Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Amarranta, nie, że wcale
Choć ja nie mam zamiaru wcale
Jak ktoś się boi wyciągać dziecko z łóżeczka, trzymać do karmienia to może sobie tym rożkiem pomagać. Tylko trzeba pamiętać, ze brak możliwosci ruchu je przyhamuje no i przed kolkami napewno nie ochroni.
Chodzi mi o to żeby jak któraś napisała wcześniej, nie wiązać dziecka w beciku do leżenia/spania itp.
Dwie godziny pod rząd w foteliku to jest max. Później obowiązkowo trzeba zrobić przerwę
Poszłam spać o 4. I cholera spać mi się nie chce. Uwielbiam to. -
Hej laski
Widze, ze dzis troche lepiej ze spaniem , kobietki trza sie wyspac przed porodem
Ja mam rozek, ale tylko specjalnie dla meza i cor zeby mogli mala trzymac
Amarranta fajnie ze kicia wrocila
Kciuki za wizyty !!! No i moze cos sie ruszy z porodami
Milego dniaamarranta, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dobry! Zaczynamy nowy, juz lipcowy tydzien! Aj będzie się działo!!!
U mnie nocka zupełnie inna niż ostatnio bo zasnęłam o 22, obudziłam się o północy. Zasnęłam o 2 i znów obudziłam się o 5 ale ok 6 spalam dalej.... Wiec mogę 3 godziny niespania i tak byly;)
ZANIA wieczorem możesz nogi wymoczyc w chłodnej wodzie, poszukać sprayem chodzącym czy maścią wysmarować ale generalnie trzeba dużo odpoczywać z nogami wyżej, nie zakładać niego na nogę itd... I kontrolowac cisnienie
Resztę za chwile
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dziendoberek?,
Oj dzis nocka dużo lepiej, nawet chyba przez cala noc pozycji nie zmieniłam - tak spałam
Dora chyba tez lepiej bo jeszcze nie pisała
A tak swoją droga właśnie to nie sądzicie że te nasze dzieciaczki to nad wyraz punktualne chcą byc?
Na innych wątkach to z reguły juz w połowie miesiąca poprzedzającego wiele dziewczyn było rozpakowane, a nasze maluchy siedzą i najmniejszego zamiaru wyjsć nie maja...
Żeby pózniej tez takie grzeczne byłyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:57
-
My w srode konczymy 40tc wg OM no i od srody zaczynam "akcja wykurzanie" , wiem ze moge sobie tylko pomarzyc ze od razu sie mla ruszy do wyjscia, ale zawsze to troche moze pomoze z przygotowaniem organizmu do porodu i mooooze obejdzie sie be wywolywania
amarranta, Konwalia, Mia1988, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Olisie Wikaa dajcie znać co tam lekarz Wam powie.
Z tym ukladaniem na plasko rzeczywiście malo anatomicznie dla noworodka. Nasz syn najlepiej spał otulony kocem z rączkami zgietymi przy klatce. I w nocy spał tak naprawdę długo. Chyba dopiero około 5 miesiąca tego zrezygnowaliśmy.
Wczoraj dla małej w TK maxx kupiłam takie otulacze z bawełny i jeden już sobie spakowalam do torby do szpitala. Dziecię jak jest otulone śpi spokojniej:)
Dziewczyny które w ogóle wpadają na pomysł wybudzania dziecka do czegokolwiek: błagam życie Wam nie miłe? jak dziecko śpi Ty odpoczywasz albo też śpisz...złota zasada;)i nie budzimy!
W fotelikach rzeczywiście bez przerwy można jeździć 2-3godz ale jeśli raz na jakiś czas zdarzy się Wam ze maluch będzie dłużej to też nie koniec świata...Nasz w marcu jechał 8 godz non stop to Czech i przeżył. Nawet na jednej pieluszce;) tylko rzeczywiście są to wyjątkowe sytuacje a nie codzienne
amarranta lubi tę wiadomość
-
Dora poszalalas z tym snem;) cieszę się że w końcu choć trochę odespalas!
Amarranta ja jestem tego samego zdania co Mia...dlaczego nikt się nie rozpakowuje?nudy;)ja pamiętam jak na wrzesniowkach w zeszłym roku połowa była rozpakowana już w połowie sierpnia. Ja rodzilam 6 września i byłam jedną z ostatnich;)amarranta, Mia1988 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Lipcóweczki.
Ja kolejny dzień z rzędu nie mam humoru. W nocy źle spałam i miałam durny sen. Śniło mi się, że główny bohater Sagi Zmierzch- Edward Cullen odbierał mój poród w jakimś opuszczonym i zniszczonym budynku. Nie wiem skąd się takie durne sny biorą.
Po tym śnie nie umiałam zasnąć. Od godz 4:40 do 8:00 udało się podrzemać.
Odkąd się obudziłam brzuch dziwnie pobolewa. Podbrzusze na @ a góra tak inaczej. Krocze, pachwiny, uda i krzyż też bolą. Obym do czwartku wytrzymała.
Trzymam kciuki za wizytujące
Miłego dnia Wam życzęrex, Konwalia, OlaW84, dora8201, Mia1988, wikaa, ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio tez spac nie moge siku wstaje tylko dwa razy ale ciagle jakos nie wygodnie i chyba najbardziej stres tak na mnie dziala. Strasznie sie boje chociaz niewiem dokładnie czego. Czekam na wizyte ktora mam za tydzien moze wtedy sie uspokoje.
-
Dziewczynki powodzenia na wizytach
Mi się za to śniło że karmiłam kota ... cyckiem i średnio nam to wychodziło, ciekawe czemu ;p
Ja tam nie zamierzam wybudzać dziecka chyba że będzie kiepsko na wadze przybierać to wtedy do karmienia czasem trzeba ale tak to nie ma opcji
Oj tak terminowe te nasze dzieciaczki .dora8201, rex, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Kamyk padłam czytając Twój sen hehe... Mnie często też się śnią głupoty, dzis też coś było ale jakoś po przebudzeniu w momencie zapominam
Powodzenia wizytującym i czekamy na wieści!
Ajj u już zapomniałam co miałam pisać... ostatnio strasznie się zapominalska zrobiłam...