X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIVIA lizus ;)

livia30, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie jakoś radzić! :D

Ale potem np jak Majkę trzeba było na konie zawieść a ja nie miałam siły to teściowa bardzo chętnie pojechała, moje zdjęcie na ścianie ma w ramce nad łóżkiem a tej drugiej nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:05

dora8201, Carmen.92 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no śmieje się... pisałas już kiedyś, że jest jak ajest ale zawsze możesz na nią liczyć.... tak się teraz po prostu podśmiewam i w sumie zazdroszczę bo moja nie dość, że najmądrzejsza, najbardziej chora zawsze i w ogóle naj (w każdą stronę), to jeszcze zero pomocy z jej strony.....

livia30 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - ja też jestem ulubioną synową: bo jedyną :P. Ale Ty dasz radę nerwowo z noworodkiem i wszystko-wiedzącą-najlepiej teściową pod jednym dachem? Może jakąś ściepę na koreczki do uszu dla Ciebie tu zrobimy :D?

Carmen - pojęcia nie mam co z KaEm, ale zauważyłam że im bliżej porodu tym gorsze nastroje wśród wszystkich ciężarówek i ogólna niechęć do udzielania się, może nas po prostu podczytuje, ale nie ma sił się odzywać? Jakby coś się działo to chyba by się odezwała?

OlaW - a marudź ile wlezie, kto Cię zrozumie jak nie my :)?

Dora - też stosuję te zasady, ku utrapieniu moich teściów (wyobrażali sobie, że ich jedynak będzie z żoną mieszkał u nich w domu i oni będą wychowywać jego dzieci - długo nie mogli pogodzić się z tym, że my inaczej sobie wyobrażamy nasze życie), nie wiem czy są z tym do końca pogodzeni, ale to ich problem a nie mój.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora spoko, ja tam potrafię pośmiać się z siebie ;) W sumie to wiadomo - mogłam gorzej trafić ;)

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale miałam nadrabiania. Byłam dzisiaj u siory na urodzinach, zjadłam pyszny tort i głupia wyciągnęłam mamę na spacer do botaniki i prawie nie wróciłam przez ten skwar. Po tym jakieś takie regularne spięcia macicy. Zobaczymy czy coś się zmieniło bo jutro wizyta u gina. Jestem ciekawa czy rozwarcie się zwiększyło.
    Livia tesciowa masz pierwsza klasa. Wesoło musi być.
    Też pisze się na lot w chłodniejsze rejony bo u mnie jutro znowu 33 ma być :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:12

3i49p07wevcalt60.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że Wam zaśmiecam wątek ale może któraś chciałaby odkupić pampersy zielone rozmiar 2 74 sztuki za 30 zl +kW i krople Sab simplex tez 30 zl +kW i woreczki do mrożenia pokarmu 20 sztuk za 20 zl
    Jakby ktoś był zainteresowany to proszę info na priv

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven mam nadzieję, że dam radę z teściową sobie :D Ona uwielbia całymi dniami przesiadywać na plaży więc licze na to, ze będzie chodzić a od nas jest na piechotę blisko :D Poza tym jak wczesniej z nami pomieszkiwała to wstawała wcześnie rano, sprzątnęła kuwetę, kuchnię, ugotowała obiad... Mogę w sumie miec z nią nawet całkiem całkiem :D Z wózeczkiem za daleko jej nie wyprawie bo swojego cycka przecież nie przystawi ale zawsze to chwila spokoju by była. No zobaczymy ;)

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia - pozytywne nastawienie połową sukcesu :). Drugą połową mogą być słuchawki z ulubioną muzyką :D.

Verona - no ustalona data 6.07 bliziutko, rozkręcaj się, zaczynamy zbiorowo rodzić :D.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee KaEm już napewno po porodzie bo jej wody wtedy odeszły. A bez wód nie trzymają.
    Ale mnie zgaga pali :/ zjadłam chipsy, zawsze po chipsach mam zgagę ale się skusiłam to pocierpię chwile :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :0)

Wikka ja jestem ciepłolubna, a mój męzulek za to nie :P

Ja w nocy po północy po karnych w copa america final musialam zamknac okan i tylko rozszczelnic bo mi wialo :P no ale coz... ogolnie tak mam ze na mnie nic nie moze wiac ani wiatrak w oczy ani klima w samochodzi itd bo sie zle czuje. Wieczorkiem troszke mnie nozki bolaly dlam do do gory i po 15 min jak nowe, zaraz zrobie sobie kompresik na oczka bo czuje ze mam zmeczone. A tak to sie czuje bardzo dobrze czasem cos tam pokuje w szyjce i tyle.

Dzisiaj caly dzien spedzilam na dworze przy grilu z drinkiem swoim ulubionym Caipirinha ale bezalkholowym :D

Livia ta twoja tesciowka to agentka :D nie daj sie i zlewaj jak trzeba :]

Powodzenia tym co jutro ide do szpitala oby szybkie porody byly :)

Ja w czwartek ide na IP na sciagniecie szwu :D zobaczymy co bedzie

rex lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie burza, a pada już dzisiaj drugi raz - może faktycznie się ochlodzi? bo w dzień było strasznie parno i lepko przez ten deszcz w połączeniu z upałem.

wiecie co, teściu mi dzisiaj powiedział, żebym moczyła nogi w wodzie z octem. mam wody w misce po kostki, w tym prawie cała butelka octu - siedzę tak od 15-20 min i to pomogło bardziej niż sama woda albo woda z solą. wiadomo cała opuchlizna nie zeszła, ale przynosi ulgę. tylko trochę wali ;)

Monta, ja się przez te upały w piwie bezalkoholowym rozsmakowałam;) znalazłam takie, które ma faktycznie 0%. to prawda, że piwo dobre na laktację? czy tylko karmelowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:58

Carmen.92, wikaa lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta ponoć Karmi najlepsze na laktacje ;-)

• Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex - masz pamięć, dziewczyno :). Jak KM tuli malucha to tym bardziej należy wybaczyć nieobecność. Ja ze szpitala też się na bank nie odezwę - niby dostęp do neta w telefonie mam, ale tak nieogarnięta jestem, że mnie tylko wkurza korzystanie z niego :/.
    Edit: Amaranta - jednak się na coś teściowie przydają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 22:04

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo sole zabieraja wode z organizmu wiec latwiej sie wydala ze skory a o occie to nie slyszalam. Wazne ze pomaga

A ja ogolnie nie moge nic gazowanego bo zle sie czuje po nim w sumie nawet przed ciaza nie pilam zbyt czesto bo nie lubie. Raz na jakis czas łyka coli czy cos tam w drinku ale tak to woda niegazowana, kompoty, koktajle :D

A czy karmelowe pomaga to chyba bardziej jak sobie wmówisz tzkie dzialanie placebo, ale to moje zdanie ;]

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen no właśnie czytałam, że karmi niby - ale ono ma 0,5% - takiego bym nie chciała pić i nie lubię karmi ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra dziewczyny po calym dniu na powietrzu trzeba isc sie kapac i polozyc do lozeczka.

Na dworze chlodniej sie zrobilo bo moje kotki leza na kaflach przyklejone bo zimniejsze :D wspolczuje biedakom w futerkach

Dobranoc spokojnej nocki :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na porodówce nie działa ani telefon ani net :/
    Na sali poporodowej już chyba normalnie działa. Na tych zabiegowych zasięgu nie ma.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie ubaw, że hej...
    Livia Twoja teściowa straszna, ale widzę, że się odnajdujecie w relacjach...
    Dora Twoja też niezła - ciekawe co poczuła jak usłyszała słowa m.- "zdycha"... he, he...
    Moja robiła mi wielkie wyrzuty, ze jak to ja m. wyganiam na wakacje jak termin porodu mam i jak sobie dam radę, i w ogóle, do momentu kiedy jej nie zaproponowałam, że moze pojedzie z nimi... Temat sie urwał i już się nie martwi... :-)

Beata, Rex powodzenia jutro. Jak będziecie miały możliwość to dawajcie o sobie znać...

amarranta jak wlałas butelkę octu no to faktycznie nieźle musiało walić... :o Ja nie znoszę octu więc chyba bym się nie odwazyła :-), ale faktycznie, słyszałam, że robi się z niego kompresy na opuchnięcia przy skręceniu np. kostki lub ugryzieniu przez pszczołę...

Rex co do zgagi ja tez wiem, że po arbuzie mam a i tak sobie nie odmówię :)

Mój starszy synek tez ma 12 lat i tez powiedział, że żadnych pieluch nie będzie zmieniał, na spacer tez nie pójdzie, bo obciach ale jak będzie płakać to pokołysze.... Chociaż tyle, bo młodszy zadeklarował, że będzie ubierał i karmił... Na szczęście żaden nie wspominał o pieniądzach... uf...

rex, beata1313 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po calym dniu upalow juz chcialam sie polozyc a tu bach... krwotok z nosa dla odmiany i teraz musze jeszcze siedziec. A z rana zakupy z M. Byly pozniej lezing w cieniu i grill i jeszcze wieczorny spacer...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ