X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 12:03

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    nadrobić u nas cały weekend to jest dopiero wyzwanie :)

Helen, KaEm, JagodaP .... gratuluje ;)
    Helen.... masz termin na moje urodzinki :)
    Juwelka.... nie wiedziałam, że mamy na forum gwiazdę ! :D

Powiem Wam, że ja też mogłabym tylko spać :) w niedziele odsypiałam i spałam 11 godz. :)

O 12,00 pierwsza wizyta u gin, ale się stresuje...

Miłego dnia wszystkim życzę.

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Aneta210 lubi tę wiadomość

• farfalla Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) Naprawde niezle wyzwanie nadrobic weekend...Mysle, ze dam rade w caly dzisiejszy dzien :)

W sobote bylam na pierwszej wizycie, wydaje sie wszystko ok, malenstwo mialo 6 mm, wiec troszke mniejsze niz teoretycznie powinno i termin mi wyznaczono na 10 lipca.
    Widzialam <3 takze troszke jestem spokojniejsza ;)
    Nie mialam sily wlaczac komputera w weekend z racji, ze w tygodniu mam go i tak ponad moje sily.
    Jestem ciagle spiaca i mam mdlosci 24h tak jakby czlowiek byl na wiecznym kacuuu.. mam nadzieje ze to niedlugo sie skonczy bo juz wytrzymac nie moge.
    Na jedzenie nie moge patrzec i wszytsko doslownie wszystko mi smierdzi, nawet ludzie wyperfumowani w metrze... :(

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Daisy lubi tę wiadomość

Wiara czyni cuda <3
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla... cieszę się, że jesteś już spokojna i wszystko jest dobrze;)

a powiedzcie mi jedną rzecz. Pierwsze usg robione jest dopochwowo nie? Zabierała któraś męża ze sobą?

Ivettka lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, Gratuluję ;)

Dziewczyny też chciała bym zobaczyć bijące <3 !! ..

Byłam dziś na becie a wynik to 231,50 mIU/ml

Nona, Sabela, livia30, Daisy, dora8201 lubią tę wiadomość

• farfalla Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, tak dopochwowo... ja chcialam wziac meza, ale jak weszlam i powiedzialam, ze w ciazy jestem to o nic nie pytala tylko szybko kazala sie klasc ;) zeby zobaczyc czy jest ok, ze nawet nie zdazylam spytac czy maz moze wejsc hehhe.. no ale trudno.. juz na nastepne wejdzie ze mna od poczatku ;)
    Mysle, ze jesli oboje chcecie to mozesz go zabrac :)

Wiara czyni cuda <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87 lubi tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla wrote:
    Aneta, tak dopochwowo... ja chcialam wziac meza, ale jak weszlam i powiedzialam, ze w ciazy jestem to o nic nie pytala tylko szybko kazala sie klasc ;) zeby zobaczyc czy jest ok, ze nawet nie zdazylam spytac czy maz moze wejsc hehhe.. no ale trudno.. juz na nastepne wejdzie ze mna od poczatku ;)
    Mysle, ze jesli oboje chcecie to mozesz go zabrac :)

powiem Ci, że jednak troszkę bym się krępowała i wydaje mi się, że on też. Poza tym dziś jestem już wystarczająco zestresowana i chyba dam sobie spokój :) Zabiorę go jak będzie serduszko widać :)

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Sabela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo!:)

Helen, KaEm, JagodaP gratuluje serdecznie !:)

Podczytywałam Was wczoraj ale nie lubię pisać na telefonie dlatego na tym się skończyło :)

Juwelko, no powiem Ci, że chyba tylko Paweł wyszedł z klasą na zakończenie.
    Mam jeszcze nadzieje, że i u Zbysia się ułoży i kasia da się przekonać.

Najbardziej mnie wczoraj zdenerwował Adam. Naobiecywał biednej dziewczynie a potem odwrócił kota ogonem. biedna.

Co do sportów to ja troszkę leniuszek jestem i jedynie to chodziłam od ponad roku na zajęcia z pole dance i jestem bardzo niepocieszona, że muszę to przerwać no ale dla maluszka wszystko. Mam nadzieję,że urodzę naturalnie i, że będę mogła szybko wrócić:D

Ale już znalazłam w okolicy fajną ofertę joga w ciąży i myślę, że w II trymestrze jak wszystko będzie ok to się zapisze.

Nona, Lena87 lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta na poczatku usg dopochwowe jest robione, z tego co pamietam to chyba do czasu az dzidzia nie ma 6cm (mogę sie mylić bo dawno temu byłam w poprzedniej ciąży) :D Ale ja zabieram ze sobą męża, nawet jak na samolot wskakuje to on jest ze mną ;-) Wychodzę z założenia, ze to nasza wspólna ciąża więc neich uczestniczy ile sie da ;-) Poza tym on bardzo chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:46

Nona, Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 jesteśmy na tym samym etapie ciaży :) z Livią tylko dzień nas różni :)
    ja mam wizytę drugą za tydzień :)

Aneta210, livia30 lubią tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mój mąż nie był ze mną bo był w pracy - marynarz (5 tyg w domu i 5 tyg na morzu) więc i kolejna wizyta będzie bez niego ale w grudniu idziemy już razem, akurat dzidzia będzie wyglądać już jak dzidzia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:53

Cranberry lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja zabiore moze mojego na drugie usg :) Albo na 3cie, bo teraz nie wiadomo co bedzie widac w ogole, ale raczej pecherzyk tylko..
    A core odstawie na plac zabaw na ten czas :D Wil syty i owca cala, córa na pewno nie bedzie marudzic :)

Mam coraz bardziej napuchniete piersi, nowy objaw, poki co chyba jedyny poza ciagla sennoscia :). Boje sie z mojego A szybko zrobie sie jak Nataia Siwiec, jak w pierwszej ciazy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o wizytach z mężnymi, a ja się obawiam że Mój nie pójdzie ze mną ani razu ..
    Bo wizyty są w jedne dni od 8 a w drugie od 12 ..
    Gdzie On pracuje cały czas na rano to nie łapie się na żadną godzinę ;)

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam braku krępacji :) Ja chociaż ostatnio byłam po 3-4 razy w miesiącu na USG, ponieważ miałam monitoring to i tak jestem skrępowana. Jakoś nie mogę się przełamać. Wydaje mi się, że łatwiej mi by było, gdybym chodziła do kobiety, ale mój lekarz jest dobry i nie zamierzam go zmieniać tylko z powodu moich fanaberii.

Z uwagi na to, że dzisiaj serduszka nie będzie jeszcze widać to zabiore go na następne :)

Lena87 lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę poznam mojego okruszka i mój mąż jedzie ze mną na pewno ale czy wejdzie do środka to zobaczymy :) Zapytam gin.

Lena87 lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, ja też jak miałam pójść do Gina faceta to myślałam że zejdę na zawał.
    Byłam u Niego tylko raz i więcej nie wróciłam, nie nadawał się do Niczego ;)

Teraz mam kobietę i w późniejszym czasie zaczęły denerwować Mnie te częste wizyty u Gin. i te zastrzyki ..

Aneta210 lubi tę wiadomość

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ