Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
livia30 wrote:dzisiaj mi powiedziała, że brzuch wcale mi nie opadł jeszcze i ona obstawia, że urodzę tak 8-9 lipca bo ona sobie wyliczyła jak mój mąż był w morzu i kiedy mogłam zajść w ciąże...
livia tesciowa to tak z troski wylicza Ci termin porodu czy z podejrzliwości...
Jakby moja zaczęła pleść takie farmazony to nie wiem co bym zrobiła... -
Dziewczyny dzięki za rady; ale jestem pewna że nie mają ubezpieczenia.. Ostatnio jak nas zalali to spółdzielni tez nie otwierali:/a u nas składki takie same za ubezpieczenie, nic nie wzrosły, może tam zaznaczają ze to nie z naszej winy.
Wyobrazilam sobie poród zbiorowy hi hi oj ciekawie by było:-)
Uff to dobrze ze ma być chłodniej:) specjalnie umowilam się do fryzjera na pt bo widziałam ze w pt ma być juz ok 24. Zobaczymy:)
Wikaa słodko ze synuś list napisał Widać jak zzyty z Tobą jest:)
Livia oj te tesciowe, lepiej nie bierz do siebie słów mamusi:p:pwikaa lubi tę wiadomość
-
ooo nie widziałam postu LIVII o teściowej hehe jaka ona zorientowana... co do dnia wie ile w ciąży będziesz dokładnie co do dnia - no +/- 1 dzień
a córa.... hmm no tak to już "ten" wiek że człowiek zastanawia się czy gorszy bunt 2 latka był czy teraz
REX kurde, faktycznie nie tak miało być... n ale jeszcze noc przed Tobą... może się coś zmieni!livia30 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
wikaa wrote:livia tesciowa to tak z troski wylicza Ci termin porodu czy z podejrzliwości...
Jakby moja zaczęła pleść takie farmazony to nie wiem co bym zrobiła...
Nie wiem, może chciała mnie pocieszyć, ze to już niedługo? Wcześniej mi palnęła też z tekstem, że musiałam zajść w ciąże wcześniej niż wszystkim mówię... Ona tak palnie coś a potem przemyśli i jej głupio. Kiedyś chciała mnie koniecznie na wagę wstawić i wyliczać mi ile przytyłam, powtarzała ciągle żebym się pilnowała i nie przytyła więcej niż 10kg... Zbuntowałam się, ona wielce zdziwiona o co mi chodzi. Po jakimś czasie przyznała się mojemu mężowi, ze to głupie było i nie powinna mnie tak przyciskać. No a dzisiaj patrzy na mnie i mówi "ale malutko przytyłaś chyba co? 12kg? na pewno nie więcej". A ja do niej, ze właśnie więcej bo 18kg Specjalnie to zrobiła bo chciała, żebym się wygadała ale niech madora8201, wikaa lubią tę wiadomość
-
wikaa wrote:livia tesciowa to tak z troski wylicza Ci termin porodu czy z podejrzliwości...
Jakby moja zaczęła pleść takie farmazony to nie wiem co bym zrobiła...
Ja bym się pewnie posiłkowała skeczem kabaretu TEY:
Z.L."Babo, ile razy uprawiasz seks?"
B.S. "A dla kogo ta ankieta?" (i w zależności od podawanej nazwy pisma/instytucji padają różne odpowiedzi - m.in. "Zimą to często, bo chłop w domu. A latem jeszcze częściej, bo go nie ma!" )Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:57
dora8201, livia30, Mia1988, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
KATE ale wiesz co w sumie co mnie interesuje czy ktoś otwiera spółdzielnio czy nie... to że oni nie otwierają tzn że spółdzielnia zaznacza że sami się zalaliście?? ja wiem, że końcówka ciązy itd ale jakby tak było to ja bym się jednak z jakim radcą prawnym czy prawninikiem skontaktowała bo to nie może tak być... właśnie tak patologii się odpuszcza wiele rzeczy bo patologia a oni się uczą tym bardziej cwaniactwa
wikaa lubi tę wiadomość
Właśnie uczę się puszczać słowa teściowej, mąż mi też powtarza, żebym się tak nie przejmowała jej gadaniem No a nie chcę stawać też między nimi bo on z mamą związany bardzo co sobie w nim cenię akurat
Dora, moja córa jak się dowiedziała, ze w ciąży jestem to było "o niee". Później mówiła, że ja już musi być to z dwojga złego woli brata Następnie etap "nie będę się nim zajmować" a teraz juz pytała, czy nie bedziemy mieć niani dla niego bo w sumie to ona moze się nim czasem zająć ale nie za darmodora8201 lubi tę wiadomość
-
hahah LIVIA ja wczoraj w szoku byłam bo moja szanowna nie-teściowa dzwoniąc do mojego M zapytała jak się czuję w te upały - jak mój M powiedział, że właśnie wzdycham to się ucieszyła a jak wyjaśnił że wzdycham a nie zdycham to nie powiedziała nic
livia30, Mia1988, rex, amarranta, wikaa lubią tę wiadomość
livia30 wrote:Ha ha no nie, moja to ponoć szczerze się troszczy (albo dobrze udaje) Ale nie omieszkała zaznaczyć, ze ona miała gorzej bo mojego męża urodziła 24 września więc całe wakacje sie męczyła
oj tam oj tam one zawsze miały gorzej.... moja w konia saniami jechała w zaspach rodzić brata mojego M bo wg niej "zima stulecia" była a mojego M niby w lato stulecia rodziłalivia30, wikaa lubią tę wiadomość
Rex - rocznica kojarzy mi się raczej z romantyczną knajpką i winem, trochę mniej z rozmantyczną porodówką i oksytocyną . Ale z drugiej strony: na pewno niezapomniane przeżycie, no i do końca życia M będzie pamiętał o rocznicy ślubu (wystarczy parę dni wcześniej dyskretnie napomknąć o prezencie dla potomka) .
Livia - taaa...bo każde dziecko siedzi w brzuchu dokładnie tyle samo, co do minuty, od momentu poczęcia do porodu. Na tej podstawie kamieniuje się niewierne małżonki jeszcze na porodówkach, nie wiesz ? Teściową pozdrów ode mnie serdecznie .
Wika - patrz jaka oszczędność czasu i miejsca na forum: zero opisów akcji przedporodowych, porodów, zdjęć dzieci - wszystko od razu na żywo. Serio warto rozpatrzyć opcję porodu zbiorowego .
livia30, Mia1988, amarranta, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
livia30 wrote:Właśnie tak do mnie dociera, ze ona to zaplanowała sobie od początku Najpierw, ze niby nie chce a potem stopniowo okazuje zainteresowanie i kasę chce wyciągać
mój póki co jest mega chętny do pomocy, karmić chce, nosić, bawić itd.... tylko pieluch powiedział, że nie będzie zmieniał bo "Maja i Kuba (z przedszkola, mający małe rodzeństwo) powiedzieli że kupa tak wygląda i śmierdzi że zwymiotować można a on nie lubi wymiotować"Mia1988, livia30, ewela86 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDzięki kochane za słowa otuchy Dzisiaj aż się poryczałam z nerwów, że nie dość że takie upały, to ja jeszcze chora jestem Mam nadzieje że szybko przejdzie to choróbsko i że w końcu się ochłodzi.
Mąż dzisiaj zabrał się w końcu za łóżeczko i jesteśmy już w 99% gotowi na przyjście synka na świat
Mia1988, livia30, rex, kate851, dora8201, amarranta, mon!ta^, wikaa, tasha, ewela86, Blue:), Konwalia lubią tę wiadomość
-
livia30 wrote:Też racja! I do tego wszystko wiedzą najlepiej! Cholera, jak ja urodzę tego 8 czy 9 lipca to chyba skrzydła jej urosną!!!
zapłaciłabym wszystkie pieniądze świata żeby na porodówce zmienili datę urodzenialivia30 lubi tę wiadomość
Nie mówiłam wam o hicie stulecia wg mnie Teściowa jak się dowiedziała, że robiłam usg genetyczne (to w 13 tyg) to zrobiła zdziwioną minę i wielce oburzona naskoczyła na mnie "ale po co to robiłaś? przecież wiesz kto jest ojcem!!!" Ledwo parsknięcie powstrzymałam! Moja wszystko wiedząca teściowa, była pielęgniarka
Daven, rex, dora8201, amarranta lubią tę wiadomość