WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMARRANTA wiesz co to zależy od szpitala... W tym gdzie rodziłam syna 14 dni po terminie odesłali mnie jeszcze do domu - po sprawdzeniu wód, łożyska i dziecka... W tym gdzie teraz rodzic będę w dzień terminu się zgłaszasz na oddział i często na drugi dzień zaczynają próby wywołania

Regenerum mialam do rąk, mój M ma zniszczone dłonie od smarów, olejów itp plus szorowania ich i bardzo chwalił sobie i każe sobie kupować je wiec jest dobre:)

OLISIE ja generalnie jestem z tych mało śpiących - plus bezsenność w sytuacjach stresowych - ogolnie wcześnie zasypiam i wcześnie się budzę... Ale teraz to już ekstremalnie wczesne pobudki mam i co noc ze 2 godziny wycięte ale co zrobić? Niby powinno się wysypiać ale może mój organizm juz trenuje trudne nocki z Luśką;)

KAMYK heh witaj w klubie... Niby kolejna ciąża a same nowości jakbym pierwszy raz była:)

amarranta, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Ja też na ogół krótko śpię, bo ok 2 chodzę spać i o 7 na nogach zawsze. Ale teraz jak L4 mam i nie wymęczę się w dzień to dwie godziny snu i oczy jak 5 zł :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jest najlepiej jak śpię standardowo 7-8 godzin.
    Rex, podziwiam, że tak późno chodzisz spać:) mnie plecy za bardzo bolą, żeby tyle wysiedzieć - muszę się położyć, nawet jak nie jestem senna

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to spalabym pewnie non stop ale Szkodnik nie pozwala;) ma już teraz jedna drzemkę w ciągu dnia i zawsze staram się też spać w tym czasie. Bo inaczej nie wyrabiam. A w nocy to i tak on wstaje jeszcze dwa razy więc poza dolegliwościami ciazowymi (zgaga i stawy) to jeszcze synek nie daje pospac;)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Widzę, że drukarnia pracuje od samego świtu.....
    Dora dobrze, że wirus odpuścił i czujesz się lepiej.
    Mi też w nocy cierpnie i trętwieje wszystko. ... Na brzuchu to raczej nie śpię, ale marzę, żeby w końcu położyć się na plecach. ... :-/

Rozmawiałam wczoraj z moim synkiem przez Skype. Moje obawy były zupełnie nieuzasadnione. ... Jest wesoły i szczęśliwy. Nie ma czasu na tęsknotę. Dzisiaj jada nad morze, wczoraj basen.... Nawet w kościele podobno był bardzo grzeczny, choć przecież ni w ząb nic nie rozumiał po flamandzku.... ;-) Jestem juz duuużoooo spokojniejsza. :-D

Dzisiaj słonecznie i ciepło. Miłego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 10:03

amarranta, Mia1988 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady z ta zgaga... :-)
    Chociaz mam nadzieje źe juz takiego "ataku" jak dzisiejszej nocy to nie będzie...
    Miewałam zgagę juz nie raz ale to to było jakieś apogeum normalnie... :-/
    Ahhhh dobrze ze juz po...

OlaW -gratuluje 37tygodnia ;-)

Podziwiam was ja wynajęcie radę z tymi bezsennosciami, ja z reguły to chyba godzinowo więcej śpię niz funkcjonuje.... ;-)
    Ale jak Dora pisała wyjedziecie juz wytrenowane jak bobasy sie pojawia, a ja to chyba jak zoombie... ;-)
    Właśnie ostatnio miałam takie głębsze przemyślenia jak to będzie...

Wikaa super ze mały zadowolony z wakacji, szczęśliwe dziecko = szczęśliwa mama :-D

wikaa lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham nadal d rana mam mega biegunkę skurcze jakieś sa ale milo aktywne

amarranta, rex lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka czyżby cuś... ;-)
    Kciukam za rozkręcenie :-)

Aaa zapomniałam wam napisać, wczoraj w końcu kupiliśmy laktator...
    Zastanawiałam sie juz od dawna jaki i wybór padł na Medele mini electric...
    Kuzynka mi go polecała (a teraz ma 3cie dziecko i kilka laktatorów przerobiła), no i u nas mam nadzieje ze sie sprawdzi ponieważ działa tez na baterie, nie musi byc ładowany sieciowo, a my dużo podróżujemy, wiec w razie W zawsze będzie pod ręka i jest mały bez tych wszystkich przewodów i rurek. No i opinie tez ma dość dobre...
    A jak u was macie juz coś upatrzone bądź kupione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:21

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;-) widzę że jeszcze wszystkie w dwupaku ;-)

Biedroneczka83 trzymam kciuki żeby to był już twój czas i żeby maleństwo juz wychodziło <3

Mia1988 mi na zgage oprócz mleka pomaga rennie owocowe ;-)

OlaW gratuluję 37 tc, jeszcze tydzień i można rodzic ;-)

Wikka dobrze ze synek zadowolony, może teraz będziesz troszkę spokojniejsza ;-)

Mia1988, wikaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 my kupujemy laktator dopiero jak się mały urodzi bo nie wiadomo jak to będzie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora8201 dobrze ze juz lepiej się czujesz ;-)

Kurcze nie wiem co mam komu odpisać bo siedzę na tel i mam straszny problem z otwieraniem stron ;-( w każdym bądź razie życzę wam miłego dnia i dobrego samopoczucia ;-)

dora8201 lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kot nam wrócił :D :D :D Nie wiem czy pamiętacie, jak pisałam, że zwiała, bo to było prawie miesiąc temu:) ale tak po prostu sobie weszła do domu :) ciekawe ile zostanie ;)

wikaa, Carmen.92, dora8201, OlaW84, ewela86, katepr, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta no to super, że kotek wrócił ? Tyle jej nie było.... Oby w brzuszku nie było jakiejś niespodzianki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:52

Carmen.92, Mia1988, amarranta lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    REX Ty to jednak jesteś tytan :)

OLAW moje dziecię starsze nie dali nocy przespać przez prawie 4 lata... Mial dokładnie 3 lata 10 miesięcy i 5 dni kiedy zdazylo mu się po raz pierwszy :)

WIKA bo tak to kurczę jest ze my się przejmujemy i tęsknimy za wszystkich:) dzielny synek!!!

MIA ja poki co kupiłam ręczny TT bo z tej firmy nam butelki i smoczki. Jak będzie trzeba to wtedy kupie elektryczny ale z Młodym jechałam miesiąc na zwykłym z apteki a większość tylko ściaganego jadl

BIEDRONECZKA no to oby to to a nie wirus jak u mnie

AMARRANTA super ze kocicha wróciła... A wysterylizowana jest??

wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Anastazji miałam laktator z BabyOno i szybko szlag go trafił. Przy Emilce miałam z Tommee Tippee i byłam mega z niego zadowolona. Teraz kupiłam z Lovi bo z TT nigdzie nie moglam dostać. Z resztą butelki z Lovi też kupiłam bo z dwiema miałam z Aventu. Ja niestety musiałam laktator kupić, gdyż jedną brodawke mam zdeformowaną i ani jedna ani druga nie umiała jej złapać.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś równo 30 dni do dnia porodu...
    Powiem Wam,że zaczynam się bać,już myślę....i to chyba właśnie spedza mi sen z powiek. Boje się bolu jak choroba,ze nie dam rady ze nie wytrzymam:-( boję się,że pomimo wyproznienia albo lewatywy po prostu "się coś zdarzy" ajjjc:-/

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny a to regenerum do stóp to krem? Bo wrzuciłam na allegro i są tylko stopki jakieś? To te stopki złuszczające? ;p chętnie bym wypróbowała skoro takie dobre :)
    Amarranta jak miło że kotek wrócił :)
    Zania nie przejmuj się takimi pierdołami, na sali porodowej nie takie rzeczy widzieli, wiem łatwo mówić ale lepiej myśleć pozytywnie :)
    Ja nie mam laktatora, jak będzie potrzebny to kupię, ale chyba ręczny..

amarranta lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, dostawała antykoncepcję zanim zwiała, to mam nadzieję, że bez niespodzianki przyszła;)

Dora, teściu ją sterylizował (bo to kiedyś 'jego' kota była), ale coś nie poszło z tym zabiegiem i zdarzały jej się ruje :/ dlatego dodatkowo dawaliśmy jej tabsy..

Zania, polubiłam za 30 dni do porodu ;) nie bój się!! chociaż z drugiej strony, ja mam taką taktykę, że staram się po prostu o tym nie myśleć - nie wiem, czy to rozsądne..

Laktator wypożyczę ze szpitala - tutaj tak można

dora8201 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketepr ja jeszcze polecam krem scholl na zrogowacenia- jest super, a regenerum nie miałam.
    zania nie stresuj się, w trakcie porodu będzie tobie naprawdę wszystko jedno.
    Ja laktator mam z Lovi bo mam cale wyposażenie z tego i z Medeli też mam bo też są dobre.
    Amarranta a to kot łajza. pewnie kawalera poznała i jej nie odpowiadał na dluzsza metę.

katepr lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja z tym spaniem to od dziecka tak mam ;)
    Młody odziedziczyl po mnie niestety :P

Wikaa, to jedno zmartwienie mniej :) super :)
    Amarranta, może już znowu nie czmychnie :)

Biedronka, trzymam kciuki, żebyś jeszcze dzisiaj tuliła :)

wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ