Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja byłam wczoraj na wizycie. Rozwarcie na 1cm szyjka zewnętrzna otwarta wewnętrzna zamknięta skrócona...czop cały czas odchodzi, maluszek waży ok 3126g ale okazuje się że z wymiarów jest starszy o około tydzień i termin mi zmieniła o tydzień wcześniej, teraz mam na 15.07. dziś troszkę skurczy ale nie jakoś mega i do tego crp mam za wysokie, jutro ktg ostatnio miałam na 25%
-
Biedroneczka O jeju rzeczywiście bidulka tyle musi przechodzić a dopiero na świat przyszła. Czekamy na zdjęcia bo jeszcze ani jednego lipcatka nie widziałyśmy.
Rex mówisz ze jest różnica jak podają oxytocyne niż jak akcja sama się rozkręca? Ja przy pierwszym porodzie też miałam podana oxy i rodzilam bez niczego. -
Verona po podaniu oxytocyny skurcze są dużo bardziej bolesne niż jak się akcja sama rozkręca... ja bym chciała żeby tym razem samo mi poszło. Ale na pewno zamierzam pojechać jak już będzie mocno bolało a nie leżeć i czekać w szpitalu.
-
Biedroneczko taką kluseczkę urodzić to nie lada wyzwanie i to jeszcze w tak krótkim czasie
A mi czop dalej odchodzi. To już 4 tygodnie jak po kawałku odpada. Ten chyba jest naprawdę spory, bo w poprzednich ciążach były mniejsze. Hmmm. Dziś też co chwilę latam sikać. Masakra jakaś Mam tylko nadzieje, że to objaw zbliżającego się porodu. Tak mi się marzy urodzić teraz w sobotę. -
a co sądzicie o oleju rycynowym? dziś czytałam w necie że należy go wypic o 5 rano na czczo i najlepiej iść spać żeby nie zwymiotować po około 5h powinno się coś zacząć...jak nie to powtórzyć za około 2 dni. pisali również że można popijać piwem bezalkoholowym korzennym. pierwsze słyszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:03
-
Biedroneczko jeszcze raz gratulacje, super że już jesteście razem z kluską
Verona zapewne lekarce chodziło o darcie się przy partych, ale zanim one będą można drzeć się do woli. Tekst z kiblem dobry heheh ciekawe co by sąsiedzi na to powiedzieli ;p
Carmen nie martw się i tak możesz urodzić szybciej, ja już przechodziłam ze skróconą szyjką i rozwarciem na 2cm 3 tygodnie i nic, a niektóre laski mają długie szyjki zero rozwarcia i nagle poród w 38tc więc luz - jedna wielka niewiadoma ;p
Mi nawet ten głupi czop nie odchodzi
Izabelka ja słyszałam że to jakiś stary sposób i wcale nie taki bezpieczny ;p tak samo kiedyś na patologii ciąży dawało się po kielichu na wyciszenie skurczy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:03
-
ooooo BIEDRONECZKA super, że jesteście w domu i wszyscy zachwyceni!!! Lilka na szczęście nie będzie pamiętała ani o obojczyku ani o bioderku! ja tylko na Waszym miejscu skonsultowałabym się jeszcze z jakimś ortopedą niech obejrzy i jedno o drugie.... i czekamy na zdjęcia bo faktycznie jeszcze ani jednego lipcątka nam tu nie ujawniono!!
CARMEN a jak się dziś czujesz?? a że nei urodzisz wcześniej...hmmm zobacz tu mały która ma na to szansę będzie dobrze...
KAMYK u mnie z siusianiem jest zalezy jak leży - dosłownie - bo mi się marna kręci ze skośnego na posladkowe - jak pośladkowo leży to sikam kilka razy w nocy i co chwile w dzień a jak skośnie to mam trochę ulgi
co do marzeń to mi się marzy codziennie urodzić
co do oxy też słyszałam, że po niej jest dużo bardziej boleśnie - inaczej odczuwalne są te skurcze.... mi się udało urodzić syna bez oxy.... teraz jak będę miała mieć cc a nie zacznie się akcja sama to nie wiem czy nie dadzą żeby pobudzić
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
KATEPR mi przy synu nie odszedł ani czop ani wody ani nie miałam nic przed porodem żadnych objawów a urodziłam jak przyszła pora na niego
katepr lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Izabelka dzięki za info bo myślałam ze bol jest ten sam tylko oxytocyna ma wspomóc skurcze, bo ja miałam podana bo mi zanikały. Ale jak tak to pewnie obejdzie się bez zzo. Też nie mam zamiaru jechać od razu, bo nie chce siedzieć w szpitalu tyle czasu i oczekiwać.
-
nick nieaktualnykatepr może faktycznie coś w tym jest
dora8201 dziękuje za pamięć dzisiaj już o wiele lepiej, co prawda katar dalej mi towarzyszy ale w porównaniu do dnia wczorajszego jest super dodatkowo pociesza mnie fakt że od jutra we Wrocławiu zapowiadają ochłodzenie i burze, także podwójnie jestem szczęśliwa
izabelka04 czytałam o tym olejku i chciałam go spróbować po TP, ale czytałam że może to być niebezpieczne dla dziecka, więc zrezygnowałam, wole chyba metodę 3xS -
Biedroneczko dziękuję za opis! Super ze kluseczka taka słodka:)
Też słyszałam o tym że po oxy skurcze są gorsze. Ja rodzilam bez zzo...prosiłam o nie jak już się parte zaczęły...No ale wtedy to prosiłam już o cokolwiek;)
Dora mi się też marzy codziennie urodzić bo tak obolala wolałabym chodzić do jutra a nie końca miesiąca:)
O oleju rycynowym słyszałam też ze niebezpieczny. I bardziej to pogłoski niż środek złoty na porod... -
no właśnie widziałam że dziewczyny piszą że może być niebezpieczny, ale u mnie 3xS nie da rady bo mężuś tylko w weekendy w domu jest dziś zajadałam maliny może to pobudzi te moje skurcze i zrobią sie silniejsze a nie takie od niechcenia choć wolałabym poczekać do weekendu aż mój Oskuś wróci i razem urodzimy.bo sama to troszkę lipa...
-
Izabelka o oleju też słyszałam,że ryzykowne stosowanie, więc tego nie używam.Jade z masażem krocza, herbatą z liści malin i olejem z wiesiołka;p oby dało to jakiś efekt:) od 38tc zwiększymy serduszkowanie;p
Carmen dobrze,że lepiej już się czujesz, wracaj do pełnego zdrówka!Carmen.92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Verona tekst lekarza apropo kibelka mnie rozwalił...
Biedroneczko dziękujemy za opis porodu
Oby mała dochodziła do formy szybciutko
Aaa i ukłony dla męża, dzielny tatuś z niego, i niech ktoś mi powie ze lepiej samemu rodzic...
Ja tez zamierzam uskutecznić jeszcze bardziej serduszkowanie , może małego coś ruszy,
Wczoraj "po wszystkim" moj sie śmiał ze właśnie małego odwiedzał... - Padlam
Ja olejku rycynowego tez nie ruszam, za to zaczęłam juz kilka dni temu rozciąganie balonikiem, zobaczymy przy porodzie co zdziała...
a teraz leżę w cieplej kąpieli i sie relaksujekate851, dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość