X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję i też gratuluję tatusiowi że nie owijal w bawełnę :D

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj na wizycie. Rozwarcie na 1cm szyjka zewnętrzna otwarta wewnętrzna zamknięta skrócona...czop cały czas odchodzi, maluszek waży ok 3126g ale okazuje się że z wymiarów jest starszy o około tydzień i termin mi zmieniła o tydzień wcześniej, teraz mam na 15.07. dziś troszkę skurczy ale nie jakoś mega i do tego crp mam za wysokie, jutro ktg ostatnio miałam na 25%

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka O jeju rzeczywiście bidulka tyle musi przechodzić a dopiero na świat przyszła. Czekamy na zdjęcia bo jeszcze ani jednego lipcatka nie widziałyśmy.
    Rex mówisz ze jest różnica jak podają oxytocyne niż jak akcja sama się rozkręca? Ja przy pierwszym porodzie też miałam podana oxy i rodzilam bez niczego.

3i49p07wevcalt60.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona po podaniu oxytocyny skurcze są dużo bardziej bolesne niż jak się akcja sama rozkręca... ja bym chciała żeby tym razem samo mi poszło. Ale na pewno zamierzam pojechać jak już będzie mocno bolało a nie leżeć i czekać w szpitalu.

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko taką kluseczkę urodzić to nie lada wyzwanie :) i to jeszcze w tak krótkim czasie :)

A mi czop dalej odchodzi. To już 4 tygodnie jak po kawałku odpada. Ten chyba jest naprawdę spory, bo w poprzednich ciążach były mniejsze. Hmmm. Dziś też co chwilę latam sikać. Masakra jakaś :P Mam tylko nadzieje, że to objaw zbliżającego się porodu. Tak mi się marzy urodzić teraz w sobotę.

• izabelka04 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sądzicie o oleju rycynowym? dziś czytałam w necie że należy go wypic o 5 rano na czczo i najlepiej iść spać żeby nie zwymiotować po około 5h powinno się coś zacząć...jak nie to powtórzyć za około 2 dni. pisali również że można popijać piwem bezalkoholowym korzennym. pierwsze słyszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:03

7v8rw1d340v3rocf.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko jeszcze raz gratulacje, super że już jesteście razem z kluską :D

Verona zapewne lekarce chodziło o darcie się przy partych, ale zanim one będą można drzeć się do woli. Tekst z kiblem dobry heheh ciekawe co by sąsiedzi na to powiedzieli ;p

Carmen nie martw się i tak możesz urodzić szybciej, ja już przechodziłam ze skróconą szyjką i rozwarciem na 2cm 3 tygodnie i nic, a niektóre laski mają długie szyjki zero rozwarcia i nagle poród w 38tc więc luz - jedna wielka niewiadoma ;p

Mi nawet ten głupi czop nie odchodzi :(

Izabelka ja słyszałam że to jakiś stary sposób i wcale nie taki bezpieczny ;p tak samo kiedyś na patologii ciąży dawało się po kielichu na wyciszenie skurczy ... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:03

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo BIEDRONECZKA super, że jesteście w domu i wszyscy zachwyceni!!! Lilka na szczęście nie będzie pamiętała ani o obojczyku ani o bioderku! ja tylko na Waszym miejscu skonsultowałabym się jeszcze z jakimś ortopedą niech obejrzy i jedno o drugie.... i czekamy na zdjęcia bo faktycznie jeszcze ani jednego lipcątka nam tu nie ujawniono!!

CARMEN a jak się dziś czujesz?? a że nei urodzisz wcześniej...hmmm zobacz tu mały która ma na to szansę :P będzie dobrze...

KAMYK u mnie z siusianiem jest zalezy jak leży - dosłownie - bo mi się marna kręci ze skośnego na posladkowe - jak pośladkowo leży to sikam kilka razy w nocy i co chwile w dzień a jak skośnie to mam trochę ulgi :)

co do marzeń to mi się marzy codziennie urodzić ;)

co do oxy też słyszałam, że po niej jest dużo bardziej boleśnie - inaczej odczuwalne są te skurcze.... mi się udało urodzić syna bez oxy.... teraz jak będę miała mieć cc a nie zacznie się akcja sama to nie wiem czy nie dadzą żeby pobudzić

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATEPR mi przy synu nie odszedł ani czop ani wody ani nie miałam nic przed porodem żadnych objawów :) a urodziłam jak przyszła pora na niego :P

katepr lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka dzięki za info bo myślałam ze bol jest ten sam tylko oxytocyna ma wspomóc skurcze, bo ja miałam podana bo mi zanikały. Ale jak tak to pewnie obejdzie się bez zzo. Też nie mam zamiaru jechać od razu, bo nie chce siedzieć w szpitalu tyle czasu i oczekiwać.

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko super,że jesteście w domku!:) nawet szybki poród miałaś, szybko rozwarcie się robiło:) szkoda malutkiej,ale będzie wszystko dobrze:) uczcie się teraz siebie nawzajem:) pokaż Niunię:) nie widziałyśmy żadnego lipcątka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr może faktycznie coś w tym jest :)

dora8201 dziękuje za pamięć ;) dzisiaj już o wiele lepiej, co prawda katar dalej mi towarzyszy ale w porównaniu do dnia wczorajszego jest super :) dodatkowo pociesza mnie fakt że od jutra we Wrocławiu zapowiadają ochłodzenie i burze, także podwójnie jestem szczęśliwa :)

izabelka04 czytałam o tym olejku i chciałam go spróbować po TP, ale czytałam że może to być niebezpieczne dla dziecka, więc zrezygnowałam, wole chyba metodę 3xS <3

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dziękuję za opis! Super ze kluseczka taka słodka:)

Też słyszałam o tym że po oxy skurcze są gorsze. Ja rodzilam bez zzo...prosiłam o nie jak już się parte zaczęły...No ale wtedy to prosiłam już o cokolwiek;)

Dora mi się też marzy codziennie urodzić;) bo tak obolala wolałabym chodzić do jutra a nie końca miesiąca:)

O oleju rycynowym słyszałam też ze niebezpieczny. I bardziej to pogłoski niż środek złoty na porod...

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie widziałam że dziewczyny piszą że może być niebezpieczny, ale u mnie 3xS nie da rady bo mężuś tylko w weekendy w domu jest :) :/ dziś zajadałam maliny może to pobudzi te moje skurcze i zrobią sie silniejsze a nie takie od niechcenia :) choć wolałabym poczekać do weekendu aż mój Oskuś wróci i razem urodzimy.bo sama to troszkę lipa...

7v8rw1d340v3rocf.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka o oleju też słyszałam,że ryzykowne stosowanie, więc tego nie używam.Jade z masażem krocza, herbatą z liści malin i olejem z wiesiołka;p oby dało to jakiś efekt:) od 38tc zwiększymy serduszkowanie;p
    Carmen dobrze,że lepiej już się czujesz, wracaj do pełnego zdrówka!:)

Carmen.92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate851 dziękuję Kochana ;-)

Zetka lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane fotki jutro bo z komory muszę na kompa zgrac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona tekst lekarza apropo kibelka mnie rozwalił... :-)

Biedroneczko dziękujemy za opis porodu :-)
    Oby mała dochodziła do formy szybciutko :-)
    Aaa i ukłony dla męża, dzielny tatuś z niego, i niech ktoś mi powie ze lepiej samemu rodzic...

Ja tez zamierzam uskutecznić jeszcze bardziej serduszkowanie , może małego coś ruszy,
    Wczoraj "po wszystkim" moj sie śmiał ze właśnie małego odwiedzał... :-D - Padlam
    Ja olejku rycynowego tez nie ruszam, za to zaczęłam juz kilka dni temu rozciąganie balonikiem, zobaczymy przy porodzie co zdziała...
    a teraz leżę w cieplej kąpieli i sie relaksuje :-)

kate851, dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie robię :) tylko czekam zobaczymy jak to będzie w czwartek :P

Zetka, Mia1988, Blue:) lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:38

katepr lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ