X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piękne brzuszki :D

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate z Ciebie to jest dopiero chodząca piękność, ciąża Ci służy :)

wzięłam no-spę, później wezmę kąpiel...jak to nie pomoże to jutro ide do szpitala...

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ślicznie! Pięknie wyglądasz...naprawdę nie potrzebny retusz;)

Ivettka brzusio chyba chce niedługo pęknąć;) mój brzuch przy Waszych to taki mały jest;)

Daven wszystkiego najlepszego dla synka!

Ivettka, Daven lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chata ogarnięta, zanim kąpiel i spanie to jeszcze zajrzę :). Boże, to zaczyna być nałóg..

W imieniu synka dziękuję wszystkim za życzenia :).

Rex - to musiałby być ekspresowy poród, żeby jeszcze dziś się skończył :). Chyba, że któraś już na porodówce i się nie chwali ;). Gdzie Ty mieszkasz, że masz takie tropiki?

Kate851 - dobrze, że endo zaliczony (jakkolwiek by to nie zabrzmiało ;D). Tak, mój teść jest despotą, który wszystko wie najlepiej, nie rozumie słowa "nie" oraz zawsze i wszędzie wpier**a się między wódkę a zakąskę. Szczególnie swoim najbliższym lubi życie ustawiać. Mam tego pecha, że mój M jest jedynakiem :-S. Co do Twoich zdjęć - nie wiem ile masz lat, dziewczyno, ale radziłabym Ci się przygotować na teksty obcych starszych pań: "jak ładnie, że pomagasz swojej mamie przy dziecku!" albo "za moich czasów gimnazjalistki w ciąże nie zachodziły!" itp ;D. Bardzo młodo i promiennie się prezentujesz!

Ivettka - jaki ładny brzuszek! A czemu chcesz do piątku wytrzymywać? Lipiec już jutro :), można rodzić.

Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka czyżby coś się zaczęło? :)

Ivettka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff jestem po całym dniu :-)

Dziewczyny super fotki :-)
    Kate - zdjęcia przepiękne, dziewczyny maja racje retusz niepotrzebny...
    Naprawdę slicznie sie prezentujesz :-)

1usah371io4htfas.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki piekne brzuszki :)

Ivettka czyzbys zapoczatkowala licowy wysyp ;)

Kate woww ale zes maraton walnela :D

Dobrej nocy wszystkim :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zacznę od początku, dziś w godzinach popołudniowych pokłóciłam się z moim (poszło właśnie o szpital,o cc-ja mam nakazane przyjść w piątek a mój mi każe czekać do poniedziałku) i jak się zdarłam,tak od tamtej pory mnie boli podbrzusze i nie przestaje. Wzięłam no spę i nic...

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny:)
    Daven 7 września kończę 30 lat!:) haha:) wręcz późno mam pierwsze dziecko:) ale nikt mi nigdy nie dał 30 lat;p wyobrażasz mnie teraz sobie jakbym zaszła w ciążę mając 21lat?
    Moi rodzice mimo,że są po 60-stce to zawsze mówią,że czują się jakby mieli jeszcze córkę licealistkę, hehe:) Położna jedna własnie pytała się mnie czy uczę się w liceum jeszcze a ja yyy;p

Daven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Ivettka cudne brzuszki:) Kate w życiu nie dałabym Ci 30lat:P Pięknie wyglądasz:)
    Ivettka nie denerwuj się, musimy całą swoją energię kumulować dla dzieciaczków bo one będą teraz najważniejsze:)

• rex Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, w Hiszpanii mieszkam.

Dziewczyny, brzuszki śliczne!

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI dziewczęta za miłe słowa odnośnie mojej "brzuszkowej kawalerki" ;)

Ivettka i Kate - wy też wrzuciłyście fajne fotki , dla każdej z nas po porodzie będą one fajną pamiątką i nasze dzieciaczki w przyszłości zobaczą jak ich mamusie ładnie wyglądały nosząc je pod serduchem :)

wika - zamawiam u ciebie truskawki he he ;)

izabelka - szkoda twoich nerwów na tą pipppp...lekarkę, leniuchuj póki się da ;)

Daven - jeszcze i ja chciałam przekazać NAJ NAJ NAJlepsze życzenia dla twojego synka :)

Nie wiem dziewczyny czy to tylko na śląsku czy w całej Polsce ale dowiedziałam się dziś że od marca wszedł przepis w którym to po porodzie tatusiowie nie muszą jeździć do USC po skrócony akt małżeństwa bo szpital sam wysyła info do Urzędu i Urząd potem tatuśkom wydaje bez problemu akt urodzenia dziecka ;)

A tak odganiając od tematu mój dzień zaliczam do udanych, spacer zaliczony , po południu leniuchowanie, szybka kąpiel i czuje się jak młody Bóg ;) Mąż już teraz tylko mówi że jeszcze chwilka i nasz synek będzie lipcowym chłopakiem :) trzymamy się dziewczyny nie ma co i tylko czekać jak ruszymy z kopyta hurtem na porodówki ;)

wikaa, Ivettka, Daven lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka piękny brzuszek. Dzidziusiowi tam wygodnie :)

Rex a gdzie mieszkasz w Hiszpanii jeżeli mozna wiedzieć? Na kontynencie czy na wyspie? Gorąco u Ciebie?

Kate pięknie wyglądasz. Będzie niesamowita pamiątka.

Pay ja to poczekam na Ciebie i Szymonka, nie wiem jak Lilka ;) Ona ma chyba inne plany. Przez dwa tygodnie tylko leżąc rozwarcie nastąpiło z jednego palca na dwa centymetry. Ciekawe jak teraz sie to rozwinie jak już nie leżę. Dwa dni miałam takie już bardziej aktywne - w końcu! W domu nastał moj porządek ;)

Ivettka, Pay lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia... Ale jeden palec liczy się jako 2 cm chyba??
    Pod Madrytem mieszkam, ogólnie temperatury mamy znośne nawet i śnieg w zimie ;) ale ostatnio jakieś fale upałów nas molestują...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szpital zawsze sam wysyłał akt urodzenia do urzędu, no ale tata i tak musi tam jechać załatwić wszystko, jedyne co to ponoć nie musi mieć właśnie odpisu aktu małżeństwa jeśli był on sporządzony w tym samym urzędzie, w tym samym mieście bo mają to jakby 'u siebie' :)

No to może jutro się zacznie, skoro lipiec. Bo jak na razie to nasz wątek musi być dość nudny dla innych czytelniczek :D

Dokładnie 1 palec-2cm, 2 palce- 4cm i tak aż do 5ciu czyli 10cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:41

Ivettka, juwelka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no Kate, zdjęcia super ! Ivettka widać, że Ty już tylko dotknąć. ... Brzuszek super ;-) Co do m. to szkoda energii na kłótnie .... A dlaczego zależy mu na poniedziałku. .. ? Moze martwi się, że przez weekend przeleżysz nadarmo w szpitalu.... :-/

kasiulka niestety już po truskawkami. ... Mój brat przyjechał z dziewczyną i oddałam im wszystkie. Ona też z brzuszkiem tylko termin na sierpień ;-) Następne będą dla Ciebie ;-)

Daven 100 latek dla synka !

Kierzynka Ty już 16 tc. Wow, jak ten czas leci.... Zapraszamy częściej. Myślę że jeszcze w tym tyg. J
    jakieś małe lipcątka się pojawią ;-)

U mnie na ktg ok. Leżałam prawie pół godzinki. Położna stwierdziła, że pierwszy raz widzi takie ruchliwe dziecko :O I w końcu zgłupiałam czy to dobrze czy źle, bo siedziała przy mnie prawie non stop..... :-/
    Jeszcze mam pytanko. Jak odczytaćten zapis, bo go zlapalam i poszłam a potem się zastanawiałam. Mam jeden wykres, potem takie strzałki - to pewnie ruchy które ja odznaczałam guzikiem. A potem drugi wykres.... :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:48

Ivettka, 1kasiulka1, kierzynka, Daven lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Konwalia... Ale jeden palec liczy się jako 2 cm chyba??
    Pod Madrytem mieszkam, ogólnie temperatury mamy znośne nawet i śnieg w zimie ;) ale ostatnio jakieś fale upałów nas molestują...

Tak, rzeczywiście tak sie przyjmuje. Doczytałam teraz ;) Choć na przykładzie swojego palca myślałam, źe 1 palec równa sie 1 cm ;)
    Czyli rozwarcie od 2 tygodni mam takie samo ;) Pay jest szansa zatem ;)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale macie piękne zdjęcia, i tak ładnie wygladacie, ja najchętniej chodzilabym kanałami żeby nikt mnie nie ustrzelił z usypiacza jak ze słoniem pomylą :)

3i49p07wevcalt60.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, bardzo chętnie :) planujecie jakiś przyjazd znowu?

Pay, ja miałam wczoraj taki pokaz parcia od mojej położnej, że aż mnie dreszcze przeszły i mną wzdrygnęło ;) albo to moja wyobraźnia po prostu tak działa:/ gratuluję zakupu wózka :)

Izabelka, no jędza z tej lekarki!

Asiulka, my będziemy mieć maxi cosi citi (bardzo się zastanawiałam, czy nie lepiej cabriofix, ale i tak nie mamy możliwości zamontowania tego isofixa) a oba foteliki bez niego mają 4* adac, więc wybrałam tańszy i stwierdziłam, że pozostałą kasę wydam na książki ;)

Kate, zazdroszczę, ze możesz chodzić w balerinkach/adidaskach :) ja od dawna tylko klapki ;) super, że u endo się w końcu udalo :)
    śliczne zdjęcia śliczna mamusia :) i nie wyglądasz na 30 :D

Rex fajnie, ze mąż pomógł:)

Ivetka jaki śliczny brzusio i mamusia :) to lepiej może śmigaj do tego szpitala, nie czekaj do piątku

Daven, najlepszego dla synka :)

nasz kot po powrocie z wojaży zrobił się straszna przylepa - teraz śpi na mężu i mruczy, mi się na brzuch pakuje albo na kolana jak tylko może, śpi z nami w łóżku, choć zawsze było jej za ciasno.. :D

spokojnych nocek :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia trzymam za słowo. ;) U mnie jak na razie żadnych objawów rychłego porodu :)

Katepr - wiem że to może dziwnie zabrzmi ale dało się wyczuć główkę. Najpierw wyczułam spojenie, a nad nim główkę. :) W domu już tego nie próbowałam bo boje się że coś mu zrobię. Za to stópki wiem dokładnie gdzie w danym momencie ma, rozpycha się i pręży. Mój brzuch już dawno nie jest symetryczny.

Wózek jutro wstawie, nie chce mi się załadować zdjęcie, nie wiem czemu (?)

Amarranta - właśnie jak mi położna pokazywała parcie to wydało mi się to takie proste. Jedynie jak skurcze będą to się może okazać że nic bardziej mylnego :) I kazała pamiętać żeby zamykać oczy i otwierać buzie, żeby naczynka nie popekały.
    A ten Twój kotek się stęsknił. Zeby tylko nie był zazdrosny jak się Maluszek pojawi.

Kate, Ivetka - śliczne zdjęcia macie. Żadne retusze nie są potrzebne.

Jutro lipiec. Któraś zaczyna rodzić czy może już się któryś z Maluszków urodził tylko jeszcze tu nie wiemy. Bo jak tak dalej pójdzie to sierpniówki zaczną się rozpakowywać przed nami. :)

katepr, Ivettka, wikaa, Konwalia lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ