X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Praca praca ale w ciąży jesteś. jedne dzien urlopu na chociaż jedno usg, albo usg to połówkowe nie u zwykłego gina tylko na naprawde dobrym sprzęcie wieczorem i pójdziecie razem. Da sie zrobić.

Nona, wydaje Mi się że jak bym zapisała się prywatnie na prenatalne to właśnie na późną godzinę aby T. mógł jechać ze Mną ..
    Jeśli chodzi o wolne to On pracuje na kopalni i dużo naprosić się musi żeby Go dostać, albo stawiają warunek że w sobotę albo niedzielę do pracy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 12:03

Lena87, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI NONA MIALA WCZORAJ URODZINY!!!!!!

100 lat, 100 lat, niech żyje, żyje nam!!! 100 lat, 100 lat, niech żyje, żyje nam!!! Jeszcze raz, jeszcze raz, niech żyje, żyje nam! Nieeeech żyyyje naaaaam! A kto? NONAAAA!!!!!!!

Nonuś dla Ciebie urodzinowy bukiet od wszystkich owu i belly koleżanek, mysle, ze moge również w Ich imieniu spokojnie Ci go przekazać :) Jak nie lubisz różowych róż, to trudno, polubisz :D

balloons.gifballoons.gifballoons.gifballoons.gif

dndlcw.jpg

livia30, Aneta210, Lena87, Nona, Sabela, cati, usia89, Ivettka, dora8201 lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wg mnie to wstęp do tego co zobaczy podczas porodu. Niech się przyzwyczaja. :-) nie mamy juz 15 lat, widział mnie podczas 2 operacji w różnym stanie. Ja tam idę na żywioł, biorę go ze sobą w 8 tygodniu. Oczywiscie nei bedzie biegał za każdym razme do gina jak sama jadę autem prosto po pracy po recepte. ALe raz cyz drugi zrobimy taką celebrację że usg prywatnie, na 19:00 zeby napewno zdążył i razem pojedziemy, on mnie zwiezie. A nei ja zwsze wszytsko sama na szybko :-) To wspólne wydarzenie.

Wiesz mi się wydaje, że tu nie chodzi też o wiek, a o charakter. Ja sama się krępuje przed doktorem i myślę, że się tego nie wyzbędę nigdy :) taki już mój urok i myślę, że nie jestem jedyną osobą o takich odczuciach :)
    też wolałabym się nie krępować, no ale trudno, bywa :)

Spełnienia marzeń z okazji urodzinek ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:11

Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Wszystkiego co Najlepsze a przede Wszystkim żeby maluch rósł zdrowo ;)

I nic się nie przyznałaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:17

Nona lubi tę wiadomość

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom. Była radość, a panowie aż się upoili (mąż, tata i brat)! ;)

Ja mam faceta ginekologa, ale o dziwo nie czuję się skrępowana. Poza tym jest sympatyczny i nie ma u niego nerwowej atmosfery, także jest OK :)
    Mam nadzieję, że nie będę skrępowana przy nich dwóch, czyli przy dr i mężu hehe... też się zastanawiam czy już brać swojego na to pierwsze USG. Na pewno ze mną pojedzie, a co dalej to myślę, że wyjdzie w praniu jak to się mówi ;)

Co do programu Rolnik szuka żony, to Paweł zaskoczył w ostatnich odcinkach, natomiast reszta rozczarowała chyba wszystkich, a w szczególności Grzesiek i Adam. Idąc do takiego programu powinni mieć świadomość, że to nie jest reżyserowany spektakl, tylko prawdziwe kobiety, które szukają miłości i które mają też swoje uczucia, które można zranić, a oni to potraktowali to jak dobrą zabawę i nie potrafią udźwignąć własnych wyborów. Po co wybierali, powinni od razu powiedzieć, że żadna im nie podpasowała, a nie robili kobitkom jeszcze nadzieje.

Nona, Lena87, Sabela, Aneta210, gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87, Daisy, livia30, gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow już lipiec :)
    Powodzenia Dziewczyny, dużo zdrowia, spokoju i nudnej ciąży :)

Sabela, Daisy, Lenka87, Nona, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzeń! :D

Nona lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego :)

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wszystkiego naj naj ;-) A przede wszystkim nudnej ciąży i zdrowego bobaska ;-)

Nona, Lena87 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście :) Co do wizyt z mężem, to jeśli mojemu się uda załatwić urlop na ten dzień, to pojedzie ze mną na pierwszą wizytę :) Był przy porodzie, więc na pewno nie będę się krępować :)

Nona wszystkiego najlepszego :D

Nona, Lena87 lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego na porod bardzo chcialabym zabrac, na porodzie cory tez byl obecny jej ojciec i czulam sie wtedy bardziej komfortowo. Nie wiem, czy urodzilabym bez obecnosci kogos bliskiego, no mozna tak powiedziec, bo wtedy przeciez w jakis tam sposob bbyl mi bliska osoba. A moj niestety prawie mdleje jak Lekarzy nawet ogladamy, a przy pobieraniu krwi robi mu sie slabo :D Takze nie wiem, jak to bedzie :D :D :D

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, myślę że stanie na wysokości zadania i przynajmniej będzie się starać być z Tobą w tych ciężkich chwilach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie wiem nic na ten temat, nie musiałam zbijać prolaktyny, chodź nie była najniższa bo bodajże 18.

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja mojego na porod bardzo chcialabym zabrac, na porodzie cory tez byl obecny jej ojciec i czulam sie wtedy bardziej komfortowo. Nie wiem, czy urodzilabym bez obecnosci kogos bliskiego, no mozna tak powiedziec, bo wtedy przeciez w jakis tam sposob bbyl mi bliska osoba. A moj niestety prawie mdleje jak Lekarzy nawet ogladamy, a przy pobieraniu krwi robi mu sie slabo :D Takze nie wiem, jak to bedzie :D :D :D

porodu również nie wyobrażam sobie bez męża :) choć on często żartuje, że będą musieli pomagać jemu a nie mi :)

myślę, że podczas porodu nie przejdzie mi przez myśl nawet, żeby być skrępowaną przy takich bólach :) ale nie wiem, nie rodziłam jeszcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:47

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, uwierz mi, że podczas porodu masz we wszystko wy*ebane, skupiasz sie tylko na tym, ze boli :D

Aneta210, Lena87 lubią tę wiadomość

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - dołączam się do życzeń :) Sto lat :*

Kochane, moja znajoma Behind (jeszcze z czasów forum PM2014), która też korzystała do tej pory z OF napisała mi dzisiaj, że wyszedł jej bladzioch :-) Ma trochę więcej cierpliwości niż my, więc zamierza powtórzyć sikańca za 2 dni i jak wyjdzie pozytywny to dopiero wtedy pójdzie na betę ;-) Ale jeśli to to co myślę (a jest na pewno!) to jeszcze dołączy do nas, lipcówek :-)

Tydzień zaczyna się dobrymi wiadomościami :-)

Sabela, Lena87 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ