X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Amarranta, nie, że wcale ;)
    Choć ja nie mam zamiaru wcale ;)
    Jak ktoś się boi wyciągać dziecko z łóżeczka, trzymać do karmienia to może sobie tym rożkiem pomagać. Tylko trzeba pamiętać, ze brak możliwosci ruchu je przyhamuje ;) no i przed kolkami napewno nie ochroni.
    Chodzi mi o to żeby jak któraś napisała wcześniej, nie wiązać dziecka w beciku do leżenia/spania itp.

Dwie godziny pod rząd w foteliku to jest max. Później obowiązkowo trzeba zrobić przerwę ;)

Poszłam spać o 4. I cholera spać mi się nie chce. Uwielbiam to.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex o widzisz, dziękuję, nie wiedziałam. zawsze słyszałam, że rożek jest ok
    i za fotelik też dziękuję, bo nie wiedziałam - czyli nawet jak dziecko uśnie w foteliku i miną 2 godziny to budzić?

o1489vvjal2gnmht.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie budź ;)
    Staraj się tylko nie kłaść do fotelika na dłużej ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Widze, ze dzis troche lepiej ze spaniem ;) , kobietki trza sie wyspac przed porodem :D

Ja mam rozek, ale tylko specjalnie dla meza i cor zeby mogli mala trzymac ;)

Amarranta fajnie ze kicia wrocila :)

Kciuki za wizyty !!! No i moze cos sie ruszy z porodami :P

Milego dnia :)

amarranta, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Zaczynamy nowy, juz lipcowy tydzien! Aj będzie się działo!!!

U mnie nocka zupełnie inna niż ostatnio bo zasnęłam o 22, obudziłam się o północy. Zasnęłam o 2 i znów obudziłam się o 5 ale ok 6 spalam dalej.... Wiec mogę 3 godziny niespania i tak byly;)

ZANIA wieczorem możesz nogi wymoczyc w chłodnej wodzie, poszukać sprayem chodzącym czy maścią wysmarować ale generalnie trzeba dużo odpoczywać z nogami wyżej, nie zakładać niego na nogę itd... I kontrolowac cisnienie

Resztę za chwile

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek?, :-)
    Oj dzis nocka dużo lepiej, nawet chyba przez cala noc pozycji nie zmieniłam - tak spałam :-)
    Dora chyba tez lepiej bo jeszcze nie pisała ;-)

A tak swoją droga właśnie to nie sądzicie że te nasze dzieciaczki to nad wyraz punktualne chcą byc? :-D
    Na innych wątkach to z reguły juz w połowie miesiąca poprzedzającego wiele dziewczyn było rozpakowane, a nasze maluchy siedzą i najmniejszego zamiaru wyjsć nie maja... ;-)
    Żeby pózniej tez takie grzeczne były :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:57

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: jest i Dora ;-)

1usah371io4htfas.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten paskudny dzionek

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, o właśnie, też moczę w zimnej wodzie i czasem smaruję żelem chłodzącym - zapomniałam napisać:)

Mia, mi się wydaje, że to dobrze, że się nie pchają wcześniej na świat :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w srode konczymy 40tc wg OM no i od srody zaczynam "akcja wykurzanie" :P , wiem ze moge sobie tylko pomarzyc ze od razu sie mla ruszy do wyjscia, ale zawsze to troche moze pomoze z przygotowaniem organizmu do porodu i mooooze obejdzie sie be wywolywania :P

amarranta, Konwalia, Mia1988, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie Wikaa dajcie znać co tam lekarz Wam powie.
    Z tym ukladaniem na plasko rzeczywiście malo anatomicznie dla noworodka. Nasz syn najlepiej spał otulony kocem z rączkami zgietymi przy klatce. I w nocy spał tak naprawdę długo. Chyba dopiero około 5 miesiąca tego zrezygnowaliśmy.
    Wczoraj dla małej w TK maxx kupiłam takie otulacze z bawełny i jeden już sobie spakowalam do torby do szpitala. Dziecię jak jest otulone śpi spokojniej:)

Dziewczyny które w ogóle wpadają na pomysł wybudzania dziecka do czegokolwiek: błagam życie Wam nie miłe?:) jak dziecko śpi Ty odpoczywasz albo też śpisz...złota zasada;)i nie budzimy!

W fotelikach rzeczywiście bez przerwy można jeździć 2-3godz ale jeśli raz na jakiś czas zdarzy się Wam ze maluch będzie dłużej to też nie koniec świata...Nasz w marcu jechał 8 godz non stop to Czech i przeżył. Nawet na jednej pieluszce;) tylko rzeczywiście są to wyjątkowe sytuacje a nie codzienne

amarranta lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora poszalalas z tym snem;) cieszę się że w końcu choć trochę odespalas!
    Amarranta ja jestem tego samego zdania co Mia...dlaczego nikt się nie rozpakowuje?nudy;)ja pamiętam jak na wrzesniowkach w zeszłym roku połowa była rozpakowana już w połowie sierpnia. Ja rodzilam 6 września i byłam jedną z ostatnich;)

amarranta, Mia1988 lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Lipcóweczki.
    Ja kolejny dzień z rzędu nie mam humoru. W nocy źle spałam i miałam durny sen. Śniło mi się, że główny bohater Sagi Zmierzch- Edward Cullen odbierał mój poród w jakimś opuszczonym i zniszczonym budynku. Nie wiem skąd się takie durne sny biorą.
    Po tym śnie nie umiałam zasnąć. Od godz 4:40 do 8:00 udało się podrzemać.
    Odkąd się obudziłam brzuch dziwnie pobolewa. Podbrzusze na @ a góra tak inaczej. Krocze, pachwiny, uda i krzyż też bolą. Obym do czwartku wytrzymała.
    Trzymam kciuki za wizytujące :)
    Miłego dnia Wam życzę :)

rex, Konwalia, OlaW84, dora8201, Mia1988, wikaa, ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez spac nie moge siku wstaje tylko dwa razy ale ciagle jakos nie wygodnie i chyba najbardziej stres tak na mnie dziala. Strasznie sie boje chociaz niewiem dokładnie czego. Czekam na wizyte ktora mam za tydzien moze wtedy sie uspokoje.

• rex Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk, sorry ale padłam :P

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk a przegryzł pępowinę bo oni lubią takie krwawe jadki :)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:29

Kamyk1989, dora8201, wikaa, Ivettka lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW, zakładałam, żeby nie wybudzac i nie zamierzam tego robić, ale zapytałam 'z rozpędu', skoro już o inne rzeczy pytam ;)

No i kciuki za wizytujące :)

Kamyk, ale sen :D

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powodzenia na wizytach :)

Mi się za to śniło że karmiłam kota ... cyckiem :D i średnio nam to wychodziło, ciekawe czemu ;p
    Ja tam nie zamierzam wybudzać dziecka :D chyba że będzie kiepsko na wadze przybierać to wtedy do karmienia czasem trzeba ale tak to nie ma opcji :)
    Oj tak terminowe te nasze dzieciaczki .

dora8201, rex, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Kamyk padłam czytając Twój sen hehe... Mnie często też się śnią głupoty, dzis też coś było ale jakoś po przebudzeniu w momencie zapominam ;)

Powodzenia wizytującym i czekamy na wieści!

Ajj u już zapomniałam co miałam pisać... ostatnio strasznie się zapominalska zrobiłam... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ