X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMARRANTA wiesz co to zależy od szpitala... W tym gdzie rodziłam syna 14 dni po terminie odesłali mnie jeszcze do domu - po sprawdzeniu wód, łożyska i dziecka... W tym gdzie teraz rodzic będę w dzień terminu się zgłaszasz na oddział i często na drugi dzień zaczynają próby wywołania

Regenerum mialam do rąk, mój M ma zniszczone dłonie od smarów, olejów itp plus szorowania ich i bardzo chwalił sobie i każe sobie kupować je wiec jest dobre:)

OLISIE ja generalnie jestem z tych mało śpiących - plus bezsenność w sytuacjach stresowych - ogolnie wcześnie zasypiam i wcześnie się budzę... Ale teraz to już ekstremalnie wczesne pobudki mam i co noc ze 2 godziny wycięte ale co zrobić? Niby powinno się wysypiać ale może mój organizm juz trenuje trudne nocki z Luśką;)

KAMYK heh witaj w klubie... Niby kolejna ciąża a same nowości jakbym pierwszy raz była:)

amarranta, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Ja też na ogół krótko śpię, bo ok 2 chodzę spać i o 7 na nogach zawsze. Ale teraz jak L4 mam i nie wymęczę się w dzień to dwie godziny snu i oczy jak 5 zł :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jest najlepiej jak śpię standardowo 7-8 godzin.
    Rex, podziwiam, że tak późno chodzisz spać:) mnie plecy za bardzo bolą, żeby tyle wysiedzieć - muszę się położyć, nawet jak nie jestem senna

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to spalabym pewnie non stop ale Szkodnik nie pozwala;) ma już teraz jedna drzemkę w ciągu dnia i zawsze staram się też spać w tym czasie. Bo inaczej nie wyrabiam. A w nocy to i tak on wstaje jeszcze dwa razy więc poza dolegliwościami ciazowymi (zgaga i stawy) to jeszcze synek nie daje pospac;)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Widzę, że drukarnia pracuje od samego świtu.....
    Dora dobrze, że wirus odpuścił i czujesz się lepiej.
    Mi też w nocy cierpnie i trętwieje wszystko. ... Na brzuchu to raczej nie śpię, ale marzę, żeby w końcu położyć się na plecach. ... :-/

Rozmawiałam wczoraj z moim synkiem przez Skype. Moje obawy były zupełnie nieuzasadnione. ... Jest wesoły i szczęśliwy. Nie ma czasu na tęsknotę. Dzisiaj jada nad morze, wczoraj basen.... Nawet w kościele podobno był bardzo grzeczny, choć przecież ni w ząb nic nie rozumiał po flamandzku.... ;-) Jestem juz duuużoooo spokojniejsza. :-D

Dzisiaj słonecznie i ciepło. Miłego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 10:03

amarranta, Mia1988 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady z ta zgaga... :-)
    Chociaz mam nadzieje źe juz takiego "ataku" jak dzisiejszej nocy to nie będzie...
    Miewałam zgagę juz nie raz ale to to było jakieś apogeum normalnie... :-/
    Ahhhh dobrze ze juz po...

OlaW -gratuluje 37tygodnia ;-)

Podziwiam was ja wynajęcie radę z tymi bezsennosciami, ja z reguły to chyba godzinowo więcej śpię niz funkcjonuje.... ;-)
    Ale jak Dora pisała wyjedziecie juz wytrenowane jak bobasy sie pojawia, a ja to chyba jak zoombie... ;-)
    Właśnie ostatnio miałam takie głębsze przemyślenia jak to będzie...

Wikaa super ze mały zadowolony z wakacji, szczęśliwe dziecko = szczęśliwa mama :-D

wikaa lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham nadal d rana mam mega biegunkę skurcze jakieś sa ale milo aktywne

amarranta, rex lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka czyżby cuś... ;-)
    Kciukam za rozkręcenie :-)

Aaa zapomniałam wam napisać, wczoraj w końcu kupiliśmy laktator...
    Zastanawiałam sie juz od dawna jaki i wybór padł na Medele mini electric...
    Kuzynka mi go polecała (a teraz ma 3cie dziecko i kilka laktatorów przerobiła), no i u nas mam nadzieje ze sie sprawdzi ponieważ działa tez na baterie, nie musi byc ładowany sieciowo, a my dużo podróżujemy, wiec w razie W zawsze będzie pod ręka i jest mały bez tych wszystkich przewodów i rurek. No i opinie tez ma dość dobre...
    A jak u was macie juz coś upatrzone bądź kupione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:21

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;-) widzę że jeszcze wszystkie w dwupaku ;-)

Biedroneczka83 trzymam kciuki żeby to był już twój czas i żeby maleństwo juz wychodziło <3

Mia1988 mi na zgage oprócz mleka pomaga rennie owocowe ;-)

OlaW gratuluję 37 tc, jeszcze tydzień i można rodzic ;-)

Wikka dobrze ze synek zadowolony, może teraz będziesz troszkę spokojniejsza ;-)

Mia1988, wikaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 my kupujemy laktator dopiero jak się mały urodzi bo nie wiadomo jak to będzie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora8201 dobrze ze juz lepiej się czujesz ;-)

Kurcze nie wiem co mam komu odpisać bo siedzę na tel i mam straszny problem z otwieraniem stron ;-( w każdym bądź razie życzę wam miłego dnia i dobrego samopoczucia ;-)

dora8201 lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kot nam wrócił :D :D :D Nie wiem czy pamiętacie, jak pisałam, że zwiała, bo to było prawie miesiąc temu:) ale tak po prostu sobie weszła do domu :) ciekawe ile zostanie ;)

wikaa, Carmen.92, dora8201, OlaW84, ewela86, katepr, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta no to super, że kotek wrócił ? Tyle jej nie było.... Oby w brzuszku nie było jakiejś niespodzianki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:52

Carmen.92, Mia1988, amarranta lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    REX Ty to jednak jesteś tytan :)

OLAW moje dziecię starsze nie dali nocy przespać przez prawie 4 lata... Mial dokładnie 3 lata 10 miesięcy i 5 dni kiedy zdazylo mu się po raz pierwszy :)

WIKA bo tak to kurczę jest ze my się przejmujemy i tęsknimy za wszystkich:) dzielny synek!!!

MIA ja poki co kupiłam ręczny TT bo z tej firmy nam butelki i smoczki. Jak będzie trzeba to wtedy kupie elektryczny ale z Młodym jechałam miesiąc na zwykłym z apteki a większość tylko ściaganego jadl

BIEDRONECZKA no to oby to to a nie wirus jak u mnie

AMARRANTA super ze kocicha wróciła... A wysterylizowana jest??

wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Anastazji miałam laktator z BabyOno i szybko szlag go trafił. Przy Emilce miałam z Tommee Tippee i byłam mega z niego zadowolona. Teraz kupiłam z Lovi bo z TT nigdzie nie moglam dostać. Z resztą butelki z Lovi też kupiłam bo z dwiema miałam z Aventu. Ja niestety musiałam laktator kupić, gdyż jedną brodawke mam zdeformowaną i ani jedna ani druga nie umiała jej złapać.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś równo 30 dni do dnia porodu...
    Powiem Wam,że zaczynam się bać,już myślę....i to chyba właśnie spedza mi sen z powiek. Boje się bolu jak choroba,ze nie dam rady ze nie wytrzymam:-( boję się,że pomimo wyproznienia albo lewatywy po prostu "się coś zdarzy" ajjjc:-/

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny a to regenerum do stóp to krem? Bo wrzuciłam na allegro i są tylko stopki jakieś? To te stopki złuszczające? ;p chętnie bym wypróbowała skoro takie dobre :)
    Amarranta jak miło że kotek wrócił :)
    Zania nie przejmuj się takimi pierdołami, na sali porodowej nie takie rzeczy widzieli, wiem łatwo mówić ale lepiej myśleć pozytywnie :)
    Ja nie mam laktatora, jak będzie potrzebny to kupię, ale chyba ręczny..

amarranta lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, dostawała antykoncepcję zanim zwiała, to mam nadzieję, że bez niespodzianki przyszła;)

Dora, teściu ją sterylizował (bo to kiedyś 'jego' kota była), ale coś nie poszło z tym zabiegiem i zdarzały jej się ruje :/ dlatego dodatkowo dawaliśmy jej tabsy..

Zania, polubiłam za 30 dni do porodu ;) nie bój się!! chociaż z drugiej strony, ja mam taką taktykę, że staram się po prostu o tym nie myśleć - nie wiem, czy to rozsądne..

Laktator wypożyczę ze szpitala - tutaj tak można

dora8201 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketepr ja jeszcze polecam krem scholl na zrogowacenia- jest super, a regenerum nie miałam.
    zania nie stresuj się, w trakcie porodu będzie tobie naprawdę wszystko jedno.
    Ja laktator mam z Lovi bo mam cale wyposażenie z tego i z Medeli też mam bo też są dobre.
    Amarranta a to kot łajza. pewnie kawalera poznała i jej nie odpowiadał na dluzsza metę.

katepr lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja z tym spaniem to od dziecka tak mam ;)
    Młody odziedziczyl po mnie niestety :P

Wikaa, to jedno zmartwienie mniej :) super :)
    Amarranta, może już znowu nie czmychnie :)

Biedronka, trzymam kciuki, żebyś jeszcze dzisiaj tuliła :)

wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ