Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że zadbaliscie o to. ;-) Ważne żeby mając zwierzę kochać go i być za niego odpowiedzialnym ;-)
    Zania nie myśl w ogóle o takich rzeczach. Tak jak Katepr pisała, nie takie rzeczy na porodowce się dzieją.
    Amarranta pewnie, że rozsądne. Taką samą taktykę obrałam przy pierwszej i drugiej ciąży. ... Teraz też nie myślę o bólu itd. Zania a jak zjedziesz na porodówkę to będziesz juz chciała jak najszybciej urodzić ;-)

amarranta lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:00

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGLASZAM WSZEM I WOBEC MOJA CIAZE ZA DONOSZONA! :) Niech mi tylko przeziębienie minie i cukry się uspokoja i Szymonek już chcę Cię przytulać.
    Insulina nie jest taka straszna choć psychicznie ciężko żeby się sobie wkluc w udo lub brzuch. W ramie jakoś nie wygodnie.
    Jutro idę do szpitala w którym chcę rodzić na dodatkową wizytę.

Zania porodu też się boję, najbardziej ze będzie coś nie tak z Małym. Ale też ze popekam, będzie się wszystko przedłużać i ze ciężko będzie radzić sobie z bólem. Chyba każda tak ma.

Laktator też mam z Medeli. Koleżanka mi p ozyczyla, muszę go jeszcze wyparzyć.

Amarranta fajnie ze kotek zatesknil i wrócił.

Biedroneczko trzymam kciuki. Być może to już to :) daj znać.

Dziewczyny współczuję bezsenności, mi też się zdarza, choć nie codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 14:53

nick nieaktualny, Konwalia, wikaa, radiszka, amarranta, Biedroneczka83, dora8201, OlaW84, katepr lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 TYDZIEŃ CZAS START!!!

Ja się pytam kiedy to zleciało ???

Jutro ktg i wizyta, nie wyjdę stamtąd póki nie dowiem się konkretów odnośnie cc ...

U mnie gorąco, normalnie nie ma czym oddychać :P

wikaa, Pay, Mia1988, OlaW84, katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja tez mam takie myśli jak ty, ale pózniej myśle sobie, ze przecież jak wszystkie moje koleżanki czy inne dziewczyny dały radę to co? Ja nie dam?
    I jakoś mi lepiej... ;-)
    A co do "incydentów" które mogą sie przydarzyć na porodówce... No cóż mam nadzieje ze mnie to ominie, a jesli nie to trudno, nie zabije sie z tego powodu, a zreszta dla położnych i lekarzy to norma raczej...
    Mam nadzieje ze Wikaa ma racje - ze jak będziemy na porodówce to nam będzie wszystko jedno byle było po wszystkiemu ;-)

Ivettka - jej ty juz 40tc alez ci zazdroszczę ;-)
    Pay - gratuluje odnoszonej ciazy :-)

Pay, nick nieaktualny, amarranta lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio u mnie nadal cisza :/ własnie wciągnęłam pizze :) skurcze pojedyncze nie bolące i tyle zobaczymy moze cos jednak do 2 lipca sie ruszy :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ja przy Stasiu miałam medele ale pożyczona od koleżanki. Teraz czekam aż do po porodzie i zobaczymy jak będzie z laktacha. Jak będzie to kupie TT bo mamy same butelki i ogólnie hopla na punkcie TT.

Amarranta super ze kociak wrócił:) dobrze ze cały a nie bez łapki lub oka;)

Katepr to jest serum do stóp w takiej małej tubce.

Zania myślę że każda się boi nawet rodzaca po raz enty... Bo to boli, bo strach o dziecko. Ja pamiętam że najbardziej bałam się ze coś zrobię nie tak i małemu zrobię krzywdę. Ale jak się słucha położnej doświadczonej to ona naprawdę wie co robi i dobrze Cię poprowadzi...co do niespodzianek wierz mi będziesz tak skoncentrowana na parciu i położnej ze nie będzie to miało żadnego znaczenia. Ja nawet nie wiem czy mi się coś takiego przytrafiło...naprawdę nie pamiętam.

Pay no gratuluję ciazy donoszonej:)
    A Ivettka 40tydz?wow ale to szybko leci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:42

nick nieaktualny, Pay, katepr, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Ja na stopy mam masc taka z mocznikiem z niemiec tez sa do rak bardzo polecam :)

Laktator ja kupilam wlasnie ten Juwelka duzo dziewczyn go poleca z forum i ze znajomych. Ja juz mam bo na liscie z copernicusa trzeba miec swoj, a jak sie nie ma to kupic. http://copernicus.gda.pl/oddzialy/oddzial-ginekologiczny-polozniczo/

Ja ta ulica szlam w sumie spoko sie idzie, tylko nie w ciazy :P A w swissmedzie do kogo tam chodZisz? Bo ja tam do endokrynologa i kardiologa chodze na piechotke :)

Dzisiaj piekna pogoda bylam z mezem nad jeziorkiem super a potem obiadek w restauracji. Fajnie bylo teraz odpoczywam i zajadam sie truskawkami ze smietana.

Dzisiaj jest truskawkobranie na kaszubach zapomnialam jechac:/

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam przedwieczornie:)

OLAW witaj w klubie zwariowańców na punkcie TT :) ja mam to samo :) jak Młodego rodziłam to wchodziła dopiero ta firma na rynek a ja byłam zachwycona - wszystko mieliśmy z niej - butelki, smoczki, kubki, bidony, sztućce, śliniaki itd... najlepiej było jak wycofali z produkcji smoczki które jako jedyne zaakceptował Młody - panika była taka, że na allegro używane!! smoczki kosztowały po 40-50zł za sztukę ;)
    teram moja bardzo dobra koleżanka sprzedaje na allegro produkty TT więc już w ogóle mam wszystko dostępne za rewelacyjną cenę :)

IVETTKA uff myślałam, że tylko ja na 99% będę miała cc a jeszcze nie znam szczegółów - mój gin czeka do terminu albo kiedy zacznie się coś dziać bo wtedy mówił, że jest pewność, że dziecko jest gotowe na przyjście na świat bo samo chce już wychodzić i może jest w tym coś bo Młody gotowy był dopiero 2 tyg po terminie, jakby wyjęli go 2 tyg przed terminem to byłby jak wcześniak

PAY dzielna jesteś! wiedziałam że super sobie dasz radę z tą insuliną :) brawo!!!

ZANIA jako już rodząca powiem Ci tak - nie mam zielonego pojęcia czy miałam wypadek przy parciu czy nie... i raczej mała jest szansa, żeby poczuć to:)
    i nawet jeśli będzie bolało jak nie wiem co ten moment kiedy położą Ci córeczkę po raz pierwszy na piersi jest jak wielka gumka myszka albo eliksir leczący - nic się nie liczy, nic nie boli, nic innego nie jest ważne - świat się zatrzymuje i jesteś tylko Ty i dziecko

nick nieaktualny, OlaW84, OlaW84, Pay, amarranta lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też mówią poczekaj aż samo się będzie pchało....tylko ja nie mam tyle czasu, z Młodym mam latanie po lekarzach,poradniach itp.i muszę być jak najszybciej sprawna. Z nim to chociaż jakieś skurcze miałam, co prawda ucichły i było wywoływanie ale to nic nie pomogło :/ teraz nie mam zamiaru się męczyć....
    Zła jestem na to moje dziecię że każe się matce tak mordować :D

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam całe "oprzyrządowanie" z TT od butelek, po podgrzewacz, sterylizator, itd.. :-)
    Laktator tez na poczatku miał byc TT do kompletu ale naczytałam sie o nim sporo słabych opinii i stwierdziłam ze jednak go sobie odpuszczę... No trudno, nie wszystko musi byc jednej firmy, wiem ze ile ludzi tyle opinii i samemu trzeba wypróbować.
    padło na Medele jak juz pisałam najbardziej przemówiło do mnie to ze jest mobilny :-)
    No nic zobaczymy jak sie sprawdzi :-)

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co mam ręczny - ten ma dobre opinie, elektryczny faktycznie ma nieciekawe - koleżanka właśnie mówiła, że dużo zwrotów jest i w ogóle...

a w ogóle pokażę Wam co postanowiliśmy (tzn akurat to fanaberia mojego M) Lusi zamiast kołyski
    http://amazonas-baby.pl/produkty/hamaki-i-kolyski/koala

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Kate851 - pochwal się sesją :)!

Kamyk - jeśli to nie jakiś zabobon, to ponoć dzieci "wyłażą" przy pełni jak grzyby po deszczu, więc masz spore szanse na 02.07 :).

Ewela - mam podobne odczucia do Twoich, naprawdę nie wiem kogo podkusiło nazwać ten stan "błogosławionym", ale wiem, że w ciąży to ta osoba w życiu nie była :D!

Monita - po cc polecam majtki z wyższym stanem, te z niższym potrafią się ułożyć akurat na ranie, nie jest to zbyt komfortowe.

Lila - zostaw sprzątanie, niech ktoś inny to zrobi ;). Ty zamykaj oczy, żeby syfu nie widzieć ;).

Ivettka - zastanawiam się nad nadaniem córce Twojego imienia :).

Wikaa - myśl teraz w takim razie o jakiejś nagrodzie dla Twojego zucha, że była taki dzielny na wyjeździe :)! Lody, kino, sala zabaw? Tobie pewnie też dobrze zrobi spędzenie z nim chwili czasu, bo stęskniona będziesz :)!

Katepr - widzę, że dużo z nas ma jakiś przedporodowy zjazd humoru, zresztą nic dziwnego przy takich niedogodnościach jak bóle i niedospanie. Już niedługo :)! A majtki w mniejszych rozmiarach widziałam na Alledrogo ;).

Beata - bardzo mi się w takim razie podobają zwyczaje w szpitalach DE :). A u nas bez majtek każą ganiać i nogami podkłady trzymać w drodze do łazienki, jakby to jakiś sens miało O.o. Mój szpital bardziej normalny pod tym względem, ale jakoś się tak utarło, że tak babki w koszulach nocnych od rana do nocy.

Verona - jakim cudem udało Ci się biec O.o?

Ammaranta - ależ sobie kot przypomniał gdzie mieszka :D! Lepiej późno niż wcale ;)!

Pay - gratki, teraz już nic niestraszne :).

Dora, Mia - ja też fanka TT :). Butle antykolkowe, zwykłe, kubeczki itd. Ale smoczki mam z Canpola kauczukowe z kulką, takie poleciły mi doświadczone mamy przed moim pierwszym porodem - ponoć dzieci najłatwiej je akceptują i ja nie próbowałam innych, od razu zaskoczyło :).

Kamyk1989, dora8201, nick nieaktualny, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora fajny ten hamaczek, tylko zastanawiam sie czy na początek to nie lepiej żeby maleństwo leżało na sztywnym i płaskim?
    A taki to troszkę pózniej?

Daven - twoje podsumowanie stanu "błogosławionego" bezcenne - poprostu padłam... :-D
    Właśnie co z Kate gdzieś nam dzis zgineła... No i co ze zdjęciami...? ;-)

Daven lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE miala z siostrą do rodziców jechać wiec pewnie się świetnie bawi u rodziców:)

MIA wlasnie dla noworodkow leżenie za twardym i płaskim nie jest anatomiczne... Wlasnie takie ułożenie jest bardziej komfortowe i znajome dla dziecka bo przypomina to w łonie matki

DAVEN to witamy kolejna fankę TT :) a stan blogoslawiony to temu pewnie ze blogoslawisz każdy dzień który już się skończył i o jeden mniej do końca ;)

Daven, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no widzisz dora, tego to nie wiedziałam... :-)
    No to dlaczego jest takie bum na materacyki do łóżeczek ze na początek to na tej twardej stronie zawsze?
    Ja juz nic nie rozumiem... Heh

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardziej chyba chodzi nie o twardosc strony tylko wlasciwosci czy to kokosa czy gryki czy co tam wsadzone jest

zpbnio4p92q84lda.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fanów TT to jakoś mój mąż sobie to bardziej upatrzyl:) i rzeczywiście mamy wszystko z TT...Nawet gryzaki na poszczególne partie zębów:) a laktator TT też bym kupowała ręczny...o tym elektrycznym zle opinie słyszałam.

A tak przy okazji Dora to mnie pocieszylas z tym spaniem...My i tak wśród znajomych jako jedyni zostaliśmy z budzącym się dzieckiem w nocy a jak mam tak wstawać jeszcze przez 2-3lata to ja dziękuję bardzo...wszyscy dookoła się już wysypiaja, dzieci śpią do 9 a ja czasem jak zombie wyglądam.A tu drugie w drodze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:43

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe OLA a czemu myślisz ze dopiero po prawie 7 latach zdecydowaliśmy się na drugie dziecko??? Bo musieliśmy odespać najpierw te 4 lata ;)

Boże ale mnie dziś Luska kopie..... Jako zniosę z bólu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:35

Daven, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven jak to mam rozumieć? :D

Dobra laski trzeba się ogarnąć przed jutrzejszym dniem, trzymajcie kciuki za dobre wieści. Do usłyszenia po wizycie :)

Kolorowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:55

radiszka, OlaW84, nick nieaktualny, dora8201 lubią tę wiadomość

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ