Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chata ogarnięta, zanim kąpiel i spanie to jeszcze zajrzę . Boże, to zaczyna być nałóg..
W imieniu synka dziękuję wszystkim za życzenia .
Rex - to musiałby być ekspresowy poród, żeby jeszcze dziś się skończył . Chyba, że któraś już na porodówce i się nie chwali . Gdzie Ty mieszkasz, że masz takie tropiki?
Kate851 - dobrze, że endo zaliczony (jakkolwiek by to nie zabrzmiało ). Tak, mój teść jest despotą, który wszystko wie najlepiej, nie rozumie słowa "nie" oraz zawsze i wszędzie wpier**a się między wódkę a zakąskę. Szczególnie swoim najbliższym lubi życie ustawiać. Mam tego pecha, że mój M jest jedynakiem . Co do Twoich zdjęć - nie wiem ile masz lat, dziewczyno, ale radziłabym Ci się przygotować na teksty obcych starszych pań: "jak ładnie, że pomagasz swojej mamie przy dziecku!" albo "za moich czasów gimnazjalistki w ciąże nie zachodziły!" itp . Bardzo młodo i promiennie się prezentujesz!
Ivettka - jaki ładny brzuszek! A czemu chcesz do piątku wytrzymywać? Lipiec już jutro , można rodzić.
Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualnyNo to zacznę od początku, dziś w godzinach popołudniowych pokłóciłam się z moim (poszło właśnie o szpital,o cc-ja mam nakazane przyjść w piątek a mój mi każe czekać do poniedziałku) i jak się zdarłam,tak od tamtej pory mnie boli podbrzusze i nie przestaje. Wzięłam no spę i nic...
-
Dziękuję Wam dziewczyny:)
Daven 7 września kończę 30 lat! haha:) wręcz późno mam pierwsze dziecko:) ale nikt mi nigdy nie dał 30 lat;p wyobrażasz mnie teraz sobie jakbym zaszła w ciążę mając 21lat?
Moi rodzice mimo,że są po 60-stce to zawsze mówią,że czują się jakby mieli jeszcze córkę licealistkę, hehe:) Położna jedna własnie pytała się mnie czy uczę się w liceum jeszcze a ja yyy;pDaven lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DZIĘKI dziewczęta za miłe słowa odnośnie mojej "brzuszkowej kawalerki"
Ivettka i Kate - wy też wrzuciłyście fajne fotki , dla każdej z nas po porodzie będą one fajną pamiątką i nasze dzieciaczki w przyszłości zobaczą jak ich mamusie ładnie wyglądały nosząc je pod serduchem
wika - zamawiam u ciebie truskawki he he
izabelka - szkoda twoich nerwów na tą pipppp...lekarkę, leniuchuj póki się da
Daven - jeszcze i ja chciałam przekazać NAJ NAJ NAJlepsze życzenia dla twojego synka
Nie wiem dziewczyny czy to tylko na śląsku czy w całej Polsce ale dowiedziałam się dziś że od marca wszedł przepis w którym to po porodzie tatusiowie nie muszą jeździć do USC po skrócony akt małżeństwa bo szpital sam wysyła info do Urzędu i Urząd potem tatuśkom wydaje bez problemu akt urodzenia dziecka
A tak odganiając od tematu mój dzień zaliczam do udanych, spacer zaliczony , po południu leniuchowanie, szybka kąpiel i czuje się jak młody Bóg Mąż już teraz tylko mówi że jeszcze chwilka i nasz synek będzie lipcowym chłopakiem trzymamy się dziewczyny nie ma co i tylko czekać jak ruszymy z kopyta hurtem na porodówki
wikaa, Ivettka, Daven lubią tę wiadomość
-
Ivettka piękny brzuszek. Dzidziusiowi tam wygodnie
Rex a gdzie mieszkasz w Hiszpanii jeżeli mozna wiedzieć? Na kontynencie czy na wyspie? Gorąco u Ciebie?
Kate pięknie wyglądasz. Będzie niesamowita pamiątka.
Pay ja to poczekam na Ciebie i Szymonka, nie wiem jak Lilka Ona ma chyba inne plany. Przez dwa tygodnie tylko leżąc rozwarcie nastąpiło z jednego palca na dwa centymetry. Ciekawe jak teraz sie to rozwinie jak już nie leżę. Dwa dni miałam takie już bardziej aktywne - w końcu! W domu nastał moj porządekIvettka, Pay lubią tę wiadomość
-
U nas szpital zawsze sam wysyłał akt urodzenia do urzędu, no ale tata i tak musi tam jechać załatwić wszystko, jedyne co to ponoć nie musi mieć właśnie odpisu aktu małżeństwa jeśli był on sporządzony w tym samym urzędzie, w tym samym mieście bo mają to jakby 'u siebie'
No to może jutro się zacznie, skoro lipiec. Bo jak na razie to nasz wątek musi być dość nudny dla innych czytelniczek
Dokładnie 1 palec-2cm, 2 palce- 4cm i tak aż do 5ciu czyli 10cmWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:41
Ivettka, juwelka lubią tę wiadomość
-
No, no Kate, zdjęcia super ! Ivettka widać, że Ty już tylko dotknąć. ... Brzuszek super Co do m. to szkoda energii na kłótnie .... A dlaczego zależy mu na poniedziałku. .. ? Moze martwi się, że przez weekend przeleżysz nadarmo w szpitalu....
kasiulka niestety już po truskawkami. ... Mój brat przyjechał z dziewczyną i oddałam im wszystkie. Ona też z brzuszkiem tylko termin na sierpień Następne będą dla Ciebie
Daven 100 latek dla synka !
Kierzynka Ty już 16 tc. Wow, jak ten czas leci.... Zapraszamy częściej. Myślę że jeszcze w tym tyg. J
jakieś małe lipcątka się pojawią
U mnie na ktg ok. Leżałam prawie pół godzinki. Położna stwierdziła, że pierwszy raz widzi takie ruchliwe dziecko I w końcu zgłupiałam czy to dobrze czy źle, bo siedziała przy mnie prawie non stop.....
Jeszcze mam pytanko. Jak odczytaćten zapis, bo go zlapalam i poszłam a potem się zastanawiałam. Mam jeden wykres, potem takie strzałki - to pewnie ruchy które ja odznaczałam guzikiem. A potem drugi wykres....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:48
Ivettka, 1kasiulka1, kierzynka, Daven lubią tę wiadomość
-
rex wrote:Konwalia... Ale jeden palec liczy się jako 2 cm chyba??
Pod Madrytem mieszkam, ogólnie temperatury mamy znośne nawet i śnieg w zimie ale ostatnio jakieś fale upałów nas molestują...
Tak, rzeczywiście tak sie przyjmuje. Doczytałam teraz Choć na przykładzie swojego palca myślałam, źe 1 palec równa sie 1 cm
Czyli rozwarcie od 2 tygodni mam takie samo Pay jest szansa zatem -
Ola, bardzo chętnie planujecie jakiś przyjazd znowu?
Pay, ja miałam wczoraj taki pokaz parcia od mojej położnej, że aż mnie dreszcze przeszły i mną wzdrygnęło albo to moja wyobraźnia po prostu tak działa:/ gratuluję zakupu wózka
Izabelka, no jędza z tej lekarki!
Asiulka, my będziemy mieć maxi cosi citi (bardzo się zastanawiałam, czy nie lepiej cabriofix, ale i tak nie mamy możliwości zamontowania tego isofixa) a oba foteliki bez niego mają 4* adac, więc wybrałam tańszy i stwierdziłam, że pozostałą kasę wydam na książki
Kate, zazdroszczę, ze możesz chodzić w balerinkach/adidaskach ja od dawna tylko klapki super, że u endo się w końcu udalo
śliczne zdjęcia śliczna mamusia i nie wyglądasz na 30
Rex fajnie, ze mąż pomógł
Ivetka jaki śliczny brzusio i mamusia to lepiej może śmigaj do tego szpitala, nie czekaj do piątku
Daven, najlepszego dla synka
nasz kot po powrocie z wojaży zrobił się straszna przylepa - teraz śpi na mężu i mruczy, mi się na brzuch pakuje albo na kolana jak tylko może, śpi z nami w łóżku, choć zawsze było jej za ciasno..
spokojnych nocek
Ivettka, Daven lubią tę wiadomość
-
Konwalia trzymam za słowo. U mnie jak na razie żadnych objawów rychłego porodu
Katepr - wiem że to może dziwnie zabrzmi ale dało się wyczuć główkę. Najpierw wyczułam spojenie, a nad nim główkę. W domu już tego nie próbowałam bo boje się że coś mu zrobię. Za to stópki wiem dokładnie gdzie w danym momencie ma, rozpycha się i pręży. Mój brzuch już dawno nie jest symetryczny.
Wózek jutro wstawie, nie chce mi się załadować zdjęcie, nie wiem czemu (?)
Amarranta - właśnie jak mi położna pokazywała parcie to wydało mi się to takie proste. Jedynie jak skurcze będą to się może okazać że nic bardziej mylnego I kazała pamiętać żeby zamykać oczy i otwierać buzie, żeby naczynka nie popekały.
A ten Twój kotek się stęsknił. Zeby tylko nie był zazdrosny jak się Maluszek pojawi.
Kate, Ivetka - śliczne zdjęcia macie. Żadne retusze nie są potrzebne.
Jutro lipiec. Któraś zaczyna rodzić czy może już się któryś z Maluszków urodził tylko jeszcze tu nie wiemy. Bo jak tak dalej pójdzie to sierpniówki zaczną się rozpakowywać przed nami.katepr, Ivettka, wikaa, Konwalia lubią tę wiadomość