Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
To dobrze, że zadbaliscie o to. Ważne żeby mając zwierzę kochać go i być za niego odpowiedzialnym
Zania nie myśl w ogóle o takich rzeczach. Tak jak Katepr pisała, nie takie rzeczy na porodowce się dzieją.
Amarranta pewnie, że rozsądne. Taką samą taktykę obrałam przy pierwszej i drugiej ciąży. ... Teraz też nie myślę o bólu itd. Zania a jak zjedziesz na porodówkę to będziesz juz chciała jak najszybciej urodzićamarranta lubi tę wiadomość
-
OGLASZAM WSZEM I WOBEC MOJA CIAZE ZA DONOSZONA! Niech mi tylko przeziębienie minie i cukry się uspokoja i Szymonek już chcę Cię przytulać.
Insulina nie jest taka straszna choć psychicznie ciężko żeby się sobie wkluc w udo lub brzuch. W ramie jakoś nie wygodnie.
Jutro idę do szpitala w którym chcę rodzić na dodatkową wizytę.
Zania porodu też się boję, najbardziej ze będzie coś nie tak z Małym. Ale też ze popekam, będzie się wszystko przedłużać i ze ciężko będzie radzić sobie z bólem. Chyba każda tak ma.
Laktator też mam z Medeli. Koleżanka mi p ozyczyla, muszę go jeszcze wyparzyć.
Amarranta fajnie ze kotek zatesknil i wrócił.
Biedroneczko trzymam kciuki. Być może to już to daj znać.
Dziewczyny współczuję bezsenności, mi też się zdarza, choć nie codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 14:53
Ivettka, Konwalia, wikaa, radiszka, amarranta, Biedroneczka83, dora8201, OlaW84, katepr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny40 TYDZIEŃ CZAS START!!!
Ja się pytam kiedy to zleciało ???
Jutro ktg i wizyta, nie wyjdę stamtąd póki nie dowiem się konkretów odnośnie cc ...
U mnie gorąco, normalnie nie ma czym oddychaćwikaa, Pay, Mia1988, OlaW84, katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Zania ja tez mam takie myśli jak ty, ale pózniej myśle sobie, ze przecież jak wszystkie moje koleżanki czy inne dziewczyny dały radę to co? Ja nie dam?
I jakoś mi lepiej...
A co do "incydentów" które mogą sie przydarzyć na porodówce... No cóż mam nadzieje ze mnie to ominie, a jesli nie to trudno, nie zabije sie z tego powodu, a zreszta dla położnych i lekarzy to norma raczej...
Mam nadzieje ze Wikaa ma racje - ze jak będziemy na porodówce to nam będzie wszystko jedno byle było po wszystkiemu
Ivettka - jej ty juz 40tc alez ci zazdroszczę
Pay - gratuluje odnoszonej ciazyPay, Ivettka, amarranta lubią tę wiadomość
-
Mia ja przy Stasiu miałam medele ale pożyczona od koleżanki. Teraz czekam aż do po porodzie i zobaczymy jak będzie z laktacha. Jak będzie to kupie TT bo mamy same butelki i ogólnie hopla na punkcie TT.
Amarranta super ze kociak wrócił dobrze ze cały a nie bez łapki lub oka;)
Katepr to jest serum do stóp w takiej małej tubce.
Zania myślę że każda się boi nawet rodzaca po raz enty... Bo to boli, bo strach o dziecko. Ja pamiętam że najbardziej bałam się ze coś zrobię nie tak i małemu zrobię krzywdę. Ale jak się słucha położnej doświadczonej to ona naprawdę wie co robi i dobrze Cię poprowadzi...co do niespodzianek wierz mi będziesz tak skoncentrowana na parciu i położnej ze nie będzie to miało żadnego znaczenia. Ja nawet nie wiem czy mi się coś takiego przytrafiło...naprawdę nie pamiętam.
Pay no gratuluję ciazy donoszonej:)
A Ivettka 40tydz?wow ale to szybko leci:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:42
Ivettka, Pay, katepr, amarranta lubią tę wiadomość
-
heja
Ja na stopy mam masc taka z mocznikiem z niemiec tez sa do rak bardzo polecam
Laktator ja kupilam wlasnie ten Juwelka duzo dziewczyn go poleca z forum i ze znajomych. Ja juz mam bo na liscie z copernicusa trzeba miec swoj, a jak sie nie ma to kupic. http://copernicus.gda.pl/oddzialy/oddzial-ginekologiczny-polozniczo/
Ja ta ulica szlam w sumie spoko sie idzie, tylko nie w ciazy A w swissmedzie do kogo tam chodZisz? Bo ja tam do endokrynologa i kardiologa chodze na piechotke
Dzisiaj piekna pogoda bylam z mezem nad jeziorkiem super a potem obiadek w restauracji. Fajnie bylo teraz odpoczywam i zajadam sie truskawkami ze smietana.
Dzisiaj jest truskawkobranie na kaszubach zapomnialam jechac:/Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
witam przedwieczornie:)
OLAW witaj w klubie zwariowańców na punkcie TT ja mam to samo jak Młodego rodziłam to wchodziła dopiero ta firma na rynek a ja byłam zachwycona - wszystko mieliśmy z niej - butelki, smoczki, kubki, bidony, sztućce, śliniaki itd... najlepiej było jak wycofali z produkcji smoczki które jako jedyne zaakceptował Młody - panika była taka, że na allegro używane!! smoczki kosztowały po 40-50zł za sztukę
teram moja bardzo dobra koleżanka sprzedaje na allegro produkty TT więc już w ogóle mam wszystko dostępne za rewelacyjną cenę
IVETTKA uff myślałam, że tylko ja na 99% będę miała cc a jeszcze nie znam szczegółów - mój gin czeka do terminu albo kiedy zacznie się coś dziać bo wtedy mówił, że jest pewność, że dziecko jest gotowe na przyjście na świat bo samo chce już wychodzić i może jest w tym coś bo Młody gotowy był dopiero 2 tyg po terminie, jakby wyjęli go 2 tyg przed terminem to byłby jak wcześniak
PAY dzielna jesteś! wiedziałam że super sobie dasz radę z tą insuliną brawo!!!
ZANIA jako już rodząca powiem Ci tak - nie mam zielonego pojęcia czy miałam wypadek przy parciu czy nie... i raczej mała jest szansa, żeby poczuć to:)
i nawet jeśli będzie bolało jak nie wiem co ten moment kiedy położą Ci córeczkę po raz pierwszy na piersi jest jak wielka gumka myszka albo eliksir leczący - nic się nie liczy, nic nie boli, nic innego nie jest ważne - świat się zatrzymuje i jesteś tylko Ty i dziecko
Ivettka, OlaW84, OlaW84, Pay, amarranta lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualnyNo mi też mówią poczekaj aż samo się będzie pchało....tylko ja nie mam tyle czasu, z Młodym mam latanie po lekarzach,poradniach itp.i muszę być jak najszybciej sprawna. Z nim to chociaż jakieś skurcze miałam, co prawda ucichły i było wywoływanie ale to nic nie pomogło teraz nie mam zamiaru się męczyć....
Zła jestem na to moje dziecię że każe się matce tak mordować -
Dziewczyny ja tez mam całe "oprzyrządowanie" z TT od butelek, po podgrzewacz, sterylizator, itd..
Laktator tez na poczatku miał byc TT do kompletu ale naczytałam sie o nim sporo słabych opinii i stwierdziłam ze jednak go sobie odpuszczę... No trudno, nie wszystko musi byc jednej firmy, wiem ze ile ludzi tyle opinii i samemu trzeba wypróbować.
padło na Medele jak juz pisałam najbardziej przemówiło do mnie to ze jest mobilny
No nic zobaczymy jak sie sprawdzi -
ja póki co mam ręczny - ten ma dobre opinie, elektryczny faktycznie ma nieciekawe - koleżanka właśnie mówiła, że dużo zwrotów jest i w ogóle...
a w ogóle pokażę Wam co postanowiliśmy (tzn akurat to fanaberia mojego M) Lusi zamiast kołyski
http://amazonas-baby.pl/produkty/hamaki-i-kolyski/koala
Hej!
Kate851 - pochwal się sesją !
Kamyk - jeśli to nie jakiś zabobon, to ponoć dzieci "wyłażą" przy pełni jak grzyby po deszczu, więc masz spore szanse na 02.07 .
Ewela - mam podobne odczucia do Twoich, naprawdę nie wiem kogo podkusiło nazwać ten stan "błogosławionym", ale wiem, że w ciąży to ta osoba w życiu nie była !
Monita - po cc polecam majtki z wyższym stanem, te z niższym potrafią się ułożyć akurat na ranie, nie jest to zbyt komfortowe.
Lila - zostaw sprzątanie, niech ktoś inny to zrobi . Ty zamykaj oczy, żeby syfu nie widzieć .
Ivettka - zastanawiam się nad nadaniem córce Twojego imienia .
Wikaa - myśl teraz w takim razie o jakiejś nagrodzie dla Twojego zucha, że była taki dzielny na wyjeździe ! Lody, kino, sala zabaw? Tobie pewnie też dobrze zrobi spędzenie z nim chwili czasu, bo stęskniona będziesz !
Katepr - widzę, że dużo z nas ma jakiś przedporodowy zjazd humoru, zresztą nic dziwnego przy takich niedogodnościach jak bóle i niedospanie. Już niedługo ! A majtki w mniejszych rozmiarach widziałam na Alledrogo .
Beata - bardzo mi się w takim razie podobają zwyczaje w szpitalach DE . A u nas bez majtek każą ganiać i nogami podkłady trzymać w drodze do łazienki, jakby to jakiś sens miało . Mój szpital bardziej normalny pod tym względem, ale jakoś się tak utarło, że tak babki w koszulach nocnych od rana do nocy.
Verona - jakim cudem udało Ci się biec ?
Ammaranta - ależ sobie kot przypomniał gdzie mieszka ! Lepiej późno niż wcale !
Pay - gratki, teraz już nic niestraszne .
Dora, Mia - ja też fanka TT . Butle antykolkowe, zwykłe, kubeczki itd. Ale smoczki mam z Canpola kauczukowe z kulką, takie poleciły mi doświadczone mamy przed moim pierwszym porodem - ponoć dzieci najłatwiej je akceptują i ja nie próbowałam innych, od razu zaskoczyło .
Kamyk1989, dora8201, Ivettka, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Dora fajny ten hamaczek, tylko zastanawiam sie czy na początek to nie lepiej żeby maleństwo leżało na sztywnym i płaskim?
A taki to troszkę pózniej?
Daven - twoje podsumowanie stanu "błogosławionego" bezcenne - poprostu padłam...
Właśnie co z Kate gdzieś nam dzis zgineła... No i co ze zdjęciami...?Daven lubi tę wiadomość
-
KATE miala z siostrą do rodziców jechać wiec pewnie się świetnie bawi u rodziców:)
MIA wlasnie dla noworodkow leżenie za twardym i płaskim nie jest anatomiczne... Wlasnie takie ułożenie jest bardziej komfortowe i znajome dla dziecka bo przypomina to w łonie matki
DAVEN to witamy kolejna fankę TT a stan blogoslawiony to temu pewnie ze blogoslawisz każdy dzień który już się skończył i o jeden mniej do końcaDaven, wikaa lubią tę wiadomość
Co do fanów TT to jakoś mój mąż sobie to bardziej upatrzyl:) i rzeczywiście mamy wszystko z TT...Nawet gryzaki na poszczególne partie zębów:) a laktator TT też bym kupowała ręczny...o tym elektrycznym zle opinie słyszałam.
A tak przy okazji Dora to mnie pocieszylas z tym spaniem...My i tak wśród znajomych jako jedyni zostaliśmy z budzącym się dzieckiem w nocy a jak mam tak wstawać jeszcze przez 2-3lata to ja dziękuję bardzo...wszyscy dookoła się już wysypiaja, dzieci śpią do 9 a ja czasem jak zombie wyglądam.A tu drugie w drodze;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:43
-
Hehe OLA a czemu myślisz ze dopiero po prawie 7 latach zdecydowaliśmy się na drugie dziecko??? Bo musieliśmy odespać najpierw te 4 lata
Boże ale mnie dziś Luska kopie..... Jako zniosę z bólu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:35
Daven, Carmen.92 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDaven jak to mam rozumieć?
Dobra laski trzeba się ogarnąć przed jutrzejszym dniem, trzymajcie kciuki za dobre wieści. Do usłyszenia po wizycie
KolorowychWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:55
radiszka, OlaW84, Carmen.92, dora8201 lubią tę wiadomość