy innych chorób bo żadna szczepionka nie uchroni od choroby...
IVETTKA to juz??? aaaaj przedreptywałabym z nóżki na nóżkę do poniedziałku ja cały czas liczę, że urodzę w czwartek
WIKAA super, że wizyta udana i że dotrwasz do czasu do którego chcesz bo faktycznie z 4cm szyjki szybko nie zrobi się nic
DAVEN hehe no tesciowe zawsze wiedzą lepiej bo za ich czasów.... ja mam zdanie teściowej głęboko w poważaniu
Ivettka, wikaa, Daven lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny