X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo EWELA!! kciuki mega zaciśnięte są!!! mam nadzieję, że będziesz w stanie dość szybko dać znać, że już po :) aaaaaj zazdro ;)

no to jak Ewela za godzinę będzie miała córę to musi jakiś chłopiec wskoczyć między nią a BEATĘ! KATEPR Twój Kuba jest następnym mężczyzną w kolejce :)

WIKAA już dziś lepiej - lepiej spałam bo pobudki w nocy krótsze... ale gdzieś tam nerw mi siedzi;) o której jedziesz po synka??? tylko pamiętaj - nie uduś go na tym lotnisku!! :)

RADISZKA witaj w klubie bezhumorców.... to chyba taki czas, że każdego musi złapać :)

wikaa, katepr, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa- nie dajmy się zwariować z tym wiekiem. Zawsze mozesz się pocieszyć że ja tu jestem :-)
    Ja byłam dzisiaj ze zwolnieniem w firmie. Pogadalam z inną ciężarówką i z koleżankami z mojego działu. Bylam tym razem tylko chwilę, bo wzięłam ze sobą córcię i marudziła.
    Od dzisiaj moja ciąża jest donoszona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:48

Carmen.92, kate851, dora8201, OlaW84, wikaa, katepr, radiszka lubią tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela trzymam kciuki :) choć pewnie już po :)

ewela86 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:10

OlaW84, LillaMy, katepr, tasha, dora8201, Carmen.92, Daven, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sorki, nie wiem czemu bokiem wyszło :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia a dużo tak kicasz?:) pytam poważnie bo może sama sobie taką sprawie:)

Dora super ze humor choć troszkę lepszy...może z dnia na dzień będzie lepiej i nerwy i czarne chmury zupełnie znikna.

Tasha gratuluję donoszonej!

Aaa mama przyniosła jagodzianki:))) no cóż zgaga i tak będzie czy po wodzie czy po tym więc sobie nie odmowie:)

livia30 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka i Katerp mój mąż podjechal do przychodni po porodzie i tam zapisał i Stasia i mnie. Położna była dwa razy i się pozegnalysmy:)sama mi szwy zdjęła bo niby rozpuszczalne a bolało bardziej niż poród.

juwelka lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY OPINIE POZYTYWNE!!!
    MAM DZIŚ TAKI DOBRY HUMOR ZE CHYBA NIC I NIKT NIE JEST W STANIE ZEPSUĆ MI NASTROJU!
    WYGRAM TA SPRAWE I BEZ PRAWNIKOW:-D WIĘKSZA SATYSFAKCJA DLA MNIE:-D

Z TEGO NASTROJU TO MOGĘ IŚĆ RODZIĆ I BEZ ZNIECZULEN DZIŚ:-D Jednak tata nademna czuwa,:-)

OlaW84, amarranta, katepr, radiszka, dora8201, rex, kate851, Carmen.92, Daven lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę ze piłki idą w ruch... :-)
    Ja moja tez muszę w końcu odkopać i napompować, bo zbieram sie od tygodnia i nadal w szafie leży :-P

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania super!!! :-D
    Mega wiadomości... :-)
    Kiedy można będzie oficjalnie gratulować?

1usah371io4htfas.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dopiero wczoraj kupiłam bo po wizycie pojechałam - lekarka powiedziała, zeby skakać bo rozwarcie mam na jeden palec i może pomorze ;) Wczoraj skakałam godzinę i zeszłam bo nie chciałam przedobrzyć :D

OlaW84, zania1313 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do decathlonu w takim razie:) ja podczas porodu skakalam na piłce parę godzin bo się główka nie chciała wstawić i pomogło więc może takie domowe skakanie też pomoże.

Zania cudowne wieści! Ale to straszne ze tak długo to trwało...

zania1313, livia30 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - 25.08 mamy dopiero rozprawe, ale już wiem,że to źle zakończyć się nie może.

Livia - skacz,skacz...ja też mam w domciu piłke, była przydatna przy pilatesie,a teraz w ciąży też z niej korzystam ( śmiem twierdzić,że mała przekręciła się dzięki niej miedzy innymi ) :)

livia30 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tasha wrote:
    Od dzisiaj moja ciąża jest donoszona

I moja też !!! Piąteczka z Zanią !
    tasha wrote:
    Wikaa- nie dajmy się zwariować z tym wiekiem. Zawsze mozesz się pocieszyć że ja tu jestem :-)

No trochę mi raźniej, nie ukrywam... :)

Dora no to super, ze humor choć ciut lepszy.... Co do synka - na pewno go uduszę.... hi, hi... :-)

Jak zjechałam z młodszym na porodówkę, miałam regularne skurcze co jakieś 5-7 minut i rozwarcie tylko na 2 palce. Podłączyli mnie do ktg a potem dali właśnie taką piłkę do skakania, żeby rozwarcie się zwiększało. To było ok. 3 nad ranem. Skakałam sobie więc na tej piłce i patrzyłam jak dziewczyny cierpią... Potem znowu ktg - a ja nic, zaczęłam nawet przysypiać. Bałam się, że mnie zaraz z porodówki odeślą... ale nie... ok. 7.30, może 8.00 przyszła ordynator bada mnie i mówi rozwarcie na 7 cm. - a ja - szok... I tak się potem zastanawiałam czy to zasługa drugiego porodu czy skakania na piłeczce... W każdym razie polecam... i zachęcam... ;-)

Zania oby Ci sie udało.... Zawsze warto walczyć do końca, czy to urząd czy towarzystwo ubezpieczeniowe... Mojej teściowej tez odmówili wypłaty odszkodowania za to, ze się przewróciła na śliskim chodniku... Nie podarowałam i wywalczyłam dla niej odszkodowanie i to nie małe... :)A Tata na pewno nad Toba czuwa... !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, bardzo podoba mi się Twoje podejście "skup się na nagrodzie" aż się uśmiechnęłam do siebie :) zastosuję :)

Radiszka, ja mam taką zwykłą piłkę do ćwiczeń jak Livia, u mnie wielkość do wzrostu się dobierało. ona jest super wygodna do siedzenia nawet, już kiedyś Wam pisalam, chyba od maja ją mam

Livia, jaka ładna z Ciebie dziewczynka:)

Zania super gratulacje :)

ja wróciłam ze spacerku, odpoczywam i biorę się za porządki

radiszka, livia30 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz to i ja się zastanawiam nad tą piłką :D

Dora no mógłby wejść w kolejkę mój mężczyzna, ale mało dzieci się rodzi pewnie w terminie, no zobaczymy jeszcze jest trochę czasu :D :)

Też zakupiłam jagodzianki ale takie marketowe no i trochę się ich boję :P

Ewela odzywaj się jak tylko będziesz mogła :D

Wika taki poród to marzenie ;p

wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa- Moja teściowa też właśnie przewrocila sie rok temu i powazny uraz kolana miała, do tego powikłania i wziela gruba kase :)
    Ja nie dziękuję - co by nie zapeszać ,ale nie urkywam,że jestem MEGA szczesliwa:)

wikaa lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Wika taki poród to marzenie ;p
    Oj, tak... co prawda jak podłączyli oxy to już myślałam, że będę tynki pazurami zdzierać, ale cóż... W końcu musi byc ten moment bólu... Od podłączenia kroplówki z oxy młody urodził się w przeciągu 1,5 h.

Poszłam dzisiaj do banku, 11 osób przede mną, miejsca brak... Bardzo miła pani kasjerka poprosiła mnie bez kolejki... Wszystkie babcie syczały jak małe żmijki, hi, hi... Ale żadna nie pisnęła słówka.. Pewnie siedzą tam do tej pory...
    Ależ ja jestem złośliwa... :-/

radiszka, dora8201, amarranta, Daven, Blue:) lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

tak to się zapisuje u polożnej 1 piętro jak windą to idziemy w prawo i za schodami widzimy szklane drzwi i tam PORADNIA DLA KOBIET :) i pukamy nie pamietam jaki tam numer jest chyba przedostatnie drzwi i wchodzimy tam bedzie polozna :) wypelniamy ankietka i oddajemy Pani.

A co do dzidzi tak to dopiero po porodzie sie zapisuje do lekarza jakiego sie chce pediatry. Tyle

Ewela powodzonka :) trzymam kciuki

katepr, OlaW84, juwelka, ewela86 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita dzięki za info :)

Juwelka to jak ja jeszcze się toczę a Ty masz za tydzień już termin to może będziemy razem na porodówce krzyczeć ;pp ja kilka dni po tp Ty kilka przed i kto wie... :P

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ