Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIVIA lizus ;)

livia30, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie jakoś radzić! :D

Ale potem np jak Majkę trzeba było na konie zawieść a ja nie miałam siły to teściowa bardzo chętnie pojechała, moje zdjęcie na ścianie ma w ramce nad łóżkiem a tej drugiej nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:05

dora8201, Carmen.92 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no śmieje się... pisałas już kiedyś, że jest jak ajest ale zawsze możesz na nią liczyć.... tak się teraz po prostu podśmiewam i w sumie zazdroszczę bo moja nie dość, że najmądrzejsza, najbardziej chora zawsze i w ogóle naj (w każdą stronę), to jeszcze zero pomocy z jej strony.....

livia30 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - ja też jestem ulubioną synową: bo jedyną :P. Ale Ty dasz radę nerwowo z noworodkiem i wszystko-wiedzącą-najlepiej teściową pod jednym dachem? Może jakąś ściepę na koreczki do uszu dla Ciebie tu zrobimy :D?

Carmen - pojęcia nie mam co z KaEm, ale zauważyłam że im bliżej porodu tym gorsze nastroje wśród wszystkich ciężarówek i ogólna niechęć do udzielania się, może nas po prostu podczytuje, ale nie ma sił się odzywać? Jakby coś się działo to chyba by się odezwała?

OlaW - a marudź ile wlezie, kto Cię zrozumie jak nie my :)?

Dora - też stosuję te zasady, ku utrapieniu moich teściów (wyobrażali sobie, że ich jedynak będzie z żoną mieszkał u nich w domu i oni będą wychowywać jego dzieci - długo nie mogli pogodzić się z tym, że my inaczej sobie wyobrażamy nasze życie), nie wiem czy są z tym do końca pogodzeni, ale to ich problem a nie mój.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora spoko, ja tam potrafię pośmiać się z siebie ;) W sumie to wiadomo - mogłam gorzej trafić ;)

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale miałam nadrabiania. Byłam dzisiaj u siory na urodzinach, zjadłam pyszny tort i głupia wyciągnęłam mamę na spacer do botaniki i prawie nie wróciłam przez ten skwar. Po tym jakieś takie regularne spięcia macicy. Zobaczymy czy coś się zmieniło bo jutro wizyta u gina. Jestem ciekawa czy rozwarcie się zwiększyło.
    Livia tesciowa masz pierwsza klasa. Wesoło musi być.
    Też pisze się na lot w chłodniejsze rejony bo u mnie jutro znowu 33 ma być :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:12

3i49p07wevcalt60.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że Wam zaśmiecam wątek ale może któraś chciałaby odkupić pampersy zielone rozmiar 2 74 sztuki za 30 zl +kW i krople Sab simplex tez 30 zl +kW i woreczki do mrożenia pokarmu 20 sztuk za 20 zl
    Jakby ktoś był zainteresowany to proszę info na priv

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven mam nadzieję, że dam radę z teściową sobie :D Ona uwielbia całymi dniami przesiadywać na plaży więc licze na to, ze będzie chodzić a od nas jest na piechotę blisko :D Poza tym jak wczesniej z nami pomieszkiwała to wstawała wcześnie rano, sprzątnęła kuwetę, kuchnię, ugotowała obiad... Mogę w sumie miec z nią nawet całkiem całkiem :D Z wózeczkiem za daleko jej nie wyprawie bo swojego cycka przecież nie przystawi ale zawsze to chwila spokoju by była. No zobaczymy ;)

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - pozytywne nastawienie połową sukcesu :). Drugą połową mogą być słuchawki z ulubioną muzyką :D.

Verona - no ustalona data 6.07 bliziutko, rozkręcaj się, zaczynamy zbiorowo rodzić :D.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee KaEm już napewno po porodzie bo jej wody wtedy odeszły. A bez wód nie trzymają.
    Ale mnie zgaga pali :/ zjadłam chipsy, zawsze po chipsach mam zgagę ale się skusiłam to pocierpię chwile :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :0)

Wikka ja jestem ciepłolubna, a mój męzulek za to nie :P

Ja w nocy po północy po karnych w copa america final musialam zamknac okan i tylko rozszczelnic bo mi wialo :P no ale coz... ogolnie tak mam ze na mnie nic nie moze wiac ani wiatrak w oczy ani klima w samochodzi itd bo sie zle czuje. Wieczorkiem troszke mnie nozki bolaly dlam do do gory i po 15 min jak nowe, zaraz zrobie sobie kompresik na oczka bo czuje ze mam zmeczone. A tak to sie czuje bardzo dobrze czasem cos tam pokuje w szyjce i tyle.

Dzisiaj caly dzien spedzilam na dworze przy grilu z drinkiem swoim ulubionym Caipirinha ale bezalkholowym :D

Livia ta twoja tesciowka to agentka :D nie daj sie i zlewaj jak trzeba :]

Powodzenia tym co jutro ide do szpitala oby szybkie porody byly :)

Ja w czwartek ide na IP na sciagniecie szwu :D zobaczymy co bedzie

rex lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie burza, a pada już dzisiaj drugi raz - może faktycznie się ochlodzi? bo w dzień było strasznie parno i lepko przez ten deszcz w połączeniu z upałem.

wiecie co, teściu mi dzisiaj powiedział, żebym moczyła nogi w wodzie z octem. mam wody w misce po kostki, w tym prawie cała butelka octu - siedzę tak od 15-20 min i to pomogło bardziej niż sama woda albo woda z solą. wiadomo cała opuchlizna nie zeszła, ale przynosi ulgę. tylko trochę wali ;)

Monta, ja się przez te upały w piwie bezalkoholowym rozsmakowałam;) znalazłam takie, które ma faktycznie 0%. to prawda, że piwo dobre na laktację? czy tylko karmelowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:58

Carmen.92, wikaa lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ponoć Karmi najlepsze na laktacje ;-)

• Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex - masz pamięć, dziewczyno :). Jak KM tuli malucha to tym bardziej należy wybaczyć nieobecność. Ja ze szpitala też się na bank nie odezwę - niby dostęp do neta w telefonie mam, ale tak nieogarnięta jestem, że mnie tylko wkurza korzystanie z niego :/.
    Edit: Amaranta - jednak się na coś teściowie przydają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 22:04

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo sole zabieraja wode z organizmu wiec latwiej sie wydala ze skory a o occie to nie slyszalam. Wazne ze pomaga

A ja ogolnie nie moge nic gazowanego bo zle sie czuje po nim w sumie nawet przed ciaza nie pilam zbyt czesto bo nie lubie. Raz na jakis czas łyka coli czy cos tam w drinku ale tak to woda niegazowana, kompoty, koktajle :D

A czy karmelowe pomaga to chyba bardziej jak sobie wmówisz tzkie dzialanie placebo, ale to moje zdanie ;]

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen no właśnie czytałam, że karmi niby - ale ono ma 0,5% - takiego bym nie chciała pić i nie lubię karmi ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra dziewczyny po calym dniu na powietrzu trzeba isc sie kapac i polozyc do lozeczka.

Na dworze chlodniej sie zrobilo bo moje kotki leza na kaflach przyklejone bo zimniejsze :D wspolczuje biedakom w futerkach

Dobranoc spokojnej nocki :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na porodówce nie działa ani telefon ani net :/
    Na sali poporodowej już chyba normalnie działa. Na tych zabiegowych zasięgu nie ma.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie ubaw, że hej...
    Livia Twoja teściowa straszna, ale widzę, że się odnajdujecie w relacjach...
    Dora Twoja też niezła - ciekawe co poczuła jak usłyszała słowa m.- "zdycha"... he, he...
    Moja robiła mi wielkie wyrzuty, ze jak to ja m. wyganiam na wakacje jak termin porodu mam i jak sobie dam radę, i w ogóle, do momentu kiedy jej nie zaproponowałam, że moze pojedzie z nimi... Temat sie urwał i już się nie martwi... :-)

Beata, Rex powodzenia jutro. Jak będziecie miały możliwość to dawajcie o sobie znać...

amarranta jak wlałas butelkę octu no to faktycznie nieźle musiało walić... :o Ja nie znoszę octu więc chyba bym się nie odwazyła :-), ale faktycznie, słyszałam, że robi się z niego kompresy na opuchnięcia przy skręceniu np. kostki lub ugryzieniu przez pszczołę...

Rex co do zgagi ja tez wiem, że po arbuzie mam a i tak sobie nie odmówię :)

Mój starszy synek tez ma 12 lat i tez powiedział, że żadnych pieluch nie będzie zmieniał, na spacer tez nie pójdzie, bo obciach ale jak będzie płakać to pokołysze.... Chociaż tyle, bo młodszy zadeklarował, że będzie ubierał i karmił... Na szczęście żaden nie wspominał o pieniądzach... uf...

rex, beata1313 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po calym dniu upalow juz chcialam sie polozyc a tu bach... krwotok z nosa dla odmiany i teraz musze jeszcze siedziec. A z rana zakupy z M. Byly pozniej lezing w cieniu i grill i jeszcze wieczorny spacer...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ