X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka dzieciaczki grzecznie czekają na swoje terminy:)
    Bommbelek miała cc i urodziła zdrową Igusię:)
    Dora to Ty też dziś aktywnie, jagody mniam mniam:) uwielbiam! ja zaraz wychodzę trzeci raz do endo eh:) leczyć się na NFZ to trzeba mieć niezłe zdrowie bez kitu;p
    Po drodze zajdę na włoskiego loda w nagrodę za dzisiejsze maratony:)
    Miłego popołudnia!:)

kierzynka lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pozałatwiałam wszystko ;)
    Z ubezpieczalnią się udało, bo małż wbił się na samą górę, choć to starówka i zakaz wjazdu w wiekszości miejsc :P ale zatrzymał się na sekundę na włączonym silniku i załatwiłam wszystko w locie. I dobrze, bo w cieniu 36 stopni mamy :/ nie zaszłabym z tą nogą za nic..
    Gorzej u lekarza, bo mojego nie było żeby mi to zaświadczenie wystawił i musiałam iść do drugiej lekarki, a ona jakaś powolna i na wizytę z 12:10 weszłam o 12:50, dziecko to myślałam, że uszami mi z gorąca wyskoczy :P

Kierzynka, trzymamy się do lipca grzecznie :)
    Fajnie, że wdepnęłaś :)

Produkujecie tyle, że chyba z 30 minut szukałam tego hamaka Dory :P
    My też mieliśmy go kupować do salonu, bo jak małż jeszcze na wiosnę go wypatrzył na ebayu to się zaparł na niego :D ale teraz jak dostaliśmy leżak to chyba nie będę kupowała, bo w sumie u nas to i tak tylko do poleżenia miało być, to mogę sobie tego bujaka postawić w salonie.
    A jeszcze mnie czeka zakup tego fotelika z kółkami a to drogie, więc chyba juz nie będę dodatkowych kosztów szukać :P

Pay, pokaż foto wózeczka :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też aktywny dzień i powiem Wam ze chyba przesadzilam. Nie wiedziałam ze jest tak ciepło. Pojechałam do Gdyni na bulwar a tam skwarkami. Próbowałam się chować w cieniu ale słabo mi to wychodziło. Potem wybrałam się z wózkiem do fotografa jakieś 3km i spowrotem. Totalnie bezsensu. Czekam właśnie w aucie na męża bo nie mam nawet siły młodego zanieść na górę. Po co my sobie to robimy:)

Kate super ze dermatolog uspokoił. Może w końcu uda Ci się do tego Endo dostać...

Miałam coś jeszcze odpisywac ale oczywiście nic nie pamiętam. Zaraz przejze jeszcze raz i coś tam naskrobie

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem:) Asiulka mu mamy Cybex Aton Q z bazą. Bardzo polecam bo u mlodego sprawdził się idealnie.

Izabelka co za matoł z tej dr!!zero wyczucia. Ja w pierwszej ciąży przytylam 22kg a teraz 13.A musiałam się mega pilnować bo nie zdarzylam po pierwszej wszystkiego zrzucić więc i tak wyglądam jakbym przytyla 20...No nic po porodzie bierzemy się za siebie. A ta krowa się nie przejmuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:00

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny!

Nie nadrobię dziś, bo synek ma 2gie urodziny, mamy gości :). Co prawda to jeszcze nie czas kinderbalów, przyjechali tylko moi teściowie (i zabrali teraz moje dzieciaki na spacer, więc mogę skrobnąć :D), ale to zawsze trochę harmider: a to kawa, a to ciasto, a to obiad, a to zmywanie.

Kurczę, już prawie byłam z M zdecydowana na imię Iwona dla córy, ale jak mój teść kategorycznie stwierdził, że TYLKO i WYŁĄCZNIE to imię wchodzi w grę, on na nie głosuje (jakbyśmy plebiscyt urządzali :-S) i nic innego mamy w ogóle nie brać pod uwagę - to normalnie jemu na złość mam ochotę nadać córce imię Wanda (bardzo mu się nie podoba) :P.

Pozdrawiam!

(HA!!! DOTRZYMAŁYŚMY DO LIPCA, DZIEWCZYNY!!!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:27

OlaW84, dora8201, radiszka, Ivettka, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie drzemeczkę ucięłam :) :) :) 1,5h jak miło :)
    jutro już lipiec no to zaczynajmy się rozpakowywać :D

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psssst Daven, dzień się jeszcze nie skończył :P nie kracz, bo któraś się jeszcze załapie :P
    Wszystkiego najlepszego dla synka.

Ja kuchnię ogarniam, tylko cienko mi idzie w tym upale. Ale nie lubię tak siedzieć i nic nie robić.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedzę u mamy od niedzieli bo mężuś w delegacje pojechał zatem nie mogli znieść myśli, że sama siedzę w domu a w każdej chwili mogę zacząć rodzić :) teraz siedzę tu i się nudzę, odpoczywam tym bardziej że moja mała jest u swego ojca nad morzem.... dżizas nie umiem się ogarnąć z tej nudy :/

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecie podejście do endo udane:) jak przyszłam to oczywiście duża kolejka, bo endo do 18,ale miałam szczęście, bo akurat miała wchodzić moja dawna znajoma z którą jakieś 6 lat temu pracowałam jako hostessa:) poznała mnie i przepuściła:) miło mi się zrobiło:) ludzie akurat nie za bardzo byli zadowoleni,ale nic nie mówili przynajmniej:) widzę,że wszystko zależy na kogo się trafi, jedni przepuszczają inni nie:) U endo wszystko ok, tą samą dawkę mam brać do porodu a po porodzie mniejszą i przyjść po połogu,dlatego od razu zarejestrowałam się na końcówkę września:) Endo tak mi nasłodził z pielęgniarką,że az czerwona im się zrobiłam hehe,ale milutko:) Na koniec dotknął brzuszka na szczęście, na lekki poród:)
    Dziś dzień chodzony mega,ale wszystko załatwione;-)
    Ola u Ciebie też aktywnie, jak możesz to chodź jak najwięcej:)
    Rex widzę,że my z siedzeniem to mamy problem hehe, ja też nie mogę usiedzieć na tyłku:)
    Daven wszystkiego naj dla synka:) heh teść taki ostry?:) rzadko się zdarza:) ale nie dziwię się,że się wkurzasz, co Jego obchodzi jakie dacie imię, to Wasze dziecko:)

rex, OlaW84, Ivettka lubią tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ostatni dzień czerwca :) oby od jutra nasz worek z malenstwami rozwiązywał się hurtem.
    Rex jak wytrzymujesz te wasze upały,jak oglądałam teraz w wiadomościach jakie tam temp to podziwiam Cię okrutnie.
    Daven sto lat dla synusia :)
    OlaW ja też w pierwszej ciąży przywalilam 22 co prawda 8 lat temu,a teraz 13. :)
    Ale dzisiaj latacie, ja wczoraj miałam dzień aktywności i dzisiaj od rana ale teraz girki wysoko ,jedynie wstaje do domofonu bo moje dziecko się melduje co chwila z dworu. Coś mnie dzisiaj znowu dopadła huśtawka nastroju,myślę o tym ze maz nie zdąży na poród a sama chyba umrę, chodzę od 3 tyg z 1,5 cm rozwarciem i zgladzona szyjka,wiem ze można długo tak chodzić ale obym jeszcze do tego 19 ujechala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:14

OlaW84 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś muszę przemęczyć :( prysznic w ruch, wiatraki chodzą w domu i rolety pospuszczane...
    Gorzej jak wyjść trzeba :/
    Ale jak sobie pomyślę o tym biednym maluszku później :( chyba w domu poza pampersem to nic nie założę.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona wytrzymaj jak najdłuzej! dasz radę:) na poprawę humoru włącz ulubioną muzę:)
    Rex i tak twarda jesteś:)
    Ja obliczyłam dzisiejsze trasy na google maps i wyszło,że przeszłam 10,2km;p mój rekord chyba hehe. Już się nigdzie dziś nie ruszam;p

OlaW84, rex lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam foty z sesji póki co bez żadnego retuszu;p
    Może zaraz coś wybiorę:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie póki co bez retuszu:)
    Mamuśka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 14:25

Ivettka, katepr, OlaW84, radiszka, Daven, Carmen.92, Mia1988, Olisie, ewela86, karolla26, rex, Konwalia, wikaa, Kamyk1989, Pay, Verona, amarranta, LillaMy, 1kasiulka1, kierzynka, Tigana, tasha, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 14:25

Ivettka, OlaW84, radiszka, Carmen.92, Mia1988, Olisie, ewela86, karolla26, rex, Konwalia, Verona, amarranta, LillaMy, 1kasiulka1, kierzynka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki

daven 100 lat dla synka, Ania gratuluję :)

mnie od popołudnia tak dół brzucha napiernicza że szok...nie wiem jak do piątku wytrzymam...

i ja brzuszkiem się pochwalę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93bb36fda3a2.jpg

kate851, katepr, OlaW84, radiszka, Daven, Carmen.92, Mia1988, Olisie, ewela86, karolla26, rex, Konwalia, wikaa, Pay, Verona, 1kasiulka1, kierzynka, tasha, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 14:23

katepr, Ivettka, radiszka, Carmen.92, Mia1988, Olisie, ewela86, karolla26, rex, Konwalia, wikaa, Kamyk1989, Verona, amarranta, LillaMy, 1kasiulka1, kierzynka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka jak ślicznie wyglądasz:) super piłeczka:) dasz radę zobaczysz!:)

Ivettka lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pięknie wyglądasz, po co retusz :D

Ivettka imponujący brzuchol, chyba lada dzień 'pękniesz' :)

Ivettka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Kate, bardzo ładnie Mamuśka :)

eiktrjjgaqtwe4b8.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ